Mijn ervaring met het suprelorin implantaat

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ***...Kelly...******...Kelly...***

honden foto van ***...Kelly...***

Onze chihuahua (bijna 6 jaar) en onze maltezer (4jaar) hadden al jaren een erg lastig karaktertje.
samen vechten, heel het huis onder plassen,de bench onder plassen, de teefjes lastig vallen ook als ze niet loops waren, heel erg lastig reageren op loopse teefjes zelfs al woonde het loopse teefje een heel eind verderop in de straat,...
Kortom het was hier een gekkenhuis! O-)

6maand geleden had ik er genoeg van en dacht na over een castratie. Maar niemand kon verzekeren dat een castratie wel zou helpen, dus ik vond dat nogal een grote ingreep mocht het voor niets zijn. Ik ben iemand die castratie en sterillisatie liever niet laat uitvoeren als het niet echt nodig is. Maar het was of een castratie of 1 van beide reutjes herplaatsen, want het was echt niet meer uit te houden.

Toen zijn we maar voor beide reutjes achter een suprelorin implantaat gegaan.
Zo konden we zien of dit een invloed heeft op het gedrag en of een castratie dus zou kunnen helpen. Ik hoopte het echt, want ookal werd ik gek van hun gedrag,1 van hen moeten wegdoen zou echt verschrikkelijk zijn.

De eerste week zag ik niets gebeuren, ze deden gewoon zoals ze altijd deden. Week twee leek hun gedrag alleen maar erger te worden. Week drie waren ze echt niet meer om uit te houden, ze konden niet meer samen in dezelfde ruimte want ze vlogen elkaar zonder dat er iets gebeurde gewoon aan. De 3 teefjes werden letterlijk verkracht en echt overal gingen ze plassen. Dit heeft aangehouden tot week vijf. Ik dacht echt dat ik de domste beslissing ooit had gemaakt en ik nu 6 maand met 2 gestoorde reutjes in huis zou zitten.

Maar vanaf de 6de week werden ze ineens helemaal anders, het vechten werd veel minder, ik stond 's morgens op en de bench was gewoon droog, binnen werd er niet meer geplast, de teefjes kregen eindelijk rust,... Bijna 5 maand hebben we kunnen genieten van rust in huis. En een bijwerking van het implantaat was dat hun testikels helemaal gingen krimpen, er bleef bijna niets meer over O-)

Nu zijn we 6 maand verder het implantaat is ineens echt wel uitgewerkt. Terug overal plassen, teefjes lastig vallen,...
Kortom, we zijn weer terug bij af.
Het implantaat heeft hier echt wel zeer goed geholpen en ik denk dus dat castratie echt wel de oplossing is voor ons roedeltje. Maar nu zijn er mensen die beweren dat het resultaat van suprelorin vaak veel beter is dan gewone castratie en er bij een castratie misschien veel minder goed resultaat zou te zien zijn. Misschien toch nog maar een implantaat dan? Of toch voor de castratie gaan?
Daar ben ik nog niet helemaal over uit en zal dit eerst nog een keer met de DA bespreken voor ik echt een beslissing ga maken.

Maar voor mensen die een hond hebben met gedragsproblemen waarvan ze vermoeden dat het hormonaal is, is suprelorin ideaal. Ik heb jaren gedacht dat ik mijn honden niet kon opvoeden en ik echt iets goed fout had gedaan waardoor de reutjes zich zo gedraagden. Ook andere mensen beweerden telkens dat ik strenger moest zijn, en dat alle problemen kwamen door een slechte opvoeding en teveel verwennerij. Maar ik denk dat het implantaat nu wel heeft getoond dat mijn reutjes zonder hun hormoontjes wel gewoon leuke honden zijn ;-) ;-) ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mijn ervaring met het suprelorin implantaat " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel pippa en ikpippa en ik 3 doggies

honden foto van pippa en ik

tjeeetje zeg!
nou ik weet van mijzelf alles van hormonen...ik kan werkelijk nergens tegen dus ik zoek daar nog altijd een oplossing voor.

maar voor jou en je mannetjes is het geweldig zeg! het hele woord strenger stuit me al tegen de borst ook...dat is niet wat dit ras nodig heeft...Hier moet energie gekanaliseerd. en dat is precies dus wat jij gedaan hebt .

Top.

honden page profiel LienLien 3 doggies

honden foto van Lien

Goed om te lezen! Ik denk inderdaad dat het een hele goede manier is om te kijken wat het met je hond doet als dat hormoon er tussen uit gaat zonder onomkeerbare beslissingen te moeten maken.. Laat je weten wat je DA erover zei en misschien later ook nog je eigen bevindingen met de eventueel verschillen die je merkt tussen chemisch en echt? Ik ben zeer geintereseerd :-D Groetjes, Lien

honden page profiel Monique & de zwart-witjesMonique & de zwart-witjes 3 doggies

honden foto van Monique & de zwart-witjes

Wij hebben bij één van onze honden ook eerst suprelorin geprobeerd en hebben hem daarna definitief laten castreren.
Er is geen verschil te merken tussen de periode van suprelorin en nu.
Hij is ook niet dikker geworden, de vacht is ook hetzelfde gebleven.
Maar ik zou het idd even met je eigen da overleggen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mijn ervaring met het suprelorin implantaat " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^