Kan de ene hond de ander slecht beïnvloeden tot plasgedrag?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Lobke (Gast)

Ik heb een praagse rattler (mini mini pincher) en ze is echt een droom van een hond. Ze is bijna vier jaar en mijn kleine prinses. Ze weet perfect wat mag en wat niet mag, zo gaat ze in een 'kattenbak', eet ze haar snoep enkel in haar mandje, luistert ze perfect... de droom van elke hondenliefhebber. Maar, ik moet er bij vertellen dat ze rotverwend is. Ze is zoals ik zei mijn prinses en daar behandelen mijn man en ik haar naar. Alles draait rond haar. Een half jaar geleden echter, kregen we bezoek van een oude kennis die zijn hond mee had. Hij vertelde dat hij in een scheiding zat en terug naar zijn ouders ging, en de hond kon niet mee. Ons hart bloedde en zo duurde het niet lang of we hadden een grote broer voor onze rattler. Het is een bull terrier van vijf jaar, die echt niet dominant is, maar gewoon een grote schoothond is - of dat denkt die toch. Ook die hond was super gemanierd, wist wat hij mocht en wat niet mocht. Maar we vonden toch dat we de twee gelijk moesten behandelen, dus als de kleine in de zetel mag, dan hij ook, als de kleine ondergestopt wordt, dan hij ook, als de kleine mee mag, dan hij ook... en plots begon de bull terrier overal te plassen. We kunnen het hem helemaal niet afleren, maar wat hij vroeger nooit deed, doet hij nu dus wel. Ook liep hij nooit over de hof, nu probeert hem soms op zich zelf wandelingetjes te gaan maken... Mijn rattler is echter nog even lief en luistert nog evenveel, maar ik stel me toch vragen bij haar gedrag. Het is echt zo dat ik drie jaar geleden een hond in huis nam van een vriend omdat die langdurig in het ziekenhuis lag en dat is net hetzelfde verhaal. Die hond was even flink, tot hij een paar maanden samen was bij mijn kleine... zou het dus kunnen dat zij dit uitlokt? kan het zijn doordat haar kattenbak binnen staat dat de bull terrier niet inziet wat hem verkeerd doet? Of is dit jaloerzie, want misschien willen ze wel beide die 'prinses alleen' zijn... Heeft iemand tips om dit plassen af te leren?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Kan de ene hond de ander slecht beïnvloeden tot plasgedrag?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

het zou inderdaad wel kunnen door de kattenbak  ivm de geur. onze max was helemaal zindelijk tot zus een pup in huis haalde als de pup een plasje deed, deed max er een plasje boven op (territoriaal gedrag) dus hebben hem dit moeten afleren maar de kans is vrij klein dat jou hondje dit ook gaat doen omdat teefjes dat territoriaal gedrag niet hebben,.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

de hond die bij jou is,de bull, de herplaatser, zal niet gewend zijn in een roedel te vertoeven, nu gaat tie overal zijn plas uitzetten.

ik lees dat jullie prinsesje van alles mag, in de zetel , en dat tie ook nog eens toegestopt wordt, behandel de honden als honden, wees conseqwent, de honden weten niet meer op een gegeven moment waar ze aan toe zijn en gaan hun eigen leventje leiden.

plassen in huis is natuurlijk taboe, leer je hond buiten te plassen en niet op een kattenbak..binnen.

op een gegeven moment wordt er dan ..binnen..overal geplast, voor kom dat. je kan altijd een plasplekje buiten maken, niet binnen.

wees even heel conseqwent met allemaal.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

teefjes hebben net zo goed territorium gedrag. :-D

Lobke (Gast)

En het is inderdaad een echt territoriaal dominant teefje. Ze is veel dominanter dan hem. Het klopt inderdaad dat een kattenbak enzo misschien niet echt honds is. Daar stond ik gewoon nooit echt bij stil. K leerde het haar in de tijd aan omdat ze niet graag naar buiten gaat  - enkel als t heel warm is - omdat rattlers altijd zo'n koud hebben. Natuurlijk was t ook niet echt de bedoeling om er een hondje bij te halen... en rattlers vragen zo'n prinsessengedrag, maar bull terriers natuurlijk niet. Ik wil gewoon echt niet dat hij hem achteruitgestoken voelt. Nu, ik zal dat babygedrag misschien inderdaad stilletjes aan moeten afleren.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Kan de ene hond de ander slecht beïnvloeden tot plasgedrag?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Een paar honden vraagjes
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^