Hoe wandelen jullie met je hond?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DogsDogs 3 doggies

honden foto van Dogs

Haha ik vind het knap hoor!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe wandelen jullie met je hond?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :) 3 doggies

honden foto van Jeanine :)

och de newf schokte erachter aan en die heeft iets van ow leuk een hond .... ow grappig daar komt iemand maar dat deed en doet hem allemaal niks  dus eigenlijk maar met 2 hihi

honden page profiel Loes & Kaya Loes & Kaya 3 doggies

honden foto van Loes & Kaya

Als het voor jou niet uitmaakt waar Perdie loopt dan moet je dat lekker zo laten;-)
Kaya loopt eigenlijk vrijwel altijd los, ik heb een hekel aan wandelen terwijl ze aangelijnd is.. gelukkig kan en mag het hier bijna overal.. 
Ze heeft geleerd te zitten bij de stoeprand en te lopen op het gras. Verder gaat ze lekker haar gang.. overal ruiken en stokken kapot vreten.
Ze moet eigenlijk alleen vast bij het stukje voordeur tot grasveld.. maar ook dat doe ik niet altijd. 
Ik loop veel meer relaxed als ze los is dan vast.. dat komt mede doordat ze trekt.
Heb het opgegeven om het goed aan te leren omdat niet iedereen hier meewerkt en het dus 0,0 zin heeft.. als ik het weer eens probeer en een aantal dagen haar niet kan uitlaten dan ben ik daarna weer bij nul.. zinloos dus. Ik ben blij dat ik haar los redelijk goed onder appel heb staan en daardoor ontspannen kan lopen':-)

honden page profiel team Shadowteam Shadow 3 doggies

honden foto van team Shadow

Als ik Shadow uitlaat dan loopt hij altijd los. De riem vergeet ik soms zelfs. Als we er echt op uit trekken dan moeten we over het fietspad en dan loopt hij aan de voet. Ik verwacht dan volledige aandacht voor mij. Er lopen in dat gebied ook vossen en dan trekt shadow anders enorm. Verder mag hij dan niet snuffelen of iets. Naar mij kijken en doorlopen. Los heeft hij alle ruimte om te doen wat hij wil. Trekken is niet gewenst.

Soms neem ik zijn speciale tuig. Zijn trektuig mee op een wandeling. Dan belonen ik hem als hij trekt en moedig hem aan. Ik oefen dan commando's links rechts, go go (harder trekken) en naast (van trekken naar aan de voet) en easy (helemaal stoppen).

Met mijn uitlaathondjes verwacht ik een hond aan iedere kant van mij. Trekken minimaal, maar dat blijft lastig aangezien ik ze niet zelf getraind heb. Verder gewoon naast me lopen. Aandacht zoals ik dat van shadow verwacht hoeft niet

honden page profiel Alyda, Wolf. Sofie en GizmoAlyda, Wolf. Sofie en Gizmo 3 doggies

honden foto van Alyda, Wolf. Sofie en Gizmo

Sofie heeft een flexlijn van 5 meter en ze komt niet los.
Is hier ook niet veilig trouwens.
In het bos ben ik nog niet met haar geweest want dat is hier niet echt in de buurt.
Maar ik durf haar trouwens ook niet los te laten, ik ben als de dood dat ze niet terug komt.
Verder laat ik haar gewoon lekker lopen, ze trekt niet en loopt ook vaak achter me.

honden page profiel femkefemke 3 doggies

honden foto van femke

Probeer mijn hond ook zoveel mogelijk los te laten lopen. De stukken op straat moet ze wel mooi langs mij lopen. In het stad of gewoon op de stoep vind ik snuffelen super vervelend. Als je op die minder leuke stukken te veel tijd verliest hierdoor blijft er ook minder tijd over voor wanneer ze vrij kan lopen dus zowel voor mij als haar vind ik dat het beste.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

" Maar in principe houd je in NL toch altijd rechts? "

Als je ergens moet lopen waar ook rijdend verkeer is (auto's of fietsen) dan moet je juist links lopen, zodat je het verkeer ziet aankomen ;-) 
 
Als ik hier in de wijk loop dan loopt Mellow ook altijd aan de graskant. Afhankelijk van welke kant ik op ga is dat links of rechts. 
Lopen we de ronde hier om de huizenblokken heen dan loopt ze eigenlijk steeds rechts (want in het gras en ook wanneer ik dan op de doorgaande weg door de wijk loop loopt ze rechts, daar is in het midden een groenstrook). 

Loop ik de andere kant op, richting het grote veld, dan loopt ze links, dan pakken we een stukje fietspad mee en loop ik weer tegen het fietsverkeer in.

Ik moet ook wat consequenter zijn qua trekken, maar dat lukt me niet altijd ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe wandelen jullie met je hond?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Röntgen foto pup
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^