Tweede hond erbij, of toch niet?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Hallo allemaal,

Ik heb me aangemeld op dit forum omdat ik graag ervaringen wil van mensen die meerdere honden hebben. Ik woon sinds kort op mezelf met mijn 13-jarige Mechelse Herder kruising teef die nog erg actief is, graag mee gaat wandelen, erg sociaal is, en het helemaal te gek vindt als er andere hondjes (van vrienden) op bezoek komen. Ik zit er daarom aan te denken om er een tweede hondje bij te nemen.

In eerste instantie dacht ik aan een klein hondje. Mijn voorkeur ging meteen uit naar een teckel omdat deze hondjes, ondanks hun formaat, toch lekker stoer, actief en robuust zijn. Ik begon mijn zoektocht en vond een leuke, 6-jarige teckel reu in het asiel. Meteen gebeld, maar er waren zoveel gegadigden, dat ik een motivatiemail mocht sturen. Ik kreeg binnen vijf minuten reactie op mijn motivatiemail, het hondje werd die middag opgehaald door zijn nieuwe eigenaar. 

Toen dacht ik, waar ben ik eigenlijk mee bezig? Er zitten zoveel honden die behoefte hebben aan een goed tehuis, en ik ga in de rij staan voor een populair asiel hondje.. Veel liever help ik een hond die het echt nodig heeft! Mijn eigen teef heeft ook vier maanden in het asiel gezeten en werd steeds voorbij gelopen, ik ben ontzettend blij dat ik haar een kans heb kunnen geven. Dus ging ik op zoek naar een klein hondje bij stichtingen en asielen. Maar in mijn zoektocht naar een klein hondje, werd ik toch sneller aangetrokken tot de wat grotere honden.. En al snel kwam ik terecht bij Greyhounds, Galgo's en Podenco's. Ik heb altijd een zwak gehad voor windhonden (ja, ik realiseer me dat dit iets heel anders is dan een teckel, en dat ik hierin een beetje van de hak op de tak spring), ik heb zelf in een dierenasiel en in verschillende dierenpensions gewerkt en mijn ervaring met windhonden is altijd positief geweest.

Afijn. Na een paar dagen zoeken is mijn oog gevallen op twee Podenco teefjes, allebei van een andere stichting. Deze honden hebben al in een gastgezin gezeten dus zijn al zindelijk, kunnen even alleen zijn, etc. Ik heb echter nog nooit meer dan één hond in huis gehad en er zijn een aantal dingen waar ik "tegenaan hik", en ik ben er benieuwd naar jullie ervaringen.

- Mijn eigen teef is redelijk dominant, zeker met een andere hond wil ze nog wel eens "samenspannen" en wat onderdanigere honden "pesten" (ze heeft nog nooit gebeten of gevochten, maar ze loopt er dan met haar staart en rughaar omhoog op af, gaat er boven hangen, etc.) Hoe is jullie ervaring daarin? Merken jullie dat als honden met zijn tweeën of meerdere zijn, ze vaker problemen veroorzaken?
- Uitlaten, voeren, opruimen, stofzuigen, etc. moet je toch. Is het veel meer werk met een tweede hond? Of merk je daar niet zo veel van?
- Financieel gezien realiseer ik me dat alles twee keer zo duur wordt. Het voer gaat twee keer zo snel op, de dierenarts kosten worden verdubbelt, etc. Ik ben bang dat dit erg tegen gaat vallen, hoe is jullie ervaring daarin?
- Mijn hond gaat momenteel bijna overal mee naar toe. Twee honden meenemen is natuurlijk een grotere onderneming dan één hond meenemen. Zijn jullie sneller geneigd de honden thuis te laten?
- Zou mijn teef er ook echt iets aan hebben? Zijn honden over het algemeen blij met honden-gezelschap in huis? Of zou ze juist blij zijn met haar positie als "enig kind"?

Hopelijk kunnen jullie ervaringen me wat verder helpen!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Tweede hond erbij, of toch niet?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Wat leuk dat je kijkt in het asiel dat ten eerste !
-Qua dominantie ed een hond die op bezoek is wordt hier heel anders benaderd dan dat ze onderling mekaar benaderen.
Zodra er een langer blijft worden ze al milder.
-Uitlaten voeren opruimen stofzuigen ed is voor mij niet meer werk dan met 1, ja er liggen meer haren maarja of je nou je stofzuiger pakt voor 20 haren of voor 50 dat maakt niet uit je bent toch al bezig.
- Voer wordt inderdaad duurder maar ook daar kan je naar kijken. Er bestaat goed voer wat niet duur hoeft te zijn. Goed voer, voer je minder van dus uiteindelijk ben je net zo duur uit als met 1 hond.
Dierenartskosten zijn duurder maar ik kan daar niet echt over mee spreken daar ik bijna nooit naar de dierenarts ga. Je kan uiteraard ook een verzekering afsluiten.
- Ergens mee naar toe nemen wordt idd lastiger als je er 2 hebt. Ik merk nu ik mijn dochter er ook nog eens bij heb dat ik ze vaker thuis laat dan hiervoor.
Het is geen doen om met 2 honden en een baby overal naar toe te gaan.
Ze gaan nog steeds regelmatig mee hoor daar niet van maar minder snel.
- Of je teef er iets aan heeft sjah geen idee. Ik heb bij al mijn vorige honden nog nooit gemerkt dat ze een 2e erbij zouden willen en nu met mijn 2 meiden doen ze ook erg veel zelfstandig maar zijn gek op elkaar. Nu heb ik ze ook wel vanaf pup af aan samen dus ze weten niet beter maar ook zelfstandig kan je ze meenemen zonder problemen.

honden foto van Charlotte, Marcel, James, Arthur & Grace

Wij hebben nu 4 honden in huis.
Onze oudste Napoleon was al 5 toen Marcel erbij kwam en hij leefde helemaal op! We hadden een pup voor hem gekocht om mee te spelen.
Wat later kwam ookCharlie er bij en weer was Napoleon super blij en Charlie heeft veel vanNapoleon geleerd, goede dingen maar ook slechte dingen zoals blaffen en opspringen.


Het is heel moeilijk om veel honden ergens mee naar toe te nemen. Zeker als ze nog niet goed luisteren.
Hou hier ook rekening mee dat je je oudste hond wel een thuis zal maten om je volledig te concentreren op de nieuwkomer. En dat dit dan moet gevolgd worden door quality time met je oudste hond.
Maar zodra beide honden goed luisteren en goed met elkaar overweg kunnen en snappen wat wel en wat niet is er in mijn ogen geen enkel probleem om ze beide mee te nemen.

De kosten gaan inderdaad omhoog, ik heb dit voor ik aan een vierde hond begon heel vaak heel nauwkeurig uitgerekend zodat hij zeker in mijn budget past zn blijft passen.


Voor de rest, ik kan het mij niet inbeelden hoe het is om maar 1 hond te hebben. En het is zo leuk als ze buiten aan het spelen zijn en achter elkaar rennen en als ze dan moe zijn samen op de zetel kruipen.



Veel succes met je beslissing!

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Bedankt voor de reacties! Ik heb gisteren over beide Podenco dames gebeld. De ene was nog niet zindelijk en zit in Friesland (ik woon zelf in Noord-Brabant) dus dat was wel een tegenvallertje. De tweede stichting raadde het mij ten zeerste af een teef bij een teef te zetten en verwees mij naar twee Galgo reuen. De ene is een prachtig beest, heel imposant, maar enorm GROOT. Er staat in zijn omschrijving dat hij nog al eens aan de riem wil trekken als hij ergens heen wil. Ik zit zelf met een rug blessure dus dit is misschien niet de beste keus. De tweede is een wat kleiner reutje, met een oude botbreuk. Hij loopt hierdoor permanent mank maar heeft er geen last van. Toch baart mij dit enigsinds zorgen, wat als hij hier in de toekomst wel last van krijgt?
Ik denk dat ik maar gewoon even geduld moet hebben en wachten tot er iets anders binnen komt, of wel in een Nederlands asiel, of wel bij één van de stichtingen.. Maar geduld hebben is zo moeilijk als je enthousiast bent over een tweede hond..

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Sjah teef en teef kan ook gewoon goed gaan hoor.Ik heb 2 teven en nog nooit geen last gehad.
Elke teef kan hier over de vloer komen nooit geen problemen.
Het ligt meer aan de hond zelf en aan de opvoeding dan dat het pertinent niet kan.
Beste combo is reu teef idd maar dan moet je wel van reutjes houden of juist van teefjes als je al een reu hebt.

Geduld hebben is moeilijk maar vaak wel het beste ;-)

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" -Merken jullie dat als honden met zijn tweeën of meerdere zijn, ze vaker problemen veroorzaken?
-Is het veel meer werk met een tweede hond?  
- Financieel gezien realiseer ik me dat alles twee keer zo duur wordt. 
-Zijn jullie sneller geneigd de honden thuis te laten?
- Zou mijn teef er ook echt iets aan hebben?  "

Als antwoord op bovenstaande vragen:
-Problemen veroorzaken niet. Maar als ze met twee aan de lijn zijn en een andere hond gaat naar hen blaffen, zijn ze wel veel feller, en jutten ze elkaar op. Soms een hele heksentoer om dan twee trekhonden te kunnen houden.
-Meer werk? Ja en nee. Bij mij kwam er een pup bij, dus in het begin doe je daar alles apart mee (mag nog geen grote wandelingen doen, je moet het hondje socialiseren,..) dus toen was het wel veel 'werk'.
Op regenachtige dagen is twee honden ook meer werk, want 8 slijkevoeten zijn er meer dan 4 ':-), maar voor de rest vind ik het eigenlijk helemaal niet meer werk en scheelt het niks, 1 of 2 honden...
-Financieel is alles idd dubbel. Dat is zo. 
-Ik laat de honden niet meer thuis omdat het er twee zijn, ze gaan gewoon allebei mee. 
-Of je teefje er ook iets aan heeft... tja, jij kent haar het beste. Niet alle honden zitten te wachten op ander hondengezelschap in huis. Ze vinden het wel leuk om met honden te spelen, of te wandelen, maar samen leven in huis is nog iets heel anders. Dus alleen jij kan dit inschatten voor je hond.

honden page profiel MirjamMirjam

honden foto van Mirjam

Ik heb er altijd twee gehad en zou niet anders willen. Ze hebben veel aan elkaar.
Ze spelen met elkaar, ze slapen tegen elkaar en toch zijn ze allebei ook op mij en mijn man gericht.
Mijn kleine Yorkje zou niet eens alleen kunnen zijn. Als mijn oude hondje er niet meer is denk ik dat ik een probleem heb met mijn Yorkje. Zelfs met het hondje van mijn achterbuurvrouw heeft zij een sterke band.
Ik vind het eerder rustiger dan drukker. Toe mijn oude hond een jaar alleen was vroeg hij con-stant aandacht. Nu heeft hij echt een maatje. Nee, ik zou het niet anders willen.
En dat extra voer.....je kan het zo duur maken als je zelf wilt.

honden page profiel Anita, Bobby en EvaAnita, Bobby en Eva

honden foto van Anita, Bobby en Eva

Ik heb sinds een half jaar mijn tweede hond er bij. Erg leuk....maar ik vind 1 of 2 honden een heel verschil. In huis geen probleem maar buiten vind ik het wel veel. Je hebt opeens twee riemen en bij mij hebben ze verschillende temperamenten. De één loopt graag snel en de ander loopt graag langzaam en meer te snuffelen.
Nou heb ik er zeker geen spijt van want mijn eerste hond wilde er graag een vriendin bij. Ik had eerst een reutje en heb er bewust een teefje bijgenomen. Zij vinden het heel fijn samen en daar ging het mij om...dus de extra tijd en kosten die het met zich mee brengt neem ik voor lief. Ik neem ze samen overal mee naar toe...samen in de tram...metro...trein enz. dat is geen probleem...maar ik heb wel 2 kleine honden.
Of jouw hond het leuker vindt om er een hond bij te hebben kan alleen jij weten.
Ik heb mijn beide honden verzekerd.

Jij dacht aan een podenco...maar houd er wel rekening mee dat dat jagers zijn en dat ze vaak niet los kunnen. Hoeft niet maar dat is wel vaak zo.


honden foto van Monique van Lotje en Kwibus!!! ***Flos en Buster en Morris***

Ik heb eigenlijk altijd 2 honden samen gehad. 1 combinatie was niet super! Ik heb toen onze Flos 14 jaar was (na de dood van zijn maatje Buster) Morris erbij genomen als pup van 12 weken. Flos was ook nog erg vitaal, kon uren wandelen en speelde enorm met andere honden. Dus wij dachten dat we hem een plezier zouden doen om er weer een maatje voor hem bij te kopen, maar helaas.....werden ze niet echt dikke maatjes! Morris was een pittige pup en al snel was hij de baas over Flos. Flos had bij hem niet veel te vertellen, maar ging er ook nauwelijks tegen in! Hij liet het maar zo. Zo lang hij maar met rust gelaten werd als hij lag te slapen. Flos is uiteindelijk 17 jaar geworden, dus ze hebben toch een hele tijd samen moeten leven. Ze hebben nooit geknokt of zo, maar ze hadden vrij weinig aan elkaar. Alleen met de wandelingen konden ze wel echt op elkaar leunen. Toen Flos dood ging, is een paar dagen na zijn dood Lotje op ons pad gekomen. Dit was samen met Morris echt een droomkoppeltje! Morris was toen 3 jaar en Lotje net 1 jaar! Helaas is Morris heel jong overleden en hebben wij maar kort van dit prachtige koppeltje mogen genieten. Lotje bleef op 3 jarige leeftijd alleen achter. We zeiden toen, we houden het voorlopig bij 1. Het was zo makkelijk 1 hond! Als we geen uren tijd hadden om te wandelen, pakte we de fiets en kon Lotje aan de fiets haar energie kwijt. 1 hond was makkelijker mee te nemen en Lotje kon ook werkelijk overal mee naar toe. Zo'n makkelijk hondje! Maar ja, dan komt er een paar maanden later toch weer toevallig een hond op je pad....Ons verstand zei " nee, 1 is zo veel makkelijker", maar ons gevoel bleef zeggen " 2 is leuker!" Dus ja, zo is toch weer een 2e hond op ons pad gekomen....Weer een jong koppeltje, waar ik hopelijk nog heel wat jaren van mag gaan genieten.

Maar ik lees dat jouw hond ook al wat ouder is. Ik zou er goed over nadenken. Met mijn ervaring, zou ik het nooit meer doen. Bij mij hebben ze niets aan elkaar gehad! Enige is dat Morris heel veel goede eigenschappen van Flos overgenomen heeft en Lotje heeft het weer van Morris overgenomen! Ik ken ook verhalen waar het wel super goed ging. Ook ik heb destijds heel erg getwijfeld, maar doordat ik ook veel positieve verhalen gehoord had, ben ik er destijds toch voor gegaan. Maar na 2 weken dacht ik wel..." waar ben ik aan begonnen!"

honden page profiel Jeannette Jeannette

honden foto van Jeannette

Ik zal het ook nooit meer doen. De hond is gericht op mij en kan met andere honden spelen als we onderweg zijn.

Ik wilde ze allebei afzonderlijk uitlaten, zeker toen de jongste nog pup was. Dit om te voorkomen dat ze aan elkaar gingen hangen. Je weet namelijk ook niet wanneer de oudste zal wegvallen... En idd het feit dat de ene wat vlotter loopt dan de ander. Het is ook een stuk moeilijker met meenemen ja, je neemt twee honden gewoon niet zo makkelijk mee op visite.

Er was bij ons ook altijd concurrentie. Niet dat er gevochten werd, maar gewoon om alles. Zo ook om de aandacht. Ik werd er gek van dat ze jaloers werden als de ander aangehaald werd!

Nee hoor, voor de hond hoef je het niet te doen!

honden page profiel Claudia en Tibetaantjes Sarah en ChenpoClaudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Mocht je een tweede hond nemen dan raad ik je aan je eigen hond mee te nemen om te kijken of het klikt en kennis te maken.
En het beste is dan op neutraal terrein beiden aan de riem en bij de eerste kennismaking wandelen. Wandelen versterkt de band en creert roedel gevoel. En thuis zelf eerst door de deur, dan je oude hond dan de nieuwe hond.
Altijd je honden samen uitlaten. Is de ene oud en kun je daar niet zo ver mee neem dan toch de jongere hond mee en ga er later nog een keer mee wandelen zodat die toch moe word. Zeker in het begin.

Misschien wist je dit allemaal al maar vertel dit omdat je schrijft dat je oudere hond toch dominant is etc. en bezig met rangorde.

Wij hebben bij onze 9 jarige reu een jonge teef genomen van 1,5 jaar. We moesten hem wel tegen haar in bescherming nemen. Hij sliep veel. Ze zijn nog ruim een half jaar samen geweest.

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Bedankt voor de tips! Wat een gemengde ideeën en ervaringen, haha. Dat maakt het niet makkelijker! Na lang overleg met de stichting heb ik ze toch overgehaald dat ik met mijn teef bij een Podenco teef mag gaan kijken. Een heel leuk, klein, verlegen meisje van 2 jaar. Vrijdag gaan we erheen (het is ruim een uur rijden, maar dat heb ik ervoor over) om kennis te maken, en te kijken of het een beetje wil klikken tussen die dames! Ik ben heel benieuwd en heb er erg veel zin in!
Wat betreft twee honden die een ander tempo lopen, dat zit er natuurlijk bij mij ook dik in, aangezien mijn hond al 13 is en de nieuwkomer pas 2. Echter loopt mijn hond altijd, overal los (ik weet dat dit eigenlijk niet mag, maar ze loopt al haar hele leven los, en het is zo gemakkelijk..) dus ik heb in principe maar één hond aan de lijn (behalve bij het oversteken). Dat scheelt wel, denk ik.

Tot zover bedankt voor de reacties!

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Toch nog even een goedbedoelde raad: denk aan de karakters! Je omschrijft je eigen teefje als dominant, en dat ze wel es onderdanige honden durft 'pesten'. Je gaat nu kijken naar een hondje dat wordt omschreven als 'verlegen'. Als 'verlegen' wil zeggen: onzeker en angstig, zou ik het persoonlijk niet doen. Vraag je af of een je bange hond een plezier doet door haar te zetten bij een 'dominante' hond, 't Zijn ook beide teefjes, dan is het zeker nodig goed te letten op een goeie karaktermatch.

honden page profiel mariannemarianne

honden foto van marianne

Hoi,

Ik ben benieuwd hoe het gegaan is met het Podenco teefje? Klikte het??

Groetjes, Marianne

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Hai,
Ja zeker! Ze zit nu ruim een maand bij ons! Het gaat super goed, behalve het feit dat ze nog binnen plast.. :/ Van haar angst is overigens niets meer over, sterker nog, er schuilt een vrij pittig, dominant hondje achter, haha! Tussen de twee dames gaat het prima, af en toe samen spelen, verder heeft er nog geen grommetje vanaf gekunnen! 

Groetjes

honden page profiel mariannemarianne

honden foto van marianne

Wat leuk!! Dat is dan nog snel gegaan! En leuk dat het ook zo goed gaat met je andere teefje. Veel plezier met hun! En met dat in huis plassen komt het vast ook nog wel goed uiteindelijk

honden page profiel MirjamMirjam

honden foto van Mirjam

Gelukkig dat het zo goed bevalt. Heb je foto's?

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Fijn dat het zo goed gaat tussen de dames, ik ben ook benieuwd naar foto's ;-)

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Ik zal bij deze een paar foto's van de dames hierop zetten!











Overigens is dat binnen plassen wel écht een probleem aan het worden.. Ze houdt er maar niet mee op.. Gisterenavond weer, lagen we gezellig op de bank, staat ze ineens op en gaat in de hoek zitten plassen.. Echt heel raar.. :/

honden page profiel Anita, Bobby en EvaAnita, Bobby en Eva

honden foto van Anita, Bobby en Eva

Oooh wat een leukerd! Fijn dat het onderling zo goed met ze gaat.
Wat dat in huis plassen betref. Laat je haar op dezelfde tijden uit? Die regelmaat heeft bij mij met Eva goed geholpen. Eva heeft bij mij ook nog een tijd in huis geplast...maar dat is nu over na een paar maanden.

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Bedankt voor je reactie!

Ik laat ze niet op vaste tijden uit, dit omdat mijn dagen erg wisselend zijn. Ik werk maar twee dagen per week, en heb de rest van de week wat andere verplichtingen, op verschillende tijden. Ik probeer haar eigenlijk meteen uit te laten zodra ze opstaat (en dus niet meer op de bank loopt te pitten). Maar soms ben ik nét iets te laat, of plast ze terwijl we net uit zijn geweest, of zo.. Echter zit er nooit meer dan 2-3 uur tussen onze wandelingen (behalve 's nachts) dus ik kan me niet voorstellen dat het is omdat ze het niet op "kan" houden.

honden page profiel Anita, Bobby en EvaAnita, Bobby en Eva

honden foto van Anita, Bobby en Eva

Nee ik denk ook niet dat het komt omdat ze het niet op kan houden.
Ik heb 2 honden uit een buitenlands asiel. Bobby was na een paar weken zindelijk en bij Eva duurde het wat langer....deels ook omdat ze zwanger bleek en dat ze na 3 weken 2 pupjes had. En toen ze haar pupjes heeft gehad was ze weer onzindelijk....dat schijnt meer voor te komen...een soort incontinentie. Zij heeft er in totaal zo'n 3 maanden over gedaan voordat zij helemaal zindelijk was. En laatst heeft ze weer een klein plasje in de woonkamer gedaan. Bij mij maakt het niet zo uit...ik heb zeil en kan het zo opnemen. Die laatste keer was de regelmaat wat anders...ze krijgen om ca. 22.00 uur nog een paar brokjes en dan ga ik meteen naar buiten voor de laatste plas...maar dit keer wilde ik een film afzien en wilde wachten tot 22.30 uur...maar toen had ze de plas al gedaan.
Mijn ervaring is regelmaat maakt het wat makkelijker om zindelijk te worden. En de plas wel goed wegnemen. Ik gebruik dettol tegen de urinegeur.

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Dat is eigenlijk juist de reden dat ik ze niet uitlaat (of voer, trouwens) op vaste tijden. Ik ben juist bang dat er dan "ongelukjes" gebeuren omdat ze denkt "goh, normaal word ik nu toch uitgelaten? dan doe ik het maar binnen..". Maar da's mijn eigen logica, misschien werkt dat voor een hond heel anders, en inderdaad misschien wel juist beter. Ik ga het eens overleggen met de trainer van de cursus die we samen volgen! Kennissen van mij hadden trouwens een hond die altijd voor hun werk (om 6 uur 's morgens) uitgelaten werd. Toen ze met pensioen gingen begon hun hond (een Basset) iedere ochtend om 6 uur te loeien, haha. Vanaf dat moment dacht ik, ik moet eigenlijk van die routine af, en voer/wandel ik wanneer het mij uitkomt.
Verder heb ik door mijn hele apartement vloerbedekking, behalve in de keuken (maar daar plast ze nooit, haha). Voor Cosmic's komst stonden alle deuren altijd open, ik heb nu alles dicht zodat ze niet "stiekem" ergens kan gaan zitten plassen waar ik het niet zie. Ik probeer het altijd wat te drogen met keukenpapier en spray er daarna "UrineOff" (één of ander duur goedje dat de geur weg zou moeten halen) op. Ze heeft het nog nooit twee keer op dezelfde plek gedaan, maar beide dames staan wel vaak te ruiken op plekjes waar ze het heeft gedaan, dus ik betwijfel of de geur helemaal weg gaat (of misschien plaats maakt voor een andere raar geurtje?).

honden page profiel Anita, Bobby en EvaAnita, Bobby en Eva

honden foto van Anita, Bobby en Eva

Bij mij werkt regelmaat wel goed....dit was ook weer een eenmalig iets...want nu gaat dat wel weer goed.
Maar ik denk dat je geduld moet hebben en vooral niet boos worden. Ze heeft het één en ander achter de rug en moet weer helemaal wennen aan haar nieuwe leven....geef haar de tijd.
Je hebt ook speciale doeken voor de zindelijkheidstraining...die nemen de plas op zodat je vloerbedekking niet nat wordt. Die kan je op de plaats neerleggen waar ze graag in huis plast...of b.v. bij de voordeur en dan een paar doeken naast elkaar...en wanneer het goed gaat dan steeds een doek weghalen. Ben ik duidelijk? Het zijn trainingsdoeken voor pupjes...te krijgen bij de dierenwinkel. Succes!

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Yep, ik snap 'm! Zal zo eens even bij de dierenwinkel gaan kijken, moest er toch nog heen! Bedankt voor de tip! En inderdaad, ze heeft het één en ander meegemaakt, ik had ook wel verwacht dat er wat ongelukjes hier en daar plaats zouden vinden, maar ik vind het super frustrerend dat het bij haar gastgezin wél goed ging, en de eerste week hier ook.. :/ Daarbij kan ik het gewoon niet plaatsen of verklaren..

honden page profiel mariannemarianne

honden foto van marianne

Wat een leuke fotos!! Zo schattig hoe ze samen liggen te slapen! En echt een hele knappe hond! Ik ben helemaal fan van Spaanse honden :-) Over het plassen heb ik geen tips, die van mij was gelijk zindelijk, dus ik heb er niet echt ervaring mee. Veel succes er iig mee!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Tweede hond erbij, of toch niet?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^