Leren aankijken voor aandacht, begint te blaffen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Inge & HektorInge & Hektor

honden foto van Inge & Hektor

Ik heb vorige week al een berichtje achter gelaten op dit forum, met de vraag hoe ik mijn hond kon afleren om te blaffen tegen alles wat wieltjes heeft.

Jullie vertelde mij hem te leren, naar mij te kijken. Hem belonen wanneer hij dat doet. Nu ben ik vandaag begonnen met oefenen, maar wanneer ik hem naar mij laat kijken, dan begint hij te blaffen! Misschien denkt hij dat ik wil spelen, maar weet niet hoe ik het anders moet doen!!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Leren aankijken voor aandacht, begint te blaffen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel mischa, esha & fitziemischa, esha & fitzie 3 doggies

honden foto van mischa, esha & fitzie

Hi Inge,

Kan het zijn dat je te lang wacht met belonen? Vergeet niet dat direct oogcontact iets is wat voor honden van nature als heel onprettig ervaren wordt. Het is een provocatie. Waar het om gaat met deze aandachtsoefening is dat je je hond leert dat oogcontact met jou geen bedreiging vormt maar juist iets leuks (voertjes) oplevert.

1. Je begint met een voertje in je hand, je geeft het commando "watch"en direct breng je je hand onder je ogen. Je hond kijkt naar het voertje, dus je gezicht. Niet wachten, gelijk hand naar beneden en belonen met het voertje. Alles heel kort op elkaar, bij het allereerste oogcontact gelijk belonen. Zorg dat het zo snel gaat dat je hond geen tijd heeft om te blaffen.
2. Als dit goed gaat, bouw je de tijd tussen oogcontact en beloning langzaam op. Begint hij te blaffen, geen beloning en je onderbreekt de oefening even. Ga dan weer een stapje terug; dus naar een korter durend oogcontact voor hij de beloning krijgt.
3. Als dit goed gaat kun je de handhulp af gaan bouwen door eerst de beloning in de andere hand te houden en vanuit daar te geven.
Vervolgens de handhulp verminderen.

Succes, Mischa

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Gelijk een stukje kaas in z'n bekje, kan hij ook niet meer blaffen... Of zou smakkend blaffen? :-D
Denk dat je idd geduld moet hebben, vlug belonen en als dat achter elkaar goed gaat, de tijd iets verlengen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Leren aankijken voor aandacht, begint te blaffen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^