Bull Terriër krijgt misschien spuitje omdat ze onze kat aanviel...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

De Bull Terriër van onze buren is een zeer lieve binnenshuis, maar erg agressieve buitenshuis. Vooral andere honden en katten moeten dood...
Ze heeft dit gedrag ontwikkeld omdat ze geen socialisatie heeft gehad (oostblok broodfok) en haar vorige eigenaar haar 2 jaar lang in de bench heeft gehouden. Onze buurman heeft haar daar weg gehaald, zonder zelf veel van honden of training te kennen.
Voor de rest is het echt een toffe hond, heb er al verschillende keren mee gespeeld en getraind! Alleen is die switch zo gevaarlijk, want eens ze iets vast heeft laat ze niet meer los.

Nu is het dus gebeurd, ze heeft onze kat te pakken gekregen. Ze heeft een gaatje in haar bovenste huid op haar flank, alle nagels gespleten van tegen de muur te springen (waarvan eentje goed gescheurd) en een schram van een tand op haar buik.

Voor de buren was dit de druppel, ze is een gevaar voor de maatschappij.
Ze denken dus aan euthanasie.
Ergens geef ik ze gelijk, want ik vrees voor agressie door inteelt en trauma. Maar langs de andere kant denk ik dat het met training wel op te lossen is. Het belangrijkste is gewoon dat ze met haar kunnen gaan wandelen zonder een gevaar te zijn. Want ze trekt enorm hard naar de andere hond/kat, en als ze de kans heeft vliegt ze er op om te doden :S
Wat denken jullie?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Bull Terriër krijgt misschien spuitje omdat ze onze kat aanviel..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel SanneSanne 3 doggies

honden foto van Sanne

Ik denk niet dat je de agressie naar andere dieren er nog uit krijgt, het zit immers in het ras. Wel zou er misschien getraind kunnen worden om andere dieren te negeren. Zal wellicht een hele klus worden, maar ja, niets is onmogelijk.

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

" Ik denk niet dat je de agressie naar andere dieren er nog uit krijgt, het zit immers in het ras. Wel zou er misschien getraind kunnen worden om andere dieren te negeren. Zal wellicht een hele klus worden, maar ja, niets is onmogelijk. "


maar zelf kennen ze heel weinig van hondentraining :S het zijn heel lieve mensen, maar heb hen al eens uitgelegd wat ze kunnen doen om te trainen (want ze vroegen hulp). Tevergeefs... ze zitten zo vast in hun gewoontes :S
Ik ben al eens een keer met haar gaan wandelen en ze is gemakkelijk af te leiden als we een hond passeren, maar haar baasjes vliegen meteen in paniek en trekken haar al terug voor er iets gebeurt :S

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Gaat een flinke klus worden, maar ik denk dat met veel training en therapeuten, er wel verbetering in zal zitten. Misschien, als het echt een gevaar is, dat ze naar een plek kan ergens op een boerderij zonder andere honden en waar ze flink de ruimte heeft? Maar dat het helemaal weg zal zijn, denk ik niet.

honden page profiel LisanneLisanne 3 doggies

honden foto van Lisanne

zouden ze de hond dan niet beter bij iemand kunnen plaatsen die er verstand van heeft en tijd en wil om er echt mee te gaan trainen??

Ik vind het nogal wat om een terrier af te maken omdat hij achter een prooi ( kat ) aanging...

Klinkt heel lullig, maar ik zou hier nooit een hond voor af laten maken!

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

" zouden ze de hond dan niet beter bij iemand kunnen plaatsen die er verstand van heeft en tijd en wil om er echt mee te gaan trainen??

Ik vind het nogal wat om een terrier af te maken omdat hij achter een prooi ( kat ) aanging...

Klinkt heel lullig, maar ik zou hier nooit een hond voor af laten maken! "


het is niet gewoon achter een prooi aan gaan, het is al een stadium verder. Alle dieren dat ze tegen komt wilt ze doden. Ze maakt echt een "switch" en gaat echt in een red zone... ze is zelfs zo agressief naar de buschauffeur van de schoolbus :S

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

misschien dat herplaatsing nog wel een oplossing is jah! Maar naar wie he :S

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + 3 doggies

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Als er een kat bij mij in de tuin komt, kan ik voor de kat ook niet instaan. Romeo is Jack Russell. Waar is dat incident gebeurd ? Veel honden gaan achter katten aan.Er worden te veel honden ge-euthaniseerd die absoluut te helpen zijn. Maar dan moeten ze een gedragsdeskundige laten komen. Er is heus iets aan de situatie te doen.Een goede is Nelis Verhoeven van Calming Signs.Die zegt altijd dat er te veel honden onnodig ingeslapen worden, die absoluut te redden zijn. Ik vind dit een erg drastische beslissing. Er zijn gewoon honden die niet met katten overweg kunnen. Mijn Romeo is er eentje van. Maar dat is toch geen reden een hond in te slapen ? Kunnen ze haar niet herplaatsen bij iemand die veel verstand van honden en training heeft ? Was de hond los toen het gebeurde ?
Dan zijn ze sowieso zelf fout. Aanlijnen zou een optie zijn, als ze er niet mee om kunnen gaan. Je zou de buren hondenpage kunnen laten lezen.

honden page profiel LisanneLisanne 3 doggies

honden foto van Lisanne

naar iemand met flinke ervaring met het ras lijkt me ! ( of soortgelijke rassen )

Ik denk dat die mensen het ook erg in de hand spelen, met het al wegstrekken en in de stress schieten voor er écht iets aan de hand is..

Als ze zelf al onzeker zijn dan werkt dat alleen maar zwaar tegen voor de hond!!!

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

" Als er een kat bij mij in de tuin komt, kan ik voor de kat ook niet instaan. Romeo is Jack Russell. Waar is dat incident gebeurd ? Veel honden gaan achter katten aan.Er worden te veel honden ge-euthaniseerd die absoluut te helpen zijn. Maar dan moeten ze een gedragsdeskundige laten komen. Er is heus iets aan de situatie te doen. Een goede is Nelis Verhoeven van Calming Signs. Die zegt altijd
dat er te veel honden onnodig ingeslapen worden, die absoluut te redden zijn. Ik vind dit een erg
drastische beslissing. "


Was achter de appartementen, is openbare ruimte dus.
Het is niet de eerste keer dat ze een kat/hond vast heeft spijtig genoeg, maar ik ben ook overtuigd dat ze hiervoor niet ingeslapen moet worden. Is nogal drastische beslissing he :S

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

" naar iemand met flinke ervaring met het ras lijkt me ! ( of soortgelijke rassen )

Ik denk dat die mensen het ook erg in de hand spelen, met het al wegstrekken en in de stress schieten voor er écht iets aan de hand is..

Als ze zelf al onzeker zijn dan werkt dat alleen maar zwaar tegen voor de hond!!! "


dat is het grote probleem! Ze schieten zelf in paniek en jah, dan creëer je zo'n situaties he... ik zal eens rond horen wie dit zou aan kunnen ;-)

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word 3 doggies

honden foto van Love is a four-legged word

Is er geen mogelijkheid tot plaatsing ergens op het platteland, ergens in een afgelegen omgeving zonder andere dieren? Eventueel met behulp van een asiel/stichting?
Is de hond wel betrouwbaar naar mensen (en kinderen) toe?
Maakt de hond een gelukkige indruk?
Professionele begeleiding (eventueel intern) lijkt me geen overbodige luxe in dit geval.

honden page profiel Lynn & CharlieLynn & Charlie 3 doggies

honden foto van Lynn & Charlie

Hier in de buurt zit een duitse herder die ook absoluut niet te vertrouwen is met andere dieren. De hond is een herplaatser dus de baasjes weten weinig of niets van zijn voorgeschiedenis.
Ik moet zeggen, als ik die mensen met die herder tegenkom loop ik liefst zo ver mogelijk rond. Die trekt verschrikkelijk aan de lijn, zelfs zo hard dat zijn baas zich moet vastgrijpen aan een boom of lantaarnpaal om overeind te blijven. Ik ben enorm bang dat het die hond ooit eens lukt om zich los te trekken, want dat overleefd Charlie of eender welke andere hond (of kat) niet...

Zou een muilkorf geen oplossing zijn om te wandelen, dan kan hij geen andere dieren meer verwonden. Wel in combinatie met intensieve training natuurlijk.

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

" Is er geen mogelijkheid tot plaatsing ergens op het platteland, ergens in een afgelegen omgeving zonder andere dieren? Eventueel met behulp van een asiel/stichting?
Is de hond wel betrouwbaar naar mensen (en kinderen) toe?
Maakt de hond een gelukkige indruk?
Professionele begeleiding (eventueel intern) lijkt me geen overbodige luxe in dit geval. "


Ze kan met kinderen want mijn buren hebben een zoontje die in een elektrische rolstoel zit (verlamd), die is ongeveer 12 jaar. Voor de rest kan ze niet met zwarte mannen en andere dieren. Binnen maakt ze wel een gelukkige indruk. Als je binnen komt groet ze je vrolijk. Het is echt een toffe hond, maar ze maakt een gevaarlijke switch :S
Aangezien hun zoon een ziekte heeft hebben ze weinig geld over om professionele trainer te gebruiken vrees ik :S

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

" Hier in de buurt zit een duitse herder die ook absoluut niet te vertrouwen is met andere dieren. De hond is een herplaatser dus de baasjes weten weinig of niets van zijn voorgeschiedenis.
Ik moet zeggen, als ik die mensen met die herder tegenkom loop ik liefst zo ver mogelijk rond. Die trekt verschrikkelijk aan de lijn, zelfs zo hard dat zijn baas zich moet vastgrijpen aan een boom of lantaarnpaal om overeind te blijven. Ik ben enorm bang dat het die hond ooit eens lukt om zich los te trekken, want dat overleefd Charlie of eender welke andere hond (of kat) niet...

Zou een muilkorf geen oplossing zijn om te wandelen, dan kan hij geen andere dieren meer verwonden. Wel in combinatie met intensieve training natuurlijk. "

Ik heb ook al zitten denken aan een muilkorf, maar gaat dat wel met de vorm van het hoofd,

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + 3 doggies

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Ik zou toch adviseren de hond te herplaatsen. Er zijn baasjes die met een hond met dit gedrag om kunnen gaan. Een spuitje is echt het laatste !De zoveelste hond die door het gedrag van baasjes een spuitje krijgt. Ik vind dit echt vreselijk.

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

" Ik zou toch adviseren de hond te herplaatsen. Er zijn baasjes die met een hond met dit gedrag om kunnen gaan. Een spuitje is echt het laatste ! De zoveelste hond die door het gedrag van baasjes
een spuitje krijgt. Ik vind dit echt vreselijk. "


ze bedoelen het wel goed, daar niet van! Maar ze zijn inderdaad te onervaren om met dit gedragsproblemen om te gaan :S

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Is de hond niet te helpen door iemand die bijvoorbeeld dus met calming signs werkt? Of iemand die therapie doet om eventueel stress en spanning te verminderen/"verzachten"? Want gezien de hond twee jaar lang in een bench heeft gezeten, en haar nieuwe eigenaar niet bepaald ervaring heeft of "structuur" aan haar dag geeft, zal ze misschien veel opgekropte gevoelens hebben.

Kan ze los wandelen? Reageert ze op haar naam, of een ander commando waardoor ze terug komt? Misschien zijn veel grote stukken lopen in gebieden waar weinig dieren zijn (muizen etc. houd je helaas altijd, Bink gaat er ook achteraan) of aan de lange lijn lopen, iets om haar even lekker uit te laten razen door te rennen etc.

Is maar een idee haha, geen idee of dat werkt.

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

" Is de hond niet te helpen door iemand die bijvoorbeeld dus met calming signs werkt? Of iemand die therapie doet om eventueel stress en spanning te verminderen/"verzachten"? Want gezien de hond twee jaar lang in een bench heeft gezeten, en haar nieuwe eigenaar niet bepaald ervaring heeft of "structuur" aan haar dag geeft, zal ze misschien veel opgekropte gevoelens hebben.

Kan ze los wandelen? Reageert ze op haar naam, of een ander commando waardoor ze terug komt? Misschien zijn veel grote stukken lopen in gebieden waar weinig dieren zijn (muizen etc. houd je helaas altijd, Bink gaat er ook achteraan) of aan de lange lijn lopen, iets om haar even lekker uit te laten razen door te rennen etc.

Is maar een idee haha, geen idee of dat werkt. "


Calming Signs trainer hebben we hier spijtig genoeg niet :(
En ik vrees dat ze geen trainer kunnen betalen omdat hun zoon een ziekte heeft waardoor die gradueel meer verlamt geraakt.
Ze kan los wandelen, maar we wonen in het stad zelf, dus hier kan ze niet los. Op een gebied waar geen andere honden komen wel maar zoals je zegt gaat ze ook achter die andere, kleinere, dieren die moeilijk te vermijden zijn. Het positieve aan haar vind ik dat ze enorm goed reageert op haar naam en dat ze aandacht voor je houdt! Dat zou eigenlijk echt "omhoog" gebracht moeten worden, en haar zo leren om andere dieren te negeren. Ermee samen leven zal ze nooit kunnen maar met haar wandelen moet gewoon lukken he ;-)
Toen ik vorige keer een keer met haar heb getraind ging dat erg goed! We kwamen eenmaal een andere hond tegen en omdat ik ze afleidde had ze het zelfs niet door!
Haar baasjes laten haar altijd maar gewoon tot de overkant uit, deftige dagelijkse wandelingen krijgt ze niet omdat ze te bang zijn :(

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Oei.. Ze zijn dus ook bang voor hun eigen hond. Dan lijkt het me niet dat ze er erg voor open staan om echt wat met de hond te ondernemen, zoals trainen. En dat merkt de hond natuurlijk ook.... En het is ook niet de bedoeling dat jij met haar in de weer bent elke dag.

Misschien kunnen ze eens kijken op http://bullterrierforum.nl/bullforums/forum.php en daar even een topic openen?
Misschien kunnen mede-bulleigenaren hen wel helpen :-)

mis. (Gast)

Je word er zo moedeloos van, dit verhaal kom ik zo vaak tegen sinds we zelf een herplaatser hebben gehad die voor de kil ging op alles wat bewoog.
Bij deze hond de mazzel gehad dat ze dit gedrag pas kort vertoonde.
2 maanden intensief trainen heeft ervoor gezorgd dat ze hierin prima te corrigeren was.
Helaas hebben we haar vervolgens moeten herplaatsen omdat ze echt niet met onze hond kon omgaan.
De jongen die haar heeft overgenomen is netjes ingelicht en doorgegaan met het trainen...hij heeft er nu ook een zeer leuke hond aan.
We hebben lange tijd veel aanbiedingen gehad van mensen die tegen hetzelfde probleem aanliepen.
Ik kan er dan ook zo boos om worden dat er zoveel stomme mensen zijn die denken of wel een probleempje zomaar even op te lossen of zich niet goed laten inlichten bij het 'nemen' van een hond.
Waardoor er een hoop 'probleem' honden lopen die verkloot zijn door de bazen!

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

" Oei.. Ze zijn dus ook bang voor hun eigen hond. Dan lijkt het me niet dat ze er erg voor open staan om echt wat met de hond te ondernemen, zoals trainen. En dat merkt de hond natuurlijk ook.... En het is ook niet de bedoeling dat jij met haar in de weer bent elke dag.

Misschien kunnen ze eens kijken op http://bullterrierforum.nl/bullforums/forum.php en daar even een topic openen?
Misschien kunnen mede-bulleigenaren hen wel helpen :-) "


inderdaad! Ze willen wel, maar houden het niet vol en vallen telkens terug in hun gewoontes. Ik wil wel helpen, maar heb er eerlijk gezegd geen tijd voor met mijn studies en eigen huishouden met de meiden...

Ik zal het forum eens voorstellen!

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Jammer is dat, dat ze telkens weer terugvallen.... Hebben ze maar geluk met jou, dat jij met haar bent wezen wandelen haha.

Nou ja, succes in ieder geval! Inslapen lijkt me een beetje té/

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

" Je word er zo moedeloos van, dit verhaal kom ik zo vaak tegen sinds we zelf een herplaatser hebben gehad die voor de kil ging op alles wat bewoog.
Bij deze hond de mazzel gehad dat ze dit gedrag pas kort vertoonde.
2 maanden intensief trainen heeft ervoor gezorgd dat ze hierin prima te corrigeren was.
Helaas hebben we haar vervolgens moeten herplaatsen omdat ze echt niet met onze hond kon omgaan.
De jongen die haar heeft overgenomen is netjes ingelicht en doorgegaan met het trainen...hij heeft er nu ook een zeer leuke hond aan.
We hebben lange tijd veel aanbiedingen gehad van mensen die tegen hetzelfde probleem aanliepen.
Ik kan er dan ook zo boos om worden dat er zoveel stomme mensen zijn die denken of wel een probleempje zomaar even op te lossen of zich niet goed laten inlichten bij het 'nemen' van een hond.
Waardoor er een hoop 'probleem' honden lopen die verkloot zijn door de bazen! "

mijn buren hebben Xina niet zomaar in huis genomen, ze hebben haar weg gehaald bij de persoon waar ze zwaar mishandeld werd. Maar inderdaad, ze dachten de situatie aan te kunnen maar dan bleek toch van niet :S
nu zouden ze hulp moeten zoeken maar vrees er voor :(

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

" Jammer is dat, dat ze telkens weer terugvallen.... Hebben ze maar geluk met jou, dat jij met haar bent wezen wandelen haha.

Nou ja, succes in ieder geval! Inslapen lijkt me een beetje té/ "


inslapen lijkt me ook redelijk drastisch, maar uiteindelijk beslis ik er niet over :S ik ga proberen nog eens goed met hen te praten

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Wat sneu weer allemaal.

Ik denk dat je een hond als deze, eerst maar eens helemaal tot rust moet laten komen en aan haar mensen gaan wennen want ze lijkt er  helemaal geen vertrouwen in te hebben, wat logisch is natuurlijk, je kan haar niet gewoon laten gaan en hopen dat het goed gaat, ze heeft alle steun nodig die ze krijgen kan.

Zelf zou ik daar dus aan gaan werken, rust rust en nog eens rust, leuke kleine spelletjes, haar veel prijzen en zelfvertrouwen opbouwen, haar laten merken dat ze geliefd is.
Uitlaten zou ik drastisch gaan beperken en dan alleen op heel rustige tijden en heel kort. Aan normaal met haar gaan wandelen valt niet aan te denken in dit stadium, het is veel belangrijker dat er rust en regelmaat zit en ze het gevoel krijgt begrepen te worden.

Fijn zou zijn als ze er een gt bijhalen die positief met honden om kan gaan en ervaring heeft met zulke honden, of tenminste inlevingsgevoel.
Je zou Esther eens een pb kunnen sturen en vragen wat zij ervan denkt.

honden page profiel DD 3 doggies

honden foto van D

Ik krijg een beetje een deja vu toen ik las dat dehond het beginstadium al lang voorbij is. Dat hij zelfs de buschaauuffer wil pakken, en dat alles neit veilig is.
Ik heb zelf zo,n hond gehad en die had de ,older in zijn kop. Echt de kolder, vanwege een verkeerde match vader/moeder. Zijn broertjes en zusjes hebben de leeftijd van 2 niet gehaald vanwege hetzelfde, mijn hond is nog net 6 jaar geworden. Ook ik heb besloten hemc in te laten slapen, omdat hij een gevaar werd/was vor iedereen mar ook voor zichzelf. Vor mij was hij geen gevaar en voor de andere in mijn roedel ook niet, maar dat was dus binnen. Buiten? Hij zette een knop om.

Men kan hier nu wel zeggen dat hij herplaatst kan worden, maat geloof mij nu aar......eenmaal de kolder, die krijg jeecht niet weg. Ik had en heb veel ervaring met hinden maar zelfs ik kon hem niet helpen.

Ik denk dus dat als het echt zo erg is als met mijn hjnd, dat de beslissing moeilijk zal'zijn, maar wel reeel.
Als je mer wilt weten over mijn hind, je mag mij wel'pben.

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

" Wat sneu weer allemaal.

Ik denk dat je een hond als deze, eerst maar eens helemaal tot rust moet laten komen en aan haar mensen gaan wennen want ze lijkt er  helemaal geen vertrouwen in te hebben, wat logisch is natuurlijk, je kan haar niet gewoon laten gaan en hopen dat het goed gaat, ze heeft alle steun nodig die ze krijgen kan.

Zelf zou ik daar dus aan gaan werken, rust rust en nog eens rust, leuke kleine spelletjes, haar veel prijzen en zelfvertrouwen opbouwen, haar laten merken dat ze geliefd is.
Uitlaten zou ik drastisch gaan beperken en dan alleen op heel rustige tijden en heel kort. Aan normaal met haar gaan wandelen valt niet aan te denken in dit stadium, het is veel belangrijker dat er rust en regelmaat zit en ze het gevoel krijgt begrepen te worden.

Fijn zou zijn als ze er een gt bijhalen die positief met honden om kan gaan en ervaring heeft met zulke honden, of tenminste inlevingsgevoel.
Je zou Esther eens een pb kunnen sturen en vragen wat zij ervan denkt. "


maar gaat ze dan niet enorm veel energie op kroppen? Want ze is nu al heel hevig omdat ze amper buiten komt :S
En wie is Esther?

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

" Ik krijg een beetje een deja vu toen ik las dat dehond het beginstadium al lang voorbij is. Dat hij zelfs de buschaauuffer wil pakken, en dat alles neit veilig is.
Ik heb zelf zo,n hond gehad en die had de ,older in zijn kop. Echt de kolder, vanwege een verkeerde match vader/moeder. Zijn broertjes en zusjes hebben de leeftijd van 2 niet gehaald vanwege hetzelfde, mijn hond is nog net 6 jaar geworden. Ook ik heb besloten hemc in te laten slapen, omdat hij een gevaar werd/was vor iedereen mar ook voor zichzelf. Vor mij was hij geen gevaar en voor de andere in mijn roedel ook niet, maar dat was dus binnen. Buiten? Hij zette een knop om.

Men kan hier nu wel zeggen dat hij herplaatst kan worden, maat geloof mij nu aar......eenmaal de kolder, die krijg jeecht niet weg. Ik had en heb veel ervaring met hinden maar zelfs ik kon hem niet helpen.

Ik denk dus dat als het echt zo erg is als met mijn hjnd, dat de beslissing moeilijk zal'zijn, maar wel reeel.
Als je mer wilt weten over mijn hind, je mag mij wel'pben. "


ik vrees eerlijk gezegd ook dat het deels door inteelt komt :S misschien dat ze daardoor snel in agressie om slaat ofzo ...

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

Jana, ik vind het in de eerst plaats heel erg voor jou.Nu lijkt het of jouw kat de druppel was, en een ingeslapen hond wegens agressie....is niks voor jou als je er iets aan zou kunnen veranderen.

Wel kan ik me de uitleg van Angela goed voorstellen.
Sommige honden hebben een gedrag dat buiten het normale corrigeerbare spectrum valt.(genetica, geestesziekte, trauma)

We kunnen en willen veel, maar soms is 'the damage' echt al 'done'....(en dan is dat niet jouw schuld of verantwoordelijkheid in deze.)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Bull Terriër krijgt misschien spuitje omdat ze onze kat aanviel..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 3 12 3
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^