Bull Terriër krijgt misschien spuitje omdat ze onze kat aanviel...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :) 3 doggies

honden foto van Jeanine :)

blij dat er een oplossing is gevonden voor dit beestje .... 

en toch even off topic, 

Ook hier meerdere honden opgegroeid met katten hebben er 2 een binnen en buiten kat maar oeps .... er moet geen andere kat op ons  terrein komen. De newf doet niks maar de golden gaat er achteraan de Ier deed dat ook. Buiten ons huis niks aan de hand dus .... het is idd niet zo simpel. 

en ok ... van taart was mss .... maar de rest viel toch wel mee. 

maar bon .... gelukkig dat er nu gewerkt kan worden aan het herstel van deze hond en daar gaat het uiteindelijk om :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Bull Terriër krijgt misschien spuitje omdat ze onze kat aanviel..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Mick

Je kunt corrigeren tot je een ons weegt, maar daarmee ga je het bij een aantal honden het er echt niet uitkrijgen. Vandaar de taart LOL Zelfs met een teletac gaat het er bij sommige honden er niet uit en jij beweert dat met een simpele nee te kunnen?

Als jij niet wil inzien dat je dit gedrag er niet bij alle honden eruit krijgt, dan zijn we uitgepraat. Heb hier thuis 2 schitterende voorbeelden, vertel mij me maar waarom ze de kat bij ons thuis (ze zijn opgegroeid tussen 3-4 katten) wel min of meer accepteren en vreemde katten buiten niet. Je kunt de hele buurt wel bijelkaar schreeuwen met je NEEEEE, maar dat gaat geen fluit helpen.....

Waar het mij om gaat is dat het onzin is om een hond daarvoor in te laten slapen. Het is de verantwoordelijkheid van de baas om te voorkomen dat zoiets gebeurt, maarja als een kat ongevraagt in jou tuin komt.... Dan gaat wat mij betreft het verhaal van de kat en het vogeltje ook op voor de kat en de hond. Deze hond buiten aan de lijn houden en er is geen probleem.....

honden page profiel KK 3 doggies

honden foto van K

" Jij zegt dat ik dingen niet wil inzien, maar draai het eens om. Jij wilt niet inzien dat het wel degelijk aan te leren valt.
Als je dit vanaf pup af aan aanleert, dan is er niets aan de hand.
En ja, je hebt corrigeren en corrigeren. Een nee dat mag niet, of een ferme NEE. Zit toch verschil in hoor! En als je dat maar genoeg herhaalt (vanaf pup zijnde af) dan heb jij later gewoon honden dien iet achter een kat aanzitten.

Enne......bak een taart en ga het vieren?.............................ben je met het verkeerde been uit bed gestapt of zo? Of wil je nu dat er een niet gezellige discussie op gang komt..........................ben je daar op uit........

Je kan ook normaal reageren toch? "
van pup af aan, daar zeg je het zelf. deze hond is een herplaatser, en max ook. met kyra kreeg ik het wel afgeleerd, bij max niet. dat verschilt per hond. je kunt zeker niet elke volwaseen hond leren om met katten om te gaan.

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

" max is net zo, dat is gewoon een kwestie van opletten, en eventueel een muilkorf. ik heb ook een kat, die max aanziet voor kvv. hij woont op zolder.max wil ook overal opvliegen om te doden. dan blijf je toch bij honden en katten uit de buurt, da's toch niet zo moeilijk? ik pieker er niet over om max in te laten slapen.
enig idee hoeveel honden een kat zouden verscheuren als ze de kans krijgen? "


ze blijven er ook wel uit de buurt, maar nu was het wel echt spijtig ongeluk omdat ze onze kat achter het hoekje tegen kwamen. Xina is heel moeilijk om mee te wandelen... Erg hard trekken en alles wat beweegt willen doden. Als ze dan nog de kans krijgt om het vast te pakken is het helaas te laat... Ze kunnen enkel met haar 's nachts deftig wandelen, en dat zouden ze graag veranderen. Omdat dit nu het zoveelste geval is waarbij iemand zijn huisdier bijna dood was dachten ze in de wanhoop aan een spuitje, omdat ze niet wouden wachten op de moment dat ze eens een kind vast heeft. Maar ze krijgen het niet over hun hart omdat ze binnen zo lief is. Daarom gaan ze nu naar een gedragstrainer, maar zonder is het niet vol te houden hoor. Dan is het gewoon wachten tot er doden vallen...

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

" Karin, ik snap je wel.
Als je echt een hond hebt die de red zone al voorbij is (zoals die van mij lang geleden), dan heb je in feite geen andere keus meer. Mijn hond was een gevaar voor alles wat buiten liep, maar vooral een gevaar (op het laatst) voor zichzelf. En daarom heb ik toen die beslissing genomen.

Deze hond is wellicht te redden en dat hoop ik van ganse harte. Min hond was niet meer te redden, hoe goed ik mijn best ook gedaan heb. Overigens kon die van mij wel gewoon met onze eigen katten.

Laat ons eens weten hoe het de hond vergaat Jana!! Veel succes voor je buren! "


ik zal het laten weten ;à

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

" Snap niet zo dat mensen hier een spuitje wel op zijn plaats zouden vinden...

Agressie naar andere dieren is prima mee om te gaan door een verantwoordelijke baas! Muilkorf kan maar kort aanlijnen zou al voldoende moeten zijn.
Toont ie ook agressie naar mensen, tja dan word het een ander verhaal, maar ik geloof niet dat ik dat hier heb gelezen..

Gelijk beginnen over een kronkel in de kop?? Sorry maar een kat is nu eenmaal een prooidier (met hoog aaibaarheids factor), misschien je kat op je eigen grond houden? Dan loopt die dit risico niet. Jij kiest ervoor om je kat los buiten te laten lopen, als jou kat een vogel pakt, ga je toch ook niet piepen, want dat is de natuur....... Waarom dan wel piepen als je kat door een hond word aangevallen? Tuurlijk snap ik wel dat je het niet leuk vind en dat je dat liever niet hebt, maar je neemt zelf het risico. Oh voor dat ik weer naar mijn kop krijg dat ik een katten hater zou zijn, we hebben er zelf 1 rondlopen ;-) een binnen kat! "

agressie naar de buschauffeur van de schoolbus en naar zwarte mannen...
als je haar zou bezig zien buiten zou je wel snappen wat we bedoelen, die is echt totaal over de rooie als ze nog maar de drempel van de deur over stapt, is een heel ander beest en echt gewoon een monster om het cru te zeggen. Ze is dan echt een gevaar. Maar ik hoop dat het met training op te lossen valt!

En ik snap jou reactie over mijn kat nu niet... Probeer onze kat maar eens binnen te houden, veel plezier maar je zou zelf door draaien hoor! Mijn kat is hoogzwanger op straat gevonden, ze was gewend aan het buitenleven, en dat met een lage status. Die kan je niet meer binnen houden (de kittens zijn ondertussen al geplaatst). Die zou je dood ongelukkig maken door haar op te sluiten, want dan flipt ze... En ik zit trouwens toch niet te zeggen dat die hond een spuitje moet krijgen? Ik zeg dat de baasjes er over aan het nadenken was omdat het niet het eerste geval is en omdat ze zo "keert" als ze buiten komt, dat ze dan echt gevaarlijk is. Ik heb het ook tegen hun gezegd, dat dat het risico is van een kat buiten laten, en dat ik daarom ook niet kwaad op hen ben, want het was een spijtig ongeluk.
Misschien eerst alles lezen voor je verwijten geeft ;-)

honden page profiel KK 3 doggies

honden foto van K

"

ze blijven er ook wel uit de buurt, maar nu was het wel echt spijtig ongeluk omdat ze onze kat achter het hoekje tegen kwamen. Xina is heel moeilijk om mee te wandelen... Erg hard trekken en alles wat beweegt willen doden. Als ze dan nog de kans krijgt om het vast te pakken is het helaas te laat... Ze kunnen enkel met haar 's nachts deftig wandelen, en dat zouden ze graag veranderen. Omdat dit nu het zoveelste geval is waarbij iemand zijn huisdier bijna dood was dachten ze in de wanhoop aan een spuitje, omdat ze niet wouden wachten op de moment dat ze eens een kind vast heeft. Maar ze krijgen het niet over hun hart omdat ze binnen zo lief is. Daarom gaan ze nu naar een gedragstrainer, maar zonder is het niet vol te houden hoor. Dan is het gewoon wachten tot er doden vallen... "

als ik max niet had, had ik haar best aangedurfd.
max loopt zelfs los op de hei. het is maar net waar je gaat wandelen. voor max zoek ik een prikkelarme omgeving.
dat trekken krijg je er wel uit, de agressie waarschijnlijk niet. misschien met een muilkorf, omdat ze dan niets kan doen.

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

"
Ik wist dat iemand wel zo'n reactie zou gaan geven :-D

Goed van je dat jou honden wel met katten kunnen.... bak een taart en ga het vieren. Mijn honden gaan ook redelijk met onze eigen kat, maar vreemde katten, kunnen maar beter niet naar ze toe gaan! Ik heb ze nooit geleerd om achter een kat aan te gaan en corrigeer ze dan ook als ze het wel proberen, maar zoiets krijg je er echt niet bij alle honden eruit! De ene heeft nu eenmaal een grotere jachtdrift als een ander. Zo simpel als dat jij het dus stelt is het niet, maar als je dat niet wil inzien, mij prima. Idd veel honden kunnen bij katten, maar net zoveel niet en dat heeft zeker niet altijd met opvoeding te maken.

Oh nog ff iets, als jou kat in mijn tuin komt, kan ie beter rennen voor zijn leven, want mijn tuin is het territorium van mijn honden en jou kat heeft daar niets te zoeken. Jij ben verantwoordelijk voor je kat en dient ervoor te zorgen dat andere geen last hebben van jou kat. Als jou kat in mijn tuin komt heb ik last van jou kat ;-) "

asjeblieft, je kan wel een beetje beleefd blijven he!
Dit gaat niet meer gewoon over jachtdrift he...

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

"
als ik max niet had, had ik haar best aangedurfd.
max loopt zelfs los op de hei. het is maar net waar je gaat wandelen. voor max zoek ik een prikkelarme omgeving.
dat trekken krijg je er wel uit, de agressie waarschijnlijk niet. misschien met een muilkorf, omdat ze dan niets kan doen. "


Bwa, ze is enorm baasgericht als je op tijd bent (voor haar focus), dus dat trekken moet zeker lukken :-) Vandaag gaan ze een op maat gemaakte muilkorf halen vanwege de vorm van de neus. Ikzelf voel me persoonlijk wel iets veiliger mee, want als ik met Fennah of Larah ga wandelen kom ik uit mijn deur recht over hun deur. Als zij ook net naar buiten gaan met Xina hebben we een probleem. Nu is dat probleem niet meer zo gevaarlijk. Daarbij is de trainer die ik ken héél goed met zo'n agressie, ik ben zeker dat ze ver geraken als ze naar hem gaan! En ze zijn ook heel bereid om er met zen allen samen aan te werken ^^

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Mick

" agressie naar de buschauffeur van de schoolbus en naar zwarte mannen...
als je haar zou bezig zien buiten zou je wel snappen wat we bedoelen, die is echt totaal over de rooie als ze nog maar de drempel van de deur over stapt, is een heel ander beest en echt gewoon een monster om het cru te zeggen. Ze is dan echt een gevaar. Maar ik hoop dat het met training op te lossen valt!

En ik snap jou reactie over mijn kat nu niet... Probeer onze kat maar eens binnen te houden, veel plezier maar je zou zelf door draaien hoor! Mijn kat is hoogzwanger op straat gevonden, ze was gewend aan het buitenleven, en dat met een lage status. Die kan je niet meer binnen houden (de kittens zijn ondertussen al geplaatst). Die zou je dood ongelukkig maken door haar op te sluiten, want dan flipt ze... En ik zit trouwens toch niet te zeggen dat die hond een spuitje moet krijgen? Ik zeg dat de baasjes er over aan het nadenken was omdat het niet het eerste geval is en omdat ze zo "keert" als ze buiten komt, dat ze dan echt gevaarlijk is. Ik heb het ook tegen hun gezegd, dat dat het risico is van een kat buiten laten, en dat ik daarom ook niet kwaad op hen ben, want het was een spijtig ongeluk.
Misschien eerst alles lezen voor je verwijten geeft ;-) "

Oei, ja dan is het een iets ander verhaal. Idd zou ik dan zo snel mogelijk een korf halen, dus ze zijn al op de goede weg! De ervaringsdeskundige van dit ras erbij halen en niet een GT die weinig ervaring heeft met het ras en zijn kennis uit een boekje heeft.

Mijn reactie over EEN kat en dus niet specifiek de jouwe, was dus niet aan jou gericht. Zoals ik lees snap je welk risico je neemt en neem jij het hun hond niet kwalijk, dus waarom zou ik jou aanspreken hierover? Het gaat mijn om al degene die aan de hand van hond bijt kat om een spuit roepen.

honden page profiel DD 3 doggies

honden foto van D

" Als jij niet wil inzien dat je dit gedrag er niet bij alle honden eruit krijgt, dan zijn we uitgepraat. Heb hier thuis 2 schitterende voorbeelden, vertel mij me maar waarom ze de kat bij ons thuis (ze zijn opgegroeid tussen 3-4 katten) wel min of meer accepteren en vreemde katten buiten niet. Je kunt de hele buurt wel bijelkaar schreeuwen met je NEEEEE, maar dat gaat geen fluit helpen.....

Waar het mij om gaat is dat het onzin is om een hond daarvoor in te laten slapen. Het is de verantwoordelijkheid van de baas om te voorkomen dat zoiets gebeurt, maarja als een kat ongevraagt in jou tuin komt.... Dan gaat wat mij betreft het verhaal van de kat en het vogeltje ook op voor de kat en de hond. Deze hond buiten aan de lijn houden en er is geen probleem..... "

Mick, je zou ook normaal kunnen reageren plus, ik wil wel dingen inzien maar niet als ze zo worden aangegeven als jij doet.
Dat jij 2 honden thuis hebt die het niet kunnen en ik had er 6 die het wel konden, tja.............waarom moet ik het dan inzien volgens jou. Je mening door iemands strot duwen hoeft echt niet en gaat ook zeker niet lukken.
En verder is er meer aan de hand met deze hond, dus jouw conclusie dat het onzin is en zo, zonder alles te weten, is wel heel kort door de bocht.

Karin, je hebt gelijk. Bij herplaatsers zal het stukken moeilijk gaan, hoewel ik met Sophie dan ook weer een succes story heb bereikt. Misschien komt dat omdat het een heel ander ras is, of hoe dan ook.................
Maar alle herplaatsers kan je niet met elkaar vergelijken. Net zoals mensen, die kan je ook niet met elkaar vergelijken, laat staan dan men allemaal dezelfde mening heeft.

ik (Gast)

Graag wil ik reageren op uw post doordat ik een bull terrier heb gehad. (die was van mijn vriend maar ik had en heb mijn stafford) Maw toen hij bij mij introk zatten wij met 2 volwassen reuen onder een dak. Mission impossible dachten veel van onze vrienden. En toch....
Dat die hond zo is, heeft niets te maken met oostblok enz, wel met verkeerde opvoeding, (2 jaar in een banch????? wat wil je dan.
wat een oplossing kan bieden is veel beweging, een bull terrier heeft dat nodig het is immers een terrier.
Consequent zijn met dit ras, als je een keer iets verbied, doe dat dan altijd.
Dit ras kan echt koppig zijn, iets met wat je zeker gaat merken als hij ouder gaat worden.
Ik had een gelijkaardig probleem met mijn stafford, (had hem ook van iemand gekocht zonder zijn verleden te kennen). Ik deed een muilband aan bij hem en liet hem dan zoveel mogelijk kennis maken met honden van mijn vrienden. Toen ik tot conclusie kwam dat hij goed overweg (na lange tijd en ik spreek nu zeker over 2jaar) kwam met kleine honden (teven als reuen) deed ik de muilband af, nu zijn wij al wat verder en heb geen tot weinig last. Natuurlijk zijn er bepaalde rassen waarmee hij niet overweg komt en ik neem dat gewoon bij als zijn karakter.
Vergeet niet als je een hond met een verleden neemt, moet je ook de tijd nemen om jouw hond te leren kennen zodat je aan zijn gedrag veel kan uithalen.
Wat ook leuk is om toch wat basis, maar wel goede basis te leren kennen, is de programma van cecar millan of een dierenarts nemen die wat afweet van dat soort ras.
Groeten

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

" Graag wil ik reageren op uw post doordat ik een bull terrier heb gehad. (die was van mijn vriend maar ik had en heb mijn stafford) Maw toen hij bij mij introk zatten wij met 2 volwassen reuen onder een dak. Mission impossible dachten veel van onze vrienden. En toch....
Dat die hond zo is, heeft niets te maken met oostblok enz, wel met verkeerde opvoeding, (2 jaar in een banch????? wat wil je dan.
wat een oplossing kan bieden is veel beweging, een bull terrier heeft dat nodig het is immers een terrier.
Consequent zijn met dit ras, als je een keer iets verbied, doe dat dan altijd.
Dit ras kan echt koppig zijn, iets met wat je zeker gaat merken als hij ouder gaat worden.
Ik had een gelijkaardig probleem met mijn stafford, (had hem ook van iemand gekocht zonder zijn verleden te kennen). Ik deed een muilband aan bij hem en liet hem dan zoveel mogelijk kennis maken met honden van mijn vrienden. Toen ik tot conclusie kwam dat hij goed overweg (na lange tijd en ik spreek nu zeker over 2jaar) kwam met kleine honden (teven als reuen) deed ik de muilband af, nu zijn wij al wat verder en heb geen tot weinig last. Natuurlijk zijn er bepaalde rassen waarmee hij niet overweg komt en ik neem dat gewoon bij als zijn karakter.
Vergeet niet als je een hond met een verleden neemt, moet je ook de tijd nemen om jouw hond te leren kennen zodat je aan zijn gedrag veel kan uithalen.
Wat ook leuk is om toch wat basis, maar wel goede basis te leren kennen, is de programma van cecar millan of een dierenarts nemen die wat afweet van dat soort ras.
Groeten "

Beste "ik"
Ik apprecieer je voorbeeld en tips! Ik zal ze zeker doorgeven als ik onze buurman nog eens zie ;-)
Het is dus niet mijn hond, het is de hond van onze buren. Naast tips geven over de opvoeding kan ik niets meer doen, want het is niet mijn verantwoordelijkheid. Nu moet ik wel zeggen dat sinds het gebeurt is (ook al weer een maandje geleden denk ik) ik hen geen enkele keer meer heb horen roepen op Xina, de hond. Ook kon je voordien van een kilometer ver horen dat ze gingen wandelen want je hoorde de nagels enorm hard op de vloer trippelen omdat die ZOOOO GRAAAG buiten wou. Ze stond dus al ter plaatse te trippelen en trekken voor de buurman- of vrouw de deur nog maar toe kreeg. Dat ging ook altijd samen met een "XINA NEE" ofzo. Ze zijn na het voorval naar een gedragstrainer gedaan die gespecialiseerd is in erg agressieve gevallen, en ze hebben precies al snel effect!

Anoniem (Gast)

ik zou cesar milan eens bellen :P

honden page profiel Sigrid, Sandy, Diva & NalaSigrid, Sandy, Diva & Nala

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

" Goed nieuws!
Ze hebben gisteren via de dierenarts een muilkorf op maat kunnen laten maken (vanwege de neus), en morgen mogen ze die halen. Daarnaast gaan ze nu zo snel mogelijk naar een gedragstrainer die dit soort agressie aan kan (we kennen die trainer zelf). Geen spuitje dus! ;-) "


wat goed ! ;-)

andy (Gast)

mijn bull heeft dat ook heb katten thuis en daar is hij poeslief voor maar een ander dier op straat betekend oorlog omdat dat hun karakter is mij is het gelukt om hem dat af te leren door zeer streng te zijn  en hem te belonen als hij niet op andere dieren reageert nu mag ik hem zelfs laten loslopen hij zal geen ander dier aanvallen het duurde wel een half jaar voor het mij gelukt was euthanasie vind ik geen oplossing als een mens ruzie heeft met een andere mens krijgt hij toch ook geen spuitje

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Bull Terriër krijgt misschien spuitje omdat ze onze kat aanviel..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 3 12 3
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^