Nieuwe asielhond is bezitterig tegenover andere honden, tips graag

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Evi (Gast)

Wij hebben 2 chihuahuas van 3 jaar oud (reutjes en beste vrienden).
Nu hebben wij net een nieuwe hond uit het asiel gehaald. Een beagle van 9 jaar. Dit is ook een reu.

Wij hadden deze beagle 3 dagen op proef en alles ging prima. We zijn er al in geslaagd om hem min of meer zindelijk te maken. Tijdens de proefperiode was hij heel lief tegenover onze chihuahuas. De humeurige chihuahua van de twee gromde wel eens naar hem (we corrigeerden hem natuurlijk!), maar de beagle negeerde hem volkomen.

Nu hebben wij de beagle officieel geadopteerd. Hij heeft al eens gegromd naar de chihuahuas omdat hij een beentje had. Onze fout natuurlijk. Dus geen beentjes meer.

Nu stak een van de chihuahuas vandaag zijn hoofd in de bench van de nieuwe beagle (beagle zat niet in de bench op dat moment). De beagle gromde naar onze chihuahua. Dit vinden wij een beetje verontrustend. We willen niet dat dit over gaat in bijtgedrag aangezien de chihuahuas natuurlijk niet opgewassen zijn tegen de krachten van de beagle. Ik moet er wel bij vertellen dat wij onze chihuahuas verboden hadden om in de mand van de beagle te gaan. Dit omdat we er van uit gaan dat een ouder hondje rust nodig heeft. De beagle was ook wat angstig in het begin en we wilden dat hij zich rustig kon terug trekken. Nu hebben wij waarschijnlijk een fout gemaakt door de chihuahuas te verbieden in de mand te gaan?

Kan iemand mij adviseren hoe we dit kunnen aanpakken? Alvast bedankt.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Nieuwe asielhond is bezitterig tegenover andere honden, tips graag" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Ik heb een tegenvraag voor jullie. Hoe corrigeren/verbieden jullie?

Evi (Gast)

Dag esther,

Tegen de chihuahuas zeggen we gewoon: nee. Niet roepend of luid maar op gewone toon en kordaat. Dit is voldoende, ze luisteren onmiddellijk.

De beagle komt uit een kwekerij en heeft 9 jaar in een hok gezeten. Hij heeft dus nog niets geleerd. We proberen hem momenteel ook die 'nee' te leren. Hij begrijpt dit gedeeltelijk maar niet volledig. Vanwege zijn angstige aard willen we hem zacht benaderen. Alle suggesties zijn welkom!

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Juist omdat de beagle uit een kwekerij komt moet je hem veel rust gunnen. Hij moet rustig gewend worden aan de chi's en dit grommen geeft al aan dat hij rust wil. Ik zou hem de rust verplichten dus regelmatig even in de bench zodat zijn stress niveau kan zakken.

Lees dit artikel maar eens door: http://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_458-Als-het-glas-van-je-hond-te-vol-raakt.-.php en deze http://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_366-De-puppy-en-de-jonge-hond.php

Het betreft wel een oudere hond maar qua geest is hij nog een pup. Vandaar deze artikelen.

Wel top trouwens dat je een oudere hond nog een kans geeft ;-)

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Een grom tussen honden is op zich niet zo verontrustend. Het is gewoon een waarschuwing. Als de andere hond hier dan rekening mee houdt, is er eigenlijk niks aan de hand.Maar je moet wel voor jezelf beslissen hoe je de regels in huis stelt. Als je elke hond een persoonlijk plekje wil geven, waar de anderen hem niet mogen komen storen, dan heeft deze hond ook het recht om met een grom aan te geven dat de ander niet op z'n plek mag. Want jij hebt die regel zelf zo gesteld. Omgekeerd: als ieder overal mag komen, moet het aan de grommende hond worden aangeleerd dat er in jullie huis alles gedeeld wordt.
Dus eerst voor jezelf goed beslissen wat je wil, dan kan je het je honden ook duidelijk maken.

Evi (Gast)

Bedankt voor de reacties!

Als de honden samen rondlopen in huis, is er tot nu toe nog geen gegrom van de beagle aan te pas gekomen. Hij negeert de chihuahuas gewoon. De twee chihuahuas hollen samen rond en spelen. De beagle loopt er gewoon langs. Er is niet echt veel benadering. Hij zou ze wel eens opzij duwen om ook een aai te krijgen. Dan zeggen we nee, we wachten even en strelen ze dan tegelijkertijd. Voor hondensnoepjes is er voorlopig ook nog geen gevecht of opdringerigheid van één van de honden. Eten geven we wel apart aangezien mijn chihuahua op dat vlak ook nogal bezitterig is tegenover andere honden.

De chihuahuas delen al hun slaapplekken. Maar voor de oudere beagle hadden we een eigen plekje voorzien om hem rust te gunnen. Dus de chihuahuas mochten er ook niet in. Ik ben blij om te horen dat het gegrom dan voorkomt uit normaal hondengedrag. En dat dit niet wil betekenen dat er ook gebeten zal worden. Er kwamen ook geen tanden ofzo bij te zien.

Ik ben blij met alle reacties want we willen alles van begin af aan juist aanpakken.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Nieuwe asielhond is bezitterig tegenover andere honden, tips graag" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^