Wat te doen om huidproblemen te verzachten?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AnicaAnica

honden foto van Anica

Hallo,

Onze hond heeft last van huidproblemen die waarschijnlijk een allergische reactie zijn op eiwit. Hij eet vers voer en de DA wil hem eigenlijk op anti allergene brokken zetten. Dit wil ik het liefst tegen houden, omdat zijn darmflora anders helemaal moet omslaan.

De allergie uit zich in last van zijn huid, rode plekken die vervolgens weer uitdrogen. Ook heeft hij last van de huid tussen zijn kussentjes. Deze is donker rood. De huid tussen zijn tenen gaat nu goed en tussen zijn liezen is ook bijna niks meer te zien.

Ik heb al wat dingen gehoord als gevogelte weg laten, probiotica (pillen, poeder of biogarde yoghert) geven en zalm olie of schapenvet geven. Ook heb ik een tip gekregen om een algemene allergie test te doen bij een instituut, voor een prikke (45,-).

Nu is het zo dat ik vaker op forums lees over goedkopere middelen die eigenlijk net zo goed (en anders bijna zo goed) werken als duren middelen van de DA.

Aangezien ik vrij nieuw ben op dit gebied, honden waar ik mee opgegroeid ben hadden nooit ergens last van, ben ik benieuwd of er mensen zijn die hier ook mee te maken gehad hebben. Alle tips en tricks zijn welkom. Ik hoor ze graag.

Hopelijk kan ik snel onze kerel uit zijn leiden verlossen, want dit is niks.

Alvast bedankt allemaal :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat te doen om huidproblemen te verzachten?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Karin, Lucky*, Duke* en BuddyKarin, Lucky*, Duke* en Buddy

honden foto van Karin, Lucky*, Duke* en Buddy

Wat voor vers voer geef je? Als je hond een granen allergie heeft kun je beter geen KVV met rijst geven, zoals Energique of Carnibest.

Je kunt ook proberen een tijdje een ander merk te geven dan je altijd geeft, of in ieder geval een diersoort geven die hij nooit eerder heeft gehad. Veel honden zijn allergisch voor gevogelte en rund, dus probeer bv. konijn of fazant of lam. 1x per week vette vis zoals zalm of makreel is goed voor huid en vacht.

de rode plekken op zijn huid kun je insmeren met honingzalf.

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Je zou een eliminatiedieet kunnen proberen. meestal is het kip en rund en granen wat triggert.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Ik zou bij een hond met huidproblematiek zeer beslist geen yoghurt en andere zuivelproducten geven. Elimineren met een kwalitatief goede rauwe voeding (zelf samenstellen heeft dan mijn voorkeur, zodat ik grotendeels zelf de kwaliteit bepaal) is een goede optie te bepalen waar je hond het minst op triggert. Verder zou ik het belangrijk vinden om mijn hond niet meer te vaccineren (1 van de grootste triggers...), reguliere medicatie te vermijden en chemische vlo- en teekbestrijding en chemische ontworming te vermijden. Als ik na dit al geen verbetering zou zien, dan is het een goede optie om je hond te laten behandelen door een bekwaam holistisch dierenarts, zoals bijv. Den Hoek die je hond volledig doormeet en aan de hand van die uitkomst een gericht behandelplan inzet, gebaseerd op de constitutie van je hond. Het hoeft niet altijd voedingsgerelateerd te zijn.

honden page profiel Elly Van HeeringenElly Van Heeringengoedgekeurde fokker

honden foto van Elly Van Heeringen

Ik zou ook met een eliminatiedieet proberen.
Dan geef je één diersoort, kijk uit dat de calciumbron geen kip is wat vaak gebeurd.
Je kunt Carnivoer eend geven.
Carnibest eend(uitkijken of het echt alleen eend is)
Herby heeft ook KVV eend wat 100% eend is.
Dat geef je 8 weken en niks anders er naast geven, hopelijk verminderd de huiduitslag dan.
Is dat zo dan ga je nog effe daarmee door.
En dan probeer je één diersoort erbij te doen. bv paard of geit, maar dan puur alleen dsat diersoort en dat ook weer de nodige weken geven....etc....etc....etc....
Heb je vragen pb me dan maar

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen

honden foto van Eurasier jongen

Vast staat denk ik dat er uitgezocht moet worden hoe de jeuk onstaat.
Maar dat kan wel even duren.En bovenstaande tips kunnen hier bij helpen.
Hier wordt bij jeuk,maar met veel andere huid problemen,kleine schaaf wondjes,vlooienbeten e.d Hot spot gebruikt en de naam zegt het al het kan ook bij hotspot gebruikt worden.In de tussentijd.
Geen corticosen aanwezig,makkelijk aan te brengen niet vet,trekt snel in.
Bij de betere dierenwinkel verkrijgbaar.
vr gr

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Is demodex al uitgesloten?

honden page profiel AnicaAnica

honden foto van Anica

Hallo allemaal,

sorry voor mijn ontzettend late antwoord!!

Demodex is niet uit gesloten, geen idee wat dit is?

Ik ga snel beginnen met een elimineer dieet, voordat we het hele gedoe bij de DA afgaan. Hopelijk worden dan zijn huidirritaties wat minder! Zodra ik begonnen ben, zal ik wel laten weten hoe of wat.

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Ooral dit lijkt op een allergie:


De allergie uit zich in last van zijn huid, rode plekken die vervolgens weer uitdrogen. Ook heeft hij last van de huid tussen zijn kussentjes. Deze is donker rood. De huid tussen zijn tenen gaat nu goed en tussen zijn liezen is ook bijna niks meer te zien. 

Demodex is een mijt die op de huid leeft, maar dat zie je vaak beginnen op de kop en rond de ogen. Vooral die roodheid lijkt op allergie.
Bij accuutte jeuk enplekken kun je de plek kaalscheren, dan kan er lucht bij, wassen met biotex (2 dagen) en calendula erop smeren tegen de jeuk. Ik deed er meestal na 2 dagen dutimonpoeder op. door de poeder droogt het goed, en het ontsmet.

Ik ben benieuwd hoe het verder gaat. Heb je al een plan met het elimineren? Wat ga je voeren?
Let ook op de snacks en tussendoortjes.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat te doen om huidproblemen te verzachten?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: afscheid nemen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^