Ik wil binnen, of nee toch niet ...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Vicky & Tess !Vicky & Tess !

honden foto van Vicky & Tess !

Onze golden van 5 maand alweern Tess, maakt er de laatste week een spelletje van. We oefenen op school het oproepen van je hond en ook daar loopt ze graag even een rondje voor ze effectief naar me toe komt.

Als ze buiten moet dan blaft ze voor de raam, ik laat haar buiten en een 15 minuutjes later blaft ze om binnen te mogen. Ik open de deur ze kijkt me aan en rent weer de tuin in. Zo gaat dat 3, 4 keer keer !;-)

Ik moet dan wel opletten dat ik niet boos op haar wordt want dan komt ze zeker niet graag bij me terug.
Ik lok haar dan met een snoepje maar dat helpt ook niet altijd.
Het enige wat helpt is een stuk van de deur  te gaan staan en met een hoog stemmetje te kirren. Dan vliegt ze binnen. Is niet de bedoeling hé, met dit weer zou ik toch graag even de pootjes afvegen.O-)
Ik zou heel graag met haar in het bos gaan, los dan maar ik durf nu toch nietgoed. Mijn zoon had het poortje opengelaten ( achter ligt een stukje grond ) en ook hier wou ze niet terug naar de tuin. Ze scheerde wild in het ronde en als ik haar naam riep vloog ze met poep over de grond en oren achteruit voorbij, je kent het wel O-) best grappig zicht dat wel.
Hoe kan ik oefenen in het loslaten?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ik wil binnen, of nee toch niet ..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Nathalie, Harley & Mr. DeeksNathalie, Harley & Mr. Deeks

honden foto van Nathalie, Harley & Mr. Deeks

Hahah, herkenbaar hoor! Clooney maakte er ook altijd een spelletje van.
Wij hebben voor hem een lange lijn van 10m gekocht en zijn daarmee gaan oefenen met het hierkomen. Van tevoren vroeg ik dan even zijn aandacht, zodat hij al een paar keer een lekker snoepje had gehad, voor de smaak. En natuurlijk flink belonen als hij kwam. Kwam hij niet,dan haalden we heel voorzichtig de lijn in, en gaven we als hij vlak voor ons was nog eens het commando ''hier'' en weer flink belonen als hij die laatste 3 pasjes dan toch kwam!
Toen hij een paar weken altijd netjes kwam, hebben we de lange lijn gewoon op de grond laten vallen. Als hij dan niet netjes zou komen, konden we de lijn nog pakken en hem gewoon weer binnenhalen. Toen hij op die manier goed luisterde, hebben we, wel alleen als het rustig was in het bos, de lijn er af gehaald.
Hij heeft nu een aantal keren al zonder lijn gelopen, maar ik weet dat als er andere honden komen, dat hij niet luistert(hij is ook pas 7 maanden). Dus nu wisselen we af, de ene keer aan de lange lijn, de andere keer helemaal los.
Als hij helemaal los gaat, heb ik wel kaasjes bij me. Die vindt hij super lekker, en krijgt hij ook alleen met het ''hierkomen'' of op de cursus bij een moeilijke oefening.
Werkt hier echt perfect! ;-)

En dat niet naar binnen willen komen, ook heel herkenbaar. Clooney blijft na de wandeling vaak voor de deur zitten. Ik maak dan gewoon de deur dicht(niet in het slot) en loop weg(wij wonen op een appartement, dus hij kan geen kant op). Na een tijdje ga ik dan terug en dan komt ie wel binnen. :-D

honden page profiel Nathalie, Harley & Mr. DeeksNathalie, Harley & Mr. Deeks

honden foto van Nathalie, Harley & Mr. Deeks

Oeps, 1x is genoeg O-)

honden page profiel Ella & LiaElla & Lia

honden foto van Ella & Lia

Hier klinkt het ook wel herkenbaar! Ze vinden het dan ook geweldig als je je opwindt en er achter gaat rennen (wat je dus best niet moogt doen trouwens :-D ). Ella had dit vooral wanneer ze iets in haar mond had gestoken zoals boomschors, een takje, of iets anders dat eigenlijk niet mocht. We hebben dit echter gewoon proberen te negeren en te werken met stukjes vlees/brokjes/snoepjes om haar bij ons te lokken. Na een tijdje is zo het kwartje dan toch gevallen (weliswaar na de pubertijdfase ;-) )

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ik wil binnen, of nee toch niet ..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: diarree door sneeuw?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^