Verschillende prijzen voor pups uit één nest?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Bij onze hond is het gegaan net zoals wichita en liesbeth dit zeggen. geen moment spijt van gehad. Wij stonden eerst op de wachtlijst voor een teefje. (geslacht maakte voor ons niet uit) maar er was geen beschikbare reu meer. we wouden wel een sable. als dit niet mogelijk was, dan was een trico ook goed :-D eigenlijk waren we niet zo veeleisend; alleen moest onze hond een leuke will to please (ivm obedience) hebben. die hebben we gekregen :-D We hebben ook de pup gekregen die een echt haantje de voorste is, maar snel schrikt (maar ook snel hersteld). omdat we een koppel zijn zonder kinderen, was wifi voor ons beter. de andere gezinnen hadden jonge kinderen/tieners. Hier is het gewoon altijd rustig :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Verschillende prijzen voor pups uit één nest?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Liesbeth, Diva &JaimyLiesbeth, Diva &Jaimy 3 doggies

honden foto van Liesbeth, Diva &Jaimy

"
In de afwegingen die je maakt kijk je dan naar of bijvoorbeeld bij bepaalde mensen beter een reutje of teefje past of kijk je (alleen) naar het gedrag t.o.v. de nestgenoten? Is het wellicht dat jij ook al kan enige idicatie hebt dat een pup een goede drijver wordt en daar bij plaatsing rekening mee houdt?
"


Reu of teef keuze maken de mensen vaak zelf maar wil wel dat er duidelijkheid is als ze bijvoorbeeld een reu hebben en een teef er bij willen hoe ze dat gaan doen bij de loopsheid etc. En soms valt er ook wel te sturen in de keuze. Sommige mensen twijfelen ook en dan kijken we wat het beste in hun situatie past.

Stel dat er een beetje een 'verlegen' hondje in een nestje zit deze niet plaatsen in een gezin met drie kleine kinderen. In het laatste nestje ging er een pup naar een ouder echtpaar, ze wouden graag een reutje, er zat maar één reu in het nest en dit was een heel vrolijk, maar toch ook rustig pupje. Kwam dus heel goed uit.

Heb ook wel eens mensen af moeten wijzen, ik vind bijvoorbeeld twee pups van dezelfde leeftijd géén goed idee, of mensen die fulltime werken en een pup willen die dan wel met de uitlaatservice meegaat, daar ga ik ook niet mee akkoord.

Bij mij gaan de pups vanaf 9 weken weg. (Regel van de teckel club)

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

"
In de afwegingen die je maakt kijk je dan naar of bijvoorbeeld bij bepaalde mensen beter een reutje of teefje past of kijk je (alleen) naar het gedrag t.o.v. de nestgenoten? Is het wellicht dat jij ook al kan enige idicatie hebt dat een pup een goede drijver wordt en daar bij plaatsing rekening mee houdt?
"


Ik heb het dan nu alleen even over de Shelties hè omdat ik alleen met hen ervaring heb in het fokken...

Mensen mogen bij mij een voorkeur van geslacht en kleur opgeven. Bij beide wil ik ook graag dat ze aangeven of dit een voorkeur is of een eis. Allereerst kijk ik op basis daarvan natuurlijk wie er dus voor welke pup in aanmerking komt en meestal hou je er dan nog wel meerdere over. Dan ga ik kijken naar wat zij zoeken in een hond. Huishondje, sporthondje... Actief gezin of rustig gezin... Etc. Gezinnen met de minste eisen en het meest makkelijke huishouden komen hierdoor automatisch eerder in aanmerking voor een pup dan mensen met allemaal specifieke eisen en wensen. Maar natuurlijk sta je al een jaar op de wachtlijst en een ander iemand pas een week dan hou ik hier ook rekening mee. Ik ben niet zo van 1e, 2e, 3e plaats op de wachtlijst want inschrijving doet er voor mij eigenlijk niet toe (de laatste op de wachtlijst kan immers net dat gezin zijn wat ik zoek voor een bepaalde pup) maar uiteraard hou ik hier wel een beetje op een eerlijke manier rekening mee.
Met 3wkn kun je natuurlijk nog maar heel erg weinig zeggen over de karakters van honden. Vandaar ook dat ik ook dan nog altijd erbij blijf zeggen dat de kennismaking vrijblijvend is van beide kanten uit. Pas met 8wkn kun je een beetje iets zeggen over de bouw en het karakter van de hond vandaar dat ik dan pas definitief beslis, maar met een week of 5 á 6 heb je vaak wel al een idee en mensen willen natuurlijk zo snel mogelijk weten welk pupje van hen wordt dus vaak vertel ik dan wel al mijn voorlopige matches (zo kunnen mensen ook aangeven of zij het hier wel of niet mee eens zijn en kan er nog gezocht worden naar een oplossing).
Maar ik kijk dus naar het totaalplaatje, wat heeft de pup nodig en wat heeft het nieuwe gezin de pup te bieden. Ik probeer rekening te houden met iedereens wensen maar als mensen het niet eens zijn met mijn keus nou dan is dat prima maar dan mogen ze verder zoeken van mij. De pups zijn en blijven immers mijn pupjes tot zij dit huis verlaten dus ik beslis ook uiteindelijk welk nieuwe thuis het beste voor hen is.

honden page profiel Merp & MiepMerp & Miep 3 doggies

honden foto van Merp & Miep

Het is naar mijn weten gewoon puur een verhaal van vraag en aanbod. Er zijn rassen die op dit moment erg populair zijn, zoals de Chihuahua, als de vraag veel groter is dan het aanbod kunnen de fokkers meer geld vragen, omdat er minder concurrentie is. Bij een ras dat minder populair is en het aanbod groter is zullen fokkers hun prijs lager moeten maken om zo toch nog hun pups te kunnen verkopen. 

Het hele verhaal van de kleur werkt precies het zelfde, mensen betalen graag voor een aparte kleur. Bij Dwergkezen wordt ook onderscheid gemaakt, volgens mij worden Merle, Black & Tan en nog een paar kleur voor meer verkocht, omdat ze minder vaak voorkomen als Orange of Sable. 

Een logische redenering voor de hogere prijs voor een "full AKC registration" pup lijkt mij dat fokkers hun honden verkopen en toekomstige fokkers, deze toekomstige fokkers zullen een geringe winst maken met het fokken maar toch willen de originele fokkers een graantje meepikken. 

Ik denk dat alle hogere prijzen wel te verklaren zijn, het is alleen de vraag of je het er mee eens bent ;-)

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

" Ik werk ook met een wachtlijst, sommige mensen komen al voor de pups geboren zijn kennis maken met ons als fokker en anders nadat de pups 3 weken zijn. De eerste 3 weken volledige rust voor de moederhond.

Ik hou zelf altijd eerste keus, ook al ben ik niet van plan om een pup te houden, je weet maar nooit! De pups kies ik samen met de mensen uit tussen de 7 en 9 weken. De pupkopers geven vaak al wel de voorkeur reu/teef of wildkleur/rood, hier houden we natuurlijk rekening mee. En ik verkoop mijn pups als huishond, dus niet als showhond, jachthond etc. Stel dat ze een show gaan lopen en ze dit goed doen is dit mooi mee genomen.

En ik heb nu in totaal 3 nestjes gefokt en ze zijn tot nu toe allemaal super goed terecht gekomen. De meesten hoor ik nog regelmatig iets van. "


Hier heb ik ook nooit een hond als 'show prospect' of zoiets dergelijks verkocht. Er is wel een hondje naar een fokker gegaan en ook naar een fanatieke hondensporter die af en toe shows loopt. Beide doen ze het super maar zoals je hierboven mooi zegt dit is alleen maar "mooi mee genomen".
Heb zelf 2 nestjes gefokt en nog contact met alle 10 pupkopers. Met de een natuurlijk wat meer als met de ander, maar ik probeer de pupjes af en toe op te zoeken en het contact goed te houden.

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

"
dan mag de reu nooit meer dekken
want dat gaat van reu op reu "

Het komt van beide kanten, alleen aan een teef kan je het niet zien. De reu is overigens een bekende veel gebruikte dekreu.

honden page profiel MariskaMariskagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Mariska

hier vraag ik gewoon een vast bedrag maakt niet uit wat voor geslacht of kleur of dat het hondje door moet gaan voor de fok

is er nu een afwijking waarvan de dierenarts zegt dat dit geld gaat kosten stel ik de mensen voor de keus eerst of ze het hondje nog willen. willen ze dit natuurlijk doe ik dan een tegemoegkoming in eventueel een operatie

gr mariska

honden page profiel snoopy, rikkie , lady en xanasnoopy, rikkie , lady en xana 3 doggies

honden foto van snoopy, rikkie , lady en xana

bij onze fokker newfy vraag ze voor bruine het minste, zwarte kosten 100 € meer en bonte kosten 350€ meer dan de zwarte.
wij hebben in amerika geinformeert voor een wit-bruine newfy ( in nederland niet verkrijgbaar) en die fokker vraagt dezelfde prijs als voor een zwart of bruine maar daar moet je intekenen op een lijst en betaal je 250 dollar voorschot

honden page profiel MariskaMariskagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Mariska

" Als een fokker verschillende prijzen hanteren voor pups uit een nest dan gaat het niet meer om de honden, maar om het geld. Ik zou dus nooit een pup kopen bij zo'n fokker! Ook dit zie ik als broodfok!

Zou eens tijd worden om te stoppen met kopen bij dit soort fokkers, dat ze iets meer vragen als kostprijs snap ik, maar dat er meer dan 500,- euro per pup verdient moet worden....., nee ik vind van niet. Als fokker zou je een bepaald doel moeten hebben en nee geld verdienen vind ik geen doel! Als je als fokker werkelijk iets wil doen voor je ras is dat een verantwoord bedrag vragen voor pups, alleen zo voorkom je broodfok en ben je in mijn ogen goed bezig.

Het ergste is dat vele prijzen van +1000,- euro normaal vinden terwijl gemiddel de pup rond de 200 à 300 kost.

Oh en ja ik ben van plan te gaan fokken in de toekomst, maar dat zullen geen commerciële nesten worden. De pups blijven binnen een selecte groep, zodoende kost het alleen maar geld, maar dat is niet ons doel. Het doel is het behoud en verbeteren van het ras! "


mag ik vragen hoe jij erbij komt dat een pup gemiddeld 200 a 300 euro kost ??

ik denk dat je dan veel vergeet te berekenen

want voor dat er uberhaupt pups komen ben ik al zo een 6000 euro lichter
zeker als moederhond niet uit eigenfok komt

je moet ook rekenen dat je voor je pups kunt fokken een hond moet aanschaffen

in ons geval 1400 euro dan het voer wat je erin moet stoppen en de testen die je moet doen en die je extra doet om je ras te verbeteren lid zijn van de rasvereniging en als je naar hun regels fokt meestal de daarbij behorende shows

dan ben je hopelijk zover dat je hond over de 2 jaar is en dan ga je hopelijk kunnen dekken
je hondje word dan eindelijk loops
moet je een uitstijkje gaan halen je moet progesteron prikken
dan heb je geluk als je niet vaak hoeft want alleen al progesteronprikken lost je ongeveer 55 euro per keer
ja en dan is de dag daar eindelijk je kunt dekken
Hoppa we beginnen bij ons ras te praten van 1000 euro per dekking
hopen dat het lukt ja dan heb je geluk ukt het niet goed dan moet je KI gaan doen
na een paar weken komt de echo kosten ook weer zeker 55 euro
dan is je teef misschien zwanger misschien ook wel niet
ze kan in deze tijd nog steeds vruchten verliezen dus wat je op de echo ziet is vaak niet het goede aantal

en dan komen we aan ja ze is zwanger je moet de uitrusting gaan klaarmaken zorgen dat je alles in huis hebt voor de geboorte nieuwe vetbedden en geitenmelk enz dit komt ieder nest weer terug
dan nog de spullen die je nodig hebt van de dierenarts
kosten totaal van de uitrusting 150 euro zeker

er worden pups geboren erg leuk dan krijg je hopelijk een natuurlijke bevalling en gaat alles super laten we daar maar vanuit gaan
de nazorg van de dierenarts tja die is aan huis want je kunt echt nog niet met moederhond en pups over straat
die rekening was hier 175 euro
e moet 4 keer ontwormen naarmate ze groter worden
bij een nest van 6 is dit ongeveer 100 euro of iets meer
dan het enten op 6 weken en dan nog nacontrole moeder kosten 300 euro
raad van beheer voor pups vanwege de stamboom en chip is 75 euro per pup
dan gaat er nog wel eens hier een pup over de grens weer 8 euro nog wat per pup extra
het voer en vers vlees wat erdoor gaat en de pakken geitenmelk

en de pakketjes die de nieuwe baasjes meekrijgen
de wasmachine die iedere dag 3 keer draait

alle koffie en thee en limo en koeken bij de puppybezoekjes

neem van mijn aan ik verdien niet zoveel aan mijn pups als jij daar schrijft
mensen die ze in schuren houden en er niet 24 uur per dag naar omkijken die meschien wel maar ja dit noemen we broodfokkers

fokkers die het uit liefde doen die hebben vaker meer kosten dan dat erin komt
maar hier mag dat hier is het een hobby



honden page profiel SuzanneSuzanne 3 doggies

honden foto van Suzanne

Bij Border Collies zie je het helaas wel af en toe. Niet eens zo zeer bij de erkende fokkers maar vooral bij de MP nestjes. Voor een Merle of een "zeldzaam kleurtje" betaal je al snel heel wat euro's meer.

En ik vind dat echt de grootste onzin! Prijsverschillen reu/teef vind ik ook onnodig. Het enige wat ik me voor kan stellen is als er qua gezondheid iets niet goed zit met een pup. Maar verder.. Nee gewoon allemaal even duur :-)

honden page profiel JudithJudith 3 doggies

honden foto van Judith

Er wordt steeds vaker prijsverschillen gehanteerd bij kleuren. Zo zie ik bij de staffords (en aanverwanten) dat je gewoon meer moet betalen voor een blauwe pup. Terwijl ik dus nooit een blauwe staff zou willen, puur vanwege zeer grote kans op huid problemen.
En het is gewoon niet mogelijk om bij een pup van 8 weken te zeggen dat het een kampioenshondje wordt. Tuurlijk zijn er dingen die van te voren duidelijk zijn (grote stukken wit of qua bouw een beetje). Maar in een nest zeggen dat de 1 veel mooier en beter is voor de show als de ander dat kan gewoon niet. En om dan ook nog verschillende prijzen te hanteren vind ik ronduit belachelijk.
Dat er wel "korting" wordt gegeven bij gezondheids fout, niet ingedaalde bal, navelbreukje, hartruisje enz. daar kan ik mij wel in vinden.

honden page profiel jessica,Tobi en Cindyjessica,Tobi en Cindy 3 doggies

honden foto van jessica,Tobi en Cindy

De fokkers die ik ken vragen allemaal dezelfde prijs.
Dat zijn ridge back,beagle,herder,schapendoes.
Wel is bij allen de eerste keer kennismaking ook kijken of de pup wel naar de baas/vrouwtje mag.
Ook helpen zij allen bij de keuze van de pup.

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

" Dus op basis van de gezondheid een lagere prijs. Maar verder hanteerde de fokker één pupprijs? "

Weet ik niet, mijn hondje was de een na laatste. Met tien weken was ie nog over.

honden page profiel Caroline & AtlasCaroline & Atlas 3 doggies

honden foto van Caroline & Atlas

Ik vind deze discussie zeer interessant maar heb geen stamboomhondje, dus ik volg!

honden page profiel Anna, Senna*  Amélie* MayaAnna, Senna* Amélie* Maya 3 doggies

honden foto van Anna, Senna*  Amélie* Maya

"

Reu of teef keuze maken de mensen vaak zelf maar wil wel dat er duidelijkheid is als ze bijvoorbeeld een reu hebben en een teef er bij willen hoe ze dat gaan doen bij de loopsheid etc. En soms valt er ook wel te sturen in de keuze. Sommige mensen twijfelen ook en dan kijken we wat het beste in hun situatie past.

Stel dat er een beetje een 'verlegen' hondje in een nestje zit deze niet plaatsen in een gezin met drie kleine kinderen.Heb ook wel eens mensen af moeten wijzen, ik vind bijvoorbeeld twee pups van dezelfde leeftijd géén goed idee, of mensen die fulltime werken en een pup willen die dan wel met de uitlaatservice meegaat, daar ga ik ook niet mee akkoord.

"


Kan het helemaal quoten, want zo gaat het bij ons precies zo!
Met één verschil: vanuit de rasvereniging wordt wel geadviseerd om een pup die niet helemaal voldoet aan de rasstandaard ( bv. een nekvlek) om korting te geven. Beginnende fokkers als we waren zijn we daar in meegegaan. Bij een volgend nestje doen we dat niet meer. Gezondheidsproblemen, oké, dan vind ik het gerechtvaardigd om de prijs te verlagen, maar puur op uiterlijk? Nee...doen we niet meer. Als iemand een perfecte Berner wil voor de show bv. en wij hebben zo'n pup niet beschikbaar, dan gaan ze maar naar een ander.

honden page profiel SiberienneSiberienne 3 doggies

honden foto van Siberienne

Bij 'onze' fokker waren allen pups dezelfde prijs. Kleur doet er in de rasstandaard niet toe bij husky's , zou het raar vinden als je voor een bepaalde kleur een andere prijs zou moeten betalen.

Ook bij ons beslist de fokker wie er mee mag, wij hadden alleen een voorkeur voor geslacht aangegeven. Zij fokken al 40 jaar husky's, heb er alle vertrouwen in dat zij beter dingen in kan schatten dan wij. Bij de eerste pup die we bij hen kochten, werd de keuze op de laatste dag nog gewijzigd, een pup bleek nogal een sloper te zijn en die ging uiteindelijk naar een team in Zwitserland waar hij idd overal aan geknaagd heeft, maar in een buitenkennel is dat niet zo erg. Bij een huishond is dat minder fijn...

Bij husky's kun je op 8 weken wel wat zien aan de bouw en de potentie om te werken, althans mijn fokker kan dat en de tophondjes uit het nest gaan eerder naar een (wedstrijd)sledehondenteam dan naar ons, recreatie mushers. Dat snap ik en vind ik ook niet erg.

Mireille

honden page profiel ArletteArlettebijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Arlette

Als Amstaff fokker vraag ik steeds 1 prijs: geslacht of kleur spelen geen rol.
Als er een fout aan de pup is (miskleur/slecht gebit/knikstaart/enz), wordt de pup beterkoop verkocht.
Wij beloven ook niemand een showhond: ze vertrekken thuis als gezinshond. Lopen ze later goed show, is dit fijn meegenomen.

honden page profiel JudithJudith 3 doggies

honden foto van Judith

" Als Amstaff fokker vraag ik steeds 1 prijs: geslacht of kleur spelen geen rol.
Als er een fout aan de pup is (miskleur/slecht gebit/knikstaart/enz), wordt de pup beterkoop verkocht.
Wij beloven ook niemand een showhond: ze vertrekken thuis als gezinshond. Lopen ze later goed show, is dit fijn meegenomen. "

Hier ben ik het helemaal mee eens!

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Xtine

Bij mij zijn al de puppies gelijk.
Geen verschil tussen kleuren en/of geslacht.
Ook geen korting bij pup die bvb niet correct gebit, knikstaart enz.
Ik wil niet dat mensen voorkeur voor een bepaalde pup hebben omdat die bvbv 100€ goedkoper zou zijn.
Ze moeten een pup nemen waar ze gewoon 100% achter staan. Waar ze echt bewust voor kiezen en waar ze niet voor kiezen omwille van de prijs. Ik zeg het hen ook zeer duidelijk wanneer er bvb iets niet comform zou zijn zodat ze alles weten.

Maar,
op de dag de pup afgehaald wordt, doe ik er wel wat af.
Voor hen een leuke verrassing, en ik weet dat ze niet omwille van de prijs gekozen hebben.

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Mick

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Onze eerste Dalmatiër had een schoonheidsfoutje. Het zwarte lijntje om de ogen liep niet door (hij had een roze ooghoek) en was daardoor afgekeurd als showhond.
Kregen mijn ouders ook korting (ze hadden hem uitgekozen en hoorden later pas van de korting).
Nu waren mijn ouders toch al niet van plan om shows te doen, dus in ons geval maakte het ook niet uit.

Verder heb ik er geen verstand van, wij hebben een rasechte kruising uit het asiel, die hebben hun eigen prijzen ;-)

honden page profiel SiberienneSiberienne 3 doggies

honden foto van Siberienne

"
Dat mag je zeker :-D

Nee ik ben van mening dat jij veelste veel wil doorbrekenen in de prijs van je pups. Dat is in mijn ogen het verschil...., je praat over aankoop van fokdieren, terwijl ik dat al nooit zou meenemen in mijn prijs. Je hebt het over voer voor je fokdieren en ga zo maar door. Ik snap werkelijk niet dat je dat meeneemt in je berekening. Je neemt de honden omdat jij dat wil, toch? En of ze nu ooit 2 of 100 pups werpen, dat zou niet uit mogen maken omdat jij immers die hond zelf heb gewilt. Als je een hond dus alleen neemt om te fokken gaat het je niet meer om de honden maar om het geld wat je ermee kan verdienen!

Ik zit op zo'n 2500 euro kosten per nest (de testen neem ik niet mee, want dat zijn kosten die je maakt om naast het karakter en uiterlijk te kunnen bepalen of je teef wel fokwaardig is), kom idd redelijk overeen met wat je hier neer zet wat betrefd kosten voor de pups en zorg voor de moeder. Bij mijn ras is dat voor 8 a 10 pups gemiddeld, dus 250-300 per pup. Ik reken alleen door wat direct met het nest te maken heeft, de rest zal ik niet doorrekenen, want dat zijn nu eenmaal kosten die behoren bij de hobby.

Dan nog even over rasvereniging, leuk dat je volgens hun regels wil fokken, maar als ik kijk bij mijn ras is het een aanfluiting welke eisen ze stellen. Ik kan je zeggen dat de eisen die wij onderling hebben gesteld vele malen verder gaan als dat enig rasvereniging heeft vastgesteld aan eisen. Een mooie wassen neus, die je helpt om van de pups af te komen, meer is het niet. Wil niet zeggen dat de testen die je zal je doen, niet wenselijk zijn, maar wellicht zijn er nog een aantal zaken die ook heel belangrijk zijn die nu niet worden getest. Oh en shows, breek me de bek niet open, de dag dat een show een positieve bijdrage doet aan een ras zal nog moeten komen..... "


Ik vind het niet zo gek hoor, dat (een deel van) de aanschaf van de ouderhonden mee wordt gerekend bv en de testen. Een deel van de testen zou je niet doen als je niet met ze wil fokken. Onze fokker heeft een heel sledehondenteam, zo'n 12-16 honden lopen daar rond. ZIj halen bv een reu of teef uit Alaska, of Zweden of Noorwegen, die zich bewezen heeft in lange afstandswedstrijden om vers bloed in hun foklijn te halen. Dat ze daar wat van doorrekenen om hun hobby te financieren heb ik geen moeite mee. Als zij niet zouden fokken maar alleen honden uit het buitenland haalden om in hun team te lopen, zou ik hier in NL niet zo'n goede pups kunnen krijgen...

Mireille

honden page profiel RVSRVS 3 doggies

honden foto van RVS

Ik ben niet bekend met het sledewereldje maar ik begrijp dat de wedstrijden om flinke geldprijzen gaan. In hoeverre spreek je dan van hobby?

honden page profiel SiberienneSiberienne 3 doggies

honden foto van Siberienne

" Ik ben niet bekend met het sledewereldje maar ik begrijp dat de wedstrijden om flinke geldprijzen gaan. In hoeverre spreek je dan van hobby? "


Er zijn een paar wedstrijden waar geldprijzen aanhangen. Die gaan meestal naar topkennels in het hoge noorden, die bv 300+ honden hebben. Daar wordt geld verdient aan honden, ja.
Dat is niet vergelijkbaar met de gemiddelde amateur musher met een team. Onze fokkers hebben er altijd allebei bij gewerkt, vakantiedagen, vrije tijd en geld gaan op aan de honden. Je komt ook beiden tegen in bv dezelfde wedstrijden. In de Iditarod lopen teams mee voor de top met geld en teams om de race ut te lopen waarvan de truck van de musher met ducktape aan elkaar hangt.

Dus ja, er zijn een paar professionele kennels en mushers, het merendeel is amateur en zal er niets aan verdienen. Misschien te vergelijken met andere sporten, de meeste ruiters verdienen ook niets aan hun sport, een enkeling wordt er rijk van,.

Mireille

honden page profiel MariskaMariskagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Mariska

"
Dat mag je zeker :-D

Nee ik ben van mening dat jij veelste veel wil doorbrekenen in de prijs van je pups. Dat is in mijn ogen het verschil...., je praat over aankoop van fokdieren, terwijl ik dat al nooit zou meenemen in mijn prijs. Je hebt het over voer voor je fokdieren en ga zo maar door. Ik snap werkelijk niet dat je dat meeneemt in je berekening. Je neemt de honden omdat jij dat wil, toch? En of ze nu ooit 2 of 100 pups werpen, dat zou niet uit mogen maken omdat jij immers die hond zelf heb gewilt. Als je een hond dus alleen neemt om te fokken gaat het je niet meer om de honden maar om het geld wat je ermee kan verdienen!

Ik zit op zo'n 2500 euro kosten per nest (de testen neem ik niet mee, want dat zijn kosten die je maakt om naast het karakter en uiterlijk te kunnen bepalen of je teef wel fokwaardig is), kom idd redelijk overeen met wat je hier neer zet wat betrefd kosten voor de pups en zorg voor de moeder. Bij mijn ras is dat voor 8 a 10 pups gemiddeld, dus 250-300 per pup. Ik reken alleen door wat direct met het nest te maken heeft, de rest zal ik niet doorrekenen, want dat zijn nu eenmaal kosten die behoren bij de hobby.

Dan nog even over rasvereniging, leuk dat je volgens hun regels wil fokken, maar als ik kijk bij mijn ras is het een aanfluiting welke eisen ze stellen. Ik kan je zeggen dat de eisen die wij onderling hebben gesteld vele malen verder gaan als dat enig rasvereniging heeft vastgesteld aan eisen. Een mooie wassen neus, die je helpt om van de pups af te komen, meer is het niet. Wil niet zeggen dat de testen die je zal je doen, niet wenselijk zijn, maar wellicht zijn er nog een aantal zaken die ook heel belangrijk zijn die nu niet worden getest. Oh en shows, breek me de bek niet open, de dag dat een show een positieve bijdrage doet aan een ras zal nog moeten komen..... "



je mag van mijn geheel zo rekenen ik vind het nobel dat je dit doet!
maar ik denk dat je dan een grote boom in de tuin mag hebben vol met biljetjes van 50 euro want ik weet zeker dat jij op zo een manier niet lang zult fokken

maar goed ieder zijn of haar ding

vind het alleen niet een prettig gevoel dat jij een beetje doet toekomen of dat ik alleen maar en met mijn nog vele andere voor het geld fokken terwijl wij er eigenlijk ook maar op toe leggen

ik ben van mening dat je als je een goede puppieprijs hanteerd ook alle kosten moet rekenen en dan heb ik het nog niet over werpkist en rennetje en zo want dit kun je nog een keer gebruken

maar als ik je een raad mag geven voor je gaat fokken zou ik nog ff bij wat meerdere fokkers vragen hoe of at want als jij onder een bepaalde prijs gaat komen door je nobelheid verkoop je je pups waarschijnlijk niet eens want denken mensen dat er iets mis is in het nest

gr mariska

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Mick

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

ik vind dit een heel interessante discussie, misschien moeten jullie eens naast elkaar zetten wat de kosten zijn en wat jullie wel en niet meenemen. 
1500 euro vind ik te veel, maar ik heb wel 1000 euro over voor een geteste hond. Je kan dus ook even naar de betalingsbreidheid kijken van een pupkoper.

Mariska, breng je op de ene of de andere manier werkuren in? onze fokster heeft 9 weken naast de pups geslapen. het was een nest van 9 honden. zelfs al reken ik een minumumloon in het zwart dan kom ik toch gauw op 2000 euro uit. dus al zo'n 200 euro per pup. nachturen niet gerekend :-D

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Mick, even advocaat van de duivel hier... hoe ga je broodfok beconcurreren als je de honden al kwijt bent voor de geboorte en 1 nest per 3 jaar hebt. ik vind het nobel, maar zie het niet direct in...

honden page profiel RVSRVS 3 doggies

honden foto van RVS

Volgens mij is dat niet zijn insteek. Hij fokt gewoon honden voor zichzelf en bekenden en daarnaast geeft hij aan dat doordat honden te duur zijn mensen in broodfok belanden.

honden page profiel MariskaMariskagoedgekeurde fokker

honden foto van Mariska

" ik vind dit een heel interessante discussie, misschien moeten jullie eens naast elkaar zetten wat de kosten zijn en wat jullie wel en niet meenemen. 
1500 euro vind ik te veel, maar ik heb wel 1000 euro over voor een geteste hond. Je kan dus ook even naar de betalingsbreidheid kijken van een pupkoper.

Mariska, breng je op de ene of de andere manier werkuren in? onze fokster heeft 9 weken naast de pups geslapen. het was een nest van 9 honden. zelfs al reken ik een minumumloon in het zwart dan kom ik toch gauw op 2000 euro uit. dus al zo'n 200 euro per pup. nachturen niet gerekend :-D "


nee ik doe de werkuren niet meetellen het is en blijft hobby en ook ik slaap alle weken langs mijn pups en ben gebroken na die weken maar dat heb ik ervoor over!

de 1500 euro die ik betaald heb voor de teefjes die ik heb zijn wel de prijzen van duitsland ik koop als ik een labradorpup koop het liefst niet in nederland
maar dit heeft een andere reden dan de prijs! in nederland liggen de labrador pups momenteel rond de 900 a 1000 euro en ik vind dit een goede prijs zeker als je als fokker alles doet om een gezonde lijn te fokken

ik zie ook niet in dat een lagere prijs de broodfok tegen zou gaan er zijn namelijk altijd mensen die gewoon vandaag bedenken dat ze een pup willen en ook al is dit bij een broodfokker dat maakt niets uit dan
mensen willen niet meer lang wachten die zien niet altijd in dan goedkoop duurkoop KAN zijn

Ik verkoop mijn nesten ook al lange tijd voor ze er zijn ik hoef eigenlijk buiten mijn website niet te adverteren
ik ben dar erg blij mee want meestal zijn dit mensen die wel willen wachten op een combi die buiten de nederlandse regels ook nog eens op de duitse regels gefokt is
in duitsland is het net iets strenger en ook net iets meer getest en de abradors zijn daar verplicht een wesenstest te doen
onze honden halen die test ook meestal voor het nest soms zoals nu bij foxy kan ik dit niet redden helaas omdat diegene waar wij heengaan de fokker van ons Angel is en die doet altijd voor de pups van haar nesten dit organiseren en komt er een iemand die deze testen afneemt

de kosten op een rij heb ik al grotendeels gezet in 1 van mijn berichten ik denk dat ik dan bijna alles heb gezet maar ja je vergeet ook wel eens bepaalde zaken ach maakt ook niet uit maar ik vind wel dat je als je een nest fokt je niet honderde euro's erop toe moet leggen je moet je hobby wel kunnen blijven bekostigen
alles wat wij investeren komt uit eigen zak als er en nest geboren word gaat dit geld van het nest weer direct terug n de honden zoals trainingen en speelgoed enz

gr mariska

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Verschillende prijzen voor pups uit één nest?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 3 123
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^