Goed of Slecht, wat vinden jullie ervan?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anonymous (Gast)

Ik heb sinds kort een Hond geadopteerd via Marktplaats..Hond komt oorspronkelijk (waarschijnlijk) bij mensen vandaan waar ze werd geslagen en leefde in een kamer en mocht er alleen uit om der behoefdes te doen, althans dat is mij verteld..
Die mensen wouden haar een spuitje geven want ze was volgens hun "vals" (2 jaar ongeveer)

Toen is ze gered mensen waar ik haar vandaan heb, die wouden haar wel een thuis geven.
maar hun hadden nog 2 honden (aardig grote) en die besprongen haar continu. En dat vonden hun zielig dus hadden ze haar op mp gezet, waar ze terecht kwam bij mensen die bang van haar werden, ik weet niet hoe dat is gebeurd maar die wouden zo snel mogelijk van der af (zelf aan een boom hangen) Dus ze (dehond) ging weer terug naar die mensen die haar gered hadden met die grote honden. Hebben ze het weer aangeprobeerd maar het werkte niet. weer op mp gezet en zo bij mij terecht gekomen.

Bij mij aangekomen, ging het allemaal heel goed. Ze was wel erg bang voor mensen en andere honden en heeft een keer naar me staan grommen en doen toen ze van de bank af moest waar ze stiekem op was gegaan maar ze ging eraf en sinds die ging alles wel goed tussen ons. Tot een maand en toen ineens, waarschijnlijk via geluiden van de onderburen. Lag ze op mn bed, wat toen wel vaker mocht maar ik kwam de kamer in en ze ging ongelooflijk grommen en tanden laten zien en stond echt in een aanval houding. Ik wist niet echt wat ik moest doen dus ging rustig achteruit, keek der niet meer aan en bleef staan. maar ze bleef boos. Ze wilt vaak niet mee uit en gaat dan ook grommen en tanden laten zien als je wilt dat ze toch ff gaat want het is te lang geleden, probeer ik nog steeds op te lossen met koekjes buiten en gezelligheid maar wel strikt. Niks werkt. Ik doe er alles en probeer der te geven wat ze nodig heeft. Maar blijkbaar is ze dus echt niet gelukkig.

Nu zit ik te twijfelen of ik misschien niet beter een goede boerderij met andere honden voor haar kan gaan zoeken.
Ondertussen blijf ik met der doorwerken en geef ik haar ontzettend veel rust, maar ik weet niet of dat slecht is. Ik heb gezegd ik neem haar en zal voor haar zorgen tot ze overlijd maar het is erg moeilijk. Het voelt alsof we elkaar in de weg zitten. Er zijn trouwens ook nog steeds erg mooie momenten hoor.

Heel verhaal, maar ik zou graag andermans mening willen horen.

Groetjes A

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Goed of Slecht, wat vinden jullie ervan?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Anonymous (Gast)

Niemand een reactie?

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Ik vind dit echt een zaak voor een gedragstherapeut of trainer.Maar begrijp ik goed dat als ze niet naar buiten wil en gromt je koekjes voert? Beloon je dan niet dat grommen daarmee?

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Wat me het meest opvalt is je openingszin:" ik heb sinds kort..."Een hond die zoveel ellende heeft meegemaakt met de mens, daar win je op een korte tijd het vertrouwen niet van. Geduld, geduld, geduld! Deze hond heeft iemand nodig die haar eindelijk es in haar waarde laat, haar ruimte en rust geeft en het geduld en de eindeloze vriendelijkheid heeft stapje voor stapje aan een vertrouwensband te gaan werken.
Geen enkele reden waarom ze het beter zou doen op een boerderij of bij andere honden, integendeel.
Deze hond is zwaar gekwetst door de mens, in lichaam en ziel. Dat los je niet op een paar weken op. Er zijn hier vast mensen met getraumatiseerde herplaatsers die je goed praktisch advies kunnen geven, maar algemeen zou ik zeggen: vertrek vanuit het niets en geef haar gewoon een kader dat gebaseerd is op warmte, geduld en vriendschap. Het vertrouwen moet uit de hond zelf groeien.
Heel veel succes!

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Ik zou als ik jou was hulp hierbij onschakelen. Liefst een gedragstherapeut die met Kalmerende signalen werkt. Alsjeblieft geen types die de boel gaan verergeren met dominatieverhalen en straffen. Alleen met heeeel veel geduld kan dit (misschien).

Kijk eens op
http://www.calmingsigns.nl

daar staan ook links naar GT's die op die manier werken in andere regio's.

honden page profiel MBXMBX

honden foto van MBX

Ik denk dat het ook verstandig is dit hondje met niks te dwingen. Tuurlijk mag je dr corrigeren maar dwing dr niet om te knuffelen ed. Tijdens het wandelen de rondjes zo saai mogelijk houden en iemand zoeken die jullie kan helpen met dit probleem.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Als het mogelijk is zou ik een plek in huis/tuin maken waar ze haar behoefte kan doen. Dan hoef je haar niet te forceren.

honden page profiel MBXMBX

honden foto van MBX

Is ze een bench gewend? Anders kun je een lekker donker veilig holletje maken voor dr.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ik ga met de anderen mee en zou hier eerst iemand bijhalen. En ook ik vind dat de hond zoveel meegemaakt heeft dat het gewoon nog niet kan dat ze al je vertrouwen heeft.

Het is helemaal niet gezegd dat de hond op een boerderij met andere honden gelukkig is. Wat ik zelf zou gaan proberen is rust te brengen in de hond. Wat ze nu nodig heeft is steun, iemand die haar begrijpt.

Ik zou haar in elk geval rustig laten eten, je stem en houding altijd kalm en vriendelijk houden, haar niet onder druk zetten met allerlei commando's. Wel leuke onstpannende zoekspelletjes. Om elkaar te leren kennen en te leren vertrouwen. Niet aaien als ze dat niet wil, niet op haar toelopen dat kan bedreigend zijn, laat haar beter naar jou toe komen als ze eraan toe is.
Het lijkt er op dat ze buiten ook helemaal nog niet op haar gemak is, dus inderdaad de rondjes heel kort en saai houden en zorgen dat de wandeling iets ontspannends en leuks voor haar wordt. Laat haar eens lekker aan de lange lijn snuffelen, of doe als ze eraan toe is eens een leuk oefeningetje.

Om je hond te leren begrijpen, is het ook belangrijk om haar lichaamstaal te leren kennen,  de link van calming signs is hierbij een goede hulp.

Zorg ook dat de hond genoeg rust heeft om alles te verwerken.

Het heeft tijd nodig om deze hond die vanuit haar verleden niet echt reden heeft snel vertrouwen te vatten,  weer het vertrouwen in de mens en in zichzelf en haar situatie terug te krijgen.

Super dat je je zo inzet voor haar trouwens want dit is niet altijd makkelijk.

honden page profiel chrischrisgoedgekeurde fokker

honden foto van chris

Ik sluit me volledig aan bij Christel en waar daar nog aan toe voegen, dat je een medische oorzaak moet uitsluiten.

Wat jij beschrijft van onder je bed gaan, niet eronderuit willen komen, die plek verdedigen, niet uit willen enz. kan bv duiden op schijnzwangerschap (ervan uitgaande dat het een teefje is).
Haar hormonen kunnen haar dan aardig parten spelen.

Dit in combinatie met het wisselen van eigenaren en onplezierige situaties, moet je niet onderschatten.

Beginnen aan een hond met problemen (zoals jij gedaan hebt) is vooral willen investeren!
En als je goed investeerd, kun je een prima band met de hond opbouwen, maar daar moet je wel wat voor over hebben, geld,kennis aanleren dmv lezen en cursussen maar vooral: Tijd, Energie en Liefde.

Een hond redden, is niet hem van de ene naar de andere situatie brengen, een hond redden is echt investeren.

Anonymous (Gast)

Bedankt voor jullie reacties! Ik blijf zeker mij best doen en geef haar veel rust..Naar chris toe, dat schijnzwangerschap kan het heel goed zijn, ze pakt ook telkens der varkentje en ligt die tussen haar achterpoten.. Vinden jullie dat een eigen kamer een idee is of is dat te veel?
En hoe kan ik het blaffen stoppen? Elk geluidje wat z hoort gaat ze te keer, soms ook zomaar uit het niets naar mij.

honden page profiel MBXMBX

honden foto van MBX

Dat blaffen kan zijn omdat ze geen vertrouwen heeft in alles om haar heen. Dat zal dan met de tijd minder worden. Een eigen kamer zou kunnen maar ik denk dat ze zich dan continu gaat afzonderen en helemaal geen contact meer zoekt met jullie/jij/mensen.

Anonymous (Gast)

Weten jullie ook meer van schijnzwangerschappen? Wat kan ik doen..

honden page profiel chrischrisgoedgekeurde fokker

honden foto van chris

Ik zou mbt de schijnzwangerschap, waar het veel op lijkt, wel even contact opnemen met de dierenarts.

Anonymous (Gast)

@ Lady: Natuurlijk geef ik haar geen koekje als ze aan het grommen is

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

o dat is een goede Chris, zeker niet uit te sluiten.

Ja dat kan in het slechtste geval in een baarmoederontsteking eindigen, mijn vorige hond had dit na een schijnzwangerschap, en dat was een ernstige complicatie. Zeker even naar de dierenarts gaan voor controle.

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

Geduld is iets dat je bij deze hond zeker nodig hebt als ik het zo hoor... Ze heeft een aardig rugzakje en het is niet zomaar een goed opgevoede hond, misschien wordt ze dat wel niet eens. Ik vind dit ook iets voor een professional. Waar woon je precies? Misschien kunnen we een goede therapeut aanraden.

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Ik denk dat de hond door het heen en weer geslinger en alle ellende die ze heeft meegemaakt het vertrouwen in mensen is verloren.Jij moet haar vertrouwen weer winnen en ja daar kan wel wat tijd overheen gaan.
Ik denk dat je in het begin niet teveel moet vragen van haar.
Laat haar wennen aan het nieuwe huis en alle indrukken die daarbij horen.
Laat haar naar jou toe komen wanneer ze daar zin in heeft en dring haar niet op door naar haar toe te gaan. Ze moet leren dat het veilig is bij jou.
En je hebt haar pas net toch? Gun haar wat tijd.

En ook wat de rest al heeft gezegd....zoek een goede gedragstherapeut die werkt op positieve manier en niet met op de rug leggen en dat soort dingen.
Dat zijn dingen die je absoluut niet moet doen.

Succes!

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

" @ Lady: Natuurlijk geef ik haar geen koekje als ze aan het grommen is
"

Okay, dat kon ik niet opmaken uit je verhaal. Gelukkig dat je dat niet doet. Als je al langer op fora meedraait verbaasd niks je meer ;-)
Zoals ik al zei in mijn zin 'begrijp ik het goed..' 
Ik dacht dat je de hond met koekjes naar buiten meer probeerde te lokken terwijl die aan het grommen was omdat ze niet naar buiten wil.

Maar goed, verder blijf ik bij; zoek een gedragstherapeut, eentje met geduld en ervaring met angstige honden

Anonymous (Gast)

@ Dobber, ik woon in Zeewolde.
En fijn dat jullie allemaal zo meedenken!!

Anonymous (Gast)

Misschien heb ik daarom geld terug gekregen van Essent ;-)

honden page profiel Crissy, Joey en KiwiCrissy, Joey en Kiwi

honden foto van Crissy, Joey en Kiwi

Inderdaad gedragstherapeut inschakelen. Wij kennen een hele vriendelijke mevrouw die ook veel doet met kalmerende signalen. Joey gromde voorheen en werd ook agressief uit het niets en sinds een aantal weken is dit helemaal over. Blijkbaar heeft haar behandelplan goed gewerkt ;-). Zij komt uit de buurt van amersfoort dacht ik. Je kunt me een berichtje sturen als je interesse hebt.

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

Ik ben niet zo van de kalmerende signalen maar wel van het opbouwen van een band tussen jou en je hond waarbij je respect voor elkaar creeert zonder over de grenzen van je hond heen te gaan. In dat kader kan ik je een erkende roedelschool aanbevelen. Er zit er een in Almere, hondenschool G.I.R.A., dit is hun Website.

Anonymous (Gast)

@ mike,chrissy en joey.. Ik zou graag iets van een site van die vrouw willen hebben waar u het over heeft..

Anonymous (Gast)

Ik ga morgen met haar naar de dierenarts en ze had het er over dat ze kalmerende spray geuren heeft dat misschien helpt.
Ik wil echt geen blafband bij der om doen, (1 waarschuwing dieronvriendelijk is genoeg).
Maar ze moet wel echt stoppen met blaffen, anders moet ik verhuizen. Dit is erg hindelijk dus elke tip is   compleet welkom.

Groetjes!!

honden page profiel anjaanja

honden foto van anja

wil even zeggen goed dat je morgen naar de dierenarts gaat, ben benieuwd!
En goed dat je een GT wilt gaan inschakelen.

En ik wil je veel succes wensen ermee.

grtz

Anonymous (Gast)

Thanks Anja!

honden page profiel SaraSara

honden foto van Sara

Wat het blaffen betreft, hoe lang moet ze alleen zijn?

Anonymous (Gast)

Bijna niet, ik train af en toe wat uurtjes door bij de buurvrouw te zitten.Maar ze heeft echt der blaf buien soms een dag door om het uur even een poosje te keer gaan..

honden page profiel SaraSara

honden foto van Sara

Ik denk dat je haar helemaal opnieuw moet leren alleen zijn, dat kan tijd kosten. Niet met uren beginnen maar heel kort, met een minuutje, als dat goed gaat 2 minuutjes enz.
Alsof je een pup zou leren alleen zijn.

Verder wat de andere zeggen, geen druk uitoefenen, laat haar eerst bij positieven komen, wel duidelijk zijn in wat de regels zijn. Alle dagen zo gestructureerd en saai mogelijk houden, en inderdaad eerst medische gronden uitsluiten. GT is zeker ook geen slecht idee.

Wel goed dat je haar een kans wil geven.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Goed of Slecht, wat vinden jullie ervan?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Geen zin om de hond uit te laten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^