Goed of Slecht, wat vinden jullie ervan?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Voor het kalmerende kan je een DAP verstuiver of band gebruiken.
De verstuiver kan in het stopcontact en de band moet je om doen bij de band.
Ik zou 1 van de 2 proberen.

Dit product verspreid feromonen waardoor de hond dus rustiger zou moeten worden.
Ik hoor trouwens betere reacties over de band dan over de verstuiver.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Goed of Slecht, wat vinden jullie ervan?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Anonymous (Gast)

Hartstikke fijn dat jullie allemaal met me meedenken!!Moet helaas de dierenarts een dagje verzetten zodat ik er met de auto heen kan, ben bang dat als we het lopend gaan doen ze te veel stress krijgt door alle mensen die we onderweg tegen komen.

De dierenarts had het inderdaad ook over zo'n band en spray, eens kijken of het betaalbaar is en anders word het sparen ;-)

Anonymous (Gast)

Ik wil trouwens ook nog kwijt dat ik erg blij ben dat jullie niet mijn boerderij plan suporten!Ik heb weer goede moed gekregen dankzij jullie.. Ik was bang dat ik het fout deed maar eigenlijk gaat alles vanzelf zoals het dus waarschijnlijk ook moet.

Thanks jullie allemaal!! Ik heb weer wat meer vertrouwen! Lieve warme knuffel!!

honden page profiel MBXMBX

honden foto van MBX

Leuk om te lezen dat je er weer super veel zin in hebt!
Het is in het begin heel erg zoeken naar hoe en wat. Dat had ik ook met mijn herplaatsertje (wij hadden in het begin ook nogal wat strubbelingen). Nu is hij een halfjaar bij ons en beginnen steeds meer puzzelstukjes op zn plaats te vallen. Met liefde en geduld kom je heel ver!

PS. maak even een account aan want ben nu wel benieuwd naar foto's!

honden page profiel Anita, Bobby en EvaAnita, Bobby en Eva

honden foto van Anita, Bobby en Eva

Ik zou ook een dag later naar de dierarts gaan...beter dan extra stress.
Er zijn al vele goede tips gegeven...rust...geduld en liefde.
Ook voor het overmatige blaffen heb je veel geduld...kalmte en liefde nodig. Zelf heb ik 2 waakhondjes...dus ook overmatige blaffertjes...gelukkig nu gewezen overmatige balffertjes.
Ik heb handige tips gevonden in het boekje van Turid Rugaas...Blafgedrag van honden. Het boekje is compleet met audio cd. daarop staan de verschillende typen van blaffen.
Ik woon met mijn slaapkamer aan een parkeerplaats...dus best druk voor mijn waakhondjes en veel reden om te blaffen. Dat hebben ze bijna helemaal afgeleerd. Ze mogen zich van mij wel even laten horen...maar daarna is het klaar. Ik loop rustig op ze af en laat de binnenkant van mijn rechterhand zien en zeg heel rustig rustigen wanneer je dat consequent doet werkt dat goed. Je moet vooral letten op je eigen houding (energie) die moet rustig zijn.
Ik kan nu ook makkelijk een aantal uren weg zijn zonder overmatig blaffen....maar ik doe wel al mijn ramen dicht en laat de radio zachtjes aan...zodat ze geen triggers van buiten krijgen...en de radio geeft ze een vertrouwd gevoel. Nu laatik ook de verwarming zachtjes aan om het ze zo aangenaam mogelijk te maken als ik weg ben.

honden page profiel Anita, Bobby en EvaAnita, Bobby en Eva

honden foto van Anita, Bobby en Eva

Overigens zijn het 2 asielhonden uit het buitenland...dus ook hondjes met een rugzakje.

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers

honden foto van Patricia & de Musketiers

geef haar rust. En verwacht niet dat dit binnen een jaar helemaal opgelost is. Het is een hondje met een rugzakje en een gebruiksaanwijzing.

SChakel een gedragstherapeut in. Die kan je goed helpen. Maar geef haar de rust. Laat haar naar jouw toe komen. Zij moet jouw leren vertrouwen. Als ze eenmaal je vertrouwd en de rust heeft gevonden, en je huis vertrouwd, dan zal je zien dat ze veranderd. Want rust alleen al kan een hond heel erg veranderen.

Als jij in elkaar geslagen word keer op keer door mensen, dan word je daar ook bang van, dat is niet in 1 maand tijd opgelost. Daar gaat jaren over heen. En zelfs als je denkt erover heen te zijn en je word met zo'n soort gelijke situatie geconfronteerd, dan speelt het weer op. Dit is voor je hond net zo. Het zal altijd een gevoelig punt blijven. Maar voor nu is rust en stabiliteit heel belangrijk.

Wat ook kan helpen, is als ze wel wilt wandelen, een heel eind te wandelen.

I kzie dat je in zeewolde woont? Ik woon in PUtten, dat is om de hoek. Hoe reageert ze op andere honden? Want ik heb hier gemerkt met mijn Sky (gebruiks aanwijzing + rugzakje) dat ze enorm veel baad had van een andere hond. NIet dat je een andere hond moet nemen! Maar als je af en toe afspreekt met mensen met een stabiele hond kan het haar helpen.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Ook het blaffen heeft weer te maken met geen vertrouwen in de mens, onzekerheid, zich een houding willen aanmeten, enz. En ook hier weer: rust en geduld.Wat je zeker wel moet doen, is de hond, elke keer ie het voor jou gewenste gedrag vertoont, dit ook laten weten. Dus is ie wel stil en rustig (ook al is het maar 5 seconden), dan laat je dit meteen weten! "Flink zo!" Hou je stem opgewekt en vriendelijk. Als je graag met snoepjes werkt, kan je hierbij uiteraard ook belonen, dat is wat je zelf verkiest... Maar maak de hond duidelijk welk gedrag je goed vindt en dat je daar blij mee bent. Steeds opnieuw. 
Goed dat je je zelfvertrouwen weer terug hebt ;-), dat helpt zeker in je houding naar de hond toe. Op een zelfzeker iemand kan ie bouwen en vertrouwen. Het komt echt wel, er kan alleen een tijdje overheen gaan.
Veel succes!

Anonymous (Gast)

Zo, ik ben vrijdag met Luna naar de dierenarts geweest.Ze is niet schijnzwanger en voor zover als dat de dierenarts kon kijken, mankeert Luna niks behalve dan dat ze erg angstig is.

Zij raadde mij de d.a.p producten aan en ik heb de verdamper en halsband gekocht.
Nu heb ik alleen nog de verdamper er in zitten om te kijken of het werkt en ik zie toch echt resultaat :-) 
Ze is een stuk rustiger en voelt ook gelijk een stuk zachter aan, alsof de meeste stress er zo is uitgevlogen ^^ De halsband bewaar ik nog even en ga ik een paar dagen voor oud en nieuw om doen..

Dus voor de mensen die nog zitten te twijfelen om een d.a.p product aan te schaffen, ik zeg DOEN!
Nee heb je ja kan je krijgen en geloof dat het de moeite waard is om te proberen!

Anonymous (Gast)

Wil trouwens ook nog even zeggen dat de dierenarts vooruitgang zag in de hond en dat ze vond dat ik het erg goed deed. Toch wel weer fijn om te horen en soort van  bevestiging dat ik het toch wel goed doe ^^ Ik twijfel snel aan mezelf en het is dat toch wel erg fijn dat er dit soort fora zijn en dat ik af en toe een schouderklopje krijg..
Thanks you all!! X

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Blij te horen dat het de goeie richting opgaat! En eigenlijk best snel, toch?
Mag je trots op zijn, hoor!

honden page profiel anjaanja

honden foto van anja

;-) :-D

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Fijn om te horen dat het de goede kant op gaat.
Zo doorgaan dus ;-)

Maak je nog een account aan?
Dan kun je foto's met ons delen :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Goed of Slecht, wat vinden jullie ervan?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Geen zin om de hond uit te laten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^