Binnenspelletjes die je doet met je hond(en)?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik probeer mijn arsenaal van kleine spelletjes uit te breiden, en kan ook wel wat inspiratie gebruiken!

Ik doe:
Hond in de keuken opsluiten, kleine peuzeltjes leverworst verstoppen. Hond uit keuken, en dan "ZOEK!". Dan gaat hij met zijn neus de hele kamer (of tuin!) rond en vind hij ze allemaal. En iedere keer als ik zie dat hij wat vind krijgt hij natuurlijk het standaard prijs woord "goedzo!" te horen.

Ik wil ook "de bal" gaan verstoppen, maar hij blijft nog niet op zijn plaats. Lijkt me leuk, want dan moet hij in zijn hoofd nagaan waar hij je heeft zien (nep)verstoppen.

Van het leren van commando's maken we ook een spelletje, met een bal of een flostouw. Los, en dan commando. Bij goede uitvoering krijgt hij zijn ding.

Bal gooien doe ik niet zo graag. Ik heb laminaat en zijn poten vliegen dan alle kanten op omdat hij geen grip heeft.

Heeft iemand nog verdere ideeën om de hond binnen te entertainen? De winter komt er ten slotte aan!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Binnenspelletjes die je doet met je hond(en)?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel hondengek , renyhondengek , reny 3 doggies

honden foto van hondengek , reny

onze honden hebben een oude schoenendoos die vullen we met papiersnippers en daartussen verstoppen we een verrassing ,je kan beginnen met behoorlijk wat en zo de moeilijkheidsgraad opvoeren tot bv 1 of 2 verrassingen
en de welbekende kartonnen bekertjes ..zet wat bekertjes neer en laat je hond eerst zien wat de bedoeling is ,je verstopt onder de bekertjes iets lekkers ,ze hebben het best snel door hoor O-) ook met dit spel kan je de moeilijkheids graad opvoeren je zet bv 8 bekers neer en onder 1 of 2 zit de verrassing
zo heb ik ook eens een goedkope poef gekocht en gebruik die ook om verstop spelletjes te doen ,ze mogen dan zelf het deksel eraf halen en kijken wat er in die poef zit ...ik heb bv ook een zg babblebal voor ze ....gaat op batterijen en die maakt allerlei dierengeluiden ....maar waar komt dat nu vandaan ??

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Dat van die schoenendoos komt goed uit, ik ga volgend weekend schoenen kopen. O-) Toevallig lekkere stevige waterdichte schoenen om met de hond te lopen. Mijn oude schoenen zijn namelijk lek. In de zomer merk je dat niet zo...

Haha, balletje balletje spelen met de hond? Bekertjes, da's ook een goeie.

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre** 3 doggies

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Leuk Wilma... ;-)

Maar één tip...!

Laat je hond niet door de kamer glijden en de poten alle kanten op gaan..
Dit is HEEL slecht voor de poten, spieren, pezen, botten van de hond..

Voor de rest; ga lekker zo door, leuk!
O-) ;-)

Lieve groet, Ilja

honden page profiel denisedenise 1 doggies

honden foto van denise

ik heb het eens uitgeprobeerd dat balletje balletje idee maar dan met een hondenkoekje. eerst snapte ze er niks van maar gaat steeds beter. nog even en ze hoeft niet eens meer mee te kijken.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Je kunt als je een paar balletjes hebt en een muffinbakvorm (waar je bijvoorbeeld 4 of 6 muffins in kunt bakken) een paar brokjes in de bakvorm doen. En dan de balletjes er overheen. De hond moet dan zoeken waar het voer ligt. Of er achter komen hoe hij bij het voer komt (door de bal op te tillen).

Je kunt dit ook doen met een paar bekers. Doe er een balletje onder of paar brokjes en laat hem dan zoeken onder welke beker de brokjes liggen (de bekers even door elkaar husselen). Of je leert hem dat hij het aan moet wijzen met z'n pootje. Dit kan bijvoorbeeld ook als je een geurspoor gebruikt. Dat hij moet aanwijzen waar de geur is.
Of je geurt een voorwerp en laat hem het voorwerp zoeken.

Je kunt natuurlijk ook commando's/trucjes aanleren of bijvoorbeeld service-hond-achtige dingen hem proberen aan te leren, zoals een deur open of dicht doen. Maar dat is wel gvorderd werk :-).

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ja precies, dat glijden is niets. Ik ga nu gewoon naar buiten als ik een balletje wil gooien. De (stoep)tegels van de tuin zijn een stuk minder glad, maar de tuin is maar 10 meter diep. Of gewoon op het grasveld natuurlijk, da's het leukst. Ik heb een 20 meter lijn gekocht dus nu kan hij "los-vast" op het veldje hier achter. Daar moeten ze aan de lijn, maar ik kan daar wel goed balletjes gooien.

Enne deur open zal hij inderdaad moeten leren, want dat deden al onze honden. Nu staan we iedere avond moeilijk te doen als de pannen en borden naar de keuken moeten.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Haha Wilma, dan is het wel handig dat hij dit snel leert :-D.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Binnenspelletjes die je doet met je hond(en)?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^