Wat moet je doen als je hond je aanvalt?!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel robinrobin

honden foto van robin

Soms als ik mijn hond uit laat, zie ik dat zijn nekharen overeind gaan staan en worden zn puppillen groot, daarna begint hij wild te rennen en tegen me aan te springen en bijten! Terwijl het gewoon een super lieve hond is, en daarna doet alsof er niks aan de hand is.. Soms tijdens het spelen word hij ook agressief en begint hij steeds harder te bijten en agressief te blaffen.. wat kunnen we hieraan doen?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat moet je doen als je hond je aanvalt?!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel KK

honden foto van K

is er iets in de buurt op dat moment waarom hij zo doet?

max valt mij alleen aan als er honden in de buurt zijn die hij wil pakken.
hoe oud is hij?

honden page profiel KK

honden foto van K

bij spelen is het belangrijk dat jij de regels bepaalt, en wanneer er gespeeld wordt, en wanneer het stopt.

als je hond overprikkeld raakt, is het tijd om te stoppen.

honden page profiel robinrobin

honden foto van robin

hij is ongeveer anderhalf nu, grote honden boeien hem helemaal niks.. maar kleinere hondjes zoals jackrussels word ie helemaal opgewonden van.. en van paarden, zou dat daardoor kunnen komen?

honden page profiel KK 3 doggies

honden foto van K

dat kan zeker. max doet het ook indd als hij een paard ziet. zodra de riem dan strak staat, draait hij zich om en springt en bijt.

anderhalf is nog een puber, misschien zou je naar een hondenschool kunnen gaan met hem?
daar weten ze hoe je zoiets afleert.
ik voorkom het, door max uit te laten waar ik voldoende uitwijk-mogelijkheden heb.

honden page profiel hans masthans mast 3 doggies

honden foto van hans mast

hoi robin

het is nooit een goed teken als je eigen hond naar je bijt,ik heb met mijn honden het nog nooit mee gemaakt dat eigen honden van mij,mij bijten en als hij dat wel zou doen; dan doet hij of zij dat maar een keer,een hond met een goed karakter doet dat niet,ik zou als ik jou was de papieren van deze hond eens goed bekijken of alles wat er op staat klopt of niet,is het een ras hond,of een kruising en als het een kruising is met wat voor soort hond is hij dan gekruist dit is ten alle tijden belangrijk dat je dat weet,ik wens je er succes mee

honden page profiel KK

honden foto van K

" hoi robin

het is nooit een goed teken als je eigen hond naar je bijt,ik heb met mijn honden het nog nooit mee gemaakt dat eigen honden van mij,mij bijten en als hij dat wel zou doen; dan doet hij of zij dat maar een keer,een hond met een goed karakter doet dat niet,ik zou als ik jou was de papieren van deze hond eens goed bekijken of alles wat er op staat klopt of niet,is het een ras hond,of een kruising en als het een kruising is met wat voor soort hond is hij dan gekruist dit is ten alle tijden belangrijk dat je dat weet,ik wens je er succes mee "

de mijne is toch echt raszuiver, en er zijn veel honden die bijten als ze overprikkeld raken.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Wat bedoel je met bijten?

Is de hond wild, en springt ie op en hapt ie naar je handen, of mouw of broek? Dat is gewoon opwinding. Hij valt je echt niet aan, hoor! Je hond is gewoon een beetje te opgewonden en dit is zijn uitlaatklep. Zorg ervoor dat ie niet zo in overdrive gaat. Bouw tijdens de wandeling rustperiodes in, doe een paar aandachtsoefeningen, even lekker samen ontspannen. Dan zal hij dit opspringen tegen de baas al snel niet meer vertonen. ':-) En doet ie het toch: blijf zelf rustig, zeg niets, draai je rug naar hem en wacht gewoon af. Dit is geen agressie, enkel overprikkeling.

honden page profiel robinrobin

honden foto van robin

Erg wild,Een keer heeft ie zelfs heel mn leren jasje kapot gescheurd, en als ik hem probeer te negeren, gaat hij allemaal wild rondjes rennen, zodat hij helemaal in de knoop zit met zijn riem! Helpt het als ik hem onder het wandelen afentoe beloon, denk je? En wat kan ik het beste doen als we langs een hondje of paard moeten?

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Leer je hond eerst rustig blijven bij dieren. Dit kan bijvoorbeeld door naar een weide te gaan waar paarden staan. Ga op een afstand staan (indien nodig wel 50m) en wacht. Hou de lijn losjes vast, ga zelf rustig rechtop staan en zeg niets. Gewoon wachten. Je hond kan verschillende dingen doen: in de lijn gaan hangen, snuffelen, piepen, niets van aantrekken, je blijft wachten. Op zeker ogenblik gaat je hond rustig worden en zitten of liggen. Op dat ogenblik beloon je hem. Wil je niet met snoepjes werken, hoeft dat ook niet, maar laat heel duidelijk in je stem merken dat je erg blij bent met dit gedrag. Dus zeg vrolijk 'flink zo!'. Of als je wel met snoepjes wil werken, geef je hem er op dat ogenblik eentje. Doe deze training verschillende keren na elkaar. Doet de hond het elke keer goed? Dan ga je de afstand verkleinen. Zelfde oefening. Weer belonen als ie rustig is. En zo verklein je steeds de afstand, tot ie ook rustig kan blijven als ie vlak bij de weide met de paarden is.

Wees duidelijk, elke dag, naar je hond toe dat je 'rustig zijn' goed vindt. Dus is ie thuis opgewonden als je met z'n eten bezig bent, of als je je schoenen aantrekt, of z'n riem pakt, of bij andere dingen... eerst wachten tot ie rustig is, voor ie wat krijgt of voor je verder gaat. Een hond leert zo heel snel en legt al gauw de link tussen 'rustig zijn' en 'baasje is tevreden'.
En dan krijg je dit overprikkelde gedrag niet meer. ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat moet je doen als je hond je aanvalt?!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Heeft iemand raad?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^