Wat te doen als je hond wordt aangevallen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Gelukkig is het nog niet voorgekomen, maar ik zou het voor de zekerheid toch wel graag willen weten.

Wat kun je het beste doen wanneer je hond wordt aangevallen door een andere hond?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat te doen als je hond wordt aangevallen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word 3 doggies

honden foto van Love is a four-legged word

Op het moment dat er een hond boosaardig aan komt stormen of ik voorzie dat een hond weinig goeds in de zin heeft, dan zorg ik al dat ik mijn hond(en) opgetild heb of bescherm met mijn lichaam, en de hond wegjaag/wegstuur met houding en stem. Ik verdedig mijn hond met hand en tand indien nodig. Doet mijn hond niets verkeerds en wil de andere hond duidelijk kwaad, dan schroom ik niet om harde maatregelen te nemen. In eerste instantie is het natuurlijk een kwestie van voorkomen, in de meeste gevallen kan je een aanval/conflict zien aankomen.
Is het eenmaal zover dat er echt gevochten wordt, dan zou ik de aanvallende hond direct stevig vastpakken, eventueel optillen aan de achterpoten en uiteraard omstanders/baasje van andere hond tot orde roepen te helpen als deze dat nog niet doet (veel mensen 'bevriezen' van schrik als ze iets dergelijks meemaken). Zeker niet 'zelf laten uitzoeken' als het menens is. En vooral niet in (zichtbaar) paniek raken of gillen, dat maakt het vaak alleen maar erger.

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga 3 doggies

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Op de hondenschool is er eens een hond losgeschoten en die kwam langs achter op Perdie af. Gelukkig had ik het op tijd gezien en ben tussen Perdie en de hond gaan staan om hem weg te jagen. Dat probeer ik ook te doen als ik merk dat Perdie zich ongemakkelijk voelt tegenover een andere hond en die hond haar signalen niet lijkt te begrijpen. Optillen is in mijn geval nogal moeilijk maar anders zou ik dat toch ook doen.

honden page profiel Nikki, *Mika* en CharleyNikki, *Mika* en Charley 3 doggies

honden foto van Nikki, *Mika* en Charley

Let wel op als je je hond optilt, de kans is groot dat de hond dan tegen je aan springt.


Als de honden al aan het vechten zijn, laat dan duidelijk je aanwezigheid horen en trek inderdaad de hond weg bij zijn achterpoten zodat hij je niet kan bijten. Let op bij rassen die hun tanden opslot kunnen zetten dat ze wel loslaten. Het kan een nare wond worden als je trekt terwijl ze beet hebben.

Voorkomen is natuurlijk beter. Hou je groot, schouders naar achter. Ik ga inderdaad tussen mijn hond en de andere hond in staan, als de hond alleen opdringerig is en niet aggresief dan stuur ik hem weg door naar de richting van zn baas te wijzen en hem gewoon zeggen weg te gaan :P hup naar je baas

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word 3 doggies

honden foto van Love is a four-legged word

" Let wel op als je je hond optilt, de kans is groot dat de hond dan tegen je aan springt.
"


Dat kan inderdaad, maar liever een sprong tegen mij dan gaten in mijn hond.

honden page profiel Nikki, *Mika* en CharleyNikki, *Mika* en Charley 3 doggies

honden foto van Nikki, *Mika* en Charley

"

Dat kan inderdaad, maar liever een sprong tegen mij dan gaten in mijn hond. "

Zeker!
Helaas zijn er wel eens oude vrouwtjes in het hondenlosloopgebied die hun hondjes optillen als ze onze Amstaffs ziet. Onze honden negeren mensen en hun honden in het algemeen, maar deze vrouwen gaan zo gek doen dat onze honden juist wel eens naar zo'n vrouw toegaan en tegen haar op willen springen om te kijken wat er aan de hand is :S
Volgens mij hebben ze het ondertussen wel afgeleerd, lange tijd sinds het voorkwam. Heel vervelend als een vreemde hond tegen je opspringt (zeker als je al bang bent)

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Toen Mellow werd aangevallen was ik daar niet bij.
Mijn vriend zag ineens die hond op ze af komen stormen, voor ie het goed en wel doorhad had dat beest Mellow vast.
En of dat nog niet genoeg was trok de tweede zich ook los en greep Mellow ook.

Hij heeft eerst een paar keer op de kop van een van de honden getimmerd, dat hielp niet. Toen heeft ie de slipketting gepakt en deze behoorlijk omgedraaid. Gelukkig liet het beest toen los, anders had haar buik open gelegen.

Toen Mellow Fleur (van mijn ouders) aanviel ging dat ook zó snel.
Voor we het wisten stonden we bij ze, mijn vriend had Mellow haar hoofd vast (kaken losmaken) en ik haar achterkant (zodat ze niet weer achter Fleur aan kon als die los was).
Volgens mij heeft dat hele voorval nog geen minuut geduurd.

Als we nu wel eens honden tegen komen die dreigend op ons af komen dan zet ik (of mijn vriend) een zware stem op en stuur de hond weg. En eigenlijk maakt dat altijd wel indruk (don't mess with me!) en gaan ze weg. Hebben we al een paar keer gehad. En hoewel ik toch altijd even een momentje heb dat ik verstijf van schrik herpak ik mezelf snel "HEE, WEGWEZEN" of iets van die strekking.

Ik zou haar ook nog op kunnen tillen, maar dan sta ik daar met 15 kilo lange hond in mijn armen.

En mocht het ooit écht nodig zijn, dan spijt het me zeer, maar dan zou zomaar mijn voet uit kunnen schieten...

Gelukkig is het nooit meer voorgekomen en werkt eerder genoemde zware stem eigenlijk prima (en de hond blokkeren, dus voor Mellow gaan staan).

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Bedankt voor de reacties! :-)

Evy weegt nu rond de 21 kilo en gaat alleen nog maar zwaarder worden, dus optillen zal helaas geen oplossing meer zijn. Mocht het echt noodzaak zijn denk ik dat ik nog wel genoeg adrenaline heb om 21 kilo op te tillen, maar het duurt niet lang meer voordat ze zelfs daar te zwaar voor is.
Tot nu toe kan Evy met iedere hond door één deur, ook honden die agressief zijn. Echt bizar. Er lopen veel honden los bij ons in het park (ook al mag het niet) en wil dus wel voorbereid zijn als er een keer iets gebeurd. Geen idee natuurlijk hoe ik ga reageren, maar ik ga dit in ieder geval wel in mijn achterhoofd houden.

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

Bij echt een aanval zou ik mijn hond loslaten, zodat hij weg kan komen. Optillen zou ik niet doen. Hier is pas een meisje flink gebeten, omdat ze haar hond optilde, en de aanvallende hond het meisje een aantal keren greep.

Als ze al aan het knokken zijn, denk ik dat je weinig kan doen. Bij kleinere honden is het wat anders, misschien, maar ik krijg mijn 40 kilo wegende boxer niet met zijn achterpoten van de grond, ben ik bang.

Maar ik denk dat mijn hond het beter af kan zonder mijn " hulp". Vluchten en anders terugknokken. Het gevecht zelf beginnen zie ik hem niet snel doen, gelukkig.

honden page profiel s@nt@[email protected]@

honden foto van s@nt@

Het is volgens mij lastig te zeggen wat je precies zou doen, omdat het meestal onverwacht zal zijn.

Als er meer aan de hand is dan een grauw en snauw, en een andere hond gaat Santa bewust aanvallen en bijten, dan zal ik proberen om die hond eerst met mijn stem te verjagen, en anders zal het toch ook die voet worden, zoals Cindy al zegt, of iets anders wat ik voorhanden heb. Santa gooi is gelijk los, als ie dat nog niet is.
Optillen, als de ander echt wil aanvallen, denk ik dat dit geen optie is, sowieso met een grotere hond niet, het lijkt me dat zo'n hond dan tegen je aanspringt en eventueel jouzelf gaat aanvallen, en dan lig je daar met z'n tweeen. Ik ga even uit van de wat grotere honden hoor.

Santa is geen knokker, die smeert hem als hij afgesnauwd wordt, dat vind ik wel fijn.

honden page profiel WendiejWendiej

honden foto van Wendiej

Frodo heeft wel eens van die typische reuen conflicten. De laatste tijd gaat het steeds beter mede omdat ik, mijn vader en moeder steeds meer kennis krijgen over de lichaamstaal. Aangezien ik les geef bij een hondenschool zie ik al redelijk snel of het wel of niet goed zal gaan en bij twijfel roep ik Frodo bij me en lopen we even om. Bij zulke conflicten doe ik zelf eigenlijk niet zoveel. Ik loop in een snelle pas door en vaak is het wat gegrauw en lawaai maar verder niks. Daarna even zoekwerk als hij bij me is om hem rustiger te maken en dan de wandeling niet al te lang laten duren.

Een tijdje geleden is Frodo flink gegrepen door een behoorlijk grote boxer. De eigenaren waren een stuk verderop en deden helemaal niks. Ik weet dat je rustig moet blijven en vooral niet moet gaan schreeuwen en doen. In het begin van het gevecht leek het er meer op dat het een typisch reuen conflict was maar toen Frodo op zijn rug lag en de boxer hem in zijn nek greep en begon te schudden wist ik toch wel dat het helemaal fout zat. Dan kan je wel weten dat je rustig moet blijven maar dat lukte mij dus op dat moment écht niet! Ik schoot behoorlijk in paniek en ben dan helaas zelf te schijterig om er met mijn handen tussen te gaan want je weet gewoon niet waar je moet beginnen omdat het allemaal zo idioot snel gaat! Gelukkig liet de boxer op een bepaald moment los en ben ik er tussen gaan staan met mijn lichaam beschermend naar Frodo en die boxer heel duidelijk gemaakt dat hij nu toch ECHT moest opsouten. Dit gebeurde toen gelukkig ook wel.
Ik heb toen de dag erna om tips en adviezen gevraagd bij collega`s van de hondenschool en de beste en makkelijkste tip die ik eigenlijk heb gehad is de volgende keer mijn jas of vest uit doen en die op de honden gooien. Grote kans dat ze dan schrikken en loslaten zodat je er tussen kan springen en het kan stoppen.
Ik hoop het echt NOOIT meer mee te maken (en al helemaal niet van die mensen die dan nog naar je roepen als je ziet dat je hond bloed: "Mooi, ik hoop dat hij doodbloed" wat die mensen van de boxer dus deden) want in dat deel van het bos ben ik sindsdien niet meer geweest en het is toch echt al een jaar geleden en elke boxer die ik tegenkom vertrouw ik voor geen meter meer. Dat is een trauma die er vooral bij mij zo in zit en niet zozeer bij Frodo gelukkig want er zijn 2 boxers in de buurt waar hij het perfect mee kan vinden.

honden page profiel KK

honden foto van K

bij max is het heel simpel, als hij aangevallen zou worden, hoef ik alleen heel hard te bidden dat die hond het overleeft.

het ligt aan de situatie, of er een baas bij is of niet,anders ben je met 2en, maar ben je ook afhankelijk van de reactie van die persoon.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat te doen als je hond wordt aangevallen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^