Waakser tijdens zwangerschap, hoe ga ik hier mee om?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DemelzaDemelza

honden foto van Demelza

Ik ben nu 25 weken zwanger, alles gaat in principe prima behalve dat ik bekkeninstabiliteit heb en dus meer thuis ben ivm halve dagen werken.
Wolf gaat ook goed om met de veranderingen in huis en we betrekken hem overal bij. Het is al regelmatig voorgekomen dat hij een schopje tegen zijn neus aan gehad heeft van de kleine man in mijn buik, dus wat dat betreft gaat alles helemaal goed.

Mijn "probleem" is nu dat Wolf als ik alleen thuis ben steeds waakser aan het worden is. Geluiden van bv de buren reageerde hij nooit op, maar de laatste tijd doet hij dit dus wel.
Het is nu zelfs al een paar keer voorgekomen dat hij als ik op de bank lig en hij hoort wat hij echt naast me komt staan. Hierbij staan echt al zijn haren van schouders tot staart omhoog en laat hij ook een behoorlijk indrukwekkende grom horen.
Hij is altijd wel redelijk waaks geweest, maar niet zo op deze manier.
De woorden " klaar" en " het is goed" kent hij ook, maar dus niet als ik alleen thuis ben. Als mijn man thuis is, is hij veel minder waaks en stopt hij ook gewoon als je dit van hem vraagt.
Voor de rest luistert hij prima naar mij en is er niets aan de hand.

Natuurlijk is het heel leuk zo'n grommende duitse herder achter de deur als je s' avonds alleen bent en er staat een vervelende verkoper aan de deur. Vooral als de verkoper het ook nog opmerkt.
Maar ik wil dit graag wel onder controle houden en het niet zo ver laten komen dat er straks niemand meer in huis kan komen als ik alleen thuis ben.

Hoe zouden jullie dit aanpakken?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Waakser tijdens zwangerschap, hoe ga ik hier mee om?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel B met D&A†B met D&A† 3 doggies

honden foto van B met D&A†

Hij wilt je dus duidelijk beschermen :-)

En dat is niet meer nodig als je man er is. Hij denkt dus dat hij de taak van je man moet overnemen.
Wel lief natuurlijk :-)

Ik zou me er niet al te druk over maken denk ik.
Als je het teveel vind worden of het houd te lang aan kan je hem misschien afleiden met een speeltje of iets te kauwen.

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Dit hadden mijn beide honden. Tot op zekere hoogte hebben we hier niets aan gedaan. Mede omdat dit puur komt door de zwangerschap. Ze weten dat er veranderingen zijn en reageren daarop.

honden page profiel DemelzaDemelza

honden foto van Demelza

@Bianca, het is zeker heel lief dat hij me wil beschermen, maar wel tot op zekere hoogte natuurlijk en ik maak me er nu ook nog niet heel druk om.
Wil gewoon niet dat het uit de hand gaat lopen.
Afleiden met iets werkt bijna niet, hij staat zo strak als een veer om het zo maar even te zeggen. Het enige wat werkt is hem rustig toespreken en zeggen dat het goed is.

@ Veronique
Ik weet dat het door mijn zwangerschap komt en dat hij waarschijnlijk ook wel merkt dat ik door mijn bekken ook wat minder het ' normale vrouwtje' ben.
Maar je zegt dat je het bij jouw honden tot op zekere hoogte gewoon hebt laten gaan. Is het bij jou dan gewoon aanvaardbaar gebleven of heb je actie ondernomen toen jij het te ver vond gaan en zo ja wat dan?

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Bij mij zijn ze nooit te ver gegaan. Alles wat ze deden vond ik aanvaardbaar. Waar we uiteindelijk wel een stokje voor gestoken hebben was, voor de kinderwagen gaan staan als er mensen even wilde kijken.

Tijdens de zwangerschap waren ze hier alleen waakser (meer blaffen), bleven in het donker naast je lopen en als er bezoek kwam dicht bij je blijven staan of zitten.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Waakser tijdens zwangerschap, hoe ga ik hier mee om?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^