gesteriliseerde teef, regelmatig bloedverlies

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

bulleke (Gast)

Hoop dat iemand van jullie hier wel eens van heeft gehoord.
Het is een heel verhaal,maar zal het zo duidelijk mogelijk omschrijven.
In maart 2010 is onze bull terrier gesteriliseerd (alles weggehaald, dus incl baarmoeder) bij onze vorige DA. Nadat ik haar had opgehaald, vertelde de DA, dat het zeer gecompliceerd was met erg veel bloedingen. Datzelfde jaar ben ik overgestapt naar een andere DA, toen waren er al klachten dat ze zo nu en dan vloeide(helder en rook niet). Toen werd al gezegd dat de sterilisatie misschien niet goed is uitgevoerd en dat het zou kunnen zijn dat er restweefsel achter is gebleven en dat zij dus weer loops zou kunnen worden. Een jaar later in juli 2011 vond ik voor de eerste keer weer bloed. Er is toen via echo gezocht naar restweefsel, maar niet te vinden. Ook heeft zij een scopie gehad om te kijken naar afwijkingen, hier zijn geen poliepen of tumor gevonden. Wel een erg dik maagdenvlies, wat enigzins ontstoken was. Dit is operatief verwijderd. Nu begon zij in juli van dit jaar weer bloed te verliezen, maar het gaat allemaal niet zoals een normale loopsheid van een week of 3 bloedverlies. Verleden week maandag vond ik weer wat bloed, 22 oktober dus. Het bloedverlies is dus verdeeld over ruim 4 maanden. Onze reu blijft ook achter haar aan gaan. Vorige week is ook haar urine nog nagekeken, hier zat geen enkel spoortje bloed in, dus het bloed kan ook niet afkomstig zijn van haar blaas. Overigens had zij en gespleten loopsheid. Wie o wie heeft hier wel eens van gehoord?
Er wordt trouwens wel een afspraak gemaakt bij een voortplantingsdeskundige in Utrecht.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "gesteriliseerde teef, regelmatig bloedverlies" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Als er sprake is van restovarieel weefsel (dat is een kunstfout en verwijtbaar) komen ze daar met een stimulatietest achter. 

Bij een sterilisatie waarbij ook de baarmoeder weggehaald is kan op de cervixstomp nog baarmoederontsteking optreden.  
Ben wel benieuwd of en wat ze gaan vinden.

bulleke (Gast)

Wat houdt een stimulatietest in en hoe gaat dat in zijn werk?
Als de stomp nu ontstoken zou zijn, zou ik verwachten dat zij koorts heeft. Maar dat is niet het geval, ze doet verder alles goed. Alleen heeft ze wel hele erge stemmingswisselingen (waarbij ik dan wel weer aan hormonen denk) De ene keer vreet ze je bijna op van blijdschap om je vervolgens 1 minuut later af te snauwen.

En ja, het zal inderdaad verwijtbaar zijn naar onze vorige DA. Zij zullen dan misschien met de oplossing van een hersteloperatie komen, maar ik breng mijn meissie daar nooit meer heen.

Ik ben ook heel benieuwd wat ze gaan vinden en of ze wel wat vinden.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Goed dat je hiermee verder gaat naar een specialist!

Laat je nog even wat weten, als er duidelijkheid is? Want ik vind dit toch wel verontrustend, eigenlijk...
Ik hoop dat ze er snel wat aan kunnen doen!

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Heel precies weet ik het niet, maar zo uit mijn hoofd: ze gaan met behulp van Gnrh kijken of de oestradiolspiegel in het bloed veranderd. Gnrh is een hormoon wat in de hersenen gemaakt wordt en dat zorgt, met een tussenstap, dat er geslachtshormonen gemaakt worden (oa oestradiol). Dit wordt alleen in ovarieel weefsel gemaakt. Als de spiegel stijgt, is er sprake van rest ovarieel weefsel. Stijgt ie niet, dan wil dat niet persee zeggen dat er geen restovarieel weefsel is. Om het lekker makkelijk te maken.

En verwijderen van restovarieel weefsel is een specialistische operatie. Het was de eerste keer al lastig (want niet gelukt) en nu nog lastiger want verklevingen en niet makkelijk herkenbaar.

bulleke (Gast)

Aha, ik snap het. De DA heeft wel een aantal keer progesteron geprikt, maar alle drie de keren was de waarde

bulleke (Gast)

Aha, ik snap het. DA heeft wel progesteron geprikt, maar de waarde was

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

De waarde van <0,2.

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Het wordt allemaal beetje onduidelijk, maar ik heb schijnbaar iets verkeerd gedaan bij het registreren, maar bulleke en Linda zijn dezelfde.

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Nou we zijn maandag naar Utrecht geweest, weer echo gehad en progesterontest. Hier is wederom niets uitgekomen. Wel is geconstateerd dat de binnenkant van de vulva vurig tot bloederig rood is en ook erg geirriteerd. Hier wordt een behandeling voor gestart door middel van corticosteroiden in zalfvorm om het rustig te krijgen, want ook dit kan bloedingen veroorzaken. Er was te weinig tijd voor een GnRH stimulatietest, dan moet je om 8 uur 's morgens al aanwezig zijn, omdat ze 4x moeten prikken om de 2 uur. Voor dit onderzoek hebben we op 4 januari as een afspraak. Dus het is allemaal weer even afwachten. Maar ik dacht zal jullie op de hoogte houden van de tussenstand.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Ow! En hadden ze geen idee hoe die vulva zo ontstoken is geraakt?
Hopelijk komt het snel goed.

Wel een gave profielfoto, hahaha!

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" Ow! En hadden ze geen idee hoe die vulva zo ontstoken is geraakt?
Hopelijk komt het snel goed.

Wel een gave profielfoto, hahaha! "

Het zou kunnen dat het zo ontstoken is omdat zij aan de achterkant behoorlijke dikke plooien heeft zitten (dit denkt mijn eigen DA). Dit zou verholpen moeten worden door een cosmetische operatie, de voortplantingsdeskundige in Utrecht had het over een tekort aan oestrogenen in de vagina. Het blijft een ingewikkeld verhaal. Ik hoop dat we in januari nu volledig duidelijkheid krijgen en dat in ieder geval de binnenkant van de vulva goed te behandelen is en dat we dat rustig kunnen krijgen. Ze laat natuurlijk niets merken, maar ik kan me goed voorstellen dat zij er wel degelijk last van heeft.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "gesteriliseerde teef, regelmatig bloedverlies" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: hond tilt voorpoot op na sprong
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^