Jaloerse puppy :(

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Elvira ElzingaElvira Elzinga

honden foto van Elvira Elzinga

Hoi,

Ik heb een vraag.. We zijn zo erg bezig geweest met het socialiseren van onze pup.. maar we zijn iets heel belangrijks vergeten... het aandacht geven aan andere honden als zij erbij is....
Nu kwam mijn vriend vanavond terug van het uitlaten en hij was heel streng en zag er nogal aangeslagen uit. Toen ik vroeg wat er was vertelde hij mij dat Suzy Q voor het eerst is uitgevallen naar een andere hond omdat mijn vriend een andere hond aaide. Dus ze reageerde nogal jaloers.
Wat hij mij vertelde is dat ze niet heeft gebeten, maar dat ze ging blaffen en voor het gezicht van de andere hond ging happen. Mijn vriend heeft haar toen gecorrigeerd toen hij haar rustig kreeg door haar dr te laten zitten en af te laten gaan. Toen is hij niet meteen weggelopen en die mevrouw met die andere hond ook niet omdat Fleur (de andere hond) en Suzy Q altijd zo leuk met elkaar spelen.
Die vrouw wilde ook niet dat mijn vriend wegging omdat ze het goed wilde afsluiten omdat onze hondjes graag met elkaar spelen. Nu is het zo dat toen ze allebei weer rustig waren onze hondjes nog even met elkaar hebben gespeeld voordat mijn vriend weer naar huis ging.
Na zijn verhaal ben ik meteen gaan zoeken hoe ik het op kan gaan lossen en heb ik op die website gekeken die Wendy altijd aanraadt, en dat is de volgende link:

http://dogtrainer.quickanddirtytips.com/how-to-deal-with-jealous-dogs.aspx

En in het kort staat daar: als we met een andere hond zijn die we kennen dat we ze allebei op een afstand van elkaar laten zitten en dat onze hond dan iets lekkers krijgt, en dat terwijl ze dat opeet een van ons als baasjes die andere hond een aai geeft. En als zij zich goed gedraagt we Suzy Q ook een aai geven, en na veel oefenen ze uiteindelijk bij elkaar brengen.

Ik wilde even weten of dit een goede aanpak is, en of dat een van jullie ook met dit probleem te maken heeft gehad en hoe jullie dit hebben opgelost :-)

Wauw lang verhaal! maar we willen het graag goed doen dus kan ik beter te veel uitleggen dan te weinig :P

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Jaloerse puppy :( " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Wat de een een goede aanpak vindt vindt de andere weer niet, op een forum heb je vele meningen. ;-)

Het is ook moeilijk om een totaaloverzicht te krijgen als je een probleem leest want je kent de mensen niet en je kent de hond niet je weet niet hoe de mensen over het geheel genomen met de hond omgaan wat veel zou kunnen verklaren, en je was niet bij de situatie.

Of er in dit geval van jaloezie sprake was, ik denk het niet? Hoe lang hebben jullie de pup? Hoe oud is ze nu?

Misschien snapte de pup niet waarom je vriend een andere hond ging aaien en ging uit opwinding blaffen en happen. De hond kalmeren en even laten weten dat alles in orde is lijkt me de juiste manier, vooral niet boos worden oid dan wordt de hond nog meer opgewonden.
Fijn dat het toch goed afgesloten is en je vriend niet meteen weggelopen is maar de honden nog even leuk gespeeld hebben.

Wat ik zelf zou doen is voorlopig nog even geen andere honden gaan aaien totdat de pup wat stabieler is en hij ook meer aankan.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Sorry ik schreef hij maar dat moet natuurlijk zij zijn...O-)

honden page profiel Elvira ElzingaElvira Elzinga

honden foto van Elvira Elzinga

We hebben haar nu 3,5 maanden,
en zelf dacht ik ook dat ze het misschien gewoon niet begreep.
Want toen we haar net een paar weken hadden en mijn vriend wilde mij een afscheidskus geven ging ze ook grommen en blaffen. Maar nu we haar een tijdje hebben afgeleid met wat brokjes en haar ook soms mee lieten doen met kusje geven kan ze het nu ook met rust laten als mijn vriend en ik elkaar kusjes geven. Dus moet ze er inderdaad misschien aan wennen.

Maar bedankt :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Jaloerse puppy :( " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Wel of (nog) niet
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^