Ik kan niet wachten tot morgen 10 uur!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel --

honden foto van -

ik zal idd even wachten.

misschien moet de hond wennen
toby is een erg leuk hondje om te zien en de eerste dag ging goed ;-)
bij die winkel en uitlaten.

narmate zal de hond misschien wel wennen, een beetje tot rust komen. Misschien gaat het dan beter

ik zie dat mensen het over rijden hebben? (ik lees niet alle berichten hoor ;-))
ik heb begrepen idd dat de hond wat gestresst is.


ik zou m niet meteen terugbrengen maar even afwachten



olly was in t begin ook overal bang voor, geen contact maken
gestresst nou weer niet
maar met training en wennen, ging olly meer zichzelf zijn :-D

dus misschien moet dat bij toby ook even ;-) ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ik kan niet wachten tot morgen 10 uur!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel --

honden foto van -

misschien helpt dit!
*Link verwijderd, gelieve geen links te plaatsen van broodfokkers*

ik weet niet of het echt een goede site is, maar er staan dingen bij zegmaar die de stress kan verminderen enzo!


er staat ook dat stress kan worden veroorzaakt door plotselinge verandering
dus misschien kan je dit wel doorlezen :-D



-- reactie gewijzigd door het moderator team op 27 september om 20:09 --

honden page profiel --

honden foto van -

honden page profiel --

honden foto van -

@mod wijziging

ik wist niet dat t van een broodfokker kwam ;-) heel erg excuses

wil ik helpen, zet ik zo`n site neer.... :'(

honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

@ ceasar..waar ik dat haal ? Hier wordt soms geschreven dat elke hond in het asiel wel een rugzak heeft en mogelijke problemen en dan heb ik het niet enkel over dit topic.

En waar haal jij je wijsheid dan over België :-D , zeg maar Vlaanderen...? Ik bedoelde niet eens dat het waar is, dat honden in Nederlandse asielen meer problemen hebben, zelfs integendeel, ik geloof dat niet, maar gewoon dat het soms zo overkomt. Ik vind het er dus wat over om te zeggen dat mijn oordeel uit de lucht gegrepen is, ik dacht dat iedereen zijn mening wel kwijt mocht, dat is nog net iets anders dan oordelen.... En wat bedoel je met milder ? Dat honden die geplaatst werden ook door de nieuwe baasjes leuk worden bevonden en niet problematisch ? Is dat milder ?

En wat je zegt over kinderen en honden is net hetzelfde als wat ik bedoel, heeft met opvoeding te maken ! Mijn punt is echter dat heel dikwijls alleen de hond wordt opgevoed en de kinderen niet. Die mogen alles, want het is immers maar een kind en die begrijpt dat zogezegd nog niet ! O-) Dus ik had het helemaal niet over bijten uit het niets ! Als een hond wordt gepest en die bijt, dan is dat niet uit het niets !!! Maar de hond betaalt wel de rekening ! Mijn woorden niet verdraaien hé ! O-)

Door het vrijwilligerswerk in het asiel zie ik wat mensen hun honden aandoen en toch zijn de meeste honden nog steeds gewoon gezellige huishonden die zich snel aanpassen in hun nieuwe huisje. Sorry, maar dit ligt me gewoon erg aan het hart, nog al te dikwijls lijkt het wel (en dan spreek ik in het algemeen) alsof probleemhond een synoniem is voor asielhond en dat klopt natuurlijk helemaal niet, noch in Vlaanderen noch in Nederland !

honden page profiel pienpien

honden foto van pien

"
ik zie dat mensen het over rijden hebben? (ik lees niet alle berichten hoor ;-))
ik heb begrepen idd dat de hond wat gestresst is.

ik zou m niet meteen terugbrengen maar even afwachten
"


@Judith,
Misschien volgende keer toch even alle berichten lezen ;-)
De hond was al terug.

honden page profiel --

honden foto van -

"

@Judith,
Misschien volgende keer toch even alle berichten lezen ;-)
De hond was al terug.

"


dat weet ik nu :-)

honden page profiel SnufSnuf

honden foto van Snuf

"  Mijn punt is echter dat heel dikwijls alleen de hond wordt opgevoed en de kinderen niet. Die mogen alles, want het is immers maar een kind en die begrijpt dat zogezegd nog niet !  O-) Dus ik had het helemaal niet over bijten uit het niets ! Als een hond wordt gepest en die bijt, dan is dat niet uit het niets !!! Maar de hond betaalt wel de rekening ! Mijn woorden niet verdraaien hé !  O-) "

Oke...de meeste honden die in het asiel terrecht komen; ongeacht belgie of nederland, en die gevonden zijn, aan een boom zijn gebonden, gedumpt of wat dan ook...ja die zullen allemaal een rugzak hebben. Al zit er alleen maar in dat rugzakje dat ze gekwetst zijn door de baas die ze zo gedumpt heeft. De hond zal uiteraard een deel van zijn vertrouwen kwijt zijn.
Honden die in het asiel komen omdat ze een kind hebben gebeten, ligt inderdaad voor 100% aan de ouders van de kinderen. Zowel hond als kind hebben hier géén schuld. Als ik zie hoeveel kinderen niet met dieren om kunnen gaan, vind ik dat de schuld van de ouders. Als een kind een dier pest, is dat ook de schuld van de ouders. En als ik hond was geweest, zou ik ook gebeten hebben.
Mijn zoontje hebben we vanaf het begin af aan geleerd; als een dier eet of slaapt of zijn behoefte doet, laat je hem met rust. Klaar. Snuf laat alles toe wat mijn zoontje doet, mag ook balletjes pakken om te gooien. Maar dat komt ook omdat Snuf het balletje aan hem brengt zodat hij kán gooien. 
Die twee spelen heel de dag door en ze vinden het allebei geweldig.
Mijn dochter kijkt vanaf haar wipstoeltje of loopwagentje toe, soms (hij weet dat hij het niet mag) geeft hij haar heel snel een zacht likje over haar wang als hij denkt dat ik niet kijk.
Toevallig vandeweek liep er hier een jongetje van een jaar of 7 stokken te gooien naar de eenden terwijl zijn moeder toekeek, op het moment dat hij een grote wilde gooien riep ik keihard HEEEEEEY NOKKEN. Kind schrok zich kapot maar daarna riep ik of hij het leuk zou vinden als er naar hem stokken werden gegooid. Moeder antwoorde; hallo het zijn maar eenden hoor en draaide zich weer om. Heb hem geen stok meer zien gooien gelukkigO-) Er zullen vast honden zijn die bijten omdat het kind iets af wil pakken en de hond dat niet tollereert omdat het kind als lager in de rang wordt gezien maar dan is het wéér de schuld van de ouders. Die hadden dit contact tussen hond en kind moeten voorkomen.

honden page profiel Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Ik vind het allemaal mooi gezegd ....... de hond moet wennen maar dat kan je niet ten koste van je overige familieleden doen. En ik weet uit ervaring dat wanneer zo iets gebeurt dat je bang word of je wil of niet het gaat een rol spelen en iets meer met je doen dan dat je zelf wil.Door het gedrag van jezelf naar de hond toe gaat deze ook weer anders reageren en kom je als je niet oppast in een cirkeltje terecht die je moet zien te doorbreken. Maar ga er maar aan staan ik geef het iedereen te doen.Verder blijf ik erbij dat een hond niet zomaar tegen een kind mag uitvallen ook al is het een asielhond met  rugzak. Ik kan me er iets meer bij voorstellen wanneer de hond uitgehongerd is geweest en hij dat doet bij zijn eten maar daar kan je ook iets tegen doen dan zet je hem apart met eten maar daar was nu geen spraken van. Rambo van mij is ook geen lieverdje maar mijn kleinkinderen of kinderen of vreemde kinderen zou hij never iets doen behalve verdedigen

honden page profiel SiberienneSiberienne

honden foto van Siberienne

"
met de hond is dat geen probleem ook niet met de training van een hond (lees aanvallen op commando/ paktraining) maar een hond die bijt uit het niets is onacceptabel en ik zal hem daarvoor straffen/ behandelen, misschien dat onze manieren van opvoeden verschillen maar dat geeft je geen recht om te oordelen.. het is een kwestie van opvoeden van hond en kind!
En als kinderen pesten wat ik ook heb meegemaakt is dat nog steeds opvoeding in beide gevallen

"


Een hond die voor ons uit het niets bijt, dat doet mij denken aan honden die gecorrigeerd zijn voor het geven van signalen zoals grommen. Daan gaat meer corrigeren niet echt helpen,..

Naar mijn bescheiden mening zijn er vele factoren die bijtgedragbeinvloeden. Een angstige / onzekere hond die wel durft door te bijten, lijkt mij geen echt goede combi met een gezin met zulke jonge kinderen.

@tineke; ik neem aam dat je met "de hond mag niet uitvallen" bedoelt dat daar jouw grens ligt ( en daar is niets mis mee, hoor, begrijp me goed). Een moreel oordeel over wat een hond wel en niet mag, da's altijd voer voor verhitte discussie ;-). Een hond 'is' , heeft bepaald gedrag en karaktertrekken, daar kan heel wat aan gesleuteld worden vaak (volgens mij is ook niet alles met TLC te verhelpen) maar dan moet daar wel de situatie naar zijn.

Ik heb laatst een indrukwekkend verhaal gelezen over een hond, Labrador, die beste maatjes was met vele kinderen ui de buurt en die "ineens" uit het niets uit begon te vallen naar de jongetjes waar hij altijd mee speelde. Het werd erger, ging ook uitvallen naar vreemde mannen. Uiteindelijk bleek dat de hond tijdens een logeerpartij door een bezoekend kind in een badkamer was gestopt en da het kind daar tegen de hond had staan schreeuwen. De volwassenen in huis hadden zodra ze dat zagen ingegrepen. Het kon niet meer dan een paar minuten hebben geduurd. Toch had de hond daar een trauma mee op gelopen dat zich pas weken later begon te uiten. Deze mensen hebben met een GT en heel veel moeite de hond weer gerehabiliteerd. Wat denken jullie dat er was gebeurd als ze deze hond waren gaan corrigeren voor zijn agressief gedrag?

Wat ik met dit verhaal wil zeggen is dat het zo moeilijk is om een goed oordeel te vellen. Als ik de posts van de TS lees, dan snap ik haar beslissing.

Zonder te oordelen;
ik vraag mij af wat het effect van de castratie in het verhaal is geweest? ik vraag ik mij af of het handig is een hond te plaatsen zo kort na een ingrijpende ingreep?

Mireille

honden page profiel Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Aan alles is iets te verlengen maar ik denk niet dat zoiets echt bestaat. Het is vastgesteld dat honden in het heden leven en niet in het verleden. Ik geloof ook niet dat een hond ieder kind gaat aanvallen als er wat gebeurt is met een individueel kind. Dat praat niet schoon wat er gebeurt is ik denk ook dat iedere hond in zijn hondeleven wel eens een traumatische ervaring heeft gehad maar dan niet gelijk gaat aanvallen. Bij deze hond denk ik wel dat hij ging uittesten hoe ver hij kon gaan

honden foto van Shizzle, baasje van Shiloh, Toby & Sabeau

Ik heb alles even bijgelezen.

Ik denk dat jullie de juiste keuze hebben gemaakt. Want als ik het zo lees, heeft dat arme beest gewoon teveel meegemaakt in een korte tijd. Nu heeft elke herplaatser wat extra tijd en ruimte nodig en asieldieren vaak nog meer, juist door de ervaring van ineens in een asiel zitten, maar ik hoop echt dat hij nu echt van die GT ook lang genoeg de tijd en ruimte krijgt om weer lekker in zijn vel te gaan zitten.

Als ik het zo lees, vraag ik me ook echt af waarom het asiel deze keuze heeft gemaakt. Snap heus wel dat ze elke hond zsm willen plaatsen, omdat het hun weer tijd, geld en ruimte scheelt.. Maar als je een dier alleen al castreert, weet je al dat het tijd nodig heeft om te genezen, maar ook om de hormonen even te laten razen. Nu zit jij idd met een klote gevoel omdat je automatisch toch het gevoel hebt gefaald te zijn en dat arme beest heeft toch weer een verhuizing (heen en terug) op zijn naam staan.

Als ik alles zo lees, is het ook maar goed dat je mijn 'advies' niet hebt opgevolgd. Al bedoelde ik het niet rot en viel half HP eroverheen, dat had in zijn geval idd averechts gewerkt.

Ik snap dat je nu misschien juist een tweede hond wilt, maar ik zou je toch eht advies willen geven om er even mee te wachten. Klinkt misschien stom, maar je hebt zelf ook even tijd nodig om het een plekje te geven en van het rotgevoel af te komen. Daarnaast zou ik voortaan toch iets anders naar een dier kijken, voor je het in huis neemt. En dat is absoluut geen verwijt, want al had je een afspraak gemaakt voor een week later.. dan weet je nog niet hoe een dier reageert als het eenmaal in zijn nieuwe omgeving aankomt. Maar heb wel het idee dat het in dit geval allemaal te snel is gegaan en dat je niet voorbereid was op zoiets. Ik heb er ook wel eens mijn hoofd mee gestoten hoor, dus nogmaals het is echt geen verwijt en tis net zo menselijk, maar ik persoonlijk heb nu wel geleerd dat als je een dier opneemt in je leven (al is het een pup), om toch uit te gaan van het ergste scenario. Dan kan het alleen maar meevallen, want uiteindelijk weet je nooit zeker wat je in huis neemt en hoe dingen gaan lopen. Ook al heb je nog de beste intenties. Ik heb ook veel herplaatsdieren gehad, ik vang ze ook regelmatig op (wel op kleine schaal) omdat ze anders naar het asiel gaan en heb er tot nu toe enorm veel geluk mee gehad. Maar daarintegen heb ik bv met een pup van een fokker (alles klopte) wel weer gigantisch veel gedragsproblemen gehad en heb ik echt 2 jaar lang elke dag zoveel aan gedaan.

Sorry, het is weer een lang verhaal geworden. Maar voel je niet rot en neem dit mee als een goede eye-opener en ervaring en ik hoop echt dat hij uiteindelijk toch goed terecht gaat komen en de rest van zijn leven heel gelukkig kan leven in een mooi en warm mandje!

honden page profiel SiberienneSiberienne 3 doggies

honden foto van Siberienne

" Aan alles is iets te verlengen maar ik denk niet dat zoiets echt bestaat. Het is vastgesteld dat honden in het heden leven en niet in het verleden. Ik geloof ook niet dat een hond ieder kind gaat aanvallen als er wat gebeurt is met een individueel kind. Dat praat niet schoon wat er gebeurt is ik denk ook dat iedere hond in zijn hondeleven wel eens een traumatische ervaring heeft gehad maar dan niet gelijk gaat aanvallen. Bij deze hond denk ik wel dat hij ging uittesten hoe ver hij kon gaan "


Was dit nu een reactie op mij? De hond uit mijn beschrijving is een voorbeeld uit een boek van een bekende gedragstrainer, zij haalt dit voorbeeld en nog een aantal meer aan als voorbeelden van hondengedrag die sterk lijken op wat bij mensen een post traumatische stress stoornis heet. En honden mogen dan in het heden leven, ze nemen toch wel dingen en ervaringen mee uit het verleden. Zou niet best zijn als ze dat niet deden trouwens, dan kon je iedere ochtend weer opnieuw met de zindelijksheidstraining beginnen. Hoewel honden niet over emoties kunnen praten op de sofa bij de psychiater, wil toch nog niet zeggen dat ze ze niet meemaken? En dat ze niet door kunnen werken vanuit het verrleden naar het heden?
Ook mensen reageren verschillend op trauma's trouwens.
En nogmaals, ik zeg niet dat dit bij de hond uit deze topic speelde, ik zeg alleen dat dingen wel eens complexer kunnen zijn dan ze op het eerste gezicht lijken.

Mireille

honden page profiel Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P) 3 doggies

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Nee is niet naar jou persoonlijk toe maar alles wat geschreven staat ziet er mooier uit dan het is. En dan ook weet je nooit wat er uit helemaal waar is. heel vaak te vaak vergelijken wij huisdieren met mensen maar dat moet een keer stoppen. Als honden voedselnijd hebben mag dat niet maar wanneer ik zit te eten en iemand haalt mijn bord onder mijn neus vandaan dan word ik wel boos en wanneer een hond uitgehongerd word gevonden mag het niet reageren terwijl ik dat wel begrijp. Kijk in Amerika hoeveel honden daar een spuit krijgen omdat ze voedselnijd hebben. Ik wil dus zeggen hiermee dat iedere hond anders reageert en dat er eigenlijk geen vaste richtlijnen zijn want wat bij de een werkt hoeft totaal niet bij de ander te werken. Iedere hond moet apart bekeken worden

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ik kan niet wachten tot morgen 10 uur!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 4 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: baknijd :(
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^