Pup jankt hevig wanneer we haar in de bench /gang zetten?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SvenSven

honden foto van Sven

Beste,
Graag zou ik weten wat de beste manier is om het janken van onze pup af te leren?
Telkens wanneer het 'bedtijd' is zetten we haar in haar bench, al dat ze tegenwoordig meer zelf ind ebench stapt dan dat we haar erin zetten. Echter wanneer ze er dan in zit jankt ze echt hevig.. Deze nacht heel de nacht het gezin wakker gehouden. Moet er wel bijzeggen dat ze een aantal uur alleen thuis was gisteren (in de bench). Dus veronderstel ik dat ze wat overactief was, vandaag heeft ze de hele voormiddag en namiddag liggen slapen.. Nu proberen we om haar in de 'hal' te zetten, we hebben er haar bench ook gezet, echter is ze heel kalm tot ze mij of mijn vriendin hun stem hoort..dan jankt ze echt..
Nu negeren we het meestal omdat we het haar willen gewoon laten worden. Want we willen dat ze capabel is om alleen te zijn, omdat we haar niet constant overal mee naartoe kunnen nemen. Is de beste techniek nu naar haar toe gaan en 'nee skye' te zeggen of gewoon negeren? Ja ze gaat om het uur en half buiten voor haar behoefte, onze pup is eigenlijk al zindelijk ! (dat op een week).. De laatste twee dagen geen ongelukjes meer gehad, ook niet toen ze uren alleen thuis was. De enige problemen dat we nu nog mee kampen zijn het janken en het 'spelend bijten' maar dat is pupgedrag dat waarschijnlijk nog afneemt. Alleen bij het blaffen en janken zou ik graag jullie mening horen.. Benchtraining etc ken ik en hebben we ook gedaan, het opgebouwd.. ok misschien relatief snel tempo maar toch.

Alvast bedankt

Sven

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Pup jankt hevig wanneer we haar in de bench /gang zetten?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" Benchtraining etc ken ik en hebben we ook gedaan, het opgebouwd.. ok misschien relatief snel tempo maar toch.
"

Wat versta jij onder benchtraining, dan? Want het probleem waar je tegen aanbotst is net benchtraining.

honden page profiel SvenSven

honden foto van Sven

"
Wat versta jij onder benchtraining, dan? Want het probleem waar je tegen aanbotst is net benchtraining. "

Ja ik weet het, maar haar bench staat eigenlijk in onze achterplaats, dus niet waar het gezin gedurende de avond zit. We kunnen ze niet alleen vanachter laten want ze knabbelt nog op alles.. Ik weet dat we het moeten opbouwen, 1 uur allen, dan 2 uur, dan 3 maar dat is niet zo simpel.. Past niet in ons dagschema ook (ik kan niet 1 of 2 uurtjes gaan werken en thuis blijven)..

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z

honden foto van mary S&A&Z

Hoe lang heb je de pup en hoe lang moet die overdag alleen zijn?

honden page profiel SvenSven

honden foto van Sven

" Hoe lang heb je de pup en hoe lang moet die overdag alleen zijn? "

Een week (willen zo vlug mogelijk goede gewoontes etc meegeven) en hoe lang... Laten we zeggen uiteindelijk Af en toe 6uurtjes alleen, nee dat is daarom niet elke week! Maar soms kunnen we  gewoon niet anders.. Hoe vlugger ze eraan went hoe beter..

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Hoe oud is ze? En hoe lang is ze gisteren alleen thuis geweest?

Als ze pas een week bij jullie is schat ik dat ze een week of 9 is. Dan heb je het allemaal wel héél snel opgebouwd namelijk.

Het is niet niks voor zo'n jong hondje om eerst bij mama en broertjes/zusjes weggehaald te worden, dan in een vreemde omgeving, vreemd huis én bij vreemde mensen. En of dat nog niet genoeg is, wordt je dan óók nog een x-aantal uur alleen gelaten.

Bij zulke jonge hondjes moet het echt opgebouwd worden en niet gelijk al beginnen met een uur in de bench.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

"
Ja ik weet het, maar haar bench staat eigenlijk in onze achterplaats, dus niet waar het gezin gedurende de avond zit. We kunnen ze niet alleen vanachter laten want ze knabbelt nog op alles..  "

Bedoel je dan dat de pup in de bench zit terwijl jullie 's avonds in de woonkamer zijn? Waarom mag de pup niet bij jullie zijn? (sorry als ik dit misbegrepen heb)

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z

honden foto van mary S&A&Z

"
Een week (willen zo vlug mogelijk goede gewoontes etc meegeven) en hoe lang... Laten we zeggen uiteindelijk Af en toe 6uurtjes alleen, nee dat is daarom niet elke week! Maar soms kunnen we  gewoon niet anders.. Hoe vlugger ze eraan went hoe beter.. "

Is de pup al vanaf dag 1 alleen thuis?
Ik persoonlijk vind dat je te snel al veel verwachtingen hebt van je pup.
Hoe sneller je het allemaal wil, hoe langer het kan duren voordat je bereikt wat je wil.

'S nachts huilen van een pup is heel normaal, die wil gewoon graag warmte voelen ipv alleen in een gang/bench. Misschien kun je de pup een tijd bij je op de slaapkamer zetten en wanneer ze gaat huilen even je hand in de bench om te laten voelen dat ze niet alleen is.

honden page profiel SvenSven

honden foto van Sven

"
Bedoel je dan dat de pup in de bench zit terwijl jullie 's avonds in de woonkamer zijn? Waarom mag de pup niet bij jullie zijn? (sorry als ik dit misbegrepen heb) "

De pup zit juist wel bij ons tijdens de avond..echter kan ze niet constant in en uit haar bench lopen wanneer ze wil, dus gaat ze vaak op haar kussentje in de living liggen om te slapen. Maar rond 22 uur gaan wij naar bed en dan kan ze niet los rondlopen.. Ook om ons andere hond nog wat te 'beschermen' en onze spullen (wil niet dat ze een electriciteitskabel stuk bij ten een schok krijgt in onze afwezigheid..)

honden page profiel lutlut

honden foto van lut

Als je pup jankt dan denk ik dat ze gewoon bij jullie wilt zijn, waarom zet je de bench niet in de woonkamer bij jullie ? Laat haar even lekker los, wat spelen en hup dan verplichte rust in de bench. Maak de pup moe door spelen en aandacht geven.Heb de indruk dat het jonge pupje gewoon wat dichter bij jullie wil zijn, maak gebruik van een zacht mandje naast de zetel en geef haar wat speelgoed om in te bijten. Het janken niet negeren, maakt het pupje alleen maar onzekerder, ze is nog maar een week bij jullie, laat haar eerst rustig wennen, geduld, het komt vast goed maar wees wat geduldig ;-)

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

Ik zou je pup ook zéker geen hele nachten laten janken.
Op die manier bereik je niks en gaat het echt niet beter gaan. Plus niemand in huis kan slapen.
Ze krijgt alleen nog maar een grotere hekel aan de bench en is 's morgens ook nog eens doodmoe van een hele nacht zo tekeer te gaan.
Ik heb het hier ook geprobeerd om mijn pup meteen 's nachts in de bench te zetten, alleen.
Nadat ze een week naast mijn bed had geslapen.
Maar toen ik doorhad dat het niet ging ben ik er een paar nachten bij blijven slapen op de zetel.
Af en toe hoorde ze me dan en dan was het goed.
Vervolgens ging ik zelf pas slapen als zij sliep en sinds toen gaat het helemaal prima.
Indien nodig kan je er nog bijvoorbeeld een halve nacht bij blijven zodat ze niet meteen de hele nacht alleen is.

En 'zo vlug mogelijk' is erg moeilijk voor een pup. Je zal toch echt de tijd moeten nemen.
Een enkeling kan meteen perfect langer in de bench alleen blijven maar de meeste pups moet je dit echt aanleren en langzaam opbouwen.
Als ik jou was deed ik een paar stappen terug en begon ik een stuk opnieuw.
Dat heb ik ook keer moeten doen en ik vrees dat ook jij geen andere keuze hebt als je dit probleem wil aanpakken.
Ook niet beginnen met 1 uur alleen, maar met 1 minuut...
Als je een pup meteen zolang alleen laat, is de kans groot dat hij verlatingsangst krijgt en dan ben je nog véél verder weg van wat je wil bereiken.

Maak je verder de bench wel tot een leuke plek? Eten en drinken erin geven, snoepjes erin verstoppen, speeltjes erin, iets zachts om op te slapen, een knuffel als hij dat wil... zodat je pup het zelf ook aangenaam vindt erin?
Ik dek de bench ook af met een donker dekentje zodat ze niets kan zien in de ruimte. Hierdoor is ze veel rustiger en voelt ze zich ook veiliger.
Dit weet je misschien allemaal wel maar ik kan het niet opmaken uit je bericht dus ik geef het maar even mee.

Veel succes!!

honden page profiel lutlut

honden foto van lut

Oeps, had verstaan dat ze in de achterkamer zat in een bench, je eerste bericht was niet echt duidelijk ;-) Zou haar dan met bench meenemen naar boven, even wat moeilijk misschien maar heb je toch een betere nachtrust ( en de pup is wat rustiger...)

honden page profiel SvenSven

honden foto van Sven

" Als je pup jankt dan denk ik dat ze gewoon bij jullie wilt zijn, waarom zet je de bench niet in de woonkamer bij jullie ? Laat haar even lekker los, wat spelen en hup dan verplichte rust in de bench. Maak de pup moe door spelen en aandacht geven.Heb de indruk dat het jonge pupje gewoon wat dichter bij jullie wil zijn, maak gebruik van een zacht mandje naast de zetel en geef haar wat speelgoed om in te bijten. Het janken niet negeren, maakt het pupje alleen maar onzekerder, ze is nog maar een week bij jullie, laat haar eerst rustig wennen, geduld, het komt vast goed maar wees wat geduldig ;-) "

Oké, en we laten haar ook zo lang mogelijk bij ons en bieden haar constant kauwspeeltjes aan waar ze gek op is. Maar soms moeten we het janken wel negeren.. Tijdens het eten etc kunnen we er niet op letten, tijdens het douchen niet.. En zoal sik vermelde is los lopen nog geen optie..

honden page profiel SvenSven

honden foto van Sven

" Ik zou je pup ook zéker geen hele nachten laten janken.
Op die manier bereik je niks en gaat het echt niet beter gaan. Plus niemand in huis kan slapen.
Ze krijgt alleen nog maar een grotere hekel aan de bench en is 's morgens ook nog eens doodmoe van een hele nacht zo tekeer te gaan.
Ik heb het hier ook geprobeerd om mijn pup meteen 's nachts in de bench te zetten, alleen.
Nadat ze een week naast mijn bed had geslapen.
Maar toen ik doorhad dat het niet ging ben ik er een paar nachten bij blijven slapen op de zetel.
Af en toe hoorde ze me dan en dan was het goed.
Vervolgens ging ik zelf pas slapen als zij sliep en sinds toen gaat het helemaal prima.
Indien nodig kan je er nog bijvoorbeeld een halve nacht bij blijven zodat ze niet meteen de hele nacht alleen is.

En 'zo vlug mogelijk' is erg moeilijk voor een pup. Je zal toch echt de tijd moeten nemen.
Een enkeling kan meteen perfect langer in de bench alleen blijven maar de meeste pups moet je dit echt aanleren en langzaam opbouwen.
Als ik jou was deed ik een paar stappen terug en begon ik een stuk opnieuw.
Dat heb ik ook keer moeten doen en ik vrees dat ook jij geen andere keuze hebt als je dit probleem wil aanpakken.
Ook niet beginnen met 1 uur alleen, maar met 1 minuut...
Als je een pup meteen zolang alleen laat, is de kans groot dat hij verlatingsangst krijgt en dan ben je nog véél verder weg van wat je wil bereiken.

Maak je verder de bench wel tot een leuke plek? Eten en drinken erin geven, snoepjes erin verstoppen, speeltjes erin, iets zachts om op te slapen, een knuffel als hij dat wil... zodat je pup het zelf ook aangenaam vindt erin?
Ik dek de bench ook af met een donker dekentje zodat ze niets kan zien in de ruimte. Hierdoor is ze veel rustiger en voelt ze zich ook veiliger.
Dit weet je misschien allemaal wel maar ik kan het niet opmaken uit je bericht dus ik geef het maar even mee.

Veel succes!! "
Har eten en drinken hebben we van dag 1 al in de bench gezet, met deze reden, er ligt een kussentje in (wat constant doordrenkt is, onze pup vind het leuk om in haar drinkwater te staan springen..-_-). En wij leggen er ook een dekentje over :-). Het laatste wat ik wil is dat ze altijd gat janken als ze alleen is.. Maar ik heb spijtig genoeg echt men nacht rust nodig (ik werk in ploegen)... Echt een lastig probleem eigenlijk.. wil het perfect aannpakken maar blijkbaar ga ik het nooit perfect kunnen doen door ons dagritme..

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

jullie verwachten wel heel snel heel veel van zo'n jong puppeltje
het enige wat het zoekt is warmte en geborgenheid
alleen in een bench is die er niet en dus..........

neem de bench mee naar je slaapkamer, of neem een grote doos
zet die lekker naast je bed, zodat ze jullie ruikt en je haar even kan geruststellen, gewoon binnen handbereik.

zo slaapt iedereen en krijgt de pup vertrouwen in jullie

"alleen laten" is geen kwestie van "gewenning"
want in feite is het onnatuurlijk voor een hond om alleen te zijn, zeker op onvolwassen leeftijd
"alleen laten" moet je met heel veel zorg in stapjes aanleren, zodat de hond leert !! heel langzaam dat de wereld niet vergaat als de rest van de roedel er even niet is.

echt een stapje terug doen hoor denk ik
enne, savonds, heerlijk bij je op schoot nemen, je kan zo'n jong hondje niet genoeg liefde en warmte geven, daar groeit juist de band van, daar kan je niks fout mee doen.

veel plezier':-)

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

"
Oké, en we laten haar ook zo lang mogelijk bij ons en bieden haar constant kauwspeeltjes aan waar ze gek op is. Maar soms moeten we het janken wel negeren.. Tijdens het eten etc kunnen we er niet op letten, tijdens het douchen niet.. En zoal sik vermelde is los lopen nog geen optie.. "


Ik heb haar de eerste dagen gewoon meegenomen als ik ging douchen. Want anders zit ze toch ook al snel een kwartier alleen in de bench en dat ging hier toen echt nog niet... 
Ook met eten, gewoon bij je laten. Als hij de bench kent, kan je nog leren om in de bench te zitten tijdens het eten.

honden page profiel lutlut

honden foto van lut

Dan doe je toch je best zo te lezen :-D Zou dus toch proberen de pup in de nachten dichter bij jullie te laten, je kan het eens proberen hé, onze eerste hond was ook zo'n nachtbrakertje en lag in een mand naast bed met mijn hand op haar lijfje, na een maand kon ze alleen beneden in de keuken blijven. Het zijn nog ukkepukjes en sommigen hebben wat meer aandacht nodig dan de andere, je hoeft ze daarom niet bij je in bed te leggen als je dat niet wilt, maar als ze weet dat ze niet alleen is gaat het misschien gemakkelijker gaan, succes

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

Wat betreft het springen op het drinkwaterbakje: je hebt bakjes die je kan vastmaken in de bench. Je hebt er met haakjes om te hangen, maar als je pup nogal graag ertegen aan springt is dit ook geen optie want dat stoten ze er nog af.
Je hebt er ook met een schroefsysteen om tussen de tralies te klemmen. Heb ik ook en werkt perfect.
Of je hebt zelfs een systeem waar je een fles op kan schroeven.

Als jullie in huis allemaal langer weg zijn is het inderdaad heel moeilijk om je pup benchtraining te geven.
Eigenlijk kan je van een pup de eerste weken echt niet verwachten dat hij al alleen kan zijn. Zowel overdag als 's nachts niet.

honden page profiel SvenSven

honden foto van Sven

We gaan ze vannacht proberen in onze kamer te zetten echter dan maken we het probleem toch groter? Dan kan ze niet alleen zijn want ze is constant bij ons dus hoe kan ze het dan afleren of juist aanleren om alleen te zijn, van dag op dag haar terug beneden laten dan ?

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

Ik zou ze in het begin nog bij jullie laten, zeker als ze nog de hele nacht jankt.
Dit gaat ze waarschijnlijk niet doen als ze niet alleen is. Af en toe je hand in de bench/doos of iets zeggen als ze jankt en dat zal waarschijnlijk voldoende zijn.
Ik heb Mila zelfs de eerste nacht maar 1x gehoord, omdat ze naast me sliep.
En toen ik haar probeerde alleen te laten een week nadien was het meteen compleet mis dus je moet het echt opbouwen.
Een aantal nachten bij jullie en dan de bench op de plek zetten waar ze moet komen staan, en erbij slapen.
Dan proberen om hem alleen te laten als hij slaapt.
Indien het nog niet gaat om hem dan alleen te laten zou ik de bench langzaam richting deur verplaatsen in de slaapkamer. Elke nacht een klein stukje verder, dan op de gang en zo tot ze staat waar ze moet staan.

honden page profiel Tyri en de RattenbendeTyri en de Rattenbende

honden foto van Tyri en de Rattenbende

Wat Kim zei kan ik me helemaal bij aansluiten. Onze pup Tyri was geen makkelijke, zelfs naast het bed in de bench liep ze nog te jammeren en te zeuren, zelfs met mijn hand ernaast. 
Toch, uiteindelijk kom je er wel, de ene hond vind het gewoon makkelijker dan de andere. Tegenwoordig staat ze te trappelen om de bench in te mogen 's nachts omdat ze dan haar Kong met beetje pindakaas krijgt. Misschien ook een idee, niet zomaar wat snoepjes maar echt iets geven wat je pup heeeeel erg lekker vind, en dat alleen als ie de bench in gaat.

Off topic beetje maar het viel me op dat de pup bij de electrische kabels kan komen ... kan je die niet verstoppen? Wij konden ook niet alles kwijt dus over alle kabels die over de vloer lagen getaped met karton zodat Tyri er niet bij kon. Een ongelukje zit in een klein hoekje en de pup moet leren van de kabels af te blijven, zijn jullie daar al mee begonnen?

Succes! ;-)

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Ik denk dat je eerst even moet gaan lezen hier op het forum wat bench training inhoud want volgens mij heb je andere ideeen daarover dan hoe het werkelijk in elkaar zit.
Een pup komt bij jou, jij bent compleet een vreemde en ook je huis en je omgeving is vreemd.
Een pupje moet hieraan wennen dus ga je eerst zorgen dat een pup aan jou en aan je huis gaat wennen.
Dit doe je niet door de pup meteen snachts alleen te laten maar die laat je op je slaapkamer.
De pup is waar jij bent.
Zet de bench overdag in de huiskamer neer.
Als jullie eten gaat de pup in de bench, zo is ze toch bij jullie maar zit ze wel in de bench.
Als je gaat slapen bench naast je bed en als de pup piept alleen gerust stellen met je hand niet met je stem.
Als je pup naast je bed slaapt en niet meer piept verplaats je hem naar de overloop en hier blijft hij staan tot hij niet meer piept en zo werk je steeds verder naar beneden toe.
Piept je pup ben je te snel gegaan en doe je een stapje terug.

Ik ga nu heel bot zijn maar benchtraining doe je niet in 1 week netzoals het zindelijk maken niet in 1 week lukt.
Een pupje laat je ook al niet een paar uur alleen de eerste weken dit moet je langzaam aan opbouwen ander kan je verlatingsangst creeeren en dat wil je niet.
Je werkt namelijk niet met 1 uur weg dan 2 uur weg maar met 1 minuut weg, 5 minuten, 10, 20 etc.
eer je de hond 3 uur alleen laat ben je een paar weken verder.


Kortom gooi er wat rust in en verwacht niet zoveel van een jong hondje.
Jullie wouden een pup dus je moet hiervoor voldoende tijd en aandacht vrij maken dat weet je voor je aan een hond begint.

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

ik begrijp wel wat je bedoeld, je bent bang dat je nu toegeeft aan haar "eisen"
maar zo hoef je dat echt nog niet te zien, ze bang, ongelukkig en voelt zich verlaten
daar mag je gerust aan tegemoet komen

en bouw het overdag in huis ook op, je merkt vanzelf waneer een pup eens blijft liggen als je opstaat, of lekker slaapt terwijl je naar het toilet gaat, zo'n hondje moet nog helemaal groeien

mij is ooit gezegd dat een pup onder de 11 weken eigenlijk geen seconde nog alleen mag zijn, daar zijn ze helemaal nog niet toe in staat, je zal zien, dat de zelfstandigheid vanzelf toeneemt, juist omdat der een band en vertrouwen is ontstaan.

gewoon een stapje terug doen, iedereen lekker slapen, beetje plezier krijgen in elkaar en de tijd zn werk laten doen, en dat kost echt tijd hoor, tuurlijk zijn er pups die heel snel stil zijn met alleen zijn (wat niet wil zeggen dat ze geen stress hebben trouwens) maar van nature gezien kost dat echt geduld, tijd, opbouw.

onze laatste pup kon met 15-16 weken een 3uur alleen zijn (samen met een stabiele andere hond)
ondanks de andere hond de 1e weken bij ons nog geen minuut, dat werkt gewoon nogi niet, maar dat komt echt, als je het zorgvuldig en met liefde oppakt, vanzelf goed.

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

"
Ja ik weet het, maar haar bench staat eigenlijk in onze achterplaats, dus niet waar het gezin gedurende de avond zit. We kunnen ze niet alleen vanachter laten want ze knabbelt nog op alles.. Ik weet dat we het moeten opbouwen, 1 uur allen, dan 2 uur, dan 3 maar dat is niet zo simpel.. Past niet in ons dagschema ook (ik kan niet 1 of 2 uurtjes gaan werken en thuis blijven).. "


Waarom neem je dan een pup, als je er toch geen tijd voor hebt?

honden page profiel SvenSven

honden foto van Sven

"

Waarom neem je dan een pup, als je er toch geen tijd voor hebt? "

en dan krijg je dat. 
Sorry dat ik werk en van bepaalde uren moet werken ..
steek al men vrije tijd in de pup dus... 

Vannacht haar bench op de slaapkamer gezet en we hebben haar de hele nacht niet gehoord, dat werkt dus.
Echter zal ik inderdaad wat afbouwen etc zodat ze het met de tijd gewoon wordt...

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

"
en dan krijg je dat. 
Sorry dat ik werk en van bepaalde uren moet werken ..
steek al men vrije tijd in de pup dus... 

Vannacht haar bench op de slaapkamer gezet en we hebben haar de hele nacht niet gehoord, dat werkt dus.
Echter zal ik inderdaad wat afbouwen etc zodat ze het met de tijd gewoon wordt... "


fijn, een nacht goed slapen doet vaak al wonderen :-D
En ook fijn dat je ziet dat je wat meer tijd moet nemen, desnoods (en dat gebeurd best vaak, hier wel tenminste) door oppas te regelen de 1e weken.

wat betreft slapen in de slaapkamer, laat haar een weekje, en dan schuif je de bench richting slaapkamer deur, en een weekje later de gang in......  zo kan je langzaam verder opbouwen zonder dat er stress voor de hond en voor jullie ontstaat

goed alleen kunnen zijn is echt niet iets wat je kunt afdwingen of aanleren met enige dwang
dat is een kwestie van vertrouwen van de hond in de baas (als de baas het doet is het goed en ik weet zeker dat ze terug komen) en vertrouwen in zichzelf (ik ben zelfstandig genoeg om mezelf te redden een poosje)

maar ik denk wel dat je wat hulp nodig hebt, als je in het begin de hond in paniek laat raken (omdat het zondodig toch een daagje moet, want je moet werken.......) kan je een hond voor heel heel lange tijd een verlatingsangst aandoen, en dat is allereerst voor de hond heel erg (angst is altijd erg) en een groot probleem voor de baas (want dan kan je het helemaal wel vergeten)

doe rustig aan, en ga eens met elkaar aan tafel zitten hoe de komende weken goed op te lossen (eventueel met hulp van buren of familie/vrienden) als de pup toch alleen moet zijn.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Mijn pup jankte de eerste nacht ook enorm! nu hebben we het gejank genegeerd ( bennch staat bij de slaapkamer) en dit heeft 2 nachten een probleem geweest maar wij hielden het been stijf en nu slaapt onze hond met plezier in zijn bench. zorg ervoor dat er speelgoed in de bench ligt en het gejank zeker negeren en volhouden. Dan gaat het probleem vanzelf weg :-D zeker niet mee in uw bed nemen want dan gaat de hond dit altijd willen

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z

honden foto van mary S&A&Z

"
;-)

Vannacht haar bench op de slaapkamer gezet en we hebben haar de hele nacht niet gehoord, dat werkt dus.
Echter zal ik inderdaad wat afbouwen etc zodat ze het met de tijd gewoon wordt... "

;-)

Mijn ervaring, een hond wordt op zijn/haar juiste moment zelfstandig en heeft het dan niet meer zo nodig om bij jou op de slaapkamer te slapen.
Juist door nú geborgenheid te geven, creëer je zelfvertrouwen bij het dier. :-D

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z

honden foto van mary S&A&Z

" Mijn pup jankte de eerste nacht ook enorm! nu hebben we het gejank genegeerd ( bennch staat bij de slaapkamer) en dit heeft 2 nachten een probleem geweest maar wij hielden het been stijf en nu slaapt onze hond met plezier in zijn bench. zorg ervoor dat er speelgoed in de bench ligt en het gejank zeker negeren en volhouden. Dan gaat het probleem vanzelf weg :-D zeker niet mee in uw bed nemen want dan gaat de hond dit altijd willen "

Niet mee eens, dat negeren is een heel ouderwets advies.
Veel honden die ik gekend heb, konden niet alleen thuis blijven en dat waren nou precies de dieren die het van pupje af aan zelf maar uit moesten zoeken/genegeerd werden.
Ik heb daar toen mijn conclusies uit getrokken, voor als ik zelf honden zou hebben.
Tot nu toe kunnen dan ook al mijn honden makkelijk alleen zijn.

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

Fijn dat jullie nu toch goed geslapen hebben.
Dan is voor jezelf de conclussie eenvoudig gemaakt toch? Je ging te snel.
Nu gewoon een paar stappen terug en wat langzamer aanpakken en het komt wel helemaal goed! ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Pup jankt hevig wanneer we haar in de bench /gang zetten?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: lieve help Koda weer weg
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^