Hond blaft en jankt continu en valt vreemden aan (ABNORMAAL)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Stephanie (Gast)

Beste,

Ik zit met een zeer vervelend probleem. De hond van mijn ouders, ik woon er nu zelf niet meer, is een kruising tussen 2 terriërs en is ondertussen ongeveer 4 jaar oud.
Sinds een anderhalf à twee jaar is hij echter helemaal veranderd. Tegen ons is hij trouwens poeslief, daar kunnen we niets op zeggen. Het begon met blaffen wanneer er aan de deur werd gebeld, van de ene dag op de andere, dat deed hij in het begin helemaal niet. Langzaamaan is dat veranderd in blaffen als hij een auto hoort, blaffen als hij een deur hoort (ook al is het bij de buren), hij blaft als hij mensen buiten ergens hoort praten. Het laatste nieuwe is nu blaffen als de telefoon of de gsm gaat en bijna heel het telefoongesprek lang blijven volhouden. In een andere kamer zetten helpt absoluut niet, hem negeren ook niet, straffen ook niet.
Als onze poort opengaat rent hij pijlsnel naar buiten en valt hij iedereen aan die hij tegenkomt, bouwvakkers, passanten, buren, de postbode, leveranciers.
Bij bezoek van vreemden heb ik hem een tijdlang proberen te conditioneren. Naast me laten zitten en hem er een beloning voor geven. Maar tevergeefs, hij beseft wat ik van hem wil, en gehoorzaamt even, maar het resultaat is nooit blijvend.
Als we met hem gaan wandelen is hij de eerste om een andere hond aan te vallen, en ook bij het spelen met zijn (weinige) vriendjes is hij altijd het alfamannetje. Mensen en zeker kinderen, kunnen niet bij hem in de buurt komen of hij bijt een vinger af als we niet snel genoeg zijn.
Sinds een tijdje heeft hij zich nog een extra gewoonte aangekweekt, gaan plassen in het magazijn. Het komt soms zo ver dat hij buiten alles inhoudt om dan nog steeds binnen te plassen. Ook een probleem dat er voordien helemaal nooit was.
Kortom, er valt niets mee aan te vangen, we verzorgen hem goed, hij gaat 5 keer per dag naar buiten voor een serieuze wandeling, we zijn strikt, maar niets helpt.
We hebben aan de dierenarts raad gevraagd maar die zei dat, net zoals bij mensen, er sommige honden gewoon een paar vijzen kwijt zijn en dat die uit de maatschappij verwijderd moeten worden. Hondenfluisteraars waren volgens hem al helemaal geen optie, therapie of zo ook niet.
Hebben jullie raad?
Heeft iemand van jullie hetzelfde probleem? En weet er misschien iemand of zo'n elektrische halsband dat schokjes geeft wanneer de hond blaft echt resultaat levert?
Mijn ouders worden er helemaal gek van, hij blaft en jankt echt van s ochtends tot s avonds en je kan er nooit mee in de buurt van mensen komen.
Ze zijn ten einde raad en willen de raad van de dierenarts opvolgen en hem laten inslapen.
Misschien is dat ook de beste optie, hij is zo gestresseerd ook. Ach ik weet het niet... Iemand raad?
Alvast hartelijk bedankt!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond blaft en jankt continu en valt vreemden aan (ABNORMAAL)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

Wat jammer dat een dierenarts afgeeft op gedragstherapeuten. Er zijn ook goede gedragstherapeuten hoor. Een goede gedragstherapeut zal naar de oorzaak kijken en niet het symptoom bestrijden. Waar woon je misschien dat we toch iemand aan kunnen raden.

VAn een stroomband zal je hond alleen maar fanatieker worden, bovendien neem je de oorzaak niet weg.

Stephanie (Gast)

Hey Mimi,
Wij wonen in Antwerpen!

honden page profiel Erika & JettaErika & Jetta

honden foto van Erika & Jetta

ik zou echt eerst een goede GT inschakelen, je wil dat hondje toch niet laten inslapen zonder dat je eerst alles geprobeerd hebt? En hond doet dit niet om te pesten, zulk gedrag heeft altijd een oorzaak.
Ik denk zeker niet dat dit een onoverkomelijke zaak is. Ik snap dat jullie er gek van worden maar bedenk wel dat als je hem laat inslapen dit een reactie op frustratie van jullie kan zijn, en eens er weer rust is kan je spijt krijgen.

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

HOe ver weg zou ANtwerpen zijn van calmingsigns? of dogsigns? ( koningslust of venray) zij zijn in elk geval niet de duursten maar wel goed.

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

Ik heb nog even op de kaart gekeken en zie dat Hulst ook niet ver van jullie is daar zit Mariet. zij is van Hond & Co.nl

Stephanie (Gast)

En hoe pakt zo'n gedragstherapeut het dan aan?Moet je meerdere keren terugkomen of hoe zit dat? :-)

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

Dat doet idereen weer anders. Ik weet niet precies hoe Mariet werkt, maar ik weet wel dat ze de oorzaak zal onderzoeken. Of ze vaker langs zal moeten komen hangt af van het probleem. ALs je bang bent voor de kosten zou ik dat goed bespreken. OP haar site staat best veel informatie.

honden page profiel Jamie & LelaJamie & Lela

honden foto van Jamie & Lela

Wat een totale onzin van zon DA om dat te zeggen al voordat je iets geprobeerd hebt!!!

Alsof je een mens ook gelijk laat inslapen bij gedragsproblemen?

Als een hond problemen heeft verdiend hij het om hilp en begeleiding te krijgen. De hond heeft immers problemen in Onze maatschappij!

Ik zou me eens gaan inlezen welke gedragstherapeut bij jullie zou passen Stephanie..maar natuurlijk is het probleem niet in 1 sessie op te lossen,....

Stephanie (Gast)

God dat is echt wel duur! Dat krijg ik denk ik nooit verkocht bij mijn ouders :-(Ik doe m'n best. 
Ja onze DA zei dat honden braaf zijn bij gedragstherapeuten en hondenfluisteraars enzo en dat wanneer ze weer thuiskomen ze terug net dezelfde streken uithalen...

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

Ik zou zoals Jamie al zegt eens goed kijken wat therapeuten doen. Het merendeel komt bij je thuis langs, laat je een formulierinvullen en gaat dat bespreken, verder gaan ze de hond observeren en gaan dmv van jou antwoorden kijken welke therapie geschikt is. Het is wel zo dat er meerdere manieren zijn. De prijzen zijn verschillend. van 65 Euro tot 120 Euro. voor een intake gesprek.

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

Ik heb op de site van Mariet gekeken maar dat is echt niet duur. Je kunt haar ook mailen hoeveel ze nu precies vraagt. Vergeet niet dat het een gespecialiseerd iemand is.

honden page profiel isabelle isabelle

honden foto van isabelle

Dit zijn al wel 'oude' opnames, ik ben er inmiddels een stuk beter in geworden -> 1x commando geven ipv 3x of vaker en uiteraard is het nu ook duidelijk geworden in Daan zijn koppie, dus vaak als die nu weer eens neurotisch doet, steeds minder vaak tot nu bijna nooit meer, hoef ik nu alleen nog maar hem aan te kijken of een knikje met mn hoofd naar zijn kleed te geven.

Ik weet nu dat dit perfect werkt bij mijn hond, en vele anderen honden waarvan ik het de baasjes heb uitgelegd en die dat goed hebben opgepikt.

Bewaar je rust en kalmte, ook in je hoofd, want ben je daar opgefokt, zal de hond dat bemerken en deze manier ook niet gaan werken.

Daan blaft nog steeds, maar gaat nu steeds minder heftig en lang door, en af en toe een blaf is ook geen probleem -> beestje heeft ook wat te zeggen he! ;-) maar het constant naar alles blaffen en doordraaien is nu ein-de-lijk na 3,5 jaar eruit/gestopt.







Met naar buiten gaan doe je dit, eenmaal binnen goed toegepast en opgepikt door de hond, ook voordat je al door de deur gaat, aankijken en laten gaan liggen -> heeft hij 'de' positie zeg je; Ga je mee? en dan ga je al met een heel andere hond aan de lijn naar buiten.

Hou er buiten rekening mee dat je niet te veel van hem eist.

Ook kinderen zijn een behoorlijke aanslag mentaal op Daan, druk, lawaai, gegil en geren *door draaiende Daan* dit laat ik hem rustig gewaarworden op een afstand en loop dan weer rustig verder, kinderen bij mij in huis weten dat ze rustig moeten zijn.

Van Daan werd ook geroepen; Dominante hond.

Dat is die niet, ik gaf blijkbaar niet genoeg leiding waardoor hij zich genoodzaakt voelde die rol op zich te nemen.

Mijn fout, niet die van de hond.

Zorg dat je hond genoeg beweging en geestelijke inspanning per dag krijgt (minimaal 1x per dag uurtje los (in totaal) van de lijn snuffelen en spelen met andere honden of speur spelletjes kan daarin volstaan en dan nog een paar x rondje plas en poepen natuurlijk) gebeurd dat niet, gaan er alleen maar meer problemen komen wat er ook aan gedaan of op los gelaten wordt.

Train ook gelijk de kinderen in zijn buurt -> negeer de hond, leer hoe ze hem moeten aaien (onder de kin, niet op/over de kop, niet rennen en gillen in zijn buurt of hem zo benaderen)

Kijk ook weer uit *het is ook nooit goed ;-) * dat je weer niet te veel doet op een dag, Daan is meer gebaat bij 2x lang, los vd lijn en op een rustige locatie met een andere hond of meerdere te wandelen dan aan 6x korter stuk op drukker gebied zonder andere honden.

honden page profiel isabelle isabelle

honden foto van isabelle

als je dit gaat proberen, zou je het dan (voor mij) kunnen en willen opnemen zodat ik kan zien hoe jij/hoe jullie het toepassen? :-D

Dat plassen net als bij een pup aanpakken of met de 'nee!' O-) :-) aan de gang en buiten 'feestje' maken als die daar zijn behoefte doet.

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

Het is mooi dat je meedenkt Isabelle maar je weet helemaal niet waarom deze honden dit gedrag vertonen.
Daarom geef ik ook niet zomaar een advies.

honden page profiel Jamie & LelaJamie & Lela

honden foto van Jamie & Lela

" God dat is echt wel duur! Dat krijg ik denk ik nooit verkocht bij mijn ouders :-(Ik doe m'n best. 
Ja onze DA zei dat honden braaf zijn bij gedragstherapeuten en hondenfluisteraars enzo en dat wanneer ze weer thuiskomen ze terug net dezelfde streken uithalen... "


Het is maar wat je duur vind. Je kan vooraf met de gedragstherapeut bespreken hoeveel sessies hij/zij denkt nodig te zijn en eventueel een prijs afspreken.

Maar goed, om eerlijk te zijn zou ik het nogal raar vinden als je dit niet 'verkocht' krijgt bij je ouders.

Verder denk ik dat je echt op zoek moet naar een andere DA. Hij zou zich moeten houden bij zijn beroep (Medisch) en zich zeker niet moeten bemoeien met gedrag, want daar is hij dus niet in gespecialiseerd. Het getuigd ook van weinig liefde voor dieren dat hij dit soort adviezen geeft, en persoonlijk zou ik daar niet klant willen zijn.

Ik zou het overigens ook van weinig liefde vinden getuigen als je besluit een hond in te laten slapen omdat dit de goedkoopste optie is. Wellicht zou je dan moeten kijken of je de hond kunt herplaatsen.

Maar inslapen zonder de hond een kans te geven lijkt me geen optie!

honden page profiel kaikai

" God dat is echt wel duur! Dat krijg ik denk ik nooit verkocht bij mijn ouders :-(Ik doe m'n best. 
Ja onze DA zei dat honden braaf zijn bij gedragstherapeuten en hondenfluisteraars enzo en dat wanneer ze weer thuiskomen ze terug net dezelfde streken uithalen... "

Daar heeft de DA niet eens geheel ongelijk in. Het doel is echter niet om de hond te gaan trainen, maar om de hond te gaan helpen, en dat is een heel ander spelletje. 

Weet je hoe de wandeling met de hond eruit ziet? Hoe lang is die, en wat doen ze dan? Is er dan ook geblaf en agressie? Loopt de hond voor of achter de "uitlater"? Mag die plassen waar hij wil of krijgt hij daar een commando voor? 

Sinds wanneer plast hij binnen? Is er in de tijd dat dit allemaal begon iets veranderd bij jullie thuis?

honden page profiel isabelle isabelle

honden foto van isabelle

" Het is mooi dat je meedenkt Isabelle maar je weet helemaal niet waarom deze honden dit gedrag vertonen.
Daarom geef ik ook niet zomaar een advies. "


Ik normaal ook niet zo snel, maar doe je deze handeling op de juiste manier (daarom ook zo dubbel op alles benadrukkend zijn in mijn tekst en in het filmpje over ook 'zen' in je hoofd zijn :-)) werkt het echt perfect zowel bij dominantie als angstige honden.

en bij Daan is ook nog niet alles over.

Hij kan bijv prima los en met alle andere diersoorten behalve bij (mede) niet gecastreerde reutjes ;-) lag er laatst 1 in de bosjes langs een kanaal, en Daan trof hem eerder dan dat ik hem spotte ;-)

Gelukkig weet ik dat Daan geen bijter is, zodra dat 1x gebeurd krijgt hij een muilkorf O-)

Maar dan volgt er toch een aanvaring..
Mensen die erbij liepen zeiden ook; 'Het is dat jij snel en goed reageert maar wij dachten echt dat er doden zouden gaan vallen' ;-)

en dat soort confrontaties blijft hij dan ook opzoeken;

Ruzie begint, hij verliest/wordt door mij weg gehaald en begint dan direct van voren af aan opnieuw met de ruzie op zoeken bij dezelfde reu. Daan is degene die met bijtwonden naar huis gaat niet de/een andere hond.

Elk andere (asociaal) gedragend hondje zal die voor aan de kant gaan en heer een meester(es) laten zijn over hem, maar een andere niet gecastreerde reu...

;-)

Daarom gaat hij nu onder het mes/ballen eraf en dan duimen draaien dat die incidenten ook een gepasseerd station zijn :-)

Ik denk dat het een zegen voor hem is ;-)

en zo niet.., moet ik weer iets nieuws gaan bedenken of ontdekken.. O-)

honden page profiel kaikai

@Isabelle

Jammer dat je je hond zo om zeep helpt, een "methode" aanhangt die dus Duidelijk alleen enkele symptomen weghaalt, en vervolgens ook nog dit loopt te cultiveren bij andere honden waar je niks vanaf weet.

Geen strak plan.

honden page profiel Erika & JettaErika & Jetta

honden foto van Erika & Jetta

" zet je hond in defentie ... of anders dumpen die handel "


in defentie?

honden page profiel isabelle isabelle

honden foto van isabelle

" @Isabelle

Jammer dat je je hond zo om zeep helpt, een "methode" aanhangt die dus Duidelijk alleen enkele symptomen weghaalt, en vervolgens ook nog dit loopt te cultiveren bij andere honden waar je niks vanaf weet.

Geen strak plan. "


uhuh, net zoals deze methode zo van tafel vegen.

Ik heb hem de afgelopen maanden (deze methode) uitgelegd aan meerdere honden eigenaren van (zware) probleem gevallen.

Stuk voor stuk komen ze terug dat het ;-) heeft uitgepakt en dat het nu goed gaat met de hond en zijn/haar gedrag.
Zelfs een afgekeurde politie hond! :-D

Maar fijn dat jij de effecten van deze methode zoveel beter over ziet dan mij.

@ TS, wat je ook kiest (meerdere wegen die naar Rome leiden :-D ) ik hoop dat het snel (weer) goed zal komen of in ieder geval zal verbeteren en wens jullie s6 en daarna heel veel plezier met jullie hond

honden page profiel isabelle isabelle

honden foto van isabelle

Daan fokte zich zelf alleen maar ermee op, dat heb ik weg genomen, nu is hij een stuk ontspannender.

Kan niet eisen van de wereld dat die stopt met draaien *dat is wat Daan liet blaffen etc*
Ik kan wel mijn hond leren zich daar niet over druk te maken en op te fokken.

Dus zoals ik al eens in een ander topic zei;

Welke goden kan en mag ik hier voor bedanken?
Waar is het Oosten.. ;-) ;-)

honden page profiel kaikai

"

uhuh, net zoals deze methode zo van tafel vegen.

Ik heb hem de afgelopen maanden (deze methode) uitgelegd aan meerdere honden eigenaren van (zware) probleem gevallen.

Stuk voor stuk komen ze terug dat het  ;-)  heeft uitgepakt en dat het nu goed gaat met de hond en zijn/haar gedrag.
Zelfs een afgekeurde politie hond!  :-D

Maar fijn dat jij de effecten van deze methode zoveel beter over ziet dan mij.

@ TS, wat je ook kiest (meerdere wegen die naar Rome leiden  :-D ) ik hoop dat het snel (weer) goed zal komen of in ieder geval zal verbeteren en wens jullie s6 en daarna heel veel plezier met jullie hond "

Je schrijft het toch zelf joh? Je hond zit nog steeds te etteren bij andere reuen. Laat dat nou net die trigger zijn die zwaarder weegt dan dat halve bootcamp dat je voor hem op hebt gezet. En daarom zeg ik, je pakt enkele symptomen aan, en verder laat je de hond nog steeds wat aanklooien. Je begrijpt hem nog steeds niet, laat je bovendien leiden door kortere termijn winst, en bent daar ook nog blij mee. 

Nou doet ie nog niet zoals je graag hebt, dan maar knippen dus. Doe anders gewoon z'n pootjes eraf, hoef je hem niet meer uit te laten, komt ie ook geen intacte reuen meer tegen. 

En dat andere baasjes het zo geweldig vinden. Proficiat, want die hebben precies de nodige kennis en inzichten om te snappen wat er eigenlijk met hun hond gebeurd. ;-)

honden foto van Charlotte, Marcel, James, Arthur & Grace

"

in defentie? "

Er een politiehond van maken.
Kzou mij van dit antwoord niet al te veel aantrekken, 't is een spammer die hier een beetje de leuke komt uithangen. Gewoon negeren, er zijn al genoeg andere topics met ruzies door een anoniem.

honden page profiel isabelle isabelle

honden foto van isabelle

"
Je schrijft het toch zelf joh? Je hond zit nog steeds te etteren bij andere reuen. Laat dat nou net die trigger zijn die zwaarder weegt dan dat halve bootcamp dat je voor hem op hebt gezet. En daarom zeg ik, je pakt enkele symptomen aan, en verder laat je de hond nog steeds wat aanklooien. Je begrijpt hem nog steeds niet, laat je bovendien leiden door kortere termijn winst, en bent daar ook nog blij mee. 

Nou doet ie nog niet zoals je graag hebt, dan maar knippen dus. Doe anders gewoon z'n pootjes eraf, hoef je hem niet meer uit te laten, komt ie ook geen intacte reuen meer tegen. 

En dat andere baasjes het zo geweldig vinden. Proficiat, want die hebben precies de nodige kennis en inzichten om te snappen wat er eigenlijk met hun hond gebeurd. ;-) "


Nee jij gaat lekker!

Waar heb ik neer gezet dat ik voor de rest niets doe omtrent zijn gedrag,en dat dit korte termijn effecten zijn want ik doe dit al ongeveer een jaar. Dit pas ik toe met blaffen naar voorbijgangers, bij bezoek en om hem kalmer de straat op te laten gaan.

Ts, als ik destijds alleen naar mede HP-ers had geluisterd die dus zo op dit soort methodes reageren
(andere dan dat ze zelf kennen/het bestaan van weten
*wat de boer niet kent, vreet die ook niet*)
had Daan nu al maanden dood geweest, ivm inslapen, net als bij jullie, vanwege zijn niet te houden gedrag.

Toen ben ik 'buiten het HP' boekje eens gaan zoeken, a voila!

Ik heb het op andere manieren geprobeerd en die werkten niet.

Dit wel.

Stephanie (Gast)

@Isabelle: bedankt voor je raad! Ik ga dit eens aan mijn ouders laten zien en het uitproberen!
@Kai: ja hoor, de gemiddelde wandeling van de hond duurt 20-25 minuten en om 17u wordt hij een goed uur uitgelaten, waar hij dus ook los mag en met zijn vriendjes mag ravotten. Wat wel opvalt is dat hij agressiever is tegen andere honden als hij aan de leiband is dan zonder. En als je een andere hond aait, wordt hij best gemeen tegen dat beestje.
Strato (de hond) heeft zo'n uitrol leiband van 5 meter en loopt meestal wel voor mijn mama. Hij plast telkens op  dezelfde plekjes, zijn boompje, zijn struikje en z'n vaste steen bij wijze van spreken.
Of er thuis iets is veranderd kan ik moeilijk zeggen, want ik ben er niet meer elke dag, maar bij mijn weten niet hoor.

@Jamie & Lela: Mijn ouders geloven er niet echt in, gedragstherapie, dat is een beetje het probleem. En je moet het niet zo grof zien, mijn ouders hebben er beiden al om gehuild. Want ze zien Strato doodgraag, maar als je ergens niet in gelooft (GT) dan bekijk je het ook niet als optie. Dat gaat zelfs niet om het geld.

Stephanie (Gast)

Trouwens, vraagje, wie van jullie had een probleem met de hond en heeft een gedragstherapeut geraadpleegd?Wat was dan het probleem van de hond en hoe heeft het geholpen? :-)

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

Dit soort problemen zijn ook niet op te lossen via het forum, andere kleinere probleempjes soms wel. Daarom is een advies niet echt handig. Het werkt altijd als je het symptoom bestrijd, alleen er zullen vaak andere problemen voor in de plaats komen jammer genoeg. Zolang je de oorzaak niet weghaalt zal het niet echt helpen, of misschien even.

honden page profiel Jamie & LelaJamie & Lela

honden foto van Jamie & Lela

" @Isabelle: bedankt voor je raad! Ik ga dit eens aan mijn ouders laten zien en het uitproberen!
@Kai: ja hoor, de gemiddelde wandeling van de hond duurt 20-25 minuten en om 17u wordt hij een goed uur uitgelaten, waar hij dus ook los mag en met zijn vriendjes mag ravotten. Wat wel opvalt is dat hij agressiever is tegen andere honden als hij aan de leiband is dan zonder. En als je een andere hond aait, wordt hij best gemeen tegen dat beestje.
Strato (de hond) heeft zo'n uitrol leiband van 5 meter en loopt meestal wel voor mijn mama. Hij plast telkens op  dezelfde plekjes, zijn boompje, zijn struikje en z'n vaste steen bij wijze van spreken.
Of er thuis iets is veranderd kan ik moeilijk zeggen, want ik ben er niet meer elke dag, maar bij mijn weten niet hoor.

@Jamie & Lela: Mijn ouders geloven er niet echt in, gedragstherapie, dat is een beetje het probleem. En je moet het niet zo grof zien, mijn ouders hebben er beiden al om gehuild. Want ze zien Strato doodgraag, maar als je ergens niet in gelooft (GT) dan bekijk je het ook niet als optie. Dat gaat zelfs niet om het geld. "


Sorry Stephanie, maar dat vind ik dus totale onzin. Zodra jij vroeg of je meerdere keren moest terug komen bij een gedragstrainer wist ik dat het om het geld ging.

Nu, ik begrijp dat niet iedereen een geldboom in de tuin heeft staan, maar ik vind het onzin om te zeggen wij 'geloven' niet in een gedragstrainer. Waar geloven ze dan wel in, een beetje zelf allerlei methodes proberen en een advies van een dierenarts om in te slapen?

Sorry, dat krijg je aan mij niet verkocht.

Je hond heeft gedragsproblemen.

Een DA is niet opgeleid om deze op te lossen.
Een hondenschool qua groep is geen optie daar zijn de problemen te groot voor.
Het is geen medisch probleem waardoor de hond zich zo gedraagt (dat weet je zeker?)
Zelf aanmodderen en proberen werkt ook niet..
............je gaat al deze opties bij langs, dan kom je dus echt uit bij een gedragstrainer die hierin gespecialiseerd is, waar willen ze anders heen?

Persoonlijk vind ik het nogal een bret voor je hoofd hebben als je niet in gedragstrainers geloofd, maar zelf er dus niet uit komt met je hond...en nogmaals, een dierenarts die dan adviseert om een perfect gezonde hond in te laten slapen, ik kan er met mijn verstand niet bij!

honden page profiel Erika & JettaErika & Jetta

honden foto van Erika & Jetta

"

Sorry Stephanie, maar dat vind ik dus totale onzin. Zodra jij vroeg of je meerdere keren moest terug komen bij een gedragstrainer wist ik dat het om het geld ging.

Nu, ik begrijp dat niet iedereen een geldboom in de tuin heeft staan, maar ik vind het onzin om te zeggen wij 'geloven' niet in een gedragstrainer. Waar geloven ze dan wel in, een beetje zelf allerlei methodes proberen en een advies van een dierenarts om in te slapen?

Sorry, dat krijg je aan mij niet verkocht.

Je hond heeft gedragsproblemen.

Een DA is niet opgeleid om deze op te lossen.
Een hondenschool qua groep is geen optie daar zijn de problemen te groot voor.
Het is geen medisch probleem waardoor de hond zich zo gedraagt (dat weet je zeker?)
Zelf aanmodderen en proberen werkt ook niet..
............je gaat al deze opties bij langs, dan kom je dus echt uit bij een gedragstrainer die hierin gespecialiseerd is, waar willen ze anders heen?

Persoonlijk vind ik het nogal een bret voor je hoofd hebben als je niet in gedragstrainers geloofd, maar zelf er dus niet uit komt met je hond...en nogmaals, een dierenarts die dan adviseert om een perfect gezonde hond in te laten slapen, ik kan er met mijn verstand niet bij! "


ik ben eerlijk gezegd vrij zeker dat mijn ouders ook niet echt in een gedragstherapeut geloven, gewoon door het woord, en omdat ze het niet kennen. Voor ik hier op hp kwam wist ik ook niet dat er zoveel gedragstherapeuten bestonden voor honden, en of ze er dan ook nog iets van konden...
Ik wil maar zeggen dat ik TS haar antwoord niet zo gek vind, wij hier op hp praten heel vaak over GT's, maar als je daar nog nooit van gehoord hebt is het moeilijk om op zoiets te vertrouwen. Als ik zou zeggen dat een trainer van de hondenschool komt kijken naar onze hond, en die zou ook gedragstherapeut zijn, dan zouden ze daar wel veel vertrouwen in hebben, gewoon omdat ze daar bekend mee zijn.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond blaft en jankt continu en valt vreemden aan (ABNORMAAL)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Baylee en de pitjes
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^