Natuurlijk middel vlooien/teken/zandvliegjes

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel moniquemonique

honden foto van monique

Wat kan ik gebruiken als natuurlijk middel tegen vlooien/teken en niet te vergeten zandvliegjes. Momenteel hebben we voor zowel Midas als Flint, Advantix. Werkt prima, maar gebruik het liever niet meer. Midas heeft, na het aanbrengen, een paar dagen last van diarree. Nu heb ik via via een tip gekregen om Tea Tree van Chi te gaan gebruiken. Iemand ervaring mee? Wil ik best gaan proberen, maar we gaan komend weekend voor 4 weken met onze honden naar Zuid-Frankrijk op vakantie en wil wel dat ze niet onder de teken, vlooien en vooral zandvliegjes zitten. Een scaliborband is geen optie, want ook hier reageert Midas nogal heftig op.
Tips zijn super welkom.

Gr. Monique

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

denk erom, geen teatree puur gebruiken, kijk even bij het onderwerp......verzorging, scrollen naar het topic.......natuurlijke middelen tegen vlo en teek.

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

Ik snap je dilemma.
Voor 4 weken Zuid-Frankrijk zou ik, anti chemische zooi, toch niet vertrouwen op natuurlijke middeltjes.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

vraag bij je dierenarts voor een goed middel, stronghold is voor hartworm wat veroorzaakt wordt door de mug, zandvliegjes is weinig aan te doen, onthoud...dat de mug en ook de zandvlieg, bij zonsondergang komt en na zonsondergang. op de dag zelf heb je er weinig last van. je kan je hond met een natuurlijke spray op de dag sprayen. en savonds binnen houden, en smorgens vroeg, of de stronghold bij je dierenarts vragen, voor de zandvlieg, is er waarschijnlijk niet echt een goed middel in de handel.

Hanneke (Gast)

Al veel natuurlijke middelen gebruikt maar helpen niet tegen teken!!!

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

" Al veel natuurlijke middelen gebruikt maar helpen niet tegen teken!!! "

Mijn vorige hond had veel teken, helaas werkte ook de chemische middelen niet.

Smitha156 (Gast)

" Wat kan ik gebruiken als natuurlijk middel tegen vlooien/teken en niet te vergeten zandvliegjes. Momenteel hebben we voor zowel Midas als Flint, Advantix. Werkt prima, maar gebruik het liever niet meer. Midas heeft, na het aanbrengen, een paar dagen last van diarree. Nu heb ik via via een tip gekregen om Tea Tree van Chi te gaan gebruiken. Iemand ervaring mee? Wil ik best gaan proberen, maar we gaan komend weekend voor 4 weken met onze honden naar Zuid-Frankrijk op vakantie en wil wel dat ze niet onder de teken, vlooien en vooral zandvliegjes zitten. Een scaliborband is geen optie, want ook hier reageert Midas nogal heftig op.
Tips zijn super welkom.

Gr. Monique "

 

Volgende forumvraag: Pension regio Tilburg
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^