Verschrikkelijk onredelijk om zo'n stafford te laten inslapen!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Aleida R.I.P. Viktor 04-04-97 * 20-01-2012

Ingeslapen hond groeide juist op met chihuahua

REGIO | 08 augustus 2012 | 11 | Door de dichtbijredactie, Frans Tol (Witte Weekblad)




Boy, de inmiddels ingeslapen American Stafford, met de chihuahua Shiba. (Eigen foto)

















HOOFDDORP - Boy, de hond die vorige week op het surfstrandje bij de Toolenburger Plas de chihuahua Macho zodanig verwondde dat die overleed, leeft inmiddels ook niet meer. Eigenaar Demian Smit heeft kort na het incident besloten de American Stafford te laten inslapen. 'Hij was na de aanval gewoon van karakter veranderd, ...


Demian Smit en vriendin Leanna Salomon hadden Boy sinds een jaar. Beiden zijn met honden opgegroeid en wilden naast chihuahua Shiba nog een tweede hond: 'Hij was altijd samen met Shiba, zij speelden samen en sliepen samen. Daarom snappen wij niet dat hij toch chihuahua Macho gepakt heeft. Wij hebben hem echt goed opgevoed, hij luisterde goed en liep altijd los. Wij zijn op puppycursus geweest, hebben hem zo getraind en zoveel zorg gegeven dat het een lieve hond bleef.'

Ook naar Shiba luisterde Boy goed. 'Zij corrigeerde hem, voedde op en beschermde hem.' Volgens Smit was Boy een zwakke Stafford: 'Wij kochten hem bij een fokker in Brabant. Maar Boy bleek een zwaar doorgefokte hond met allerlei kwalen. Lief was hij wel, het was meer een poedel dan een Stafford. Als jonge hond ging hij, als hij andere honden ontmoette, altijd onderdanig op z'n rug liggen, maar is daardoor al zeker tien keer gebeten.' Terugkijkend naar het incident denken Smit en Salomon dat Boy meer uit angst gebeten heeft: 'Wij vinden het echt verschrikkelijk wat er gebeurd is en begrijpen er nog niets van. Hij was met een bal aan het spelen, maar raakte waarschijnlijk geïrriteerd door het gekef van Macho.'

Goedwillend

Smit: 'Toen hij Macho gepakt had, waren wij er echt als eersten bij. Maar de kaken van een Stafford gaan op slot, die trek je niet zomaar open. Hij liet pas los toen hij een klap op z'n kop kreeg.' Echt vervelend vinden de hondenliefhebbers het ook dat zij al een paar keer irritant op het incident aangesproken zijn: 'Wij hopen dat iedereen beseft dat wij goedwillende mensen zijn, die van Boy juist geen vechthond wilden maken.'

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Verschrikkelijk onredelijk om zo'n stafford te laten inslapen!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Aleida R.I.P. Viktor 04-04-97 * 20-01-2012

Onredelijk moet zijn onterecht!

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

tja.. ik denk dat de eigenaar dat het beste heeft kunnen inschatten en die zeiden al dat hij na de aanval veranderd was.

honden page profiel Ziva †, Bullie †, en BandhuZiva †, Bullie †, en Bandhu

honden foto van Ziva †, Bullie †, en Bandhu

Altijd moeilijk zoiets, zal voor de eigenaren ook heel heftig zijn!

honden page profiel Simone, Cody en FlynnSimone, Cody en Flynn

honden foto van Simone, Cody en Flynn

Oke, wie gaat er nu een topic maken voor de chihuahua die dood gebeten is? Dat vind ik namelijk wel een veel pijnlijkere dood. Levend doodgebeten worden.

Ik vind het altijd de omgekeerde wereld. Altijd word er gekeken naar de stafford. Hoe zielig het voor die hond is allemaal. Maar feit is wel dat hij zomaar uit het niets een hondje heeft doodgebeten. Ik vind niet dat die hond nog thuis hoort in de samenleving. Sorry als ik mensen hiermee kwets, maar dat is mijn mening.

honden page profiel Angel, Google & GadgetAngel, Google & Gadget

honden foto van Angel, Google & Gadget

Daar loopt al enkele dagen een topic over. Over onder andere die hond....

honden page profiel LoetjeLoetje 3 doggies

honden foto van Loetje

Ik vind het vooral voor de baasjes van beide honden vreselijk! Het moet vreselijk zijn als je hond dood gebeten wordt. Maar het moet ook vreselijk zijn als jouw hond, die je met liefde hebt opgevoed, een andere hond dood bijt. En dat je dan vervolgens ook afscheid moet nemen van je hond.
Een heel vervelend incident. Ik wens alle baasjes sterkte!

honden page profiel Elly Van HeeringenElly Van Heeringengoedgekeurde fokker

honden foto van Elly Van Heeringen

" Oke, wie gaat er nu een topic maken voor de chihuahua die dood gebeten is? Dat vind ik namelijk wel een veel pijnlijkere dood. Levend doodgebeten worden.

Ik vind het altijd de omgekeerde wereld. Altijd word er gekeken naar de stafford. Hoe zielig het voor die hond is allemaal. Maar feit is wel dat hij zomaar uit het niets een hondje heeft doodgebeten. Ik vind niet dat die hond nog thuis hoort in de samenleving. Sorry als ik mensen hiermee kwets, maar dat is mijn mening. "


Mij kwets je niet, maar een hond vind nu niet altijd een andere hond leuk.
Laatst was er een discussie over een stafford die een mens beet, ik schreef enkeltje dierenarts.
En dan zal ik nog steeds zeggen hoevelen er ook HEEEEEEL anders over denken.
Maar als een hond een andere hond dood bijt vind ik niet regelrecht een enkeltje dierenarts.

honden page profiel MBXMBX 3 doggies

honden foto van MBX

Naar mijn weten is de stafford gelijk de volgende dag ingeslapen.Vind het ook echt nergens op slaan dat de eigenaren dat hebben gedaan. Een stafford staar erom bekend dat ze geen honden vrienden zijn en zullen dat ook niet worden. 
Schijnt ook dat er ook een paar x is gevraagd aan de eigenaren van de chi om de hond bij zich te houden. 

Ik, als stafford eigenaar, vind het ook niet slim om net je stafford naar een losloop veld te gaan. En niet slim heb ik dan nog zacht uitgedrukt. En ja, tuurlijk is het zielig voor de chi en de eigenaren. Maar niet lullig bedoelt 9 van de 10 x zijn chi's ook geen lieverdjes. Ze worden de hele dag door het baasje gedragen, mogen alles want ach, ze zijn zo klein en opvoeding word vaak vergeten. Hiermee wil ik absoluut niet zeggen dat elke hond of eigenaar zo is. Vind het alleen erg spijtig dat er een groepje "onverstandige" stafford eigenaren het moet verzieken voor de rest van de stafford eigenaren. Mensen lopen met een boog om je heen op straat en beginnen paniesch hun hondjes op te tillen als ik aan kom lopen. Heb m'n hond altijd netjes aan de lijn en aan de voet lopen, ik kom nooit op plekken waar loslopende honden komen en als ik er dan 1 tegen kom loop ik om. Ik vind dat mensen pas mogen oordelen als ze zelf persoonlijk contact hebben gehad met een stafford en ik vind ook dat iedereen fijn z'n stafford aan de lijn moet houden en losloopgebieden moet vermijden. 

Zo, ik heb ook even m'n hart kunnen luchten.

honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje 3 doggies

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Met alle respect, maar deze mensen zouden beter geen hond hebben, als ze zo omgaan met het leven van hun hond, neen echt geen woorden voor ! Sommige Chi's werken andere honden inderdaad danig op de zenuwen, Tibo is hier bijv geen uitzondering op !

En die onzin van "hij heeft zomaar uit het niets een hond doodgebeten". Was u erbij dan Simone ? Ik dacht het niet, dus kan u zich daar ook helemaal niet over uitlaten of het "uit het niets was". En je gaat als baas niet over één nacht ijs om je hond te laten inslapen, iets was zij wel deden ! Als je dat als baas zo direct doet, heb je volgens mij nooit oprecht van die hond gehouden ! Anders doe je dat niet en natuurlijk zeggen ze "hij was veranderd na de aanval" Ze moeten zich toch een excuus geven ! Ik heb al meerdere leugens van bazen gehoord, dus ik geloof alles niet zomaar wat mensen zeggen !

Neen, mijn respect hebben ze totaal niet ! De honden daarentegen wel, want het is voor het kleintje heel erg, maar ook voor de Staffie, beiden verdienden beter dan ze kregen !

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

en daar gaat het weer over de chihuahua.. gelijk wordt er weer een ander ras in het kwade daglicht gesteld.. punt is dat een chihuahua nooit een andere hond dood zou kunnen bijten.. hoogstens een andere chihuahua als die heel erg zijn best zou doen..

het is nou eenmaal zo dat er meer verhalen van staffords zijn die andere honden dood bijten dan dat je dat van kleine honden hoort.. ze zijn er nou eenmaal voor gefokt (hondengevechten)
en gelukkig zijn er in al die jaren ook een heleboel staffords gekomen die prima met andere honden kunnen en die goed opgevoedt zijn.. maar helaas is dat nog niet met elke stafford zo en dan is het heel triest dat er dit soort dingen gebeuren. Triest voor de eigenaren van de chihuahua die dan zelfs nog de schuld krijgt!!

honden page profiel LoetjeLoetje 3 doggies

honden foto van Loetje

Nou dan ga ik ook even mijn hart luchten... Ik ben aan de wandel met mijn twee boeven. We zijn lekker aan het ballen. Stuit ik op 3 jongetjes van een jaar of 10. En ze hadden een stafford bij zich. De staff vliegt vanuit het niets op Mira af. Mijn honden waren op mij gefocust, maar als er eentje zonder pardon op Mira duikt dan krijgt hij Spencer op z'n dak! Gelukkig luistert Spencer goed en kon ik mijn honden uit de situatie halen. De jochies hadden de hond totaal niet onder controle. 
Nu vraag ik je, wat zijn dat voor ouders die hun kids met een hond van zo'n kaliber de straat op sturen?!
Nu ben ik daadkrachtig en luisteren die van mij best goed. Maar ik kan me heel wat doem scenario's indenken.

honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje 3 doggies

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Dat is inderdaad onverantwoordelijk, kinderen met de hond laten wandelen (en dan maakt het niet uit welk ras). Ik zou mijn Tibo nooit met kinderen op pad sturen, want die hebben hem niet onder controle en hij is geen Stafford !

Maar dan zijn we weer bij hetzelfde..onverantwoordelijke baasjes !

honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje 3 doggies

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Trouwens, een vriend van mij had vroeger een Duitse Herder die het enkel kon vinden met zijn eigen maatje, andere honden lustte zij rauw.

Op een dag heeft zij een Pekingees doodgebeten, maar zij werd nooit ingeslapen hoor ! De schuld lag immers bij de baasjes die de honden bij elkaar lieten ! Ze heeft een respectabele leeftijd gehaald en nooit is er nog iets gebeurd ! Maar mensen zoals die van deze Staffie, zouden haar geen kans meer hebben gegeven ! :'( Ook zij was, net na de aanval, veel zenuwachtiger, dan konden ze ook zeggen "haar gedrag was veranderd". Maar dat ging natuurlijk voorbij, begrepen deze "kenners" duidelijk niet.

honden page profiel Simone, Cody en FlynnSimone, Cody en Flynn

honden foto van Simone, Cody en Flynn

" Trouwens, een vriend van mij had vroeger een Duitse Herder die het enkel kon vinden met zijn eigen maatje, andere honden lustte zij rauw.

Op een dag heeft zij een Pekingees doodgebeten, maar zij werd nooit ingeslapen hoor ! De schuld lag immers bij de baasjes die de honden bij elkaar lieten ! Ze heeft een respectabele leeftijd gehaald en nooit is er nog iets gebeurd ! Maar mensen zoals die van deze Staffie, zouden haar geen kans meer hebben gegeven ! :'( Ook zij was, net na de aanval, veel zenuwachtiger, dan konden ze ook zeggen "haar gedrag was veranderd". Maar dat ging natuurlijk voorbij, begrepen deze "kenners" duidelijk niet. "



En de pekingees? Die is dood. De schuld lag bij de baasjes die de honden bij elkaar lieten? Hoe moet ik me dat voorstellen?
De schuld ligt bij de baasjes van de duitse herder in mijn ogen.

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Ik vind het niet onredelijk, had hetzelfde gedaan. Ik zou mijn hond niet meer vertrouwen en vind het nogal een groot risico. Natuurlijk vinden niet alle honden elkaar leuk en kunnen er wel eens vechtpartijen ontstaan, maar een andere hond dood bijten... ik vind dat echt niet normaal.

honden page profiel MBXMBX

honden foto van MBX

Niet lullig bedoelt maar een goldenretriever of labrador kan ook makkelijk een chi dood bijten... Daar word vaak ook niet bij stil gestaan. 

Nu ik dit ga zeggen gaan er vast heel veel mensen tegen me uit vallen maar ik
vind het sowieso erg raar dat iedereen altijd z'n honden maar overal los gooit en bij elkaar gooit. Oké een niet stafford zal niet zo snel een hondje dood bijten maar houd altijd in je achter hoofd dat ook deze het zeker kunnen.

honden page profiel wendywendy 3 doggies

honden foto van wendy

heb 3 engelse staffords, en heb ze altijd aan de lijn. zou geen ander ras meer willen,ik ga verantwoord met mijn honden om, kom ik een hond tegen die ik niet ken ,loop ik r met een boog om heen. maar net wat mandy ook al zegt er zijn mensen die staffords niet goed genoeg kennen wat betreft de geschiedenis van een stafford,en het voor de goed bedoelde mensen verpest en de stafford weer een stempel op gedrukt krijgt, en dat vind ik dan toch wel weer triest. wat er daar gebeurt is had helemaal niet hoeven gebeuren................

honden page profiel Claudia & LaykaClaudia & Layka 3 doggies

honden foto van Claudia & Layka

Als een chi wat groter was geweest hadden ze zeker wel wat honden dood gebeten, t zijn zeker geen lieverdjes! Maarja dat is ALS....

Ik keur het gedrag van de staff natuurlijk zeker NIET goed maar de baasjes hadden hem gewoon aangelijnd moeten houden, zij wisten van de staff zn verleden af dus ze hadden geen plank voor hun kop moeten hebben!

Chi en Staff.. R.I.P. !

honden page profiel LoetjeLoetje

honden foto van Loetje

" Niet lullig bedoelt maar een goldenretriever of labrador kan ook makkelijk een chi dood bijten... Daar word vaak ook niet bij stil gestaan. 

Nu ik dit ga zeggen gaan er vast heel veel mensen tegen me uit vallen maar ik
vind het sowieso erg raar dat iedereen altijd z'n honden maar overal los gooit en bij elkaar gooit. Oké een niet stafford zal niet zo snel een hondje dood bijten maar houd altijd in je achter hoofd dat ook deze het zeker kunnen. "
Ik laat mijn honden ook niet zomaar bij andere honden. War veel mensen als speken zien is voor honden gewoon een krachtmeting.  
Mijn honden lopen veel los, maar ik laat ze nooit bij andere, vreemde, honden. Spelen doen ze met elkaar of met bekende honden.

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

" Als een chi wat groter was geweest hadden ze zeker wel wat honden dood gebeten, t zijn zeker geen lieverdjes! Maarja dat is ALS....

Ik keur het gedrag van de staff natuurlijk zeker NIET goed maar de baasjes hadden hem gewoon aangelijnd moeten houden, zij wisten van de staff zn verleden af dus ze hadden geen plank voor hun kop moeten hebben!

Chi en Staff.. R.I.P. ! "

Gelukkig zijn er ook een heleboel chihuahua's die wel leuk zijn.. maar helaas worden ze enkel slecht bestempeld hier.. vooral op HP dat vind ik erg triest!!
en dan maar klagen over de vooroordelen van staffords.
ik heb zelf liever een niet opgevoede blaffende chihuahua bij mijn honden dan een niet opgevoedde lossse stafford

honden page profiel *Boots*Rip* *Boots*Rip*

honden foto van *Boots*Rip*

Echt belachelijk ik zou mijn hond nooit laten inslapen omdat hij een andere hond zou dood bijten.
Dat de stafford de kans heeft gehad om de Chihuahua dood te bijten is schuld aan de eigenaren. Ze horen gewoon op te letten en hun verantwoordelijkheid voor het ras dat ze hebben te nemen. Het zijn geen allehonds vriendjes dat is wel duidelijk na al die jaren media!

Triest hoor dat eigenaren over de rug van hun hond hun schuldgevoel tegenover de maatschappij willen weg nemen.

En sorry kun je na 1 dag al beoordelen of een hond zo veranderd is bij mijn inzien niet!
Misschien is hij wel veranderd door die klap op zijn hoofd.. En kaken op slot pfff laat me niet lachen wat een onzin.

Sorry hoor maar dit gaat mij even te ver...
Als het een mens was geweest had ik ook een enkeltje dierenarts gedaan...

honden page profiel MBXMBX

honden foto van MBX

" Ik laat mijn honden ook niet zomaar bij andere honden. War veel mensen als speken zien is voor honden gewoon een krachtmeting.  
Mijn honden lopen veel los, maar ik laat ze nooit bij andere, vreemde, honden. Spelen doen ze met elkaar of met bekende honden. "

En als iedereen dat nou is deed zouden er veel kranten artikelen gespaard blijven :-)

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Vind niet dat iedereen hoeft te doen.. er zijn genoeg honden die wel heel goed met andere honden kunnen.
maar helaas ook een hoop die aan de lijn zouden moeten blijven. helaas zijn er teveel eigenaren die hun eigen hond niet lijken te kennen

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

" Als een chi wat groter was geweest hadden ze zeker wel wat honden dood gebeten, t zijn zeker geen lieverdjes! Maarja dat is ALS....

"

Ja klopt en alle staffords vreten andere honden op.
Wat een domme reactie weer, gaat toch nergens meer over.

Als iedereen nou is de verantwoordelijkheid voor zijn eigen hond neemt, kan mij het schelen wat voor een ras je hebt, als je maar weten wát je bij je hebt.

honden page profiel *Boots*Rip* *Boots*Rip* 3 doggies

honden foto van *Boots*Rip*

" Vind niet dat iedereen hoeft te doen.. er zijn genoeg honden die wel heel goed met andere honden kunnen.
maar helaas ook een hoop die aan de lijn zouden moeten blijven. helaas zijn er teveel eigenaren die hun eigen hond niet lijken te kennen "



Kijk jij hebt helemaal gelijk!!!

Ik ken genoeg mensen met een stafford die niks met die hond doen en op zondag daan ze naar een druk losloop gebied dat is vragen om problemen vind ik.
Al je niet veel met je hond onderneemt zie je ook niks aan komen.

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

"


Kijk jij hebt helemaal gelijk!!!

Ik ken genoeg mensen met een stafford die niks met die hond doen en op zondag daan ze naar een druk losloop gebied dat is vragen om problemen vind ik.
Al je niet veel met je hond onderneemt zie je ook niks aan komen.
"


nee . evengoed zie je op zondag opeens allerlei honden lopen die je doordeweeks nooit ziet.. vooral op mooie zonnige dagen.. maakt dan ook niet uit welk ras ze zijn. maar meestal zijn ze niet zo "handig" in de hondenmanieren

honden page profiel *Boots*Rip* *Boots*Rip*

honden foto van *Boots*Rip*

"

nee . evengoed zie je op zondag opeens allerlei honden lopen die je doordeweeks nooit ziet.. vooral op mooie zonnige dagen.. maakt dan ook niet uit welk ras ze zijn. maar meestal zijn ze niet zo "handig" in de hondenmanieren "


Idd het maakt ook niet uit om welk ras het gaat maar zo gebeuren wel vaak de ongelukken.
Dat doet die anders nooit....Jeh nee hij komt ook bijna nooit in de maatschappij!

honden page profiel Claudia & LaykaClaudia & Layka 3 doggies

honden foto van Claudia & Layka

"
Gelukkig zijn er ook een heleboel chihuahua's die wel leuk zijn.. maar helaas worden ze enkel slecht bestempeld hier.. vooral op HP dat vind ik erg triest!!
en dan maar klagen over de vooroordelen van staffords.
ik heb zelf liever een niet opgevoede blaffende chihuahua bij mijn honden dan een niet opgevoedde lossse stafford

"


Mij hoor je niet zeggen dat ALLE chi's slecht zijn, ik denk dat elk ras wel een paar rotte appels er tussen heeft zitten.

Ik vind wel dat je je hond goed moet kennen!
Ik laat ons Layka bijvoorbeeld NOOIT met kleine hondjes spelen, aan de lijn wel dan mag ze snuffelen maar los nooit.. Omdat ze gewoon weg veelste lomp is en daardoor zon klein hondje pijn kan doen.

honden page profiel LoetjeLoetje 3 doggies

honden foto van Loetje

" Vind niet dat iedereen hoeft te doen.. er zijn genoeg honden die wel heel goed met andere honden kunnen.
maar helaas ook een hoop die aan de lijn zouden moeten blijven. helaas zijn er teveel eigenaren die hun eigen hond niet lijken te kennen "

Ik vind dat je beter je hond in eerste instantie bij je kunt houden. Er zijn genoeg mensen die denken dat honden altijd maar met elkaar moeten kunnen 'spelen'. Die laten hun hond maar op iedere hond af gaan. Echt niet alle honden zijn daar van gediend. Zou fijn zijn als baasjes daar rekening mee houden. Zou een hoop gedoe schelen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Verschrikkelijk onredelijk om zo'n stafford te laten inslapen!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 4 12 3 4
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^