Ik weet niet of ik het goed doe, met Baco en onze nieuwe pup Luna

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SabinaSabina

honden foto van Sabina

Beste iedereen,

Ik heb me zojuist aangemeld op jullie forum, omdat ik al een tijd mee lees en nu toch zelf met wat vragen zit:

Sinds vorige week Zaterdag hebben wij weloverwogen een pupje genaamd Luna (teefje) bij ons genomen. ze is 9 weken en een geweldig pupje, leert snel, kan zitten, komt (meestal) als je haar naam roept, kan al een beetje aan het lijntje lopen, en is heel sociaal, zeker niet super druk voor een pup.

Ik heb al sinds 6 jaar mijn 6 jaar oude reu Baco, een schat van een beest, waar ik heel veel van hou, heeft me door moeilijke tijden heen gesleept enzo. Binnenshuis luistert hij heel goed, alleen buitenshuis heeft hij wat bananen in zijn oren. (hij is niet gecastreerd).

Wij dachten Baco een heel groot plezier te doen, met een hond erbij. Hij is op straat altijd gericht op andere honden (had 2 vriendinnen) tegen over waar hij dol op was, waar we regelmatig mee gingen wandelen (helaas zijn deze 2 dames er niet meer sinds 2 weken). Reageerde altijd goed op pups op straat en de pup van mijn nicht die hier over de vloer komt en ook is blijven logeren. Aangezien hij het meest met labrador en teefjes heeft, heb we dus wel overwogen deze keuze gemaakt.

Alleen nu laat hij Luna (de pup) een beetje links liggen, ze mag bij hem in de buurt komen als ze rustig gaat liggen, maar hij word helemaal gek van de momenten dat ze druk aan het bijten is met die scherpe tandjes. Hij geeft af en toe een grom of een blaf als waarschuwing en ik laat hem dan zijn gang gaan, Luna reageert hier goed op maar gaat naar 10 sec. weer verder met in zijn staart, ballen, oren, bijten.
Baco zijn stand is dan Hoog boven Luna met zijn kop de lucht in (negeren?)

Luna vind Baco geweldig, maar ik wil mijn oude maatje niet te kort doen, ik houd me aan de regels betreft eerst Baco uit, dan Luna, eerst Baco een knuffel, dan Luna, eerst Baco eten, dan Luna.
we doen vooral ook dingen apart met Baco, bijv. zijn wandelingen naar de bossen en trainen.
Ook trainen samen gaat goed, ze gaan dan beide voor me zitten, en moeten oefeningen doen, bijv. zit, af, ja/nee spelletje , ze zijn dan beide gefocust op mij.

Jullie zullen denken wat is er dan zo mis, nou ja ik had verwacht dat Baco het super zou vinden een vriendinnetje, en dat lijkt hij niet te vinden. Ook test Baco ons een beetje uit met zielig doen.
Graag zou ik jullie meningen, tips ed willen horen, ik wil er alles voor doen, al mijn tijd aanbesteden zodat deze 2 schatjes prettig met elkaar kunnen leven en vriendjes worden.

Ook zou ik ervaringsverhalen willen horen, hoelang het ongeveer duurt voor de volwassen hond bij jullie de pup accepteerde.

P.s. ze hebben gisteren samen 1x een trekspelletje gespeeld om een speeltje, is dit spelen? of is dit rangorde bepaling?

Ik dacht dat ik me heel erg verdiept had in roedel gedrag en 2 honden maar ik word er nu toch een beetje onzeker van.

Allemaal alvast bedankt voor de moeite.

Groetjes Sabina

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ik weet niet of ik het goed doe, met Baco en onze nieuwe pup Luna" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel  Tosca en ik Tosca en ik

honden foto van  Tosca en ik

Wij hebben sinds 4 weken een pup erbij en eerst wilde Jack en Roxy niets van haar weten....ik deed hetzelfde als jij en alles is goed gekomen, heel soms vinden ze haar nog te druk en dan wordt er gegromd  maar ze spelen nu met z'n drieën....het komt heus wel goed hoor...

honden page profiel MirjamMirjam

honden foto van Mirjam

Wij hebben nu ook een jaar een nieuwe pup erbij.
Al hadden wij dan niet verwacht dat plukkie het meteen geweldig zou vinden...
Eerst idd. Grom, snauw en met rust gelaten willen worden...
Maar na ong. Een week was het goed, steeds meer samen spelen en na 2 weken lagen ze al te rollebollen, door de tuin achter elkaar aan rennen, de beste vriendjes!
Laat ze gewoon hun gang gaan (natuurlijk wel ingrijpen als het echt mis gaat, maar daar gaan we even niet Van uit O-) )
En dan komt het wel goed, over een paar weken of eerder zijn ze vast de beste maatjes!

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Je hebt je pup pas dus het is in mijn ogen logisch dat hij haar nog niet bijzonder vind dat komt vanzelf.
Ik zou persoonlijk niet samen trainen maar apart.
Ook trekspelletjes zou ik nog niet toelaten tot je pupsel wat ouder is.
Als je pup vervelend gedrag vertoont dan rust geven dat is vaak overprikkeling.
Krijgt je pup 2 uur rust 1 uur wakker om te eten/spelen etc?

De pup moet grensen kennen en als je pup eenmaal wat rustiger is komt de acceptatie vaak vanzelf wel.

honden page profiel MirjamMirjam

honden foto van Mirjam

Oja, en als de pup echt te ver gaat met bijv. Happen, uitdagen enz. Heeft luna wss even rust nodig en kun je haar beter ff in de bench zetten, als je die hebt, is voor baco ook even fijn, dat hij zijn rust ook even krijgt...
Was bij ons ook.

honden page profiel MirjamMirjam

honden foto van Mirjam

Het is trouwens echt een schatje, ik ken toevallig ook een bruin lab teefje dat luna heet (is toch een bruine lab?) ;-)

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Gefeliciteerd met je pupje!

het zal wel goedkomen allemaal, de pup is nog jong en Baco was het niet gewend, hij wil zijn rust hebben en dan is daar die kleine druktemaker om hem heen en daagt hem uit.
Hierbij zou ik hem wel steunen door als je duidelijk ziet dat het genoeg is voor hem de pup bij hem weghouden.

Of het verstandig is om ze trekspelletjes te laten doen kan ik zo niet beoordelen, ik zou dit goed in de gaten houden en goed op de gemoedstoestand van Baco letten. Daarbij is het handig als je zijn lichaamstaal door en door kent. Zelf ben ik niet echt voorstander van zulke spelletjes als de ene hond de ander nog niet helemaal geaccepteerd h eeft. Een vervelende situatie is snel ontstaan en dan heb je een slechte basis.
Speeltjes zouden bij mij opgeruimd zijn en niet over de vloer liggen nog, ik vind het teveel risico, hetzelfde gedlt voor botjes.

Ik denk zelf dat je niet echt kan spreken over een roedel en dus ook niet echt over rangorde bepaling, de honden zijn door jou uitgezocht en zouden dit zelf misschien nooit gedaan hebben, het is dus een kunstmatige roedel, waar niet perse een hond de leider over de andere hond moet zijn. Het kan natuurlijk dat de ene hond wat sterker is van karakter en de andere hond toegeeft, dit kan voor beide honden ok zijn, maar als je ziet dat de ene hond bang is voor de andere hond bijvoorbeeld, zou ik wel ingrijpen. Jij bent nog altijd degene die bepaald wat er gebeurd en jij hebt ook de plicht om het huis voor beiden een veilige leuke plek te maken. Het kan ook zijn dat je twee sterke karaktertjes bij elkaar hebt die niet voor elkaar onder willen doen, ook dan is het zaak dat jij zorgt voor rust en veiligheid in huis.

Wat bedoel je met Baco test ons uit met zielig doen? Hoe uit zich dat?

honden page profiel SabinaSabina

honden foto van Sabina

Bedankt voor je reactie, misschien wil ik idd wel te snel.

Ik hoop dat ik dat ook kan zeggen over 4 weken.

Ik geef ze nu beide ook tussen tijd, rust tijd, en ik probeer ze een beetje af te leiden zodat Baco niet heel de tijd een drukke Luna om zich heen heeft, en ook rustig kan slapen hier in huis, Luna gaat gelukkig goed met de bench om, en gaat naar 20 sec piepen lekker slapen. en Baco ligt rustig in huis. Doe ik dat goed ?

Dus de dag gaat ongeveer zo:

07.00 uur wakker worden, eerst Baco begroeten. Dan Luna begroeten en buiten in de tuin een plasje laten doen en even terug in de bench.

Ik ga dan eerst een half uur met Baco wandelen, en die krijgt zijn eten daarna.
Dan krijgt Luna haar eten, gaat even plassen en poepen en gaat dan even druk Baco begroeten.
dan ga ik even 15 min met haar trainen, wandelen aan de lijn, zit & af, ja/nee spelletje en ik betrek Baco hier ook bij.
Na een kwartier wil Luna druk gaan doen tegen Baco, en gaat ze even terug in de bench, om rustig te worden en ze valt dan meestal vrij snel in slaap.

zo gaat het hier eigenlijk de hele dag door, en dan eerst Baco en dan Luna. om het uur mag Luna ongeveer uit de bench om te leren en om nieuwe indrukken op te doen. ik doe dit dan meestal ongeveer een 15 min.

Tegen het einde van de middag, mag ze altijd even op de grond in de huiskamer slapen, of in haar mandje. ze is dan ook lekker rustig van alle nieuwe indrukken. Dan mag ze ook bij Baco in de buurt liggen.

Even een paar vraagjes nog.
Baco heeft een brokjesbal en hier mag ze absoluut niet aankomen, hij maakt dit goed duidelijk.
maar ze wil bijv ook op zijn bank (hondenbank) en met zijn speeltjes spelen, dit laat hij wel toe en gaat bijv zelf ergens anders liggen. Moet ik dit toestaan of luna haar eigen speeltjes geven en in haar eigen mandje leggen?

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D

honden foto van J. & T. van H & D

Het is voor een volwassen hond heel normaal dat ze een nieuwe pup links laten liggen, dat het lijkt dat de volwassen geen contact met de pup wil hebben. niets is minder waar. De volwassen hond gaat gewoon niet in op het uitdagende gedrag van de pup, dat heet in hondentaal opvoeden. De volwassen hond negeert de pup in zijn drukke speelse gedrag, hij gaat dus geen conflict aan met de pup, conflict vermijding hoort bij ranghogere honden. Als je het gedrag van de volwassen hond gaat observeren is dit een zeer goede les voor ons, mensen, hoe wij ook met de pups zouden moeten omgaan.

Trekspelletjes worden alleen gedaan wanneer de uitkomst, wie dus wint, van te voren al duidelijk is, wanneer de ranghogere hond zeker weet dat hij gaat winnen begint hij aan de trekspelletjes en anders niet. Dit heeft dus niet met rangorde bepaling te maken voor de ranghogere hond, maar meer met het duidelijk maken van de rangorde ten opzichte van de pup.

Laat de oudste hond de pup maar op deze manier behandelen en je zal later zien dat het helemaal omdraait, wij hebben dit soort rituelen al zo vaak mee gemaakt, het gaat echt goed komen. Als de volwassen hond steun komt zoeken bij jou, dan is het tijd dat je de pup even af te remmen in zijn speelgedrag, steun dus hierin ook de volwassen hond.

honden page profiel SabinaSabina

honden foto van Sabina

Trekspelletje, was per ongeluk, maar ik wou me er niet mee bemoeien. de spulletjes liggen hier niet verspreid over de vloer hoor.

Baco test ons met zielig doen, af en toe kijkt hij me heel zielig aan, labradors zijn hier top in.

Tijdens zijn normale plas en poep rondjes dus waar we dagelijks wel een keer lopen, weigert hij af en toe mee te lopen en blijft gewoon stil staan of wil de andere kant uit.

(nu heeft hij dit zoiezo altijd wel 1x in het jaar gehad dat hij zijn rondje beu is). Vanmorgen ben ik met hem naar de bossen gegaan, en dan is hij wel super blij en loopt super mee.

Luna is idd Bruin, heel donker bruin.

Ik ga straks nog even alles goed doorlezen, zodat ik op al jullie reacties kan reageren, ik wil het echt goed doen, en zal al jullie tips en ervaringen goed in me opnemen. alvast bedankt dat jullie de moeite hier voor nemen.

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

Als eerste gefeliciteerd met je pupje!

Een redelijk herkenbare situatie...

Mijn Dico was hier 4 jaar alleen met mij, toen kwam ineens pupje Ziva erbij...
Ik dacht Dico er ook een plezier mee te doen, maar dat was verre van het geval..
Hij moest er niks van weten, gunde haar geen blik waardig en ging zelfs mij negeren..
Meneer ging dwars boven liggen en als ik naar boven ging dan ging hij naar beneden...
Bromde tegen Ziva en ging zelfs niet meer eten...

Bah, ik was er echt ziek van, zeker omdat ik hem dacht een plezier te doen, niet dus!

Maar ik had voor Ziva gekozen en ik ben geen opgever.

Na 3 dagen begon Dico op te geven, kwam weer lekker bij me liggen, ging weer eten en ging alleen nog op bed als we gingen slapen..

Ziva deed op een super manier haar best om bij Dico in de smaak te vallen haha!
Na een week lag mevrouwtje op zijn rug te slapen en aten ze samen uit 1 bak , terwijl ze toch echt een eigen bak had..  Het werden na verloop van tijd de beste maatjes, waste elkaar, lagen bij elkaar, speelde samen, aten samen...  Jut en Jul..

Alleen is het wel altijd gebleven dat Dico heel goed zonder Ziva kon, ik heb spijtig genoeg een paar keer Ziva in een kliniek achter moeten laten omdat ze ziek was en Dico gaf daar echt niet om.. Lag dan als een Prins op zijn rug op de bank... Wel blij als hij Ziva weer zag, maar zeker geen gemis tijdens haar afwezigheid.  Met Ziva was het andersom, die kon niet zonder Dico, waar Dico was daar zag je Ziva.. Ging ik links en Dico rechts dan volgde ze op zeker Dico..

Troost je dus zeker met de gedachten dat het allemaal wel goed gaat komen..

Het eerste aaien, het eerste knuffelen, het eerste uitlaten, dat heb ik trouwens nooit gedaan..

Gewoon samen knuffelen, samen aaien en ik keek gewoon naar hoe het ging, als Dico bij me lag dan lag die bij me en als Ziva er lag dan lag Ziva er. Ik ben met hun samen nooit bezig geweest met een bepaalde roedelbepaling, in mijn ogen zijn alle honden hier gewoon gelijk. Onderling bepalen ze wel een roedelbepaling, maar hier worden er geen honden voorgetrokken of genegeerd.

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

Ik kan me je terleurstelling wel voorstellen. Het is voor een hond die 6 jaar alleen is geweest een hele omslag als er een "indringer" in huis komt. Dit is ook wat anders dan als je op visite gaat of de visite komt bij jou met een jonge hond. Het is erg wennen voor jou oudere hond, maar het komt vast goed. Hij moet nu alles leren delen en dat de aandacht niet alleen meer naar hem gaat.

Wat ik met Bora en Dodo deed was in het begin ook apart uit laten alleen s'morgens niet en halverwege de middag niet. Zo kon Dodo wennen en Bora ook. Dodo ging elke dag wel even aandacht aan Bora schenken maar nooit lang. Na een minuut of 5 was het over en dan negeerde ze haar. Het heeft ook lang geduurd, voordat Bora in haar buurt mocht liggen. De ene hond zal sneller accepteren dan de andere. Snauwen heb ik nog nooit meegemaakt naar Bora maar ook dat is verschillend.

honden page profiel SabinaSabina

honden foto van Sabina

Bedankt voor al jullie reacties. (meer zijn altijd welkom).

Maar doe ik het nu wel of niet goed? en moet ik Baco negeren als hij negatieve aandacht van me vraagt, door bijv niet mee te lopen of niet ?

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

Waarom vind je dat negatieve aandacht als hij niet mee wil lopen?

Ik heb het idee dat je goed bezig bent, ik persoonlijk zou niet teveel nadruk op een hond leggen, jij eerst en dan de ander. ALs de een iets lekkers krijgt geef je de ander ook gewoon tegelijkertijd iets. Anders wordt het niet lekker ontpannen van jou kant.

Hij probeert je wat te vertellen.
Loopt die niet mee omdat de pup erbij is, of loopt de niet mee als de pup er niet er niet bij is.

Anoniem (Gast)

De pup en hond lopen nog niet samen, want de pup gaat nog niet een half uur mee, en mag nog niet op poep veldjes, ze gaat wel uit, maar dan op plekken waar niet zoveel andere honden zijn. Dus het gaat om dewandeling van mij en baco

Anoniem (Gast)

Sorry ik kan me niet inloggen mobiel

honden page profiel SabinaSabina

honden foto van Sabina

Mimi, wat zou hij me dan willen vertellen ? Dat hij zijn vaste rondjes beu is , als ik naar de bossen ga ofik neem een andere route dan doet hij dat niet, dat niet willen lopen en stil zitten ? Maar baco kan toch niet bepalen waar we naar toe gaan ? Ik loop 4 x per dag , ook redelijk gevarieerd, maar ik kan toch niet 4 x pd ergens naar toe rijden ?

honden page profiel lunaloverlunalover

honden foto van lunalover

Als ik Luna uitlaat rent ze lekker op het bospad en als er dan andere honden zijn dan vind ze dat altijd leuk. Nu loopt er ook een erg druk beagle puppy en dat drukke vind ze niet zo tof. Puppies die zo druk en beweeglijk zijn geeft ze een waarschuwings snauw. Ik denk dus dat die drukte voor jouw andere hond een beetje teveel van het goede is. Ik hoop dat je puppy snel wat rustiger wordt en dan zal het vast prima gaan tussen die 2.

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

Eerlijk gezegd denk ik niet in bepalen van..... Ik denk dat je hond erg van slag is omdat er een hondje bij is gekomen en en het niet lekker vindt om zijn gewone route te lopen. Persoonlijk zou ik het plezierig maken door een andere route nemen tot hij gewend is aan dat puppetje.

Maar dit is mijn idee.

Ik weet dat Dodo daar ook last van had, maar ik nam ze wel minimaal 1 keer per dag samen mee. Want ik wilde de pup ook leren met de volwassen hond te lopen.dit was stukje lopen. Daarna ging ik met Dodo nog naar het bos. /s'middags gingen ze dan samen nog een keertje heel kort naar het bos

honden page profiel SabinaSabina

honden foto van Sabina

Mimi, dan ga ik voorlopig andere rondes met hem maken, is het proberen waard ! Ik zal het laatse rondje de pup mee gaan nemen , dus tegelijkertijd uit, want dit rondje is wat korter.

Ik wil even 1 ding uit de wereld helpen, luna is absoluut niet heel druk, ze is een pup en moet dat ook kunnen zijn.

Hoor net van manlief, dat ze een half uur op 10 cm afstand van elkaar op de grond hebben liggen slapen, dit is een goed teken toch ?

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D

honden foto van J. & T. van H & D

"
Hoor net van manlief, dat ze een half uur op 10 cm afstand van elkaar op de grond hebben liggen slapen, dit is een goed teken toch ?
"


Het is een goed teken hoor, alleen je moet even weten waarom een pup dit gedrag vertoond, en waarom een volwassen hond daar zo op reageert. Juist omdat ze elkaar heus leuk vinden doen ze zo met elkaar ;-) .

honden page profiel SabinaSabina

honden foto van Sabina

Mischien maak ik mezelf wel gewoon te druk, en waren mijn verwachtingen te hoog? Ik hoop dat baco ool weerbiets positiever op mij gaat reageren en niet alleen tijdens boswandelingen. Maar ook bijv met trainen, hij vond er vanmorgen niets aan.
Is het trouwens raar dat baco niet zoveel intresse meer heeft in honden op straat sinds luna er is ?

honden page profiel linlin

honden foto van lin

Gewoon geduld hebben en het de honden zelf uit laten zoeken. Toen er bij mijn twee honden een pup kwam, mocht die de eerste 3 dagen geen 4 meter bij hen in de buurt komen en werd op de rug gegooid. Ik heb me hier niet mee bemoeid. Na drie dagen lag de pup bij mijn reu in de mand. Het negeren is gewoon honds om te laten merken dat die pup echt niet zo belangrijk is voor de oudste hond.
Ze moeten nog een roedeltje worden, dus ook samen uitlaten. Ze horen nu bij elkaar.
Ik denk dat je wel moet oppassen de oudste hond niet te zielig te vinden, dan ga je ongemerkt misschien dit zielige gedrag belonen.
je bent er echt serieus mee bezig, hartstikke goed hoor.

honden page profiel SabinaSabina

honden foto van Sabina

Hoor net van manlief, dAt baco en luna nu aan het spelen zijn, baco ligt op zijn rug en luna er boven op, baco lijkt het nu ook echt leuk te vinden, dus hoop dat ze morgen ook een keer spelen waar ik bij ben, al heb ik net foto,s gezien en dat zag er heel leuk uit !

honden page profiel SabinaSabina

honden foto van Sabina

Lin, bedankt voor je reactie,en ik denk idd dat ik baco snel zielig vind, heb ool veel met hem meegemaakt knieoperaties ,ed, hij ia allergisch, heeft in 6 jr tijd 4 x moeten verhuizen, maar ondanks alles een super lief vrolijk beest! Het zegt denk ik al genoeg dat ze met mijn, als ik ben werken, wel samen spelen en dan krijgt ze nog wel een keer een waarschuwing maar toch

honden page profiel SabinaSabina

honden foto van Sabina

Sorry van de spel fouten ik typ mobiel

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

super, en vergeet niet wat jij voelt, voelt jou hond ook. :-D

Anoniem (Gast)

Onze twee honden moesten ook niks weten van de pup.
Ze negeerde de pup beiden. De oudste hond ging na een aantal weken wel heel goed met de opvoeding bemoeien, dus corrigeren als de pup iritant was maar ook de ogen en oren uitlikken.
De andere hond gromde de pup echt weg als die te dicht bij kwam, deze hond houd niet van drukte, dat heeft echt weken geduurt.
Pas toen ze geen pup meer was vond hij haar pas echt heel leuk, ze zijn nou de dikste vrienden.

Ik zou het een beetje op zijn beloop laten, niks forceren. Help je oudste hond wel als de pup te druk doet, zorg dat het leven van je oudste hond een beetje het zelfde blijft, trek hem ook voor.
Geef het een aantal weken de tijd en het komt vanzelf goed.

honden page profiel SabinaSabina

honden foto van Sabina

@Mimi, heel erg bedankt voor jouw reacties, toen ik gisteren thuis was, heb ik eindelijk mijn twee schatjes even zien spelen :-) en zo ken ik mijn Baco weer !
Toen ik thuis kwam, kreeg ik ook weer eindelijk mijn begroeting die ik altijd van mijn Baco krijg.

Vanmorgen ging het lopen met Baco goed ! op het einde wou hij niet meer lopen (stil staan) maar dat doet hij wel vaker als we terug naar huis gaan !

@Anoniem, ik help Baco wel ja, maar ik denk teveel, mijn man doet dit niet zo erg, en dan lost hij het zelf wel op. Hij krijgt wel alles als eerste.

Ik blijf hier aan werken, kei hard, alle 2 de beestjes gaan hier een geweldig huisje krijgen, wat ik er ook voor moet doen. Luna gaat gewoon regelmatig na trainen en spelen haar bench in, zodat ze beide kunnen rusten.

Trainen, ik ben dus al bezig met zit/af, haar naam, en aan het lijntje lopen, ja/nee spelletje,
wat kan ik nu het beste gaan trainen ? het duurt namelijk nog tot 25 aug voor we naar de puppycursus gaan , maar ze heeft dit allemaal (op af na) al best goed door ! en ik wil haar uitdaging blijven geven.

Weet iemand nog leuke puppen spelletjes ?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ik weet niet of ik het goed doe, met Baco en onze nieuwe pup Luna" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^