Cesar Millan, ja of nee?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

" Je begrijpt er ook niks van he, uiteraard leert iedereen bij, en ook Bassie bijvoorbeeld heeft dit toegegeven. Alleen heeft CM bijgeleerd? Hij is wat ik al eerder zei, gaan veranderen nadat hij steeds meer kritiek kreeg, van o.a. andere hondentrainers.
Dus het was geen leren, ik heb hem ook nooit uitleg horen geven waarom hij opeens milder is geworden, het was angst dat zijn succes opraakte. "
Ik durf ik wel te betwijfelen. Ben wel benieuwd waar je deze wijsheid vandaan haalt of dat dit jou gevoel over betrokkene is. Ik ben zeker geen fan van CM, maar ik heb van hem EN over hem gelezen in talloze media en deze uitspraak vind ik niet te verdedigen.

Hij is zeker verandert onder invloed van andere trainers, dat klopt. Maar dat is zeker niet alleen te weten aan commercie. Hij heeft altijd geleerd puur door ervaring. Dat is nu aan het veranderen, en doordat hij theoretisch beter onderlegd begint te worden en meer de contacten met vooraanstaande kenners zoekt zie je inderdaad dat hij veranderd. En dat lijkt me alleen maar goed gezien zijn prominente podium. Mensen veranderen, leren bij en worden daar beter van. Daar alleen commercie achter zoeken vind ik erg ver gaan. Ik denk dat dit een ontzettend goed stap vooruit is.

Bovendien is CM het probleem niet. CM behandelt "probleemhonden" (lees probleemeigenaars) en vanwege zijn contacten in de TV wereld kwam hij in de spotlight. Het probleem zijn de mensen die klakkeloos volgen zonder daarbij na te denken. Dat is trouwens ook een probleem in de kritiek, want te veel mensen praten elkaar na zonder eigenlijk inhoudelijk te weten wat CM NU of DIT moment doet.

En nogmaals, ik ben geen fan van hem. Het is niet mijn manier van werken met honden, maar de ongenuanceerde en vaak ongeïnformeerde kritiek is ook niet altijd terecht want uiteindelijk, hoe vervelend sommigen dit ook mogen vinden, is hoj ook waardevol voor de hondenwereld. Dat kan je helemaal afzweren maar dat gaat toch niet lukken.

Ik zeg op mijn beurt: Ga voor positieve versterking. Laat mensen zien wat WEL waardevol is in plaats van steeds maar op het negatieve te hameren of daar van uit te gaan.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Cesar Millan, ja of nee?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel LizLiz

"

uiteindelijk niet omdat mensen het ''mishandeling'' vonden en ze vertelden dat het voor olly`s karakter alleen maar tegenwerkte...
omdat olly angstig is namelijk.

toen ben ik doorgegaan met de lange riem en het gaat nu uitstekend :-)

dus we hebben geen bandje gebruikt "


Super toch, aanhouder wint! ;-)
Je mag trots zijn op jezelf! :-D

honden page profiel SiberienneSiberienne

honden foto van Siberienne

"
Mensen kunnen inderdaad niet oordelen achter hun pc, of hoe dan ook. Je moet er bij zijn, bij elk geval moet je erbij zijn, anders kan je niet oordelen. En een veroordeling is natuurlijk helemaal uit den boze.

Ik beslis graag over mijzelf, over mijn honden en over mijn gezin. Als ik hulp wil, dan vraag ik hulp aan diegene waarvan ik samen op 1 lijn zit. Want anders heb ik er geen drol aan. Het is soms zoeken naar de juiste persoon, maar dat zoeken is mij heel veel waard.
Als je de juiste hulpverlening kunt vinden, zal je zien dat het ook sneller opgelost kan worden. En dat geldt net zo erg als voor de mens als voor het dier. "


Niemand dwingt je hier ook maar ergens voor te beslissen. Er worden handgrepen aangereikt voor wat zou kunnen werken. En soms worden dingen wat stellig beweert, ok. Maar het zou wel helpen als we respect hebben voor het gebruik van dezelfde termen, anders wordt de discussie nog verwarrender. Positieve straf is een straf waarbij je zelf actief iets doet wat door de hond als vervelend wordt ervaren. Dat is geen waardeoordeel, da's gewoon een term. Zoals een positieve test voor giardia in poep betekent dat er giardia in de poep zit, niets meer en niets minder, of dat nu positief is of niet voor de hond ;-). Als je nu dat waardeoordeel effe wegdenkt bij de term positieve straf, dan is de discussie al meteen een stuk waardevrijer en prettiger ;-).

Een vraagje uit nieuwsgierigheid; gebruikte jij de prikband om je bouvier wat te leren of om hem onder controle te houden? Ik heb jaren een gentle walker gebruikt omdat ik anders mijn husky's niet kon houden als ze ergens achteraan wilden. Dat was veiliger voor mij en mijn honden. Pas toen Chenak er niet meer was, merkte ik dat er een hoop stress uit mijn leven verdween omdat ik niet meer een ramp hoefde te vrezen als er een hond ontsnapte. Chenak had zo schapen dood kunnen bijten, Janouk was een stuk braver en te dom om over het hekje heen te springen (echt gebeurt). Vind het wel een uitdaging dat ik nu aua jacht een Chenakje twee heb aan Spot... maar nu kunnen we er van pup af aan aan werken... en achteraf denk ik wel eens, ik had dingen anders aan moeten pakken met zowel Chenak als Janouk Dan waren sommige dingen misschien wel beter gelukt., zoals Janouk het uitvallen aan de lijn afleren. Ik heb mij daar ook wel eens schuldig over gevoeld, toch is dat onzin omdat je op elk moment handelt naar je beste weten en kunnen. En als het goed verschuift dat in het leven Dat heet leven en leren toch?

Maar sorry, ik dwaal af. Het begon ooit met een vraag over CM en nu zit ik weer over mijn eigen honden te kletsen...

Ga maar stoppen, moet nodig verder met mijn werk!

Mireille

honden page profiel LizLiz

@Frank,

Ach ja, Frank zo als ik al eerder zei, het is mijn mening en mijn conclusie die ik trek uit wat ik gezien en gelezen heb. Ik denk niet dat ik er ver naast zit.

Jij hebt alle recht anders er over te denken.
No problemo.

Zou als ik jou was niet al te veel medelijden hebben hoor met CM, die kritiek kan hij vast wel tegen.
De miljoenen stromen toch wel bij hem binnen.

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

@Liz
Dan heb je me toch verkeerd begrepen, want het gaat me niet over CM en zijn miljoenen.

Het gaat mij om eruit halen wat erin zit. Het gaat mij om kappen met de negativiteit en juist ook daar eruit halen wat erin zit. De man bestaat, en trekt veel aandacht. Dan kan je roepen "commercie", "aandacht" en weet ik veel wat. Dat is allemaal verspilde moeite.

Richt je op de positieve aspecten, en benadruk wat er wel waardevol is. Ook bij mensen werkt positivisme beter dan negativisme. Alleen wil dat denkbeeld nog lang niet altijd blijven plakken.

honden page profiel LizLiz

@Frank,

Dan heb je mijn reacties niet goed gelezen hoor,
ik heb zelfs gezegd dat ik niet anti-CM ben.

Ik bekijk het alleen niet allemaal door een roze bril, zie de positieve en negatieve kanten bij hem.
Het is juist gevaarlijk om alles wat hij doet als positief te zien.

Maar goed, dan blijf ik mezelf herhalen.

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z

honden foto van mary S&A&Z

Daddy en de ratelslang, men zegt dat je daar als puppy mee moet beginnen.
Ben ik het mee eens, maar hij heeft ooit een keer verteld dat hij die hond is gaan trainen omdat die niet meer te handhaven was. De baasjes wilde hem laten inslapen.O-)Het dier is uiteindelijk bij hem gebleven, dus niet als pup.

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z

honden foto van mary S&A&Z

"
Ik ga het even opzoeken, dan heb ik dat gemist. Heb wel Mary een antwoord gegeven op haar vraag die iets wat offtopic ging, maar daar hoor ik weer niets van.
Ik ga zoeken in de 13 pagina's waar het staat en je krijgt antwoord, Margje!! "

Omdat het off topic was heb ik verder niet meer geantwoord.
Je hebt uitleg gegeven, dus ik weet ook niet wat voor een antwoord je van mij verwacht? Ik denk dat het dan misschien een discussie tussen jou en mij gaat worden en daar gaat dit topic niet over.

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

"
Omdat het off topic was heb ik verder niet meer geantwoord.
Je hebt uitleg gegeven, dus ik weet ook niet wat voor een antwoord je van mij verwacht? Ik denk dat het dan misschien een discussie tussen jou en mij gaat worden en daar gaat dit topic niet over. "

Ook geheel off-topic, maar je kan altijd reageren via PB als je dat wilt, dan kun je toch nog wat zeggen, maar ga je niet off-topic in het forum.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

"

Ja maar dat vraag ik me met heel veel afleveringen af, of het probleem altijd verdwenen blijft, want als ze het zonder CM moeten doen gaat dat vaak een stuk onzekerder.. "


Ja een goed voorbeeldje...van het weekend was er een stel,de vrouw beetje Aziatisch uiterlijk en blanke man.Zij hadden 2 jonge reuen(bruin van kleur,om even de herkenning groter te maken),uit een zelfde nest,die nu aan het puberen waren,barstte van de hormonen én kwamen daar boven op ook nog eens nooit die tuin uit O-)

Met als gevolg dat de 1 de ander uit een vorm van frustratie en onderprikkeling de ander steeds aanviel,dat is te vaak gebeurd,waardoor de andere ook steeds onzekerder werd.
Ze vlogen elkaar continue in de haren.

Cesar moest haar notabene leren wandelen met de jongens ;-) ....

De honden konden nu heerlijk naast elkaar wandelen,zonder elkaar aan te vliegen(vrij logisch,ze hadden eindelijk iets anders te doen dan elkaar alleen maar te zien in die tuin)

Op het eind van het hele programma,kwamen alle successen na verloop van tijd weer voorbij,met de homecamera...
Het antwoord van de vrouw:There doing fine :-D :-D :-D

Wat denk je hoe die honden erbij lagen????!!!
Beiden aangelijnd naast haar op de grond,op de zij MET muilkorven!!!

Dat was duidelijk géén succes verhaal(teminste niet voor mij.)

Cesar heeft het geprobeerd,maar er zijn zoveel mensen die de ballen niet snappen van honden.
En dan krijg je dit soort dingen.

Zo ontstaan ook die red-zone cases.
Mensen snappen het niet,en zijn LUI tot op het bot.

Zodra Cesar begint met fysieke correctie's ben ik al misselijk,want hij mist op dat moment héél veel signalen.

Verder is zijn gevoel juist naar de honden toe,maar de snelle oplossing bestaat niet,dus hij mag zich niet laten kennen,anders is het gewoon gezichtsverlies.Dus gebruikt hij soms harde correctie's die niet nodig zijn.
Ik zou liever zien dat hij die baasjes eens wat hakjes gaf en een ontzegging van het houden van honden.
Die mensen in America maken het echt te bont!



honden page profiel DD

honden foto van D

"

Niemand dwingt je hier ook maar ergens voor te beslissen. Er worden handgrepen aangereikt voor wat zou kunnen werken. En soms worden dingen wat stellig beweert, ok. Maar het zou wel helpen als we respect hebben voor het gebruik van dezelfde termen, anders wordt de discussie nog verwarrender. Positieve straf is een straf waarbij je zelf actief iets doet wat door de hond als vervelend wordt ervaren. Dat is geen waardeoordeel, da's gewoon een term. Zoals een positieve test voor giardia in poep betekent dat er giardia in de poep zit, niets meer en niets minder, of dat nu positief is of niet voor de hond ;-). Als je nu dat waardeoordeel effe wegdenkt bij de term positieve straf, dan is de discussie al meteen een stuk waardevrijer en prettiger ;-).

Een vraagje uit nieuwsgierigheid; gebruikte jij de prikband om je bouvier wat te leren of om hem onder controle te houden?

Mireille
"

Joh alsjeblieft, lees even een tweetal bladzijdes terug en je leest alles over de bouvier die een prikband nodig had.

Ik gebruik andere termen, en ja...ik heb respect voor andermans mening. Alleen heb ik dat niet als ze die mening door mijn strot willen duwen. En al helemaal niet als ze erbij zeggen: nou, voor de laatste maal...............of nog zo;'n leuke term als: Nogmaals, ik zeg je toch dat................
Nee, ik blijf erbij dat ieder zijn waarheid heeft en als je denkt dat je het goed doet, dan is het toch okee. Wie ben ik dan om iemand te zeggen dat het helemaal fout is wat ze doen..............ik kan hooguit proberen om ze te leren dat het anders kan, en dat is veel vriendelijker dan pushen. En willen ze het niet leren (zoals ik al eens heb meegemaakt) dan houd het op.

Nog even over dat Cesar (waarom schrijft iedereen toch CM) veranderd is. Zijn wij ook niet veranderd van mening en tactieken in de loop der jaren? Zoals ik zei, heb les gegeven 25 jaar geleden en toen was er niets anders dan een slipketting en zelfs toen al hadden wij het beroemde (beruchte volgens hier) tikje op de kont om je hond te laten zitten. 
(Ik was trouwens net met Sophietje op controle van haar operatie aan Patella Luxatie, en zag in de wachtkamer ook iemand die dat bij een jack russel toepastte. Maar dat was niet een tikje maar bijna een schop.)

Wat ik zeggen wil is dat wij met zijn allen aan het veranderen zijn en dus mag en kan Cesar ook veranderd zijn, En waarom dan denken dat het door de media komt, dat snap ik even niet.
Is er een reden dat wij aan het veranderen zijn, zal toch niet de media zijn. HEt is gewoon dat wij nadenken hoe het ook kan. Andere wegen bedenken, andere tactieken, andere meningen en andere gedragingen. Alles bij elkaar zorgt ervoor dat wij, de mens, aan het veranderen zijn. Dus waarom zou dit niet een reden kunnen zijn dat Cesar veranderd is.

Tenzij je met hem gesproken hebt en dus dat je het uit eerste hand hebt gehoord. Dan pas zou je dat kunnen zeggen, anders niet.

honden page profiel NicoleNicole

honden foto van Nicole

Wat ik heel goed vind is dat hij elke hond toch een kans wil geven. Wat ik ook heel goed vind is dat hij de baasjes aanwijst als vaak de veroorzaker van gedrag bij de hond. Wat ik ook heel goed vind is dat hij de amerikaanse hondenbaasjes laat zien dat je echt toch wel met je hond moet wandelen en als ze echt niet willen dan een alternatief biedt. Ben zelf geen voorstander van een loopband maar ik ben dan ook een echte wandelaarster :-).
Wat ik wel jammer vind is dat iedereen maar zijn technieken er op los gebruikt. Cesar milan sist en iedereen sist op straat naar zijn hond..nee dan denk ik doe maar even weer normaal met z'n allen. Al met al kijk ik graag maar dan gaat het meer om het kijken naar de honden en de baasjes dan om de uitkomst en het leergehalte.Ik denk een goede gozer met hart voor honden.
Wat ik trouwens ook jammer vind is dat ineens allemaal mensen een pitbull willen en die dan Daddy gaan noemen..mensen..kom op nou toch..je maakt toch geen trend van een dier..

honden page profiel DD

honden foto van D

"
Omdat het off topic was heb ik verder niet meer geantwoord.
Je hebt uitleg gegeven, dus ik weet ook niet wat voor een antwoord je van mij verwacht? Ik denk dat het dan misschien een discussie tussen jou en mij gaat worden en daar gaat dit topic niet over. "

Dan had je beter de vraag via pb kunnen stellen,. Ik geef je netjes antwoord en ik hoop dan dat je even verteld dat je mijn antwoord snapt of niet snapt. Anders schrijf ik het voor jan met de korte achternaam, dat is toch zonde. Tenslotte vroeg jij er om, toch?

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z

honden foto van mary S&A&Z

"
Dan had je beter de vraag via pb kunnen stellen,. Ik geef je netjes antwoord en ik hoop dan dat je even verteld dat je mijn antwoord snapt of niet snapt. Anders schrijf ik het voor jan met de korte achternaam, dat is toch zonde. Tenslotte vroeg jij er om, toch? "

 Sorry, maar hier heb ik geen zin in.

honden page profiel DD

honden foto van D

"
Wat ik trouwens ook jammer vind is dat ineens allemaal mensen een pitbull willen en die dan Daddy gaan noemen..mensen..kom op nou toch..je maakt toch geen trend van een dier.. "

Dat gebeurd al jaren. Kijk maar naar Lassie, naar de 110 en 1 Dalmatiers, naar Rex, en ga zo maar door. Daar is dus niets in veranderd,. Het jammere daarvan is dat al die honden (beroemde rassen) werden doorgefokt en zo had je dus Dalmatiers die helemaal niet meer zo vriendelijk waren en zelfs de Lassies waren agressief.

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker

honden foto van Uma & Joker

"

uiteindelijk niet omdat mensen het ''mishandeling'' vonden en ze vertelden dat het voor olly`s karakter alleen maar tegenwerkte...
omdat olly angstig is namelijk.

toen ben ik doorgegaan met de lange riem en het gaat nu uitstekend :-)

dus we hebben geen bandje gebruikt "



Goed dat jullie het niet hebben gedaan.
Fijn dat het nu ook zo goed gaat!

Je wilt toch dat je hond bij jou in de buurt blijft omdat hij je vertrouwd en niet omdat hij bang is voor de buitenwereld.

In mijn ogen is een schokband bij wegloop problemen gebruiken echt geen goed ding.
Je geeft je hond dan een schok wanneer hij je negeert als je hem roept. Nou, dan associeert hij de baas toch alleen maar met een schok? Dan wordt de baas buiten iets negatiefs.

honden page profiel --

honden foto van -

"

Super toch, aanhouder wint! ;-)
Je mag trots zijn op jezelf! :-D

"


dat ben ik zeker :-) en op hem ;-)

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker

honden foto van Uma & Joker

"

dat ben ik zeker :-) en op hem ;-) "


Ja dat snap ik :-D

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

"
Dat gebeurd al jaren. Kijk maar naar Lassie, naar de 110 en 1 Dalmatiers, naar Rex, en ga zo maar door. Daar is dus niets in veranderd,. Het jammere daarvan is dat al die honden (beroemde rassen) werden doorgefokt en zo had je dus Dalmatiers die helemaal niet meer zo vriendelijk waren en zelfs de Lassies waren agressief. "

Dat is inderdaad niets nieuws..
Een Jack Russel in een reclame en iedereen wil zo'n leuk klein beestje.
Meer recent een Nova Scotia Duck Tolling Retriever in een reclame en hup de beesten zijn niet aan te slepen.
Zelfs met kruisingen als Benji... iedereen op zoek naar een Benji.. en hobbyfokkers (als je het zo mag noemen) gaan Benji's verkopen. Het hele bestaat niet, maar goed..
En nu wil iedereen een daddy.
En de meeste verdiepen zich dan ook nog eens niet in het ras en na 7 maanden zitten ze met zn allen in het asiel.
Mensen..

honden page profiel --

honden foto van -

maar het erge vond ik nog wel..
ik kwam een man tegen en die zei tegen mij:
gebruik een slipketting
als je hond ergens op gericht is, trek je en zeg je serieus: nee

maar ik zei: maar zo kan je hond toch niet leren om bij je te komen?

maar hij zei: hij leert zo niet gericht te zijn op alles...

toen vertelde ik het thuis en mijn moeder vond het ook onzin
maar die man zag er naar uit alsof hij alles wist en zei ook: ik heb ook een hond geholpen hier in de buurt...

pff, ja daaggg!!
_________________


maar nu even weer verder met cm:

iemand zei iets over cm`s roedel... er was iets mee en ik had daar een vraag over... ik zoek hem ff...

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker

honden foto van Uma & Joker

"
Dat is inderdaad niets nieuws..
Een Jack Russel in een reclame en iedereen wil zo'n leuk klein beestje.
Meer recent een Nova Scotia Duck Tolling Retriever in een reclame en hup de beesten zijn niet aan te slepen.
Zelfs met kruisingen als Benji... iedereen op zoek naar een Benji.. en hobbyfokkers (als je het zo mag noemen) gaan Benji's verkopen. Het hele bestaat niet, maar goed..
En nu wil iedereen een daddy.
En de meeste verdiepen zich dan ook nog eens niet in het ras en na 7 maanden zitten ze met zn allen in het asiel.
Mensen.. "


Ja, ik zie hier in het park al een aantal Amstaff/pitbulls rondlopen met de naam Daddy...

honden page profiel --

honden foto van -

" maar het erge vond ik nog wel..
ik kwam een man tegen en die zei tegen mij:
gebruik een slipketting
als je hond ergens op gericht is, trek je en zeg je serieus: nee

maar ik zei: maar zo kan je hond toch niet leren om bij je te komen?

maar hij zei: hij leert zo niet gericht te zijn op alles...

toen vertelde ik het thuis en mijn moeder vond het ook onzin
maar die man zag er naar uit alsof hij alles wist en zei ook: ik heb ook een hond geholpen hier in de buurt...

pff, ja daaggg!!
_________________


maar nu even weer verder met cm:

iemand zei iets over cm`s roedel... er was iets mee en ik had daar een vraag over... ik zoek hem ff... "
helaas... kan de reactie niet vinden.... maar ik weet niet echt zeker wat er nou echt in stond... en dus weet ik de vraag niet ;-)

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

" maar het erge vond ik nog wel..
ik kwam een man tegen en die zei tegen mij:
gebruik een slipketting
als je hond ergens op gericht is, trek je en zeg je serieus: nee

maar ik zei: maar zo kan je hond toch niet leren om bij je te komen?

maar hij zei: hij leert zo niet gericht te zijn op alles...

toen vertelde ik het thuis en mijn moeder vond het ook onzin
maar die man zag er naar uit alsof hij alles wist en zei ook: ik heb ook een hond geholpen hier in de buurt...

pff, ja daaggg!!
_________________


maar nu even weer verder met cm:

iemand zei iets over cm`s roedel... er was iets mee en ik had daar een vraag over... ik zoek hem ff... "

Sja is stond te wachten voor de snackbar met Biko, komt er een man aanlopen en die kan bij me in de buurt komen (wat ik normaal vind overigens) grist Biko zijn riem uit mijn handen en zegt: 'geef hem maar twee weken aan mij, dan kan niemand meer bij je in de buurt komen'. Dus ik gris de riem terug en zeg dat ik dat geen goed iets vind. Maar hij was trainer en hij wist echt wel waar hij het over had, hij zou me wel wat laten zien! Dus ik vertel dat ik ook trainer ben. Hij keek me heel raar aan en vroeg wat voor training ik dan deed. Ik vertellen dat ik puppycursus en training voor volwassen hond met gedragsproblemen geef met behulp van de clicker. De man kwam niet meer bij van het lachen. Als ik eens een echte training wilde volgen, moest ik maar bij hem aanbellen.. ;-)
En ik was eerlijk gezegd best een beetje beledigd! Alsof je als je (overwegend) positief traint je meteen een watje ben, zo'n vrouwtje wat zich een beetje pupjes bezig houdt en nooit boos kan worden enzo. Terwijl ik een redelijk temperamentvol typje ben ;-) :-)

honden page profiel SiberienneSiberienne

honden foto van Siberienne

"

Ik gebruik andere termen, en ja...ik heb respect voor andermans mening. . "


Als ik in een gesprek met jou al niet af kan spreken hoe we wat noemen zodat we elkaar kunnen begrijpen, en dan heb ik het juist niet over normen en waarden maar puur over technische termen, dan ben ik uitgepraat...
Jammer hoor! Ik hoop ook niet dat je het ziet als een aanval op jouw normen en waarden, want zo is het niet bedoeld. Mocht je het zo op willen vatten, be my guest.. ;-).

Mireille

honden page profiel --

honden foto van -

"
Sja is stond te wachten voor de snackbar met Biko, komt er een man aanlopen en die kan bij me in de buurt komen (wat ik normaal vind overigens) grist Biko zijn riem uit mijn handen en zegt: 'geef hem maar twee weken aan mij, dan kan niemand meer bij je in de buurt komen'. Dus ik gris de riem terug en zeg dat ik dat geen goed iets vind. Maar hij was trainer en hij wist echt wel waar hij het over had, hij zou me wel wat laten zien! Dus ik vertel dat ik ook trainer ben. Hij keek me heel raar aan en vroeg wat voor training ik dan deed. Ik vertellen dat ik puppycursus en training voor volwassen hond met gedragsproblemen geef met behulp van de clicker. De man kwam niet meer bij van het lachen. Als ik eens een echte training wilde volgen, moest ik maar bij hem aanbellen.. ;-)
En ik was eerlijk gezegd best een beetje beledigd! Alsof je als je (overwegend) positief traint je meteen een watje ben, zo'n vrouwtje wat zich een beetje pupjes bezig houdt en nooit boos kan worden enzo. Terwijl ik een redelijk temperamentvol typje ben ;-) :-) "


das gestoord.
hoe haal je in je hoofd om iemands anders hond af te pakken

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Nou moet ik wel zeggen dat het lastige begrippen zijn, positieve/negatieve straf/beloning.
Ik heb de opleiding voor gedragstherapeut gedaan en er zijn er vele die zakken op dat stukje. Die zitten allemaal in de honden, maar het is voor veel mensen gewoon een ingewikkeld iets.
En dan niet eens zo zeer het verschil tussen postief/negatief, maar in wel geval het positief of negatief is. Want je kunt het soms van twee kanten bekijken.
Ik twijfel zelf altijd bij:
Je hond valt uit naar andere honden. Je leidt hem af met een bal. Het uitvallen wordt minder.
Ik voeg iets toe, de bal, dus dat is positief. Het uitvallen neemt af, dus dat is een straf. Maar het gewenste gedrag neemt toe, dus dat is een beloning.
Ik ga voor positieve beloning..  Maar vervang ik die bal door een ruk aan de slipketting, wat is het dan? Ik voeg iets toe, nog steeds positief dus. Het gedrag neemt af, dus een straf. Maar ook hier neemt het gewenste gedrag ook toe... toch is dit een positieve straf.
Of denk ik nou verkeerd?

Maar goed:
Positief straffen: je voegt iets toe waardoor het gedrag afneemt. (boze nee)
Negatieve straf: je neemt iets weg, waardoor het gedrag afneemt. (stopt de bal weg)
Positieve beloning: je voegt iets toe, waardoor het gedrag toeneemt. (wat lekkers geven)
Negatieve beloning: je neemt iets weg, waardoor het gedrag toeneemt. (je stopt de druk op de halsband.)
Allemaal voorbeelden.. niet persee goede ;-)

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

"

das gestoord.
hoe haal je in je hoofd om iemands anders hond af te pakken "

Ja dat is enorm gestoord. Ik moest ook even denken voor ik de riem weer terug pakte. Even verwerken in mijn hoofd of dit nou echt gebeurde.. helaas.. deze man was zo gestoord. En mijn vriend stond in de snackbar en dacht dat ik leuk stond te praten met iemand.. :s

honden page profiel SiberienneSiberienne

honden foto van Siberienne

" Nou moet ik wel zeggen dat het lastige begrippen zijn, positieve/negatieve straf/beloning.
Ik heb de opleiding voor gedragstherapeut gedaan en er zijn er vele die zakken op dat stukje. Die zitten allemaal in de honden, maar het is voor veel mensen gewoon een ingewikkeld iets.
En dan niet eens zo zeer het verschil tussen postief/negatief, maar in wel geval het positief of negatief is. Want je kunt het soms van twee kanten bekijken.
Ik twijfel zelf altijd bij:
Je hond valt uit naar andere honden. Je leidt hem af met een bal. Het uitvallen wordt minder.
Ik voeg iets toe, de bal, dus dat is positief. Het uitvallen neemt af, dus dat is een straf. Maar het gewenste gedrag neemt toe, dus dat is een beloning.
Ik ga voor positieve beloning..  Maar vervang ik die bal door een ruk aan de slipketting, wat is het dan? Ik voeg iets toe, nog steeds positief dus. Het gedrag neemt af, dus een straf. Maar ook hier neemt het gewenste gedrag ook toe... toch is dit een positieve straf.
Of denk ik nou verkeerd?

Maar goed:
Positief straffen: je voegt iets toe waardoor het gedrag afneemt. (boze nee)
Negatieve straf: je neemt iets weg, waardoor het gedrag afneemt. (stopt de bal weg)
Positieve beloning: je voegt iets toe, waardoor het gedrag toeneemt. (wat lekkers geven)
Negatieve beloning: je neemt iets weg, waardoor het gedrag toeneemt. (je stopt de druk op de halsband.)
Allemaal voorbeelden.. niet persee goede ;-) "


Je denkt toch een beetje "verkeerd", je gebruikt positief op twee manieren. Positief straffen is een voor de hond als onaangenaam ervaren prikkel toedienen. Het afleiden met de bal is trouwens geen straf en geen beloning. Het is in het engels luring, oftewel gedrag uitlokken. Dat de hond gewenst gedrag vertoont en dan de bal krijgt, dat is een beloning. Dus positieve beloning, net als een brokje oid.

Je hebt dus een positief effect of een positieve prikkel, die twee dingen leiden tot verwarring in jouw voorbeelden. Je zet ook in je stukje over de negatieve en positieve beloningen en straffen er meteen een effect bij, ik denk dat dat de valkuil is. Immers een positeve straf kan ook geen effect hebben ;-) of iets positief of negatief is in in dit gebruik van de termen, meet je niet af aan het effect. Snap je wat ik bedoel?

Groet, mireille

honden page profiel Cindy & JaydenCindy & Jayden

honden foto van Cindy & Jayden

" @cindy
Misschien begrijp ik je inderdaad verkeerd, maar dat zal dan zeker te maken hebben met dat je bepaalde termen verkeerd gebruikt. Een positieve correctie is niet iets positiefs! Het is gewoon een correctie waarbij het gedrag afneemt doordat je een "vervelende" prikkel toevoegt. Niets meer en niets minder. Als je daarbij ook nog zegt "baat het niet dan schaadt het niett", dan is dat m.i. een slecht advies. Als je iets anders bedoelt dan moet je het anders vertellen. En dat is niet denigrerend bedoelt. "

Het klopt idd dat ik die term verkeerd heb gebruikt in mijn post. Ik haalde correctie en positieve bekrachtiging even door elkaar....maar ik blijf erbij dat jouw toon nou niet bepaald uitnodigd om eens gezellig van gedachten te wisselen. En ik geloof dat je echt wel weet waar je het over hebt, maar het is jammer dat je je kennis op zo'n nare manier verwoord. Ik denk dat een aantal van ons hier veel van je zouden kunnen leren. Maar daar op deze manier niet zo'n zin in hebben.
En even voor de goede orde, met negeren bedoel ik gedrag negeren, niet de hond negeren! Maar goed ik denk dat je dat zelf ook wel had begrepen....

honden page profiel --

honden foto van -

"

Ja dat snap ik :-D
"


ook bij die debutantenwedstrijd... hij wou niet... dat zag je, zelfs niet naar die plek met toeschouwers, maar hij deed het toch! zelfs de trainster was verbaast! ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Cesar Millan, ja of nee?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 15 van 29 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 1516 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^