Ziggy heeft het radius-curvus-syndroom!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NicoleNicole

honden foto van Nicole

Hallo,

In februari kreeg ik dan uiteindelijk mijn hondje. Wilde in eerste instantie een husky puppy, maar ik toen ik Ziggy tegen kwam op het internet was ik verkocht. Klein beetje verschil maar..:-D
Ziggy is een hondje uit Griekenland, hij is op vier weken oud gevonden op straat met zijn 3 broertjes, zonder zijn moeder. Op 4 en een halve maand oud is hij naar NL gekomen en op 5 maanden mocht hij dan uiteindelijk met mij mee naar huis.
Ik natuurlijk helemaal in de wolken, hij was wat paniekerig naar vreemde mensen toe, maar naar mij helemaal niet en ik kan alles met hem doen. Het is een kleine hond, 15 kilo. Er zit iets van een teckel in, maar zeker ook iets groters want hij heeft de kracht van een grote hond en zijn 3 broertjes zijn allemaal veel hoger dan hem.

Toen Ziggy ongeveer 8 maanden oud was, begon hij een beetje kreupel te lopen met zijn rechtervoorpootje. Het was niet zo heel erg, dus ik dacht; ik kijk het even aan. Toen op een dag was hij aan het rennen in het bos en het ging mis. Ziggy zakte door het pootje en viel hierdoor..Ziggy begon te piepen en kon niet meer lopen. Ik heb hem moeten dragen naar de auto. Gelijk naar de dierenarts gegaan en na een tijdje voelen wist de da waar de pijn zat, bij de elleboog. Het klonk niet goed.

Gelijk een afspraak gemaakt bij Dr. Crama(orthopeed) in Rotterdam en rontgefoto's laten maken. En ja, Ziggy had het radius-curvus-syndroom. Ik ben doorgestuurd naar Anubis in Belgie om een CT scan in 3D te laten maken om te kijken of er al veel artrose was en of allebei de voorpootjes geopereerd moeten worden of maar een.
Eenmaal daar was de uitslag positief. Er was geen artrose gevonden, geen losse botstukken en met een beetje geluk hoefde alleen het rechterpootje geopereerd te worden.

Eenmaal later gesproken met iemand die ook een hondje heeft met RCS en die vertelde mij dat de uitslag over haar hondje ook positief was, maar uiteindelijk bleek het toch niet zo positief te zijn. Vaak komt er namelijk ook heupdysplasie bij kijken. Dus ik weer met Ziggy op pad om foto's te maken van de heupen en natuurlijk; linkerheup heupdysplasie. Het zal eens een keer wel mee zitten...;-)
De dierenarts die de heupdysplasie constateerde was ook minder positief. Als het rechterpootje geopereerd moet worden, dan moet links hoogstwaarschijnlijk ook omdat die belast gaat worden. Ook krijgt Ziggy sowieso artrose of er nou geopereerd gaat worden of niet en nu dus ook aan de linkerheup.

Ik vroeg aan hem wat ik nou eigenlijk moet doen, want ik ben een beetje ten einde raad. Hij had gezegt dat als ik mijn hond een hondenleven wil geven, dus lekker uren door het bos of over het strand rennen, dan moet ik de operatie doen..maar het wil niet zeggen dat het ook 100% goed gaat komen, misschien zal Ziggy nooit meer de oude worden en dan met operatie wordt artrose wel uitgesteld maar zal rond 7 of 8 jarige leeftijd toch op komen spelen. Of Ziggy een aangepast leven geven, 5 a 6 x per dag een kwartier met hem lopen, 1 of 2x per week los laten, meer niet! En dan wachten tot Ziggy niet meer kan van de pijn en in laten slapen. Dan kan Ziggy misschien nog 2 a 3 jaar mee. Of Ziggy lekker laten genieten van het leven, elke dag met hem weg gaan en volstoppen met pijnstillers en dan kijken hoe lang hij het volhoudt..

Dit is toch een onmogelijke keus? Ik wil niet beide poten laten opereren omdat hij dan 2x 8 weken in een bench moet en 1 jaar tot anderhalf jaar moet revalideren, maar ik kan hem toch ook niet maar 1 a 2 x per week maar loslaten want ik heb geen luie hond, nee, ik heb een hond met super veel energie die eigenlijk elke dag minstens een uur moet rennen...

Ik wil sowieso nog langs andere specialisten gaan om te kijken wat hun ervan vinden, maar ik vertrouw die mensen niet zo omdat ze allemaal geld willen verdienen. :'(

Heeft er iemand ervaring met het RCS of heeft iemand tips wat ik zou kunnen doen of wat ik moet doen??!!

Sorry voor mijn lange verhaal maar ik ben ten einde raad..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ziggy heeft het radius-curvus-syndroom!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Anoniem (Gast)

Wat erg. Met een gezonde rauwe voeding kun je in elk geval zorgen dat de rest van de botgroei geleidelijk verloopt en dat je hond hiervoor alle benodigde bouwstoffen binnen krijgt voor een goed gevoed bottenstelsel. Visolie kun je geven als ontstekingsremmer. Reguliere pijnstilling zou je kunnen vervangen c.q. afbouwen door medicinale kruiden zoals o.a. duivelsklauw en boswellia serrata. Dat zou dan mijn keuze zijn, want zo'n jonge hond al constant aan de zware NSAID's zou ik helemaal niets vinden. Voor een gerichte samenstelling afgestemd op de constitutie en het karakter van je hond, kun je terecht bij een holistisch dierenarts die ook Westers kruidengeneeswijze of TCM beoefent.
Wat je verder moet doen, lijkt mij op zich voor de hand liggend. Jouw jonge hond in opgroei kan zo ook niet verder. Zo te lezen ben je bij een goed specialist geweest (Crama).

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Sorrie, reactie is van mij.
Sterkte er mee.

honden page profiel Annet & SamAnnet & Sam

honden foto van Annet & Sam

jeetje wat naar!
ik heb geen ervaring, en zou het ook erg lastig vinden. 

Revalideren is ook een zware taak! Maar zo aangepast is toch ook wel erg moeilijk hoor. Weinig vrijheid.. maar je hebt zo te lezen ook geen garantie dat de operatie alles verhelpt..

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Persoonlijk zou ik toch laten opereren;
De keuze waar je voor staat is zwaar...revalidatie...maar je bent al zo aan je Ziggy gehecht...hem zien aftakelen,(op enkel ontstekingsremmers) is dan ook geen optie.
Een hond die verplichte rust moet, vinden wij mensen 'gruwelijk', maar de hond past zich snel aan, en als jij overtuigd bent van de 'juiste beslissing', dan zal Ziggy daar in meegaan.(een hond is niet gek!)
Het enige wat ik dan hoop is dat de kans op een zo normaal mogelijk leven er is.(dat is je twijfel, ik snap het)

sterkte

honden page profiel NicoleNicole

honden foto van Nicole

Hoi Goldendelicious,

Bedankt voor de tips! Heb alleen een vraagjes erover?
Bedoel je met rauwe voeding van dat vlees? Want dat ga ik m altijd maar van mijn dierenarts moest jd brokken gaan geven, speciaal voor de gewrichten of zo..

Die alternatieve pijnstillers en ontstekingsremmer zou ik graag willen proberen, want de pijnstillers die hij nu krijgt, werken voor geen meter. De dierenarts had gezegt datie best wel een half uurtje per dag los mag lopen maar hij gaat er alleen maar mank van lopen..

En zo'n holistische dierenarts? Waar kan ik zo iemand vinden? En kan die ook uitsluitsel geven over zijn syndroom? 

Ik weet dat ik een beslissing k

honden page profiel NicoleNicole

honden foto van Nicole

Sorry, ging iets mis..
Ik weet dat ik een beslissing moet nemen, maar ik vind het zo lastig..

Maar bedankt voor de tips met die alternatieve geneesmiddelen enz. Had er namelijk nog nooit van gehoort, gewone dierenartsen raden het zeker af? Want me dierenarts raadde ook het vlees af terwijl ik zo vaak lees en hoor dat het juist goed is! 

Groetjes, Nicole

honden page profiel NicoleNicole

honden foto van Nicole

" Persoonlijk zou ik toch laten opereren;
De keuze waar je voor staat is zwaar...revalidatie...maar je bent al zo aan je Ziggy gehecht...hem zien aftakelen,(op enkel ontstekingsremmers) is dan ook geen optie.
Een hond die verplichte rust moet, vinden wij mensen 'gruwelijk', maar de hond past zich snel aan, en als jij overtuigd bent van de 'juiste beslissing', dan zal Ziggy daar in meegaan.(een hond is niet gek!)
Het enige wat ik dan hoop is dat de kans op een zo normaal mogelijk leven er is.(dat is je twijfel, ik snap het)

sterkte "

honden page profiel Nadine Nadine goedgekeurde fokker

honden foto van Nadine

Gaan spieropbouwende oefeningen ook niet helpen, veel wandelen fietsen en zwemmen.

De meeste dierenartsen raden operaties aan die niet nogig zijn

honden page profiel NicoleNicole

honden foto van Nicole

Sorry hoor, ben nieuw op het forum dus snap er nog niet veel van! 
Saskia, ik ben blij dat er teminste nog iemand is die zegt voor opereren te kiezen. Alle mensen in mijn omgeving zouden het niet en dan denk ik; besef je wel dat t je hond is waar je zielsveel van houdt! Ik weet het gewoon niet. Ik heb verhalen op internet gelezen dat honden ook psychische schade oplopen door dit hele gedoe en hij is al best neurotisch van zichzelf dus ik ben bang dat het karakter van mijn hondje nog meer zal veranderen. Na zijn castratie is hij al veranderd in negatieve zin naar mensen toe en voornamelijk dierenartsen! Voor Ziggy is het een hel om een bezoek te brengen aan de dierenarts, een hele opgave met muilkorfjes en heel veel stress! Dus dat probeer ik zo weinig mogelijk te doen! En met zo'n operatie zal ik toch vaak ter controle terug moeten komen etc..

Het is zo lastig..:-(

honden page profiel NicoleNicole

honden foto van Nicole

Hoi Nadine,

Fietsen met hem mocht ik sowieso niet doen, ik mag 3x per dag een half uur met hem wandelen en ik zou eens moeten kijken of ik hem ergens in zo'n bak kan laten zwemmen want in het meer of de zee wil hij absoluut niet zwemmen..

Ik wilde ook met hem die spieropbouw doen, maar hij loopt gelijk na een half uur mank! Eerst kreeg hij loxicom pijnstillers, maar nu onior ofzo? En sinds die nieuwe pijnstillers is het helemaal een drama! Na elk
Wandelingetje looptie mank! 

Ik ga morgen een afspraak maken bij Utrecht. Kijken wat zij zeggen..

honden page profiel Erika & JettaErika & Jetta

honden foto van Erika & Jetta

wauw moeilijk geval, voor dat ik las over de lange revalidatie dacht ik meteen "doen!" dat hij tot 7 of 8 jarige leeftijd nog goed zou zijn vind ik lang, dan heeft hij nog een mooi leven gehad, die jaren vind ik zeker de moeite.
Maar jah dat revalideren, daar heb ik geen ervaring mee, wat houdt dat jaar revalidatie juist in? Dat hij nog alles rustig aan moet doen?
Ik ken Ziggy zijn karakter niet zo goed, maar moest het bij die 2x8weken bench blijven, zou ik het wel doen als ik jou was. Je kan je hond ook mentaal bezighouden met rustige spelletjes, een kong bv, hij zal zich ook wel aanpassen aan zijn operatie volgens mij.

Ik herinner mij een verhaal hier op het forum van mensen die iets soortgelijks hadden met hun jonge berner sennen, Bo dacht ik, ik weet alleen niet meer hoe ze noemen, misschien iemand anders hier? Dan zou je hen eens kunnen pb'en als je wil :-)

Alvast veel succes met de beslissing die je gaat maken, je hebt het beste met je hondje voor he.

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Ik wacht samen met je op het oordeelkundige advies van Utrecht.

even om m'n antwoord te motiveren;

Ik ken een koppel met een Newfy pup (van een rasfokker, betrouwbaar).
De pup kreeg al snel de diagnose HD, de optie was of opereren (twee kanten), of terugbrengen naar de fokker, en een nieuwe pup krijgen.
Het koppel (kinderloos), was al zo gehecht aan de pup, dat ze zijn gegaan voor de dubbele operatie.(waar ze voor moesten sparen)
Iedereen uit hun omgeving vond dit vreemd, maar als je het koppel kende, was het niet raar...

Op het moment heb je nog een keuze(een moeilijke)...zeggen ze in Utrecht dat het er niet echt rooskleurig uitziet, dan vervallen er voor jou ook opties...(dan komt, dan maalt)
Waar je dan voorstaat,...zwaar

Laat zeker iets weten!

sterkte, en succes

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

" Hoi Goldendelicious,

Bedankt voor de tips! Heb alleen een vraagjes erover?
Bedoel je met rauwe voeding van dat vlees? Want dat ga ik m altijd maar van mijn dierenarts moest jd brokken gaan geven, speciaal voor de gewrichten of zo.. "


Ik bedoel zelf samengestelde voeding: http://www.rauwevoedingvoorhonden.nl/ zodat je voor een groot deel zelf in de hand hebt wat je voert. Daarin zitten alle beschikbare aminozuren, mineralen, vitamines en spoorelementen die voor je hond volledig opneembaar zijn. De (natuurlijke) medicatie voor de gewrichten kun je dan apart bijgeven en vaak is het zo dat aparte supplementering beter werkt.
Wat voor KVV gaf je dan? Radius Curvus syndroom is of een genenkwestie of er zit een onbalans in de voeding. Jouw hond heeft waarschijnlijk eerst een tijd op straat geleefd? Wellicht was de moeder ook niet in topconditie en heeft het doorgegeven aan d'r pups. Dit krijg je niet zomaar even goed, maar om erger te voorkomen is een soortgerichte voeding wel aan te raden. De voeding moet je per definitie onder de loep nemen. Er is binnen het zelf samenstellen veel mogelijk en er zijn 2 producenten waaraan dierenartsen verbonden zijn die op verzoek een gemalen voeding maken. Qua kosten zal dit niet meer zijn dan de kiloprijs van een dieetbrokvoeding en de ingrediënten er van zijn vele malen hoogwaardiger. Dus ikzelf zou niet kiezen voor brok, maar voor een kwalitatief hoogstaande rauwe voeding. En mijn dierenarts heeft zich niet met de voeding van mijn honden te bemoeien. Daar zijn andere deskundigen voor die zich wel hebben verdiept in de waarde van rauwe voeding en zich niet verlaten op fabrikanten waar provisie op te behalen valt.

" Die alternatieve pijnstillers en ontstekingsremmer zou ik graag willen proberen, want de pijnstillers die hij nu krijgt, werken voor geen meter. De dierenarts had gezegt datie best wel een half uurtje per dag los mag lopen maar hij gaat er alleen maar mank van lopen..


En zo'n holistische dierenarts? Waar kan ik zo iemand vinden? En kan die ook uitsluitsel geven over zijn syndroom? 

"


Als de pijnstilling niet werkt, dan is de NSAID die je nu gebruikt waarschijnlijk niet geschikt voor je pup. Je zou toch enig effect moeten gaan zien, maar niet elk middel is geschikt. Ik zal je een PB sturen met adressen van holistische dierenartsen. Zij bekijken de hele hond en kunnen de bijwerkingen van de reguliere medicatie afremmen, het is mogelijk dat de medicatie kan worden afgebouwd door middel van inzet van medicinale kruiden of homeopathie, gecombineerd met acupunctuur. Het is een ondersteuning op regulier.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

" Sorry, ging iets mis..
Ik weet dat ik een beslissing moet nemen, maar ik vind het zo lastig..

Maar bedankt voor de tips met die alternatieve geneesmiddelen enz. Had er namelijk nog nooit van gehoort, gewone dierenartsen raden het zeker af? Want me dierenarts raadde ook het vlees af terwijl ik zo vaak lees en hoor dat het juist goed is! 

Groetjes, Nicole "


Nee hoor, er zijn dierenartsen die respecteren dat er meer is dan regulier alleen. Veel heb je zelf in de hand door goed te communiceren en de mogelijkheden voor je hond na te gaan.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ziggy heeft het radius-curvus-syndroom!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: roxy is jarig!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^