Help mijn hondje kan niet mee in de auto??????

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel  vicky vicky

ik heb een jack russel, een zeer lieve en voorbeeldige hond maar ik heb een probleem dat is de auto.als hij klein was heb ik hem de auto en alle ander dingen gewoon gemaakt en dat was geen probleem , hij lag te slapen. Nu met ouder worden is het probleem begonnen. Mijn hondje springt zeer blij en overtuigend in de auto hij wil zelfs graag mee zou je zeggen, stilstaan geen probleem maar vanaf de auto rijd begint hij te janken , te blaffen, springt van links naar rechts het is echt niet te doen , heb al vanalles geprobeerd in bench wil hij niet , achteraan zitten bij hem op de achterzetel , we hebben namelijk verdonkerde ruiten achteraan helpt even maar hij begint binnen de vijf minuten toch te janken en te springen. Het is echt beu nocchtans als ik vroeger als hij klein was op reis er mee was het een engel de mensen wisten niet dat we een hond meehadden zo stil was hij.Kan iemand me helpen zodat hij terug meekan op reis ik zou je eeuwig dankbaar zijn. Alle mogelijkheden welkom

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Help mijn hondje kan niet mee in de auto??????" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Evi * MayaEvi * Maya

honden foto van Evi * Maya

oei dat is wel een rare situatie zeker dat hij als kleine hond dit heel gemakkelijk liet doen :s

hem afleiden zal waarschijnlijk ook niet echt helpen?
en met homeopathie, misschien iets dat hem rustig maakt?

x

honden page profiel Judith & Sam & RoosJudith & Sam & Roos

honden foto van Judith & Sam & Roos

hoi Vicky,

Wat vervelend dat hij zo druk doet in de auto! Heb je al eens een gordel voor de hond geprobeerd? Wij hebben voordat we een station kochten een tuigje voor de hond gekocht waar je hem mee aan de gordel vast kan maken. Hij zal er misschien niet stil van worden, maar hij kan in ieder geval niet meer rondspringen.

Ik geloof dat we die toen bij de Halfords gekocht hebben. Het is even vogelen met omdoen, maar het is wel veiliger. Het is dus eigenlijk iets wat je in plaats van de bench kunt proberen.

Hopelijk heb je daar iets aan! Succes!

honden page profiel Judith & Sam & RoosJudith & Sam & Roos

honden foto van Judith & Sam & Roos

ow ik bedoel dus een stationwagen he ;-)

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

je hondje wordt niet ziek in de auto? gaat niet overgeven oid

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

'In de bench wil hij niet?'. Gewoon er in stoppen hoor, jij bepaalt!

Maar wat ik zou doen, is met hem oefenen. Op een parkeerplaats gaan rijden. Elke keer als hij blaft de auto stoppen. Pas als hij stil is, hem belonen (iets lekkers richting zijn kant gooien of 'braaf' zeggen. Dan weer gaan rijden en weer stilstaan als hij blaft. Zo leert hij gauw aan dat hij stil moet zijn (stil zijn levert hem iets op, iets lekkers.... en blaffen levert niets op, want er wordt niet gereden).
Gewoon 5 minuutjes oefenen, paar keer per dag. Met een slimme hond als een jack russel moet hij zo door hebben wat de bedoeling is!

Misschien is het ook handig als er iemand meerijdt, die hem dan corrigeert/iets lekkers geeft. Als jij dat onder het rijden moet doen, is het niet echt handig!

Veel succes ermee!! :-D

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Zoals Angela het zegt heb ik het ook gedaan !

Tibo had een panische angst van de auto toen hij uit het asiel kwam ! Hij sprong er wel in maar owee als ik hem startte !

Ik ben dan begonnen met hem eerst in de auto te laten en hem gewoon te starten zonder te rijden en hem dan een snoepje te geven. Dan gewoon terug naar binnen zonder te vertrekken.

Zo heb ik het dan opgebouwd, de volgende keer een klein stukje rijden en weer een beloning.

Daarna wat verder en naar een plaats waar hij het liefste komt, namelijk het bos.

Nu rijd hij rustig mee enkel op de autosnelweg moet ik nog wat verder oefenen, hij denkt dat de bruggen op hem gaan vallen, dan duikt hij altijd weg :-D

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

En inderdaad, in het begin zat er ook iemand naast hem om hem wat af te leiden !

Het heeft goed gewerkt bij ons !

honden page profiel ThijsThijs

honden foto van Thijs

Ik denk dat dat wat Marie-Rose verteld een goede optie is. Even helemaal op nieuw beginnen.

honden page profiel Ronny NussbaumRonny Nussbaum

honden foto van Ronny Nussbaum

Hm, ik zou toch wel willen weten wat de oorzaak is. Wat is zijn lichaamshouding, hoog of laag. Hoe jankt hij? Er is namelijk janken, maar ook piepen en yellen en de betekenis is wel wat anders. En het kan zowel een goede als een minder goede betekenis hebben. (opwinding, invitatie tot spel, opwinding bij groet, nood aan basisbehoeftes zoals voedsel, drinken, aandacht, het kan anticipatie zijn op iets wat hij supergraag heeft...)

Verschillende oorzaken vragen achter een verschillende aanpak.

honden page profiel

Mischien een oortje geven? Als Xenia in de auto moet springt ze daar heel gewilig in en als je rijd vraag je je je soms af of Xenia wel mee is. Nu als we langer moeten rijden geef ik haar een varkensoor is ze wel lange tijd zoet mee, als ik er koop kom thuis pak is ongeopend maar ze riekt het gewoon en staat al klaar O-) .

honden page profiel  vicky vicky

mijn hondje is nu zeven jaar geworden en is kruising jack russel yorkshire en is normaal zeer rustig maar nu kan ik er niks meer mee aanvangen in de auto, t is wel een zenuwachtige hond. Hij zit geen minuut stil , hij begint meestal eerst te piepen stil en dan begint hij luider en loopt constant van links naar rechts wil gewoon niet op zijn gat zitten in de auto en steeds naar de venster als we zeer traag rijden met venster volledig open mindert het een beetje maar op den duur begint hij weer harder t is oorverdovend.Hij wil steeds buitenkijken en zijn kop uit venster steken anders ist niet goed, er is niks mee aan te vangen.Een gordel ofzo helpt niet tegen het janken want dat is het beuste het stilzitten kan ik wel iets op vinden maar t lawaai niet Ik hoop dat ik een oplossing vind hiervoor.

honden page profiel

Mischien als het mogelijk is eerst nog een flinke wandeling maken met haar voordat ze in de auto moet en dan tesnoods nog een oortje ofzo dat hij iets te doen heeft.

honden page profiel Sandra de MolSandra de Mol

honden foto van Sandra de Mol

Hoi Hoi,
Noa is ook helemaal hyper in de auto.
Daarom zit ze ook vast in een tuigje en gordel.
En nog is ze hyper maar ze kan niet meer door de hele auto heen.

Groetjes Sandra

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Help mijn hondje kan niet mee in de auto??????" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^