Wat doen jullie als jullie puppy aan voorwerpen bijten?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Evi * MayaEvi * Maya

honden foto van Evi * Maya

Hoi allemaal,

onze puppy is 8weken en hij verkent echt alles met zijn tandjes :-D

nu was mijn vraag, hoe lossen jullie dit op?
Er is ons verteld ( door een hondentrainer) geweest dat je hem aan zijn nekvel moet houden (zoals de moeder bij hun zou doen) en hem omhoog moet houden tot hij stopt met spartelen, zonder 1 woordt te zeggen want dan geef je hem aandacht, nou dit vind ik echt overdreven dat krijg ik niet over mijn hart om dat te doen!!!!
het volgende heeft hij ons ook gezegd, dat je hem dan in een donkere kamer moet zetten , in de wc ofzo voor 10sec en dat telkens opnieuw.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat doen jullie als jullie puppy aan voorwerpen bijten?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Suzanne Suzanne 3 doggies

honden foto van Suzanne

Wat een rare hondentrainer?
Heb van deze methodes nog nooit gehoord...
Ik zelf geef mijn pup een botje in ruil voor hetgene waaraan ze knabbelt en geef haar daarna positief aandacht, 'braaf, goed zo!' Als ik het voorwerp afpak zeg ik niets, maar beloon haar wanneer ze op dingen kauwt die van haar zijn. Weet niet of dit een goede manier is, maar lijkt bij mijn pup aardig te werken.
De schoenen kunnen gewoon (meestal) naast de mat blijven staan! :-D

Succes ermee!

honden page profiel patriciapatricia 3 doggies

honden foto van patricia

Kyra vind ook alles wat er in en rondom het huis ligt heel interesant en zet overal haar tanden in.
Zo dus ook in de schoenen en slippers,zodra ik zie dat ze erin zit te bijten loop ik er naartoe zeg alleen maar kyra eh!en ze laat los,ik beloon haar dan altijd uitbundig met een dikke knuffel en een leuk speeltje waar ze haar tanden in kan zetten :-D

honden page profiel Ronny NussbaumRonny Nussbaum 3 doggies

honden foto van Ronny Nussbaum

Zeg tegen die hondentrainer dat hij terug mag komen nadat hij een cursus is gaan volgen! Hondentrainer, mijn voeten ook ja.

Grr!

Enfin ja, positief blijven Ronny. O-)

Regeltjes:
Je moet je hondje leren wat hij WEL mag doen vooraleer je hem kan "straffen".
Zorg dat hij geen fouten kan maken als je er niet bent of als je er geen tijd voor hebt.
Zorg dat hij genoeg kauwmateriaal heeft waar hij zijn gang mee mag gaan.
Neemt hij iets vast dat hij niet mag hebben, dan ruil je dat voor iets wat hij wel mag hebben.

Pups ontdekken de wereld met hun tanden, dit is zeer normaal. Babies, peuters doen net hetzelfde. Die proppen ook alles in hun mond. Wat doen we als kleine kindjes iets vast nemen wat ze niet mogen hebben? We nemen het af en ruilen het voor een rammelaar of een tutje, niet?

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

een puppy van acht weken ? gauw weg bij die trainer en een goeie zoeken, ga maar bij eshter op het forum of bij
ronny te raden.

een puppy die in spullen bijt is heel normaal, geef hem een lekker druivensuiker botje, vasthouden en je pup bijt in het stokje en niet in je spullen. de pup is net binnen en moet nog van alles leren, niks in nekvel grijpen, alles met geduld en liefde leren en afleren, dat is de methode.

vragen ? bij eshter of ronny. je vind ze bij baasjes./

gr. willemijn.

honden page profiel Evi * MayaEvi * Maya

honden foto van Evi * Maya

inderdaad ik vond het ook niet ok, die druivensuiker botjes vind je gewoon bij een dierenwinkel? en is niet schadelijk voor zijn tandjes?

ik ga zeker deze methode volgen en niet die van die trainer :s ging ik sowieso al niet doen, zie daarvoor mijn puppy veel te graag

groetjes

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Ook misschien, als je een bench hebt, eens een tijd in de bench stoppen. Kan hij ook nergens aan zitten.
Verder als hij ergens in knaagt, zorgen dat hij loslaat (gelijk commando 'los' leren) door bijvoorbeeld iets lekkers of een speeltje er voor in de plaats aan te bieden. Als het hondje loslaat en in het speeltje hapt, dan flink belonen!

honden page profiel Marianne v. B.Marianne v. B. 3 doggies

honden foto van Marianne v. B.

Deze hondentrainer heeft waarschijnlijk een pre-historisch boek over hondenopvoeding gelezen als "opleiding". Dit is echt een onvoorstelbaar achterlijk advies...

Wat anderen hierboven ook zeggen: Het voorwerp afnemen, afleiden en vervangen door iets dat de pup wél mag hebben, is de beste manier.

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Nou wat een raar mens met middeleeuwse methodes zeg.

Wij hebben onze honden nooit gestrafd als ze dat deden. Tandjes in mijn handen of kleren, dan werd er altijd een botje of speeltje in hun bekkie geduwd.
Altijd zorgen dat er genoeg te knagen ligt in de kamer.

Bijt hij op meubels dan zelfde een speeltje of botje in bekkie stoppen.

Wij zeiden als ze ergens op beten ook altijd " nee " gewoon op rustige toon.En duwde daarna botje/speeltje in de bek en zeiden dan "goed zo"of "dat is knap"op hoge toon.
Daardoor kende ze het woord | nee" heel snel en kon je het ook al snel op afstand zeggen.

En als je weg gaat is een bench ook ideaal,dan leert hij het zichzelf ook niet aan.

Succes er mee.

Groetjes Marainne

honden page profiel maaike maaike 3 doggies

honden foto van maaike

Ik heb altijd geleerd dat je een hond nooit in zijn nekvel mag pakken. Wel dat je dit omhoogtrekken met een haslband mag doen. D.w.z. Wel zorgen dat hij met zijn achterpoten de grond blijvt raken he. Dus biet ophangen. Dit werkt wel meteen. Ik heb dit geleerd om dit te doen als de up steeds in de riem bijt tijdens het wandelen. Het was maar 2 of 3 keer nodig en toen hield het op.
Ik heb deze methode nooit gebruikt als ze ergens in huis in beten. Dan pakte ik een speeltje waar ze wel in mochten bijten en gaf ze dat.

honden page profiel Evi * MayaEvi * Maya

honden foto van Evi * Maya

hey, inderdaad ik ga er nu voor zorgen dat er voldoende dingen zijn waar hij wel mag in bijten, zijn er soms voorbeelden van dingen waar ze mogen in bijten voor puppies dan, hij is nog ma 8weken???

@Angela; ik ben inderdaad al van in begin bezig met het commando los te leren telkens als hij het los laat in ruil voor een snoepje zeg ik los, maar hij leert het niet zo goed :-) heb je misschien enkele tips??

groetjes

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

@ Evi, kijk eens op deze site:

http://www.dogweb.nl/gedrag/los.html

Als de hond heeft geleerd om gauw los te laten, dan pas het commando introduceren. Dan bijvoorbeeld 'LOS, goed zo!' en dan het lekkers geven.
Belangrijk is om het in kleine stapjes te doen en veel geduld te hebben!! Wel eerst op het gedrag wachten en daarna direct belonen!

Er is veel hondenspeelgoed + traktaties te vinden waar de hond in mag bijten, bijvoorbeeld rubber botje, flostouw, bijtring, een kauwbotje. Anders ga je even naar een dierenzaak, die weten vaak wel welk speelgoed geschikt is. Je kunt die speeltjes bijvoorbeeld ook even in de vriezer leggen, het schijnt voor een puppy die pijn heeft bij het wisselen dat dat de pijn verzacht.

honden page profiel EliseElise 3 doggies

honden foto van Elise

Ik heb alles doorgelezen,ook zeer leerzaam voor mij,wij hebben gister onze golden pup Mexx opgehaald!
Ik heb ook nog een vraag; vanmorgen sprong hij tegen de lage tafel aan,toen er een boterham op lag,hoe kun je dit netjes corrigeren,ook weer een botje/speeltje voorhouden?
Bedankt voor de nuttige informatie, Elise

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

@ Elise, ik zou dit zoveel mogelijk proberen te voorkomen door de boterham niet te laten liggen en hem in de gaten te houden. Voordat hij de boterham pakt (je ziet hem dan al kijken en proberen te springen) zou ik NEE zeggen (op een rustige toon). Als hij dan niet springt, hem belonen met iets lekkers, aaien, 'braaf' etc. Natuurlijk kun je net even te laat zijn. Als hij dan al is gesprongen en de boterham heeft, ook NEE zeggen. Ruilen kan, maar grote kans dat hij de boterham veel lekkerder vindt. Als hij loslaat, zou ik hem wel belonen! Maar als hij niet loslaat dus gewoon NEE zeggen en proberen de volgende keer te voorkomen. Je kunt ook eventueel, als je merkt dat hij wil springen, je hand tussen hem en de tafel houden. Dan kan hij niet springen.

Om dit snel aan te leren, kun je ook met hem oefenen. Dus een trainingssessie van 3-5 minuten waarbij je iets lekkers op de tafel legt. Dan elke keer corrigeren als hij wil springen en hem belonen als hij het niet doet. Bij veel herhaling leert hij snel aan dat het niet de bedoeling is om iets van de tafel te pakken. Veel succes met trainen! :-D

honden page profiel Evi * MayaEvi * Maya

honden foto van Evi * Maya

@ angela: bedankt ik ga het direct is lezen

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Graag gedaan Evi! Veel succes! De uitleg is met een speeltje, maar als hij eenmaal weet wat los is, dan laat 'ie alles los!

honden page profiel Evi * MayaEvi * Maya

honden foto van Evi * Maya

inderdaad dat deed ik nu ook altij met een speeltje en los zeggen als hij het los laat om het snoepje te pakken

honden page profiel EliseElise 3 doggies

honden foto van Elise

Bedankt! Nu aan de slag! Nu weet ik in elk geval hoe ik het GOED kan corrigeren.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat doen jullie als jullie puppy aan voorwerpen bijten?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^