newfy pup wordt agressief als hij een lekker botje of iets anders heeft!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Danissa (Gast)

Hallo allemaal.

Ik heb een newfoundlander pup van 19 weken. En sinds een week of 2 word hij heel erg agressief als hij iets lekkers heeft. Bijvoorbeeld een pensstaafje of ander botje, of een appel. Het zijn vooral dingen wat hij super lekker vind want als hij gewoon brokken krijgt dan mag je gewoon in de bak komen en hem aanraken en alles. maar als hij iets heeft van wat ik genoemd heb dan mag je nog niet naar hem wijzen of zijn kant uit komen lopen dan word hij zwaar agressief. trekt echt zijn lip op en heel hard grommen en als je te dichtbij komt haalt hij echt uit. Want ik had zoiets van dit pik ik niet dus ik wilde het toch afpakken en toen hapte die wel echt naar m'n arm.
Weet niet zo goed wat ik hiermee aan moet. Het is onze eerste hond dus heb zoiets ook nog nooit meegemaakt. Voor de rest is hij super lief alleen als hij iets lekkers heeft veranderd hij gewoon in een monster!!!!
Heeft iemand tips

groetjes danissa

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "newfy pup wordt agressief als hij een lekker botje of iets anders heeft!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

marja (Gast)

Hier precies hetzelfde. Zelfs de kat mag uit zijn bak eten. Ik kan alles rustig van hem afpakken maar een paar weken geleden had ik een bot gekocht waar nog wat vlees aanzat. Viel ook echt uit toen ik dat af wilde pakken. Ik heb het 2x geprobeerd en toen het bot weggegooid en dat krijgt hij dus nooit meer. Maar vind het wel vreemd dat je alles af kan pakken behalve dat ene dingetje.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

hij veranderd in een monster, oef.

19 weken oud, heb je hond pas ? voor de rest is het een lieverd schrijf je, geef je hond iets lekkers, een appel of wat dan ook, wat geen kwaad kan, en geef dat op een plek, waar die dat rustig op kan kauwen, afpakken is dan even uit den boze.

omdat in goede banen te leiden, kan je een paar tips oppakken, en wel.........een pens staafje, ga er zelf bij zitten, en houd het vast, laat je hond er lekker aan kauwen, en laat het zelf niet los, zodat je hond gewend raakt aan het samen vasthouden, jij met je handen en hij met zijn poten en bek. forceer het niet, je hond moet een hoop leren,

er zijn honden die van nature dat in het geheel niet erg vinden als er wat afgepakt wordt, de jouwe accepteerd dat dus duidelijk niet, laat het rustig opeten, of samen vasthouden, heus je hond gaat het accepteren, een newfounlander is geen monster hoor.



leer je al om je hond te verzorgen ? daar zal je ook al aan moeten beginnen hoor.

honden page profiel Marjo en KibaMarjo en Kiba

honden foto van Marjo en Kiba

dTja, ik kan j pup geen ongelijk geven. als ik iets aan het eten ben wat ik heel lekker vind en iemand wil dat zomaar afpakken word ik ook niet zo vriendelijk. voor een hond geld, wat je heb mag je houden. dus waarom afpakken? laat de pup lkker zn dingetje op eten hij heeft duidelijk niet de vertrouwen dat hij rustig kan eten. het is ook helemaal niet nodig dat je zn lekkers af pakt en nog on natuurlijk ook.

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

Begin maar eens niets meer af te pakken. Leer hem dat het veilig is als hij iets in zijn bek heeft. dus een botje vasthouden en hem lekker laten sabbelen. Een kong vasthouden en er vlees oid in doen en delen.

ALs hij iets pakt dat je liever niet hebt pak dan iets anders en laat het hem zien op afstand of gooi het eens weg, waarschijnlijk wordt hij nieuwschierig en gaat kijken.  Ook wel handig is zijn naam goed leren zodat als je iets niet wilt dat je hem met je stem bij je kunt roepen.

De appel die je geeft hou je ook vast en laat hem er maar stukjes af knabbelen. Als hij een stukje heeft en loopt er mee weg draai jij je weg van hem.
Voerbak niets eruit halen, of pakken of aan d ehond komen  maar er een paar brokjes in doen en als hij die op heeft weer er wat in doen. Dit is puur voor het vertrouwen. dit ga je een paar weken volhouden.

ALs hij vertrouwen heeft kun je hem eens kleine stukjes geven en laat hem dan verder met rust. Het is zijn buit.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

er zijn altijd omstandigheden dat een bot afgepakt moet kunnen worden, maar dan zal je ten eerste het vertrouwen moeten winnen van je hond, samen vasthouden, en als er het bot weggehaald moet worden, bijvoorbeeld om dat je weg moet, of dat het te klein is, of een verkeerd botje, ga je leren om te  ruilen, zorg dat je iets lekkers in je zak hebt, en dat je kan ruilen, en natuurlijk niet na een minuut he, geef je hond de kans om heerlijk van het bot te genieten, ga niets forceren, niets, laat de hond in zijn waarde, maar iets afnemen, moet geleerd worden.

honden page profiel Sav&MessiSav&Messi

honden foto van Sav&Messi

idd samen vasthouden kan erg goed werken!

zomaar afpakken zou ik zelf ook niet leuk vinden. maar soms hebben ze iets wat ze niet mogen vb, ruil het met iets anders dan, een speeltje of blokje kaas van mijn part. 
dan ziet je pup het niet meer als 'afpakken'.

en zo klein en al een monster? haha, kleine donder is het gewoon:-D

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

1) ruilen..
2) wil hij niet ruilen.? zorg dan gewoon dat hij het niet te pakken krijgt.
3) Heeft hij het toch te pakken, en wil dus niet ruilen dan niet gaan lopen twijfelen met pakken, los,los,laat los, klaar, los,,laat los,,Hé, klaar.los.....Ik zeg los...
Bij 1 keer los en geen actie, komt er na 44 keer ook geen actie.
Nouja, de actie van het spelletje.. *leuk, aandacht*
Opzich mogen ze hier houden wat ze hebben..
Heb het nu 1 keer meegemaakt dat onze asielzoekrt iets had wat hij echt never nooit in wilde leveren, en wat levensbedreigend was.(gevonden ergens in de schuur qua gif).
Dan...en enkel dan, ja dan is het voor z'n eigen veiligheid, en heb ik een emmer water gepakt.
Wil je dit trainen, dan zorgen dat je ruilt met het ultieme wat hij echt altijd wil hebben.
Dus heeft hij een biefstuk te pakken (even als voorbeeld) kan jij met een koekje gaan staan zwaaien om te ruilen..maar als ik je hond was zou ik never nooit ruilen.
Dus begin met normale dingetjes waar hij niet helemaal verzot op is, en ruil dit met iets wat hij liever wil hebben.

danissa (Gast)

Bedankt voor al jullie reacties!
maar een ding begrijpen jullie verkeerd. heb ik er ook niet duidelijk bijgezet hoor maar wij pakken zijn botjes ook niet af. dat zou ik zelf ook niet leuk vinden. maar je mag niet eens zijn kant uit komen lopen of als hij zijn botje op ligt te peuzelen bij de bank en je wilt op de bank gaan zitten word hij al kwaad. je mag dan niet in zijn buurt komen!
Zoals een ander vb. Hij mag niet op de bank en gister had hij botje en gaat hij ermee op de bank liggen. Ik wilde hem alleen maar van de bank afhalen en dit kreeg ik niet voor elkaar. ik zou nooit iets afpakken als hij iets lekkers heeft maar ik wil wel gewoon normaal langs hem af kunnen lopen of naar hem kunnen kijken.
Zou ook wel normaal zijn mag ik hopen.

honden page profiel Sav&MessiSav&Messi

honden foto van Sav&Messi

" Bedankt voor al jullie reacties!
maar een ding begrijpen jullie verkeerd. heb ik er ook niet duidelijk bijgezet hoor maar wij pakken zijn botjes ook niet af. dat zou ik zelf ook niet leuk vinden. maar je mag niet eens zijn kant uit komen lopen of als hij zijn botje op ligt te peuzelen bij de bank en je wilt op de bank gaan zitten word hij al kwaad. je mag dan niet in zijn buurt komen!
Zoals een ander vb. Hij mag niet op de bank en gister had hij botje en gaat hij ermee op de bank liggen. Ik wilde hem alleen maar van de bank afhalen en dit kreeg ik niet voor elkaar. ik zou nooit iets afpakken als hij iets lekkers heeft maar ik wil wel gewoon normaal langs hem af kunnen lopen of naar hem kunnen kijken.
Zou ook wel normaal zijn mag ik hopen.


hou het dan op Willemijn haar suggestie. samen vasthouden. dus je pup het bot nooit helemaal geven. als ie op de bank ligt, naast hem gaan zitten en dan het botje zelf vasthouden zodat ie kan knagen erop!
 


"

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

een newfoundlander op de bank, als ze klein zijn zijn het zulke heerlijke bollen wol, maar ze worden toch ouder he, en groot, en sterk.

zorg altijd dat je hond als tie iets heeft, jij geeft het hem, op een plaats ligt waar je niet langs hoeft, dus zeker niet bij de bank en zeker de kans  niet geven dat tie op de bank klautert, dat is voor een newfoundlander uit den boze in de opvoed fase.

geef je je hond wat , uit zicht op een plaats waar jij je niet aan de hond stoort. en ga op de grond zitten, met het bot, samen , en ook dan niet op de bank toelaten.

is je hond gesetteld en volwassen, en denk erom ze zijn heel laat met volwassen zijn, en ze gedragen zich uitmuntend, kan je wel eens water bij de wijn doen, maar zolang je pup nog aan het leren is, niet op de bank toelaten, en niet in de loop liggen met een bot, dat vraagt om moeilijkheden.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

je hebt nog geen antwoord gegeven over of je je pup al verzorgd ? daar moet je niet te lang mee wachten, want hoe wil je een newfoundlander verzorgen als het nodig is en je bent straks een paar maanden verder ? als hij zijn pup vacht eruit gooit ? zal je nu al moeten oefenen met verzorgen.

vertel eens, doe je dat al ?

honden page profiel DanissaDanissa"LOVES"Hummer

honden foto van Danissa

je hebt nog geen antwoord gegeven over of je je pup al verzorgd ? daar moet je niet te lang mee wachten, want hoe wil je een newfoundlander verzorgen als het nodig is en je bent straks een paar maanden verder ? als hij zijn pup vacht eruit gooit ? zal je nu al moeten oefenen met verzorgen.

vertel eens, doe je dat al ?

Hoi willemijn.
Ja hoor dit doe ik zeker.
Ik ben hondentrimster. Hij gaat zeker 2x per week mee naar de trimsalon en dan gaat hij op de tafel en borstel ik hem helemaal.
En soms nog weleens thuis als hij lekker ligt te slapen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

mooi, en wat een dot, leuk dat je een profiel hebt aangemaakt.

nou dan hoef ik je niets te vertellen hoe of wat over de vacht, heb je toch vragen, mag altijd, want mijn honden trim ik altijd.

:-D

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

" Hoi willemijn.
Ja hoor dit doe ik zeker.
Ik ben hondentrimster. Hij gaat zeker 2x per week mee naar de trimsalon en dan gaat hij op de tafel en borstel ik hem helemaal.
En soms nog weleens thuis als hij lekker ligt te slapen. "



Dan zit het op dat gebied zeker wel goed..;-)

honden page profiel DanissaDanissa"LOVES"Hummer

honden foto van Danissa

Dankjewel in ieder geval.
Leuk dat er nog iemand is met ook zo'n mooie bruine beer. Hoop dat hummer ook zo groot word.
ik zag op de foto's dat jullie hem ook wel eens een groot stuk vlees geven. Wat voor vlees is dat?
En geven jullie ook brokken? zo ja welke? Ik heb van de fokker uit eukanuba puppy large breed gekregen maar ik kan nog steeds niet echt vinden welke brokken nou het beste zijn voor de newfy.

En nog een ander vraagje.
Hoe heeft jullie beer leren zwemmen? We zijn al vanaf dat hummer de entingen heeft gehad naar water toe gegaan met hem. En het gaat er wel in maar hij zwemt niet. Hij gaat precies zover dat hij nog grond onder z'n voetjes voelt haha.

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

" En nog een ander vraagje.
Hoe heeft jullie beer leren zwemmen? We zijn al vanaf dat hummer de entingen heeft gehad naar water toe gegaan met hem. En het gaat er wel in maar hij zwemt niet. Hij gaat precies zover dat hij nog grond onder z'n voetjes voelt haha. "
Dat "grombot" voor z'n neus houden.. ;-)

honden page profiel DanissaDanissa"LOVES"Hummer

honden foto van Danissa

" Dat "grombot" voor z'n neus houden.. ;-) "

Haha nee dat werkt echt niet!!
We hebben hem al geprobeerd erin te lokken met heel veel lekkers.
Maar toch bedankt haha!

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

Je zou even kunnen wachten tot het water warmer wordt en het weer, dan kun je zelf in het water en je pup loopt dan misschien wel mee. Ook wil het wel eens helpen een oudere hond te laten zwemmen. In elk geval niet forceren. zou het bij een new foundlander niet vanzelf gaan? Ze zijn gek op water.
Bij mijn beide flatcoateds duurde het tot een maand of acht voordat ze echt durfden de zwemmen. Ik denk dat het verschillend is per hond. Ik ken ook wel honden die al heel jong gaan zwemmen.

honden page profiel DanissaDanissa"LOVES"Hummer

honden foto van Danissa

Ik heb de goede tip van willemijn net uitgeprobeerd en heb een pensstaafje gepakt en ben op mijn knieen gaan zitten. Hummer heeft hem toen heel lief op zitten knabbelen uit mijn hand. Ik kon hem aaien en heb heel lief tegen hem gepraat en hem beloond. Ben blij dat dit wel goed gaat!! Hoop dat hij het dalijk na een tijdje zo oefenen gewoon zelf kan opeten en dat ik dan normaal langs hem af kan lopen :-))
In ieder geval bedankt voor de tips!!!

honden page profiel DanissaDanissa"LOVES"Hummer

honden foto van Danissa

" Je zou even kunnen wachten tot het water warmer wordt en het weer, dan kun je zelf in het water en je pup loopt dan misschien wel mee. Ook wil het wel eens helpen een oudere hond te laten zwemmen. In elk geval niet forceren. zou het bij een new foundlander niet vanzelf gaan? Ze zijn gek op water.
Bij mijn beide flatcoateds duurde het tot een maand of acht voordat ze echt durfden de zwemmen. Ik denk dat het verschillend is per hond. Ik ken ook wel honden die al heel jong gaan zwemmen. "

Ja ik hoop ook dat het vanzelf gaat! we forceren ook niks. We nemen hem lekker gewoon zo vaak mogelijk mee naar het water. hij vind het sowieso heerlijk om er lekker doorheen te rennen. Dan zwemt hij hopelijk vanzelf wel een keer. Maar ik weet dus niet of newfy's dit uit zichzelf gaan doen.
En het water is nog te koud om zelf mee te gaan ja brrr

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

zolang jij brokken geeft, mag je geen verse botten geven, de zuurgraad van je hond is laag, met brokken eten, vers vlees kan dat wel, na ongeveer vier vijf weken, dus eerst op kvv, en dan geen brok meer.

zelf heb ik de eukanuba geen goed voer gevonden, ik gaf aan bamse, de proplanlams gigant, voor grote raspuppen. daarna overgestapt op vlees, vers vlees, je zal zien dat als je een groot ras hebt, dat brok niet zo geschikt is voor grote honden, vele malen meer poepen en veel ballast.

en zwemmen ? dat kan nu al hoor, voor een newfy is het echt niet te koud, ga naar een schone plas, loop met je hond mee, en je hond gaat met jou mee, houd je hand onder zijn voorborst/buik, zodat je je hond recht op het water legt, en dan komen zijn voorpoten onder water, ondersteunt hem voor het zekere, en laat hem maar eens los, blijf in de buurt, een hond zwemt van nature gelijk weg, maar blijf in de buurt, er zijn honden die niet zwemmen, en dan moet je in de buurt blijven.

weet niet waar je woont, ik woon in het noorden, daar zijn ook voor puppen watertrainingen, ik ga er ook naar toe, en is wel zo leerzaam.


ik weet wel dat de club eukanuba aanraad aan de honden, maar als je eens op het forum hier kijkt bij vers vlees, of brokken forum, daar staan alle merken voer op. die echt beter zijn dan eukanuba. aan jou.

honden page profiel DanissaDanissa"LOVES"Hummer

honden foto van Danissa

" ik weet wel dat de club eukanuba aanraad aan de honden, maar als je eens op het forum hier kijkt bij vers vlees, of brokken forum, daar staan alle merken voer op. die echt beter zijn dan eukanuba. aan jou. "

daarom vroeg ik het omdat ik vaker dingen hoor over eukanuba. Dit is onze eerste hond. En ik heb zelf ook 2 katten maine coons. En deze geef ik altijd voer van royal canin. En dit wilde ik eigenlijk voor hummer ook. maar ik hoorde weer dat in royal canin een hoger calcium percentage zit en dat dit weer minder goed is voor de groei. En omdat de fokker eukanuba gaf dacht ik dan ga ik hier maar mee verder. Ik heb zelf nog geen ervaringen met hondenvoer. Maar vers vlees geven is voor ons niet echt een optie.
Welk merk brokken zou u mij dan aanraden als ik vragen mag?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

proplanlams, en dan de giant voor grote rassen, of biofood ook de giant voor grote rassen. ook een goeie brok, jammer dat vers vlees geen optie voor je is, nu niet van toepassing, maar voor straks wel, bamse poept maar een keer per dag, en hoe ouder je hond wordt, hoe meer ballast de brok opleverdt. maar mooi zo houden op de brok, zou zelf proplanlams geven, of biofood, en beiden de giant. voor grote rassen.

honden page profiel DanissaDanissa"LOVES"Hummer

honden foto van Danissa

" proplanlams, en dan de giant voor grote rassen, of biofood ook de giant voor grote rassen. ook een goeie brok, jammer dat vers vlees geen optie voor je is, nu niet van toepassing, maar voor straks wel, bamse poept maar een keer per dag, en hoe ouder je hond wordt, hoe meer ballast de brok opleverdt. maar mooi zo houden op de brok, zou zelf proplanlams geven, of biofood, en beiden de giant. voor grote rassen. "

Oke hartstikke bedankt!
Ik heb even op zooplus gekeken. En daar staat voor de puppy grote ras alleen deze voor de grote puppy ras en dan met rijst. Is het deze? Omdat er Athletic bij staat? Pro Plan Puppy Large Breed Athletic Lam & Rijst
sorry ben misschien beetje vervelend maar wil graag het goede voor me newfy haha


honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ja tuurlijk wil je het beste voor je pup, je wil niet vlees geven ? dan hou je het op de proplan lamsriijst voor pups van een groot ras.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "newfy pup wordt agressief als hij een lekker botje of iets anders heeft!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: rollen in kreng
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^