voor welke hond lopen jullie een blokje om.....?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MoniekenButchMoniekenButch 3 doggies

honden foto van MoniekenButch

Ik loop niet om maar ben wel wat meer allert bij bepaalde combinaties van hond en baas.
Bijv. (ik hoop niet dat mensen zich aangevallen voelen, het is maar een mening ) De 18 jarige TE stoere jongen met de zijn pit bull voor de show.

Ik weet wel je mag niet iedereen over 1 kam scheren maar ik heb daar gewoon slechte ervaringen mee.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "voor welke hond lopen jullie een blokje om.....?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara***

Ik ben ook voor geen enkel ras bang hoor.

Maar eerlijk gezegd loop ik hier voor aardig wat honden een blokje om hoor. Er zijn hier een hele hoop hondenbezitters die niet weten hoe hun hond op te voeden enzo.

Zo loopt er hier een vrouw met 2 staffords die echt alles en iedereen willen aanvallen, hebben mij ook aangevallen paar jaar terug. Deze vrouw kan ze niet aan en is ontzettend asociaal. Dan heb je hier nog een jongen met ook 2 staffords, deze zijn zo vals dat ze zelfs elkaar voortdurend aanvallen.
Dan heb je hier nog een stelletje met 2 jack russels die mijn hond elke x willen grijpen.
Dan nog een stelletje met een boxer en een dalmaat en die dalmaat is wilt ook elke x onze hond grijpen.

Dus ja eigenlijk lopen we best vaak een blokje om O-) .

Maar er bang voor zijn is weer een ander verhaal, ik heb geen vooroordelen over bepaalde rassen, soms wel over bepaalde baasjes met bepaalde rassen.

Om eerlijk te zijn zijn er heel wat meer mensen die voor ons een blokje om doen. Die grote boze herder is toch zo eng, stel je voor dat die aan mijn teckeltje snuffelt hahaha. Dat terwijl we regelmatig 2 dwerteckeltjes op logee hebben, nou dan moet je de mensen eens zien kijken :-D

honden page profiel MexxMexx 3 doggies

honden foto van Mexx

Aan de riem in de wijk loop ik voor niemand om. mexx wijkt uit voor andere honden en mocht een hond een uitval doen dan kan ik er makkelijk tussen staan en hem beschermen.

Los ga ik mensen met terriers (die hier luisteren bijna nooit en zijn nogal grijperig, tja en dan kunnen we weer opnieuw beginnen met de training) en staffords (afhankelijk van de houding en hun baasje) uit de weg en ook de man met de 2 rhodesian ridgebacks, die niet luisteren en nogal dominant zijn.

Op de shows loop ik alleen een bochtje om de akita's, de stafford achtigen en de alaskan malamute.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ikke wel, met Chico. Er waren twee zwarte jachthonden, god weet welk ras, zeg maar zo zwart als een labrador, maar dan zo slank als een Duitse Staander...

Een daarvan heeft Chico een keer bij zijn keel gehad, tussen de stoep en een autowiel aangedrukt. Chico had 4 grote gaten in zijn keel.
Die eigenaar had twee van die honden en hij liet ze regelmatig apart uit omdat ze niet te handelen waren.

Ook een hele forse Dalmatiër waarmee het altijd vechten was. Daar liep ik een stukje voor om. Even naar de overkant van de straat enzo.

Verder probeerde ik eigenlijk conflicten te voorkomen met hondenrassen die vroeger gefokt werden voor gevechten. Het mogen vaak lieve dieren zijn, maar wie weet wat voor een instinct er opkomt bij een gevecht.

honden page profiel anjaanja 3 doggies

honden foto van anja

voor de stafford van de buren die kunnen tegenwoordig niet meer met elkaar maar een paar maanden geleden nog heel goed met elkaar maar sinds hij mijn kat heeft aangevallen moet hij hem niet meer en ontlopen wij elkaar en spreken we zelfs tijden af wanneer wie wat uitlaat maar verder ga ik niet omlopen voor een hond maar mensen mij wel want ik loop met drie honden en dan ook nog met een ervan een stafford :-D

honden page profiel Helga & ZoëyHelga & Zoëy 3 doggies

honden foto van Helga & Zoëy

oei...dit gaan veel mensen niet leuk vinden, maar ik loop echt een blokje om voor:
- Staffordshires
- bullterriers
- rottweilers
- boxers

En al die andere grote gladharige honden met een grote bek...

Brrr. doodeng vind ik ze...

honden page profiel JeskeJeske 3 doggies

honden foto van Jeske

Eigenlijk voor geen enkele hond. Maar ik laat onze Sam niet te dicht bij vreemde honden. Onze Sam is zo opgewonden en wil alleen maar spelen, maar ben toch steeds bang want je kent die andere honden niet hé.
Hier in de buurt woont een Mechelse herder. Die is steeds zo opgewonden (denk niet dat het een kwade hond is) als hij onze Sam ziet, maar het is een oud beestje dat ze rustig moeten houden, (hartproblemen denk ik) dus doen we gewoonlijk ook een omwegje als ze er mee aan't wandelen zijn.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Ik ga alleen weg als er meerdere honden tegelijkertijd loslopen (als het reutjes zijn) en de baasjes weer eens 30 m achter lopen. Raki is al meerdere keren door 2 of 3 honden aangevallen, terwijl de baasjes er dan bij staan te kijken (durven niets) of de baasjes niet eens opletten omdat ze dan met iemand staan te kwekken :'(

honden page profiel fortunafortuna 3 doggies

honden foto van fortuna

voor elke loslopende hond,als ik diego bij heb.met levy ook,maar dan omdat hij in 1 hap weg is.met kyra voor niemand.kan me trouwens ontzettend ergeren aan mensen die hun hond zo nodig los moeten laten,terwijl hij duidelijk voor geen meter luistert.ik heb ooit heel hard weg moeten rennen met diego.laatst ook weer zo iemand.2 losse pitjes,en ik maar roepen dat hij ze bij moet houden.en die vent doodleuk:ja,maar ze bijten niet.nee,maar diego wel,sukkel.

honden page profiel Kelly (L) Quila (L) ZazaKelly (L) Quila (L) Zaza 3 doggies

honden foto van Kelly (L) Quila (L) Zaza

Quila is ook heel erg opgewonden en wil ook alleen maar spelen. Hou hem liever dus met uitlaten ook dicht bij me, want je weet natuurlijk niet hoe andere honden reageren. in het bos laat ik Quila wel los kan die lekker met andere hondjes spelen, nou dan wil je niet weten wat ik meemaakt wat voor geluiden je wel niet hoort honden die vechten. Zo heb ik dus keer meegemaakt met een rottweiler die heel waaks was en agressief was als er een hond in de buurt kwam gelijk HAP, maar ja Quila ging met zijn vriendje en vriendinnetje spelen allebei nog 10 maanden en die kwamen langs die rottweiler en ja hoor zijn vriendinnetje was gepakt ging knokken met die rottweiler maar ja je maak gen kans klein guppy tegen zo'n beer. ze vriendje blijf er bij staan. En wat deed Quila die neemt een springt naar mij toe ging naast me zitten, nou daar was ik zo blij mee!!!!. vervolgens had zijn vriendinnetje wel een giga knap bij der ribben. Toen ben ik toch maar uit me stekker gegaan tegen die eigenaren van die rottweiler. Het is verdomme een honden strandje moet je vooral met je hond komen die zo waaks is agressief lopen tig honden. Toen zag ik politie fietsen en hij ging snel met zijn hond naar de auto. heel verhaal!!!

honden page profiel liessieliessie 3 doggies

honden foto van liessie

Ben stiekem wel nieuwsgierig hoe het afgelopen is, Kelly ;-) Heb je het toen aan die agent gemeld?

Ik vind trouwens dat je een mooie hond hebt. Lijkt op de foto wel of je naast een wolf zit :-D

Hoeveel mensen lopen voor jou een blokje om, als je je hond aan het uitlaten bent?
(Ik niet hoor, heb in een studentenflat gewoond, waar iemand een husky op haar kamer hield....)

Ik zal niet snel een blokje omlopen voor een hond. Wel is mijn moeder vroeger wel eens meerdere keren naar buren gegaan, met de mededeling, dat hun hond mij probeerde te bijten. Terwijl ik niets deed, alleen maar langs hun huis liep, waar de hond losliep en ook op de openbare stoep kwam. Antwoord van de bazen: onze hond bijt niet. Alsof mijn moeder het verzon....

Verder ben ik wel op mijn hoede, als ik aan het skaten ben, maar dat heeft er meer mee te maken, dat ik er niet opzit te wachten om een smak op de straat te maken vanwege een hond die ineens het fietspad over rent.

Zo is mijn vader een keer hard met de fiets gevallen. Hond rent ineens het fietspad over en mijn vader kreeg de schuld. Hij had beter uit moeten kijken. Hallo zeg, die bas had de hond beter bij zich moeten houden. Dat had mijn vader een gekneusde knie gescheelt.

honden page profiel /    //// /// 3 doggies

Het zal wel heel raar zijn maar eigenlijk ben ik maar een bangerd wat honden betreft O-) Ook al ben ik ermee groot geworden en heb ik, op 15 jaar na, altijd zelf honden gehad van groot tot klein toch ben ik altijd heel voorzichtig met honden die ik niet ken en zal zelden een hond aaien die niet van mij is. Ook zal ik niet dicht naast een onbekende hond gaan staan/zitten/lopen en steek liever de straat over dan op de stoep vlak langs een hond te moeten lopen die de eigenaar maar amper onder controle heeft of gaat blaffen. Het maakt mij niet uit wat voor ras, zelfs voor een teckel O-) ga ik dan naar de overkant.
Toch kom ik maar zelden in een situatie waarin ik echt beng ben, ook niet als ik Joepie uitlaat. Joepie mag ook met iedere hond spelen als beide honden dat willen, groot of klein dat maakt mij en Joepie niet uit. Ik til hem ook niet op als er een grote hond aankomt en als de andere hond ook even tegen mij opspringt of drukt ga ik ook niet gillend op de loop.

Het is dus allemaal wat tegenstrijdig met mij O-) O-)

honden page profiel Kelly (L) Quila (L) ZazaKelly (L) Quila (L) Zaza 3 doggies

honden foto van Kelly (L) Quila (L) Zaza

Hoi liessie
de agent was dus gekomen die man ging snel met zijn rottweiler naar de auto toen hij zag dat wij aan het praten waren met de agentje vervolgens fietste de agenten naar zijn vrouw toe. de agenten zeiden dat we het onderling moesten oplossen en verzekering werk maken. zijn vriendinnetje ging naar de spoedarts en had 8 schrammen. vervolgens brief gemaakt voor verzekering met een heel verhaal hoe het was gegaan. maar die man gaf wel toe dat hij fout was in het bos, en tegen zijn verzekering heeft hij heel wat anders gezegd.

honden page profiel nnatasjaannatasjaa 3 doggies

honden foto van nnatasjaa

nou loop er niet voor om maar ben wel extra alert als er zo'n ik vind mezelf erg stoer type langs loopt met een am. staff, am. bull of dergelijk ras en absoluut niet vanwege het ras maar vanwege de eigenaar .. maar gelukkig gaat het altijd wel goed !!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "voor welke hond lopen jullie een blokje om.....?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^