Help, mijn hond is een klimmer/renner en luistert niet

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Fien (Gast)

Dag iedereen,
Graag wil ik hier mijn verhaal kwijt over mijn keeshondje (bruin/ros - reu) en had ik graag wat advies verkregen over de verdere opvoedig. We hebben hem sinds september vorig jaar. Toen was hij 3 maanden en afgedankt geweest door de vorige eigenaars omdat ze (zogezegd) allergisch waren. We hebben het enorm lastig gehad met de opvoeding toen. Hij was bang van alles, maar echt extreem. Toen ik een bandje voor hem had gekocht, was het precies of de wereld zou vergaan... Het beestje heeft dus een trauma opgelopen, zeker weten.
We hebben er veel geduld mee gehad en het is gebeterd. Wel blijft het probleem dat hij klimt over de omheining en zo de straat oprent. We hebben hem een tijdje aan de ketting gelegd, een lange ketting weliswaar, en stilletjes aan ben heb ik hem los laten lopen in de tuin. Hij klom niet over de omheining en het vertrouwen was dus terug. Maar nu is het weer om zeep. Hij klimt er terug over en rent de straat op. Het is echt rennen, sprinten. Wanneer we hem roepen luistert hij niet, hij is een hazewind en rent maar door. Gisteren was het weer van dat en ben ik de straat opgelopen en heb auto's tegengehouden omdat hij anders zou overreden worden. Heel triestig allemaal. Het is anders wel een heel lieveke, maar ik ben bang dat we hem eens zullen kwijt zijn en dat het fataal zal aflopen.
Kan iemand ons advies geven hieromtrent? Een hondenschool is te laat heb ik me laten vertellen, een stroomdraadje vind ik te drastisch. We zijn aan het overwegen om een grotere afsluiting te plaatsen, maar dat kan nog een tijdje duren. Binnenkort laten we hem ook castreren, maar in sommige vallen biedt dit geen oplossig.
Alvast bedankt.
Groetjes,
Fien

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Help, mijn hond is een klimmer/renner en luistert niet " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ik en renskeik en renske

honden foto van ik en renske

het is NOOIT te laat om naar een hondenschool te gaan

honden page profiel Lotte&Guus de Golden*Lotte&Guus de Golden*

honden foto van Lotte&Guus de Golden*

Hogere omheining? Niet overwegen, gewoon doen.

En misschien tot die tijd binnen houden,
Succes ;-)

honden page profiel Floortje FaunFloortje Faun

honden foto van Floortje Faun

Kan jullie hondje zijn energie voldoende kwijt tijdens het wandelen?

honden page profiel team Shadowteam Shadow

honden foto van team Shadow

Ik denk dat de enige oplossing nu is om hem gewoon geen kans te geven er vandoor te gaan. Lekker aan de lijn houden, tot er een hogere omheining is geplaatst. Het risico is te groot dat hij dalijk aangereden wordt.
Verder zou ik hondenschool niet zo slecht idee vinden. Ik heb met mijn uitlaathond van 7 ook nog hondenschool gedaan, en een hond is nooit te oud om te leren. Zorg wel dat ze daar positief trainen, want een hond zonder vertrouwen en dan ook nog negatief is geen goede combinatie.

honden page profiel Erika & JettaErika & Jetta

honden foto van Erika & Jetta

misschien je omheining bovenaan naar binnen laten buigen zodat hij er niet meer over raakt.

Fien (Gast)

Dag Floortje,
Ja hoor, ik ga er elke dag ver mee wandelen en dan rennen we ook altijd eens. Wanneer hij hier losloopt in de tuin rent hij ook als een zot. Het beestje heeft inderdaad enorm veel energie en ik doe mijn best om er zoveel mogelijk mee bezig te zijn :-).

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Ik neem aan dat ie over het hek klimt als ie zonder toezicht in de tuin is? Niet meer doen.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

inderdaad zoals iedereen al zegt, ervoor zorgen dat dit niet meer kan gebeuren, veel te gevaarlijk

Maar heb je een idee waarom de hond dit gedrag ineens weer vertoont?

honden page profiel Floortje FaunFloortje Faun

honden foto van Floortje Faun

Doe je nu 1x per dag een lange wandeling?
Ik heb gemerkt dat het bij actievere honden beter is om het wandelen over de dag te verspreiden, bv. 3x per dag een half uurtje. Of 2x per dag een wandeling en dan nog een speelmoment (waarbij je samen speelt). Maar dat moet dan wel mogelijk zijn voor jou, is een beetje moeilijk met een full-time job en een huishouden.

En kan ze loslopen tijdens het wandelen?

Extra energie kunnen ze kwijt door hun korrels in een voederbal te stoppen.
En misschien vindt je hondje zo'n "Running Egg" wel leuk? Daar kunnen ze op hun eentje mee spelen.

Je hondje laten apporteren is ook een goede (en hele leuke!!!) manier om energie kwijt te raken.

honden page profiel chrischrisgoedgekeurde fokker

honden foto van chris

Hoe hoog is je omheining nu?

Hoe lang per dag mag hij los lopen tijdnes het wandelen?

Hoe lang per dag is hij alleen?

Wat en hoe doen jullie aan gehoorzaamheid/opvoeding?

honden page profiel BipkeBipke

honden foto van Bipke

Voor hondenschool is het inderdaad nooit te laat.
Dat de wereld verging als hij een bandje om kreeg, hoeft geen trauma te zijn, alleen een gebrek aan socialisatie. Dat is eigen aan het ras, iets nieuws kan zo eng lijken,en het duurt gewoon even maar het went wel.

Zelf heb ik een reu van 5.5 maand geadopteerd dat ook geen socialisatie had gehad en idem. Hij was zelfs te bang voor hondenchool te gaan, en heb hem toen eerst lang moeten laten wennen en zelf al de basis leren, en pas toen hij 2 was ben ik er uiteindelijk mee naar hondenschool gegaan, en toen ging het beter, en heeft hij heel wat bijgeleerd, zowel in socialisatie naar andere honden, als in zelfvertrouwen krijgen. Nog eens anderhalf jaar later is hij agility gaan doen en dat doet hij nu nog steeds, gewoon als hobby. Een hond is dus nooit te oud om te leren.
Zoek een leuke hondenschool met een rustige en positieve aanpak, en ga er naartoe, je kan er zoveel leren, ook door ervaringen uit te wisselen met andere baasjes. En je leert er goeie dingen om de band tussen jullie sterker te maken.

Castratie tegen weglopen zou ik niet aanraden. Tenzij jij overtuigd bent dat hij het doet omdat er ergens een loopse teef zit, maar dan zou hij daar naartoe moeten rennen, of naar een plasje en daar niet meer weg te slaan zijn. Wegrennen omdat het karakter gebonden is kan je door castratie niet verhelpen. En als je hondje onzeker is, dan kan het eerder kwaad dan goed doen.
Ik opteer ook voor de hogere omheining, en desnoods aan de lange ketting als hij buiten is, om het weglopen te voorkomen.
Ik heb Shibas en dat zijn van nature weglopers. Voor twee van de honden is hier de omheining achter ook omhoog gemoeten ,ze konden tot over 120 cm, dus nu staat er 180 :-) Geen kans geven is altijd de beste oplossing.

Verder trainen, kleine oefeninge doen, op aandacht, spelletjes die voor de hond beschikbaar zijn, voor ze geestelijk bezig te houden, en het vertrouwen opkrikken. Hoe beter de band met jullie, hoe minder kans dat hij er zomaar vandoor gaat...

Leuke wandelingen en loslopen alleen waar het veilig is, desnoods in afgesloten losloopgebieden. en goed oefenen in hierkomen en blijven :-)


Fien (Gast)

Hoi allemaal,
Heel veel dank voor jullie reacties en tips!
Chris: de omheining is nu 120 cm. Hij klemt zijn pootjes vast en klimt er zo over. Onze nieuwe omheining zal dus beter glad zijn zodat hij de kans niet krijgt om te klimmen. Hij springt ook heel hoog, dus sowieso zal het een stuk hoger moeten zijn. Als we hem uitlaten in de tuin mag hij heel de tijd (2 à 3u) loslopen en crossen. We spelen er dan ook mee. Maar hier ook weer: hij luistert niet als hij moet komen. Wanneer we gaan werken, is hij +- 8u alleen. Ik zorg er dan wel voor dat hij speelgoed en beentjes heeft waar hij zich kan mee bezighouden en 's avonds ga ik er dan mee wandelen en spelen we. We doen redelijk veel om hem te doen gehoorzamen hoor, we babbelen tegen hem, doen oefeningen om hem te doen gehoorzamen en belonen wanneer hij het goed doet.
Bipke: Wel, we zouden hem sowieso laten castreren in de hoop dat hij zo 'zijn wilde haren' verliest. Hij is enorm wild, loopt bovenop de zetel, springt van daaruit op de tafel, enzovoort... Vooraleer we dat doen gaan we wel vragen aan de dierenarts hoe hij er tegenover staat ook.
Naar de hondenschool gaan ga ik ook doen. Wel alvorens eens met een begeleider praten want ik durf hem niet zomaar loslaten bij andere honden en natuurlijk is er ook de schrik dat hij zal wegrennen.
Nog eens 'mercikes' voor de tips!
Groetjes,
Fien

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Allereerst is een hondenschool zoals je inmiddels door hebt niet TE laat al is je hond 12 is het nog niet te laat.
Daarnaast meteen een hogere omheining kopen.
Vraag me echter af waarom je een hond hebt aangeschaft aangezien hij 8 uur per dag alleen zit, hoe sneu.
Maargoed.
Je denkt waarschijnlijk doordat hij 8 uur per dag alleen zit dat hij dan maar 2 a3 uur moet kunnen rennen FOUT!
Je hond krijgt de hele dag GEEN prikkels en opeens krijgt hij die volop en weet niet wat hij er mee aan moet.
Zorg voor een andere oplossing de tijd dat je weg bent want persoonlijk vind ik het schandalig als een hond zolang alleen moet zitten.
Door castratie verliest hij niet zijn wilde haren komop je hebt een pup ! wat denk je nou?
Je hond is net aan een jaar oud en heeft bij de eerste baasjes een trauma opgelopen en zit nu de hele dag alleen en moet daarna maar even 2 a 3 uur spelen en rennen en dan ook nog eens dingen trainen je snapt toch ook wel dat het zo niet werkt?
Ga naar een hondenschool, plaats een hogere omheining, geef je hond mee begeleidende tijd en zorg voor een oppas of iets dergelijks voor als je wegbent!

honden page profiel CharlieCharlie

honden foto van Charlie

Wanneer we gaan werken, is hij +- 8u alleen. Hier schrik ik van. Een hond 8 uur alleen laten..... natuurlijk gaat hij zelf dingen zoeken om zich bezig te houden.

En je hond nu al laten castreren..... tja daar zijn hele discussies over, maar ik zou het nog niet laten doen, veel te jong. Hij is nog niet uitgegroeid en dan ingrijpen in die groei, wie weet wat dat dan weer teweeg brengt. En ook de reden waarom hij zou gecastreerd worden.... sorry hoor, maar het is eigenlijk louter voor jullie gemak :'( want dan is hij zijn "wilde haren" kwijt. Ga aan de slag met jullie hondje, regel een oppas of een uitlaatservice. :-) :-) Dit is toch geen fijn leven voor dat beestje

honden page profiel chrischrisgoedgekeurde fokker

honden foto van chris

Ik sluit me bij Sassie aan, je hond moet de hele dag (8 uur lang) zelfstandig zijn, dus doet dit ook als jullie thuis zijn.

Een keeshond is een hond die van nature heel mensegerich is en dus ook veel aandacht nodig heeft, geen geschikte hond dus om zolang per dag alleen te laten. (mi is dat overigens voor geen enkele hond geschikt).

bedenk je dus dat het beste is dat je hiervoor een oplossing gaat zoeken in bv dagopvang bij iemand anders, of iemand die in jouw huis kan komen. bedenk dat twee uur per dag er voor een hond zijn, betekend dat hije uur er niemand met hem bezig is.Hij heeft niet alleen spel van jullie nodig, maar moet ook eens met andere honden kunnen spelen.

verder is een hond nooit te oud om te leren en zullen jullie veel aan algemene gehoorzaamheid moeten gaan werken.grootste probleem is echter zijn binding aan jullie, die kun je alleen maar krijgen door tijd en aandacht.

honden page profiel Floortje FaunFloortje Faun

honden foto van Floortje Faun

Ik zou je hondje geen 2-3u per dag alleen in de tuin laten. In een tuin zijn de geurtjes, het uitzicht en het rondje altijd hetzelfde, na een half uurtje verveelt je hond zich waarschijnlijk. Of hij vindt het te eenzaam op zijn eentje? Misschien is het altijd maar na een bepaalde tijd dat je hond wegloopt en kun je hem voor die tijd naar binnen halen?

Ik zou je hond niet castreren voor de redenen die jullie aangeven. Dat zijn problemen die te maken hebben met een gebrek aan goede opvoeding.
Jouw hondje is zijn leventje niet goed gestart, en zit nu gelukkig wel bij goede baasjes, maar waarschijnlijk hebben die baasjes nog niet veel ervaring?
Dan is het goed dat jullie doen wat jullie nu doen: op een forum raad vragen.
Goede boeken lezen en een goede hondenschool zoeken zal jullie zeker ook verder kunnen helpen.

En ja: 8u per dag alleen zitten is lang voor een hond. Ideaal is het zeker niet, maar niet iedereen kan ervoor kiezen om thuis te blijven.
Misschien is het voor jou of je vriend mogelijk om over de middag eens binnen te springen?

En gaan jullie wandelen voor jullie uit werken gaan? Zoniet bouwt de energie van jullie hondje zich de hele dag op en dat is vaak niet zo bevordelijk voor de gehoorzaamheid/het gedrag in de avond. Het wilde rondcrossen en in de zetels springen kan ook hiermee te maken hebben.

honden page profiel RichardRichard

honden foto van Richard

Hoi

Mijn vorige hond was ook een afdankertje en was ook heel slecht behandeld en was voor alles en nog wat bang , heeft bij ons wel een jaar geduurd voor hij weer zichzelf was.
Hij moet weer vertrouwen zien te krijgen en ik denk dat het bij jullie wel goed zit. Gewoon opnieuw laten wennen aan alles en belonen als hij het goed doet. Bij ons kwam het ook goed en als hij eenmaal het vertrouwen heeft dan heb je een wereld hond , geloof mij maar . Heb nu weer een afdankertje van iemand en hij is nu een maand bij me en verstouwden mij ook niet .
Gromde steeds en was heel wild .
Nu een maand verder is hij heel rustig omdat ik ook heel veel in het bos loopt met hem en samen een band hebben opgebouwd. Als je dat eenmaal heeft is hij bereid om alles voor je te doen .
Succes .

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Help, mijn hond is een klimmer/renner en luistert niet " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^