Kijkje in de keuken van het familie bedrijf Tammenga.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

helemaal mee eens, heb al eens aangegeven, dat mee discuseren gewoon goed is, maar laat het dan ontopic blijven, en geen aanvallen op de persoon doen. heb ik die indruk gegeven , dan zal ik er op letten dat dat niet meer gebeurd.


van mijn kant heb ik me genoeg verontschuldigd, vind het nu wel genoeg. laten we ontopic nu blijven.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Kijkje in de keuken van het familie bedrijf Tammenga. " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel StippeltjeStippeltje 3 doggies

honden foto van Stippeltje

@ Sam   Je hebt helemaal gelijk. Ik wil nieuwe mensen ook zo graag goed voorlichten. Met alleen super, geweldig en fantastisch verhalen kom je er niet.

Laten we vooral geen aanvallen op personen doen. Daarom heb ik steeds minstens 5 mensen op mijn nek. Heel gek, dat gebeurt alleen in Tammenga topics. Ik reageer niet off-topic tenzij tegengeluid en kritisch zijn over Tammenga off-topic is. Ook reageer ik op iedereen hetzelfde, ik zit niet te jennen, ik zit niet te plagen. Mag ik misschien reageren als ik dingen lees die niet juist zijn ? Kennelijk niet ! Het klopt dat ik in Tammenga topics vaak op Willemijn reageer, logisch, zij geeft alle Tammenga informatie. Ik heb het al vaker geschreven, in plaats van Willemijn had er elke andere naam kunnen staan. Ik reageer op de informatie, niet op de persoon. Ik word daarentegen wel aangevallen.

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Dat is ook zo, het maakt uiteindelijk niet uit wie het schrijft als TS wordt je altijd aangesproken.

Maar oke ik ben eens gaan graven, 7 november 2011:

We zijn bezig met analyses van onze vleesmixen.
Wij hebben dit zelf aangevraagd omdat wij per se willen aantonen dat een kwalitatief zeer goede vleesmix niet duur hoeft te zijn.


En dan denk ik ja sorry hoor.. Druk? Als je het al hebt aangevraagd lijkt me dat je daar wel een gaatje voor weet te vinden. Je kunt moeilijk alles weer annuleren.

Dat het een schoon bedrijf is, dat ze zeggen dat het prima verloopt, helemaal top natuurlijk. Maar uiteindelijk is bovenstaande waar het voor mij persoonlijk om draait. En juist daar klopt het van geen kant.

'Au'.

honden page profiel Loes & Kaya Loes & Kaya 3 doggies

honden foto van Loes & Kaya

Ik moet eerlijk zeggen dat ook al zouden de analyses niet kloppen dan kan het me nog niet schelen..

Lotgering klopt ook niet, geef het ook.. zolang Kaya het er goed op doet denk ik 'ach' 
Voor mij is vlees vlees hoor.. en Kaya is en blijft een hond en hoeft dus bij wijze van geen biefstuk te eten..

honden page profiel StippeltjeStippeltje 3 doggies

honden foto van Stippeltje

Dat is het betere graafwerk ;-)

7 november 2011, dan is ruim 7 maanden geleden....
Al aangevraagd ? Dus het lab wist dat het kwam ? Ze moesten alleen nog een koerier bellen en de bakjes pakken ? Daar loopt mijn vertrouwen op stuk. Alles wat positief zou zijn wordt hierdoor teniet gedaan.  Ik voel me niet serieus genomen en ik ben niet eens klant. Ik zou ik het best willen aanraden aan mensen die een betaalbare KVV zoeken maar dan wil ik wel weten wat ik aanraad.

Door een vorig topic zijn een aantal mensen gestopt. Honden vielen af of hadden honger. Na het stoppen zagen mensen na een paar dagen al duidelijke verbetering op Smuldier. Als er iets betaalbaar is, is het Smuldier. Ik heb ooit 1 bakje gehad van 500 gram. Dat heeft ze in no-time opgevreten, gedrag dat ik niet ken van mijn hond. Vaak loopt ze te klieren met eten maar alle 8 smaken eet ze op, het kan alleen even duren. Gedrag wat ik helemaal niet ken is bedelen omdat ze honger heeft. En dat na 500 gram, dat is 50 % meer dan normaal. De reactie van Tammenga was dat ze dit nog nooit eerder hadden gehoord. Wel kon het zijn dat ik meer moest voeren dan van andere merken. Hoeveel meer ? Dat weten ze dan weer niet, op mijn vraag wat de voedingswaarde van de KVV was heb ik nooit antwoord gekregen. Hoeveel moet ik mijn hondje van 13 kg voeren ? Een halve kilo is te weinig dus 600 gram, 700 gram ? Dan wil toch wel heel graag weten wat ze in die KVV stoppen. Dat zijn absurde  hoeveelheden.

honden page profiel D&GD&G 3 doggies

honden foto van D&G

Met alle discussies over Tammenga, blijf ik Tammenga top voer vinden.
Ik heb met meerdere mensen gesproken over analyse, maar ieder zegt dat het een moment opname is, (en dat is ook zo) en buiten dat, er is geen mens die mij de toleranties (cijfers) kan geven van de analyse normen...........
Ik zeg nog maar een keer, kijk naar je hond, die geeft het juiste antwoord op, daar kan geen analyse tegen op.
Maar ja, dat is weer een mening van mij;-)

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

Je hond kan heel goed tekorten krijgen zonder dat je het in de gaten hebt.
En als je het in de gaten hebt, is het te laat.
Alleen naar de ontlasting kijken en de vacht is niet voldoende.


Toen ik Fedor nog Lotgering gaf, kreeg hij behalve jeuk, last van stijfheid en pijnlijke gewrichten. En dat voor een jonge hond! Ik gaf toen glucosamine bij en het ging over. Later op Kiezebrink en nu met Barfen nergens meer last van. Geen pijnlijke gewrichten meer.
Een teken dat er te weinig kraakbeen in LG zat, of de verhouding niet klopte? Zou zomaar kunnen.
Dit had ik op tijd gezien, maar ik vrees voor de de tekorten die je niet op tijd in de gaten hebt.

honden page profiel Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco 3 doggies

honden foto van Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco

daarom gok ik niet op 1 paard Zonnetje:-D maar wissel ontzettend tussen alllerlei KVV's en deels barf

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper 3 doggies

honden foto van Kim en Casper

Daarom geef ik verschillende merken en zo veel mogelijk diersoorten. Wat barf producten ernaast. Tekortkomingen kunnen altijd ontstaan bij ieder merk ook bij haaksbarf. Iedere hond heeft zijn eigen behoeften. Dus denk dat bij voldoende afwisseling een tekortkoming niet zo snel ontstaat.

Bij mensen is dit belangrijk bij onze huisdieren net zo.

Ook een brokken hond op de beste brokken kan Iers te kort komen...

Ik heb een haaranalyse test laten uitvoeren. Dasr komen evt tekorten ook uit. Dus ik zal t binnenkort weten oor casper

honden page profiel Yvonne en cyraYvonne en cyra 3 doggies

honden foto van Yvonne en cyra

Wisselen is is juist goed toch?

Ik heb altijd begrepen het niet bij 1 tehouden

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

analyses is niet zo belangrijk, afwisselen dat is belangrijk, zolang je dat doet, hoef je niet bang te zijn wat tekorten betreft bij je hond.

als een hond energiek vol is, en er goed uit ziet, nergens geen last van heeft, ben ik daar niet bang voor dat mijn hond te korten krijgt, de samenstelling van het vlees is goed, niets mis mee.

de analyse die komt er, en ik geloof daarin, dat er nog geen analyse is dat bewijst niets dat het vlees niet goed is, wordt goed gecontroleerd, het vlees wat in de bakjes zit, is goed vlees, niets mis mee.

heb je twijfels ? dan ga je naar een andere kvv. zo doet iedereen dat, de een doet het goed op het een de ander op het ander, aangezien ik al bijna een jaar vlees van tammenga geeft, en mijn hond er goed uitziet, maak ik me daar geen enkele zorgen over, een hond die niet goed eet, krijgt misschien te korten, maar daar ben ik hier niet bang voor, de samenstelling staat op de site, en dat ziet er goed uit.

het enigste wat jullie willen is een analyse, zolang die er niet is, moet je geen tammenga geven, als je daaraan twijfelt, neem je gewoon wat anders, en wacht je de analyse van tammenga gewoon af.

en het klopt, ik ben de topicoper van dit onderwerp. maar ik val niemand aan, integendeel, ik heb me al vele keren verontschuldigd, naar sommigen, en toch altijd nog steeds netjes gebleven. en zolang er gediscuseerd wordt, helemaal goed, maar aanvallen heeft geen enkele zin.  bevalt het je niet, geef dan geen tammenga, en anders een mail daarna toe, wanneer de analyse komt.  voor mij maakt eenanalyse niets uit, er zitten vijf soorten vlees in de verpakkingen, variaties genoeg dus.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

dat honden die tammenga eten, afvallen en ontzettende honger hebben, ?? dan zou ik dat toch zeker moeten merken aan mijn hond die al bijna een jaar lang tammenga eet.

je mag haar komen bezoeken, een bonk vitaliteit en gezondheid, nimmer ziek, en ze ziet er prachtig uit, geen verharing tussen tijds, en nee ik heb geen bijzondere hond, afvallen heb ik niet mee gemaakt, en ook niet dat ze sterverns honger heeft, ja ik heb wel een hond die altijd eet, nimmer wat laat staan, maar is dat slecht dan ? nee natuurlijk niet.

maar om nou te beweren dat er honden zijn die vreselijk afvallen en stervens honger daarvan hebben als ze tammenga vlees eten ? dan geef je geen Tammenga meer, maar een andere kvv.

er zijn genoeg honden die het slecht doen op anderen soorten kvv, jeuk , slechte vacht hebben, er niet goed uitzien, sloom en geen energie hebben, dan geef je wat anders toch ?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

als jouw hond het beter doet op smuldier stippeltje, dan moet je dat blijven geven, ook smuldier is een goede kvv. en laat je de tammenga voor wat het is.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

als je toch eens wilt proberen wat tammenga betreft, het hoeft voor mij niet hoor, dan kan je eens wat barf produkten bestellen bij de verkoop punten, ook goed.

het vlees van tammenga, is grof gemalen, je ziet goed wat je je hond geeft, het is vers vlees, stinkt niet, en de samenstelling van het vlees is goed.

honden page profiel Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco 3 doggies

honden foto van Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco

Dat een analyse niet belangrijk is vind ik niet waar, alleen al de verhouding tussen fosfor en calcium.
dat het maar een moment opname is klopt , maar als  de samenstelling van de te analyseren partijen het zelfde is zullen de resultaten echt niet zoveel moeten schelen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

tammenga heeft beloofd dat de analyse er komt.

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

@John: Dat je zegt dat niemand het je kan vertellen vind ik eigenlijk wel heel erg raar. Het meest uitgebreide antwoord staat notabene in een topic dat door jou zelf geopend is.

Zie hier

Een aantal weken geleden vroeg je er weer naar in een apart topic en toen kopieerde ik deze link waar je antwoord al instaat.

En zie nu hier

Dus geen antwoord.. Lijkt me sterk.

Tuurlijk, ieder voor zich wat hij of zij belangerijk vindt. Maar kom niet aan met dit soort dingen hoor..

Voor de rest ben ik het eens met Marty.. Naar mijn idee zijn het geen moment opnames als je een constante samenstelling hebt.

honden page profiel Niet meer actiefNiet meer actief 3 doggies

honden foto van Niet meer actief

" daarom gok ik niet op 1 paard Zonnetje:-D maar wissel ontzettend tussen alllerlei KVV's en deels barf "


Ben ik met je eens en ook met jou zonnetje, alleen naar de vacht en de ontlasting kijken is niet genoeg.

Super blij was ik met de goede ontlasting van Boris na  het geven van 4 dagen Tammenga, maar dat was echter niet genoeg, het snaaien en een doffe vacht hoort er niet bij.

Hoe blij ik er ook mee ben er mist gewoon iets aan Tammenga en dan spreek ik over mijn eigen hond, hij komt iets tekort met dat voer en dan zou ik toch ook wel graag willen weten wat.

Voor nu krijgt hij een dag Tammenga paard/geit , want lekker dat hij het vind!dat dan weer wel.
Maar volledig zal ik het zeker nog niet gaan geven zolang ik niet weer hoe of wat.

honden page profiel D&GD&G 3 doggies

honden foto van D&G

" @John: Dat je zegt dat niemand het je kan vertellen vind ik eigenlijk wel heel erg raar. Het meest uitgebreide antwoord staat notabene in een topic dat door jou zelf geopend is.



Dus geen antwoord.. Lijkt me sterk.

Tuurlijk, ieder voor zich wat hij of zij belangerijk vindt. Maar kom niet aan met dit soort dingen hoor..

Voor de rest ben ik het eens met Marty.. Naar mijn idee zijn het geen moment opnames als je een constante samenstelling hebt. "

Dat klopt Sam, maar ik had het ook over, hoeveel daar vanaf mocht worden geweken, en hoe ze aan die normen/waarden/getallen zijn gekomen, dus harde getallen
En daar heb ik nog geen goed antwoord in gevonden

En het is zeker een moment opname, want geen een paard, rund, geit, of wat dan ook is het zelfde.
Wel zou er een gemiddelde waarde uit komen, maar dan zitten we nog met de min. en max. waarden.

Wel moet ik zeggen dat ik geen "kvv compleet" meer voer, maar de ene dag paard, dan geit enz. ook 1 tot 2 keer in de week een vette vissekop, en dat is te merken aan zijn uiterlijk en ontlasing

Mss over een poosje een haar/bloed onderzoekje laten doen bij Doowey, kijken wat daar uit zal komen.

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Maar dat lijkt me vrij simpel te bedenken uiteindelijk omdat er bijna standaard van het prooidier model (70% spiervlees, 15% orgaan, 15% bot) wordt uitgegaan. Dan is het dus de vraag: Wat zegt de analyse over het product en in hoeverre komt dat overeen met het prooidier model?

Stel de analyse is naja, laat ik gewoon even wat schetsen. Eiwit: 10%, vet: 30%, calcium 4500 mg/kg en fosfor 9500 mg/kg.

Dan staan hier nu een paar gegevens.. De verhouding calcium/fosfor is 1:2. Er zit dus veel meer fosfor in (orgaan) dan calcium (bot). Het prooidiermodel schetst dat dit ongeveer gelijk moet zijn. Dit om niet te maken te krijgen met botontkalking (het all meat syndrome.) Dit onstaat wanneer er voor langere tijd meer fosfor dan calcium wordt binnengekregen.

Vervolgens is het eiwitpercentage laag en het vetpercentage vrij hoog. Dit zegt iets over het spiervlees waar deze KVV grotendeels uit zou moeten bestaan. Kwalitatief goed spiervlees want eiwitten zijn de bouwstenen voor ongeveer alles en dus belangerijk. Deze KVV gebruikt geen goed spiervlees.

Wat lees je dus nu uit deze analyse? Kwalitatief slecht spiervlees, te veel orgaan en te weinig bot dus een risico op het all meat syndrome, teveel vet en waarschijnlijk ook nog teveel orgaan wat weer van het spiervlees afgaat.

Lijkt dit op het prooidier model? Nope.. Ik zou het dus absoluut niet voeren.

Maar oké, dit is mijn idee hier over :-)

honden page profiel Bertine, Junto, RomyBertine, Junto, Romy 3 doggies

honden foto van Bertine, Junto, Romy

Mooi uitgelegd, Sam!!

honden page profiel Loes & Kaya Loes & Kaya 3 doggies

honden foto van Loes & Kaya

Inderdaad!

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

" daarom gok ik niet op 1 paard Zonnetje:-D maar wissel ontzettend tussen alllerlei KVV's en deels barf "

Lijkt me altijd verstandig..
Ik kan me best voorstellen dat je het erbij geeft, of de Barf producten gebruikt, maar als je het alleen geeft als hoofdmaaltijd, dan zou ik echt die analyses willen hebben.

honden page profiel StippeltjeStippeltje 3 doggies

honden foto van Stippeltje

Die belofte voor analyses maakten ze al op 7 november vorig jaar. Op de site van Tammenga staat een goede samenstelling, wat er in de bakjes zit weten we nog niet. Dat kan alleen de analyse uitwijzen. Zie uitleg van Sam.      

Geen idee hoe Spikkel het op Smuldier doet Willemijn, ze krijgt Alaska/Haaksbarf/Kiezebrink. De reden waarom BARF geen optie is heb ik hier al heel vaak geschreven.

Aan een KVV met rode en witte stukjes zie je toch niets, behalve vlees, orgaan en bot. Dat zit wel vaker in KVV. Ik ben echt heel benieuwd wat je ziet aan die stukjes. Herken je de organen, weet je welke spiervlees en wat voor bot het is ? Als ik mijn KVV zonder etiket/labeltjes krijg wordt het gokken welke smaak het is. Alleen wild zou ik eventueel kunnen herkennen aan de geur. Enige mogelijkheid om echt te weten wat je geeft is volgens mij BARF/NRV.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

zal nog eens vragen aan tammenga of tie jullie te wille wilt zijn. :-D

voor mij maakt het niets uit, ik ben zeer tevreden over tammenga, zou toch moeten zien na een jaar of Bamse er goed of niet goed uit ziet. voor mij zelf is dat voldoende.

honden page profiel Ali  &  RockyAli & Rocky 3 doggies

honden foto van Ali  &  Rocky

Vraagje bij Naturis zit er zeewier tussen is dat eigenlijk nodig???

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik heb een kijkje in de keuken genomen van tammenga, en wat ik daar zag, is naar tevredenheid.

en blijf voorlopig jullie ervaringen met tammenga hier maar neer zetten, wie weet is er iemand die naar tynaarlo wilt ? laat maar weten kom ik ook daar heen. :-D

ook waar het vlees vandaan komt, en de samenstelling, ben ik stik tevreden over. goed spiervlees wordt er gebruikt, niets mis mee. tammenga laat alles zien, niets geheimzinnigs aan.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

BORIS..... als je denkt dat je hond wat tekort komt door het vlees van Tammenga, niet meer geven dan, je moet tevreden zijn, maar als je hond het er niet goed op doet, omdat je het gevoel hebt dat hij tekort komt, andere kvv geven, waar je helemaal tevreden over bent.

honden page profiel Niet meer actiefNiet meer actief 3 doggies

honden foto van Niet meer actief

" BORIS..... als je denkt dat je hond wat tekort komt door het vlees van Tammenga, niet meer geven dan, je moet tevreden zijn, maar als je hond het er niet goed op doet, omdat je het gevoel hebt dat hij tekort komt, andere kvv geven, waar je helemaal tevreden over bent. "


Willemijn,

Lees mijn vorige berichtje eens goed!O-)

Ik vind het super mooi vlees, Boris vind het heerlijk en de ontlasting is super, maarrrrrrrrr alleen om het elke dag te geven , vind ik het niet goed genoeg!!! En vandaar net zo als Marty en nog vele andere zeggen en doen , wordt er hier genoeg van alles afgewisseld!
Dus waarom zou ik dan helemaal stoppen? Volgens mij zei ik dat niet in mijn berichtje ergens hierboven.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik lees het goed, maar je hebt een naar gevoel erover, dat boris wat te kort komt,  dat gevoel heb je er van, nou geef voorlopig dan wat anders, dan wacht je tot de analyse er is, maar denk niet dat als de analyse er is, dat het wel een goed gevoel dan geeft.  een naar gevoel dat je hond wat te kort heeft bij het voeren van tammenga, geeft toch geen goed gevoel.


afwisseling genoeg, vijf diersoorten, geef je een dag vis, nog een diersoort, vis is ook een prooidier, en een pensdag, dat is afwisseling genoeg, maar als jij je beter voelt met andere kvv,s als afwisseling, niets mis mee.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Kijkje in de keuken van het familie bedrijf Tammenga. " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 12 van 21 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 1213 14 15 16 17 18 19 20 21
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^