Blijft poep en zo eten, ik verlies echt de hoop

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Juul & Mara Juul & Mara

honden foto van Juul & Mara

Mara blijft maar poep eten en ik word echt hopeloos.

We hebben al geprobeerd om het af te leren, ze krijgt Sanofor etc.

Als ze aan de lijn loopt (bij mij) moet ze helemaal niks van poep hebben en is ze super braaf enzo, zodra ze los is gaat ze echt doelgericht opzoek naar poep. Het is ook heel onvoorspelbaar welke "hoop" ze gaat eten want ze pakt niet alles.
Ik vind het super zonde dat ze hierdoor dus niet los kan. Ze eet ook afval. Sommige mensen zeggen : "mijn pup deed dit eerst ook, maar later ging het over, het is waarschijnlijk een 'fase' ", maar ze heeft het echt al bijna zolang ze bij ons is ( ze is nu 9 maanden ). Het is heeeeeeeel erg frustrerend, bij mijn moeder doet ze het ook wel aan de lijn, dat is ook heel raar want bij mij niet. Soms als ze los is en voor een "hoop" staat en je zegt euhhh dan doet ze het ook niet, maar dat is echt 1 op de 10 keer.

en denken jullie eigenlijk dat het over gaat door KVV of BARF of dergelijke te voeren ?

Ik neig er echt heel erg naar om een muilkorf te kopen.

HEEFT IEMAND A.U.B. NOG TIPS VOOR ONS ?

Gr. J&M

ps. wat vinden jullie van het muilkorf idee ? (dan leert ze hopelijk dat het gewoon niet kan en leert ze het dus af)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Blijft poep en zo eten, ik verlies echt de hoop" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ~*~Nadine&Lisa~*~~*~Nadine&Lisa~*~

honden foto van ~*~Nadine&Lisa~*~

muilkorf?? nee ik vind niet dat dat kan

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

je hebt kleine muilkorfjes , je hond kan er mee drinken, maar niet mee eten, dat zou een optie zijn als je hond het niet afleert.

lange lijn geprobeerd ? ga eerst daar voor, je moet dat cirkeltje doorbreken, zodat tie er van afblijft, aanlijnen, en als tie bij zo,n drol blijft staan, dan geef je het commando..doorlopen en nee. als je je hond aanlijnt kan je dit oefenen, los gaat niet.

heb je echt alles geprobeerd, dan zou je eens zo,n muilkorfje kunnen proberen, als je hond poep eet, dan kan het ook schadelijke gevolgen hebben.

eerst aan de lijn en lange lijn oefenen, en zo iets gaat niet een twee drie over, geef eens pens in zijn voeding, misschien is dat ook een optie, en sanofor is geen wondermiddel, het kan bijdragen, lange lijn en het cirkeltje doorbreken.

honden page profiel ~*~Nadine&Lisa~*~~*~Nadine&Lisa~*~

honden foto van ~*~Nadine&Lisa~*~

by the way ik wou nog zeggen, het kan echt met de leeftijd veranderen. Lisa had dit ook een beetje, maar is het verleerd, ik zou het nog even aankijken. maar het is je eigen keuze.
succes. :-)

honden page profiel Anneloes, Fleece addictAnneloes, Fleece addict

honden foto van Anneloes, Fleece addict

Welk voer krijgt ze nu?

Bij poep vreten denk ik altijd snel dat honden het doen om te korten aan te vullen.

Onze hond heeft recent ook een paar keer poep gegeten terwijl hij dat in 10 jaar nog nooit heeft gedaan. Ik ben mij gaan af vragen wat hij voor anders binnen kreeg en bedacht mij dat hij al een paar weken geen visolie meer kreeg (De capsules waren op en ik was vergeten nieuwe te halen.) Het is nu dus voor ons aankijken of het poep eten weer verleden tijd is.

Verder staat hier op het forum ook een topic over een middeltje wat schijnt te helpen tegen o.a. poep eten, maar ik heb daar zelf geen ervaring mee.

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

Onze York krijgt kvv, maar eet soms ook poep. Willemijn opperde bot te geven omdat hij volgens haar een calciumtekort heeft, maar meneer doet eng met die botjes dus moet ik iets anders vinden.
Ik lees mee dus...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

linda, denk dat je je vergist, ik heb nimmer geadviseerd om BOT te geven, voor het poep eten, het zal tegen trilpoep geweest zijn, dat er te weinig calcium in het vlees zat wat je de hond gaf. maar niet tegen poep eten een botje geven, dat helpt echt niet hoor. :-D

poep eten hoeft niet zo te zijn dat je hond een tekort heeft, het is vaak zelf belonend. poep eten doen veel jonge honden, in het nest wordt de poep opgeruimd door moeders, poep is weg, zo doet ook de jonge hond het daarom.

aan jou om daarmee te oefenen, lange lijn, en bedenk als je het niet afleert dat je hond schadelijke gevolgen er van krijgen door het poep eten van een ander, denk maar eens aan giardia.

of paardenpoep. die nou net ontwormt is, dus afleren.
blijf die sanofor iedere dag bij zijn voeding geven, niet overdoseren dat helpt niet, en geef eens twee keer in de week pens. bij de gewone voeding.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Linda niet vergeten bovenstaande berichtje goed te lezen hoor.


je hond had constant diaree. daar is een botje extra voor, maar niet tegen poep eten van een ander.

honden page profiel LunaLuna

honden foto van Luna

onze pup deed het ook ,dit was onze 1st pup in 30 jaar.
Ben toen begonen met sanofor maar , ja maar ik gaf haar bij iedere maaltijd een grote theelepel of een kleine paplepel over haar brokken.
En waarom ieder maaltijd? omdat ze het eerst maar 1 x kreeg iedere morgen,maar toen begon het mij op te vallen dat ze smorgens geen poep at maar de rest van de dag wel,vond het zo raar en het zette mij aan het denken,gaf toen 2 x per dag en ook toen at ze geen poep,dus ben ik overgegaan naar 4 x daags sanofor te geven en echt waar na 3 a 4 dagen was poep eten over.
Ze heeft iets van 4 maanden gehad 4 xper dag en toen ben ik iedere week gaan afbouwen totdat ik nog op 1x per dag zat dit heb ik een paar weken gedaan en toen nog 1 x per week en nu is ze 1 jaar en krijgt niks meer, ik weet niet hoe groot je hond is de mijne is berner grote heb je een klein hondtje dan geef je ieder x bij eten 1 teelepel.
stekt ermee.

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Heb je al eens eierkoek voeren geprobeerd?
Ik heb van verschillende mensen gehoord dat dit kan helpen.
Verder kan KVV gaan voeren ook helpen.

Het kan ook een gedragsprobleem zijn.
Hier:
http://www.dogvision.nl/artikelen.htm
kun je een artikel naar je emailadres laten sturen over het onderzoek wat gedaan is naar poep eten. Interessant, maar het geeft (nog) geen oplossingen.
Wel staat erin dat de hond onderzocht zou moeten worden op alvlees- of leverproblemen omdat dit het eten van poep kan veroorzaken, net als een vitamine B1 tekort.

Ben je al eens van voer veranderd? Uit mijn ervaring kan dit ook helpen.

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Ohw en over de muilkorf.
Je zou het kunnen overwegen om haar los te kunnen laten. Maar dan zou je haar wel eerst rustig aan die muilkorf moeten laten wennen.
Ook kun je reacties van andere mensen krijgen die gaan omlopen, of kunnen andere honden anders reageren op je hond omdat ze een korf omheeft.
Zoek er in ieder geval dan eentje die heel comfortabel zit en maak het omdoen leuk en oefen dat in kleine stapjes zodat het geen stress geeft.

Overigens kan poep eten ook wijzen op chronische stress. Ik weet niet of het een zenuwpeesje is?

honden page profiel LunaLuna

honden foto van Luna

eierkoek en banaan helpt nergens voor die van mij kreeg op aanraden hier ,iedere dag 1 eierkoek en 1 banaan ;-)
Volgens mij is het ook echt een tekort aan een bepaalde mineralen ;-)

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

als je een korfje neemt tegen het opvreten van alles, ze zijn er ook in het roze, oogt vriendelijker, maar ga eerst oefenen aan de lange lijn, en heus dat is niet een twee drie over. je moet daar energie in stoppen.


nog een goed advies, overdoseer de sanofor niet, dat is grote onzin, er staat een gebruiksaanwijzing op, hou je daar aan.

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

" eierkoek en banaan helpt nergens voor die van mij kreeg op aanraden hier ,iedere dag 1 eierkoek en 1 banaan ;-)
Volgens mij is het ook echt een tekort aan een bepaalde mineralen ;-) "


Het kan heel veel oorzaken hebben.
Ik ken toch echt een aantal mensen die sinds ze eierkoek gaven er van af waren!

honden page profiel LunaLuna

honden foto van Luna



Sanofor Veendrenkstof


Ons absolute top-product voor huid- en vachtproblemen. Sanofor Vds is een 100% veilig natuurproduct en is toe te passen bij o.m. huid- en vachtproblemen, maag-darmstoornissen, pigmentstoornissen, stinken uit de bek, winderigheid en het eten van straatvuil. Sanofor Vds kan probleemloos worden toegediend bij ieder soort voer. Dankzij de veelzijdige samenstelling kan Sanofor Vds het nare en smerige probleem van ontlasting-vreten vaak de wereld uit helpen. De Sanofor moet dan langere tijd achtereen gegeven worden (minstens 4 maanden dagelijks).

Wat is Sanofor Veendrenkstof?

Sanofor Veendrenkstof is een bodemproduct, bestaande uit verteringsresten van honderden verschillende bloemen, geneeskrachtige kruiden, grassen en vruchten. In de loop der jaren zijn deze planten in stilstaand water gevallen en naar de bodem gezonken, waarna een langdurig chemisch-biologisch proces de plantenresten omzette in zwart, lobbig veen. Bepalend voor de samenstelling en eigenschappen van dit veen zijn de planten waaruit het is ontstaan. Bovendien speelt de plaats waar de veendrenkstof gewonnen wordt een rol met betrekking tot de mate van geschiktheid voor medicinale doeleinden en voor bijvoeding van dieren. In Oostenrijk komt een veen-type voor dat aangeduid wordt als "Subfossiel".
Het karakteristieke van dit type veen is dat het plotseling begraven is geraakt onder afzettingen van leem, zand en gesteente. Dit subfossiele veen ligt nu vele meters onder het aardoppervlak. Zoals is af te leiden uit de erin voorkomende plantensoorten is dit veen ca. 7000 jaar geleden ontstaan. Dankzij de voortdurende afsluiting van de buitenwereld is dit veen zeer goed omgezet en gerijpt. Bovendien is het zeer zuiver en praktisch kiemvrij. Aan het veen worden geen chemicaliën toegevoegd, Sanofor Veendrenkstof is absoluut een zuiver natuurproduct. Bovendien wordt het veen zonder aantasting van het landschap gewonnen.

Waarom Veendrenkstof in de voeding van uw hond,kat,konijn,knaagdier,vogel ?

Mineralen en sporenelementen: Sanofor Veendrenkstof is rijk aan goed opneembare minerale bestanddelen, zoals b.v. ijzer. Dit is rijkelijk aanwezig en in de best opneembare vorm. Bovendien bevat Sanofor Veendrenkstof ook in zeer kleine hoeveelheden mangaan, koper, zink, zwavel en andere sporenelementen.

Organische substanties: Sanofor Veendrenkstof bevat organische substanties (o.a. kiezelzuur, huminezuren), die ook nog in sterk verdunde vorm op natuurlijke wijze remmend werken op de groei van ziektekiemen. Kiezelzuur werkt bindweefselversterkend, immuunsysteemversterkend en versnelt de wondregeneratie.
De darmflora wordt door Sanofor Veendrenkstof geoptimaliseerd.
Van de organische stoffen in Sanofor Veendrenkstof zijn de huminezuren erg belangrijk. Deze werken sterk absorberend en binden gifstoffen, die vervolgens met de ontlasting worden uitgescheiden. Met name de lever wordt hierdoor ontlast. Bovendien wordt de werking van de lever gestimuleerd en de benutting van het voedsel wordt verbeterd.
De slijmvliezen komen met Sanofor Veendrenkstof in optimale conditie, waardoor o.a. maag-darmproblemen worden voorkomen en betere bevruchtingresultaten worden bereikt.
Sanofor Veendrenkstof heeft een gunstige invloed op de huidstofwisseling.
Sanofor Veendrenkstof kan het hele jaar door gegeven worden, ook aan drachtige en jonge dieren.

Overdosering is niet mogelijk. Gezien de grote verscheidenheid van verschillende werkzame bestanddelen is Sanofor Veendrenkstof een uiterst waardevolle aanvulling op de diervoeding. Sanofor kan eenvoudig aan het voedsel toegevoegd worden, het heeft nauwelijks enige smaak of geur. Voor middelgrote honden wordt een dosering van 1 eetlepel per dag aangeraden, bij stoornissen kan de dosering verdubbeld worden.



Sanofor Veendrenkstof geeft u:

voor de wederopbouw van de darmflora ( o.a.na wormkuren en antibiotica).

voor een prima conditie van de huid en de vacht / bevedering
LEES, LEES, LEES

KIJK hier maar even En Zie je kan Geen Overdosis GEVEN

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik geef ook sanofor, mineralen en vitamines, overdosering is nimmer goed. de gebruiksaanwijzing staat erniet voor niets op.

als je naar medisch alternatief gaat , kan je daar eens kijken naar de ..bevindingen van sanofor.

honden page profiel LunaLuna

honden foto van Luna

wat hier boven staat willemijn komt van de site van sanofor ,heb dit echt niet verzonnen(heb niet zulke grote duimen) maar staat op hun site zelf, heb je dat zelf niet gelezen dan? staat er netzo als ik het heb geknipt en geplakt.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Juul, Mellow is nu ruim een jaar en doet het ook nog steeds. Krijgt alleen KVV te eten, elke dag Sanofor door haar eten heen en loopt nooit los (kan ook niet, dan gaat ze er vandoor).
Ook zij heeft haar voorkeur: hoe soppiger, hoe lekkerder lijkt het wel ;-)

Terry (1987 - 2000) deed het ook toen ie klein was en ineens was het over.

Ik heb voor Mellow ook een snuitje gekocht, maar gebruik het eigenlijk nooit. Ze is dan alleen maar bezig om dat ding af te krijgen en dat maakt de wandeling nóg minder ontspannen dan het continu speuren naar poep.

Neigt ze naar een drol dan zeg ik "bah!" en trek haar weg. Soms heeft ze 'm toch te pakken, dan roep ik "los!" en laat ze soms los (helaas echt maar som), dan prijs ik haar de hemel in.
Vreet ze 'm toch op dan negeer ik haar even. Boos worden helpt ook niet (want dan heeft ze ook aandacht en aandacht is leuk).

Het is wel minder dan een tijd geleden, dus ik houd goede hoop dat het over een paar maanden stopt en ze zich realiseert dat gedroogde pens en kipfilet toch lekkerder snacks zijn dan papperige of uitgedroogde hondendrollen.

honden page profiel lutlut

honden foto van lut

Dit durft onze hond ook te doen, heb het steeds berispt als ik hem op heterdaad betrapte en hij doet het nu niet meer....maarrrrr....als hij de kans ziet buiten mijn gezichtsveld en de kattenbak staat op de grond ( meestal staat die buiten zijn bereik ) dan durft hij er daar vlug eentje uit te grissen als er toevallig net eentje achtergelaten is door poezebeest. Gelukkig gebeurt dit heel zelden omdat alles meteen verwijdert wordt maar het is me een raadsel wat daar zo aantrekkelijk aan is. Poep van andere honden laat hij links liggen en in het begin durfde hij eens van zijn eigen poep te proeven maar dat is er nu uitgegroeid ( is bijna 1 jaar ) Misschien nog even geduld en blijven volharden, alvast succes ;-)

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

Hoe zou je reageren als je hond aan glasscherven waar bijvoorbeeld pindakaas ('k noem maar wat) aan zit zou willen beginnen of aan rattegif wat ergens gestrooid ligt?
Reageer zo ééns als je hond weer poep wil gaan eten.

honden page profiel Juul & Mara Juul & Mara

honden foto van Juul & Mara

@ Willemijn,
we lopen wel vaker aan de lange lijn, en dan doet ze het niet, en het is niet zo dat als je naast een drol staat en je oefent met snoepjes dat ze er niet op let, dat ze het dan afleert, want aan de lijn is het geen probleem. En ze is er ook niet op gefocust aan de lijn, maar zodra ze los is, is het een heel ander verhaal. Ze kreeg 2x per dag een theelepel Sanofor en dat hielp niet.

Ik denk dat is toch maar ga kijken voor een muilkorfje en ik hoop dat zo dan 'het cirkeltje' doorbreekt. Het kan me niet schelen als mensen dan bang voor haar zijn, dan zeg ik gewoon dat ze niet bijt, en ik denk niet dat honden discrimineren op muilkorven.

Wat is die pens precies?

even off topic, maar wij hebben van de buren een soort van bruine staafjes gekregen toen ze hoorden dat we Mara kregen, hun hadden zelf ook een hond. Ik weet niet zo goed wat het is, dus durf het niet zo goed te geven, maar zouden dat misschien pensstaafjes kunnen zijn ?

Gr

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS



Als het deze zijn, zijn het pensstaafjes

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

" Hoe zou je reageren als je hond aan glasscherven waar bijvoorbeeld pindakaas ('k noem maar wat) aan zit zou willen beginnen of aan rattegif wat ergens gestrooid ligt?
Reageer zo ééns als je hond weer poep wil gaan eten. "


Weet je wat honden daarvan leren?
Nooit poep eten als het baasje staat te kijken.. maar stiekem in de bosjes.. zie je niet, ook geen straf..

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

"
Ik denk dat is toch maar ga kijken voor een muilkorfje en ik hoop dat zo dan 'het cirkeltje' doorbreekt. Het kan me niet schelen als mensen dan bang voor haar zijn, dan zeg ik gewoon dat ze niet bijt, en ik denk niet dat honden discrimineren op muilkorven.

Gr "


Dat heeft ook niets met discrimineren te maken.. (of in de letterlijke zin van het woord eigenlijk wel)
Het gaat erom dat honden met een muilkorf een heel stuk lichaamstaal, namelijk met hun lip, tanden, bek, niet kunnen laten zien. Ze zien er ook nog eens anders uit.
Daarnaast gedragen honden die een muilkorf omhebben zich vaak ook anders, omdat er iets om hun snuit zit. Ze voelen zich vaak niet zo op hun gemak met een muilkorf en stralen dat ook uit.
En ten derde hebben de meeste honden een muilkorf om omdat ze agressief gedrag vertonen. Als honden dus ervaring hebben met een hond met een muilkorf is dat meestal een vijandige ervaring geweest. Dat onthouden honden. (zoals honden die een paar keer zijn aangevallen door een zwarte hond of een herder dat onthouden en angst of agressie kunnen gaan vertonen naar dat soort honden)

honden page profiel Juul & Mara Juul & Mara

honden foto van Juul & Mara

@RVS,
ik reageer ongeveer ook zo, maar dat maakt haar niks uit, niks stiekem, gewoon doen.
en bedankt voor de foto, ik ga eens even kijken of het erbij zit.

@Margje & Biko,
ja dat is wel waar, maar ik ga het gewoon uitproberen als het echt niet gaat, zie je waarschijnlijk een nieuw topic bij vraag en aanbod ;-)

Gr. J&M

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Succes!

honden page profiel Juul & Mara Juul & Mara

honden foto van Juul & Mara

maar trouwens,
het is wel zielig dat hij met zo'n muilkorf niet kan hijgen..

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

" maar trouwens,
het is wel zielig dat hij met zo'n muilkorf niet kan hijgen.. "


Met een muilkorf kan hij wel hijgen.
Met een snuitje niet.

Snuitje:



Muilkorf:


honden foto van Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

Onze Nanu had er ook een pootje van ;-)
Maar sinds ik ben overgestapt van de puppy brok naar de volwassen brok is het zo goed als over :-D

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

"

Weet je wat honden daarvan leren?
Nooit poep eten als het baasje staat te kijken.. maar stiekem in de bosjes.. zie je niet, ook geen straf.. "


Dan doe je het niet goed.:-)
Geloof me Margje, als ik jou één keer op die manier verbaal corrigeer vergeet je het de rest van je leven niet meer.:-)

Nu even zonder dollen. Mijn hond loopt vrijwel altijd los maar is eigenlijk nooit uit het zicht. Ik ken iemand die z'n pup is kwijtgeraakt terwijl hij echt maar heel even naar iets anders keek. Zijn verhaal heb ik goed in m'n oren geknoopt.Ik vind het dus mijn taak om haar constant in de gaten te houden. Het is eigenlijk alleen als ze thuis buiten rondscharrelt dat ik niet constant zicht op haar houdt.
Dus of ze poep zou eten als ik er niet bij ben zal ik nooit weten. Ik heb i.i.g. niet de illusie dat een worst die op tafel is blijven liggen als ik weg ben, er nog zou liggen als ik weer thuis kom. Terwijl ze dat niet doet als ik er bij ben (om even iets vergelijkbaars te noemen) Ik kan haar dat niet kwalijk nemen, ik ben zelf ook zo. Als mijn moeder een doos met ijsjes hier even in het koelvak doet, als ze hier op weg naar huis even langs komt en ze vergeet ze mee te nemen, zijn ze de volgende dag ook verdwenen :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Blijft poep en zo eten, ik verlies echt de hoop" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: ca de bou
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^