Heeft hier iemand ervaring met Dinapet brok ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel leon & Senna.leon & Senna.

honden foto van leon & Senna.

Ik voer mijn hond sinds enige tijd dinapet brok (lam & rijst) en buiten de soms wat dunne ontlasting geen noemenswaardige pronblemen mee gehad. Daar ik deze brokken via een particulier bestel en deze niet kan kopen/verkrijgen via de de gangbare dierenwinkels vraag ik me toch af of er mensen zijn die negatieve alsook positieve ervaringen hebben met dit voer.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Heeft hier iemand ervaring met Dinapet brok ?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel JudeJude

honden foto van Jude

Ik niet. Wat is de samenstelling?

Christophe van doren (Gast)

Wij geven deze brokken geruime tijd aan onze 2 bull terriers, ze hebben er een uitstekende ontlasting van en vinden het enorm lekker. Volgens de vertegenwoordiger van dinapet zit er veel meer vlees in dan in de gemiddelde premium, en ook geen afvalvlees omdat ze in de fabriek ook menselijke voeding maken. Ze krijgen wekelijks controle. Voor mij is het top hondenvoer en kan het aan iedereen aanraden. De prijs is ook dik in orde 35€/15kg voor een degelijke premium voeding. Dit komt volgens de vertegenwoordiger omdat ze geen publicitijd maken en daar gaat bij bv royal canin etc veel geld naar toe. Dinapet is tevens oon gewoon een belgisch bedrijf dus zitten bij de bron : kleinere vervoerskosten. Een aanrader!

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

En jij gelooft die man op zijn blauwe ogen? Het is een verkoper, er moet geld in het laatje komen. De officiële samenstelling vertelt je de waarheid, en die komt niet overeen met hetgeen deze vertegenwoordiger vertelt. Het feit dat ze geen enkel werkelijk percentage noemen zegt al genoeg.
Er zit wel degelijk een heleboel afval in deze brok, sterker nog: je denkt toch niet dat ze duur vlees voor menselijke consumptie gebruiken in hondenvoer? Het gaat hier om veren, ogen, oren, uiers, karkasvlees, organen, bloed, enzovoorts.

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

Ze kunnen deze brok beter 'Granen & Afvalproducten' noemen, in plaats van 'Lam & Rijst'. O-)

De samenstelling is als volgt:
Granen (waarvan min 25% rijst), vlees en dierlijke bijproducten (waarvan min 30% lam), plantaardige bijproducten, oliën en vetten, vis – en - bijproducten, mineralen.

Het tweede ingrediënt, 'Vlees en dierlijke bijproducten', gaat om een klein deel vers vlees (naast de 'bijproducten') en niet om vleesmeel of gedroogd vlees. Dit verse vlees bevat ongeveer 80% water. Als dit wordt gedroogd blijft er ongeveer 20% van het gewicht over. Oftewel deze brok bevat zeer weinig vlees! Het voornaamste ingrediënt is nog altijd graan.
Een goede brok hoeft zeker niet duur te zijn. Er zijn ook brokken met prima ingrediënten voor een betaalbare prijs, zoals Dog Lovers Gold (Original Formula).

Persoonlijk zou ik deze brok nooit kiezen, vanwege:
- 90+% goedkope en slecht verteerbare granen (zoals tarwe);
- Een groot gebrek aan vlees (wat eigenlijk het hoofdbestanddeel zou moeten zijn in mijn opinie);
- Plantaardige eiwitbron i.p.v. dierlijke eiwitbron;
- Een (te) hoog gehalte aan koolhydraten;
- Slecht opneembare mineralen (sulfaten en oxides);
- Allerlei niet nader genoemde 'bijproducten' (dit is afval dat niet geschikt is voor menselijke consumptie zoals kippenveren, sojaschroot en gluten). In een goede brok zit geen vuilnis.

Helaas hoeven veel dingen niet op de verpakking genoemd te worden, en uiteraard wordt hier dankbaar gebruik van gemaakt... Denk aan synthetische antioxidanten en conserveermiddelen (niet voor niets blijven die brokken meer dan een jaar 'goed'!) en kunstmatige geur- kleur- en smaakstoffen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Heeft hier iemand ervaring met Dinapet brok ?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Nyx gaat vader worden!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^