Wat moet je nu eigenlijk doen als honden vechten?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Ingrid Ingrid 3 doggies

honden foto van Ingrid

Dat neemt niet weg dat als een Yorky bijt de schade te overzien is en dat is bij de grotere rassen niet zo.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat moet je nu eigenlijk doen als honden vechten?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Evi * MayaEvi * Maya

honden foto van Evi * Maya

wilt niet zeggen dat je ze anders moet behandelen, bijten mag niet bij geen enkele ras, groot of klein. en wilt niet zeggen dat een bepaald ras scherper uit de hoek komt

honden page profiel fortunafortuna 3 doggies

honden foto van fortuna

ingrid.het is nu eenmaal niet anders,ik kan geen risico nemen,anders ben ik hem straks kwijt en wordt hij afgemaakt.
alleen langs het kanaal,zonder zijwegen,ergens achteraf op een zandpad,waar ik volledig overzicht heb,laat ik hem weleens los,maar dan loop ik constant voor en achter me te kijken of er niemand komt.als er bijvoorbeeld ineens een vent uit de bosjes stapt die pipi moest doen,heb ik een probleem.

honden page profiel Ingrid Ingrid 3 doggies

honden foto van Ingrid

Evi,natuurlijk mag bijten niet bij welke hond dan ook.

Dat het er bij het ene ras niet meer ingefokt zit dan bij het andere daarover verschillen we van mening.


honden page profiel 3 doggies

Honden corrigeren elkaar ook door te bijten.......

honden page profiel Evi * MayaEvi * Maya

honden foto van Evi * Maya

ja nee het kan bij de ene meer inzitten dan bij de andere maar dan is het aan het baasje om het onder controle te houden ;-)

honden page profiel Ingrid Ingrid 3 doggies

honden foto van Ingrid

dat ben ik dan weer wel met je eens. ;-)

honden page profiel 3 doggies

Ik laat het altijd gewoon gaan, juist omdat als ik als baas actie onderneem, als me hond bijt, gromt of wat dan ook, ik de hond alleen maar steun, aanlijnen op dat moment is steunen, zeggen dat de hond het niet mag doen, is steunen, het enige wat ik kan doen is doorlopen, en als de hond niet komt, roepen dat de hond moet komen.
Maargoed, meningen verschillen, ervaringen verschillen.

honden page profiel Evi * MayaEvi * Maya

honden foto van Evi * Maya

ik zou ze eerder afleiden maar ik denk dat een speeltje dan niet veel zin heeft :-)

en gewoon doorlopen gaat niet altijd e, als de hond bepaald om stok stijf te blijven staan :-D

ik denk dat je juist de hond moet afleiden als hij onrustig begint te worden zodat het speeltje veel leuker is dan de andere hond

O-)

honden page profiel fortunafortuna 3 doggies

honden foto van fortuna

dat snap ik,maar als ik door wil lopen,krijg ik diego van 50 kilo niet mee,die zal ik eerst moeten corrigeren,en in zijn geval dus flink corrigeren,anders is hij niet mee te trekken.al moet ik zeggen dat hij de laatste tijd al op stemcorrectie begint te reageren.hij is nu 3,misschien uit de pubertijd,en wordt toch minder fel

honden page profiel Evi * MayaEvi * Maya

honden foto van Evi * Maya

het is misschien een stomme vraag Karin, maar luistert Diego dan als je met een piepend speeltje hem afleid?

honden page profiel lorenzolorenzo 3 doggies

honden foto van lorenzo

Ik denk dat Diego zo gefikseert is, dat niets helpt.
Onze hond Vianca heeft dat bij de grotere honden.
Wij proberen het dus ook te vermijden.

honden page profiel fortunafortuna 3 doggies

honden foto van fortuna

diego draait helemaal door,en een speeltje zou er niet eens boven uit komen

honden page profiel anjaanja 3 doggies

honden foto van anja

nee maar ik laat mijn hond niet meer los als ik weet dat hij gemeen uit de hoek kan komen deze hond van mijn buren heeft nu een aanlijnplicht en een muilkorf plicht maar nog zie je ze altijd met de hond lopen zonder muilkorf wij zijn nu wel voorzichtiger geworden, zelfs de hele buurt kijkt nu uit ze kijken eerst of hij al naar buiten is geweest.

honden page profiel anjaanja 3 doggies

honden foto van anja

devil is nu wel allerter geworden maar hij gaat nu liggen als een hond komt en dan zie hem maar eens af te leiden met iets niks iets lekkers lukt niet en speelgoed helemaal niet dus dat werkt bij hem niet ik ga er altijd bij staan en de meesten weten dat devil dat niet zo leuk meer vind en gaan dan iets groter rondje om hem heen maar los komt hij niet meer echt niet

honden page profiel MexxMexx 3 doggies

honden foto van Mexx

@ ingrid waarom loop je dan niet los met een muilkorf?

Onze border Goof was een trauma hond en kon ineens grijpen wat op dat moment in de buurt bewoog. Erg gevaarlijk in een woonwijk of in het bos dus deden we hem een snuitje om. Hij kon nu niks doen en zo konden we ontspannen rondlopen.
Met Mexx ben ik nu ook erg voorzichtig, al gaat het nu weer heel goed (een tijd flink trainen en geen slechte ervaringen), ik roep hem bij elke niet overzichtelijke kruising in het bos en roep hem terug als er een andere hond aankomt en laat hem pas los als hij eerst even kennis gemaakt heeft (dan is er niks aan de hand).

Een muilkorf bij mexx hoeft niet want hij is wel erg sociaal alleen snauwt nu van zich af als er een hond op hoge poten op hem af komt en tja ik ben voorzichtig omdat hij groot is en een verkeerde snauw bij een kleine hond wel een wond sneller kan geven.

Maar in jou geval had ik zeker een muilkorf omgedaan..

honden page profiel denizdeniz 3 doggies

honden foto van deniz

Hey
ja nadat geval met ons darro heb ik wat opzoek werk gedaan en kom meestal op dezelfde uitleg en dat gaat als volgt :

vechtende honden zijn in “survival drive” of overlevingsdrang. Zij weten niet dat het hun baasje is die hen vastpakt en zullen in een reflex naar achter bijten.

Twee mensen zijn aanwezig :

Een jas kan over de honden gegooid worden om ze door het donker even te doen stoppen. Elk persoon neemt bij de achterpoten een hond op als was het een kruiwagen. De honden worden van elkaar weggesleept in cirkelvormige beweging. Zo moet de hond zijwaarts stappen om niet op de kin te vallen en hij kan zich niet omdraaien om de eigenaar te bijten. De honden zullen terug met elkaar willen vechten en moeten afgezonderd worden.

Eén persoon is alleen met twee vechtende honden :

Na het scheiden zullen de honden met hevigere agressie terug op elkaar vliegen : dit moet voorzien worden door vastmaken. De persoon legt een leiband in een lus rond de lende van een van de honden en schuift hem door de handlus om hem aan te trekken. De 2 honden hangen in elkaar. Hij trekt met de leiband traag beide honden samen naar een plaats waar hij de hond met de leiband kan vastmaken. Dan worden de achterpoten van de andere hond opgenomen en weggesleept van de vastgemaakte hond zoals hierboven uitgelegd. Het wegtrekken moet weer in cirkelbeweging gebeuren.

Wat ook werkt

Een emmer water op hen gooien, de waterspuit op hen zetten, als U bij een water bent : de honden onder water dompelen, gelijktijdig bij de 2 honden : een straal water op de neus bijvoorbeeld met een grote injectiespuit of plantenspuit, pepperspray, een straal van een haarlakbusje, een vinger steken in de anus, hard in liezen en buik knijpen, een prik van een naald in de neus, een flesje ether uitschudden over de koppen van de vechtende honden. Zij beginnen dan half verdoofd te hoesten. Zo kan men ze uit elkaar halen en apart zetten.

Schoppen en slaan kan helpen indien men zijn hond kent en weet dat hij daardoor lost. Het kan de tegengestelde uitwerking hebben en de hond in een hogere drift brengen. Hij zal harder vechten of de veroorzaker willen bijten.



dat van die pepperspray vind ik een beetje te barbaars
en die vinger in de anus ???

honden page profiel anjaanja 3 doggies

honden foto van anja

nou die vinger in de anus die hielp bij de hond van de buren dus echt niet en het water ook niet er was niets dat echt hielp en wat daar nog meer bij staat heb je niet zomaar bij je als je aan het wandelen bent tenminste ik

Tamara (Gast)

Hallo allemaal,

2 vechtende honden is altijd lastig maar probeer zelf altijd rustig te blijven, hoe moeilijk dat ook is, want als je zelf gaat gillen/schreeuwen zullen de honden dat zien als aanmoediging. Van de aanvallende hond de achterpoten pakken en de hond omhoog tillen, als het lukt helemaal van de grond. Het liefst natuurlijk beide honden maar 2 vechtende honden zullen ook ieder een baas hebben...Als een hond zo opgetild word kan hij jou niet bijten behalve een Mechelse herder die kan zich in de lucht nog omdraaien en je bijten. Verder is het belangrijk dat het oogcontact verbroken word en de honden niet meer bij elkaar kunnen komen.

Ik hoop voor iedereen dat je dit nooit mee hoeft te maken en dat je aan deze tip wat hebt!

Groetjes Tamara

honden page profiel nele - Tiëstonele - Tiësto 3 doggies

honden foto van nele - Tiësto

Hallo allemaal,

Ik heb een tweetal maanden hetzelfde voorgehad.
M'n duitse staande werd aangevallen terwijl hij aan de lijn was door een pittbulachtige hond van bijna zijn grootte. Erg dus deze keer.
Ik zag dat de hond los liep en wou direct omkeer maken maar het was al te laat. Die hond was los met een paar jonge gasten erbij en ze roken even aan elkaar (twee reuen) en direct greep die andere hond de mijne bij z'n keel.
Dat was een gevecht op leven en dood volgens mij van die andere hond. De mijne kon niets meer doen want die pittbul had hem vast hoog tegen z'n muil in de keel. Ik was doodsbenauwd dat mijn hond doodgebeten zou worden want hij jankte (van de pijn denk ik).
De mijne is precies geen doetje want hij werd al 3 keer aangevallen (twee maal jack russel en 1 maal door rottweiler) maar toch was het deze keer de andere hond die de overhand had. Nu zou ik echt graag weten hoe ik het gevecht in het vervolg kan onderbreken. Wij kregen ze met niets uit elkaar. De mijne wou zo graag weg met mij maar kon niet weg want de andere loste niet. Zelfs niet na veel getrek en gesjouw met drie mannen aan de andere.
Tot er uiteindelijk iemand met een steel van een hark in de muil van de pittbullachtige zat en hij die probeerde open te krijgen daarmee.
Toen heeft de hond de mijne heel even gelost en ben ik kunnen weglopen met Tiësto.

Sedertdien ben ik doodbenauwd als ik een reu tegen kom. De mijne loopt los als ik noemand zie afkomen in open velden maar waar mensen en honden komen laat ik hem vast want hier in West vlaanderen zijn geen losloopgebieden. De hond mag dus nergens loslopen.

Ik ben zeker dat 9 op de 10 tips niet zouden geholpen heben in mijn geval. Misschien de pepperspray of haarspray??? Hen bij de poten optillen zou veel te gevaarlijk geweest zijn.

Water zou niet veel effect gehad hebben want die andere hond was precies in trance.

Dus alle tips zijn welkom want ik voel mij echt niet meer veilig de laatste tijd. Precies alsof ze een pik hebben op mijn hond.

honden page profiel nele - Tiëstonele - Tiësto 3 doggies

honden foto van nele - Tiësto


ik zette een foto bij m'n profiel van de bijtwonden omdat ik anders niet weet hoe dit te doen. Dat was toen het pas gebeurd was. Daarna is het veel erger gekomen omdat het begon verzweren en etteren. Tweemaal naar dierenarts moeten gaan om antibiotica.

Gelukkig is alles goed genezen en ben ik die hond nooit meer tegengekomen. Ik denk dat die jonge gasten hun lesje wel geleerd hebben en hun hond aan de leiband zullen houden. Stel je voor dat het een kindje geweest was dat daar aan het spelen was. Ik ben tegen niemand weest gaan reclameren en ben het ook niet gaan aangeven aan de politie zoals m'n dierenarts wel had aangeraden omdat ik weet dat niemand zoiets opzettelijk zou doen maar je moet beseffen dat als je hond zoveel macht heeft om te bijten je hem beter aan de leiband houdt of een muilkorfje aandoet waar mensen en dieren zijn.

honden page profiel LisanneLisanne 3 doggies

honden foto van Lisanne



alstu

honden page profiel Evi * MayaEvi * Maya

honden foto van Evi * Maya

zijn dat bijtwonden en waar?

groetjes

honden page profiel LisanneLisanne 3 doggies

honden foto van Lisanne

dat is de foto van Nele

honden page profiel nele - Tiëstonele - Tiësto 3 doggies

honden foto van nele - Tiësto

bedankt lisanne voor de hulp

ja dat zijn bijtwonden in de hals net onder z'n muil.

honden page profiel 3 doggies

dat is niet niks!!!

honden page profiel Corrina  & BaileyCorrina & Bailey 3 doggies

honden foto van Corrina  & Bailey

Jezus zeg, dat had er uit gezien toen het net gebeurde en onder het bloed zat. Heeft je hond er verder niets aan over gehouden??

Vind het jammer dat de moderatorteam niets heeft laten weten. Was zeer benieuwd naar hun antwoord, maar de tip van deniz is denk ik wel de moeite waard om te onthouden.

Alleen hoog zomer wordt het jas item lastig!!

honden page profiel nele - Tiëstonele - Tiësto 3 doggies

honden foto van nele - Tiësto

een flesje ether uitschudden is ook iets wat mogelijk zou zijn maar ik vind het precies wel gevaarlijk voor de ogen of niet???
Dat is iets wat je in je zak van je jas kan steken. Een klein haarlakbusje ook maar weet niet of dat helpt.

Ja Corrina, toen was alles proper opgekuist en dat was 1 dag later maar een paar dagen later zat alles heel dik en onder de etter. Dat was een nog minder mooi zicht hoor. Gelukkig hield hij er fysiek niets aan over maar ik heb wel de indruk dat hij iets heviger staat tegenover reutjes. 't Is mss een gedacht maar ikzelf ben alleszins wel banger geworden.

Het was al niet prettig toen die rottweiler eens aanviel maar die hond was jonger (ook reutje) en ze stonden op gelijke voet qua sterkte. Met deze was het anders hoor. Niemand is opgewassen tegen zo'n sterke rassen. Die bijten anders dan een jachthond.

honden page profiel AnnamariaAnnamaria 3 doggies

honden foto van Annamaria

Ik wil de mensen die hier op het forum schrijven dat ze hun hond vasthouden, zodat hij geen andere hond kan bijten, mijn complimenten maken.
Ik snap niet dat sommige mensen hun hond, die gevaarlijk kan zijn voor andermans hond, of zelfs voor een mens toch loslaten lopen, terwijl hij niet eens gehoorzaamd.
Ik heb het al zo vaak meegemaakt dat een hond los loopt en bij het zien van onze hond(en), niet meer gehoorzaamt en doel bewust zonder enig sociaal contact onze hond pakt. Sommige mensen snappen niet wat zo`n dier voor een mens betekenen kan en het lijkt me dat ze dat ook niets kan schelen.
Een paar weken geleden was het weer raak, mijn Basset (11mnd.), werd zomaar door een Rottweiler in zijn nek gepakt en heen en weer geschud.
Ik moet er niet aandenken, als hij eerst onze Bracco had gepakt, die het misschien niet zo lijdzaam had ondergaan en had geprobeerd om iets terug te doen. Het meisje waar de hond van was zei niet eens sorry, ze liep zonder iets te zeggen door.En zo krijgen sommige naam.

honden page profiel denizdeniz 3 doggies

honden foto van deniz

@ mexx : ik heb ook nagedacht over een muilkorf ma pak nu dat voorbeeld met darro als die een muilkorf aanhad dan staat hij er maar hulploos en kan hij nix terug doen NAtuurlijk wil IK niet dat men hond bijt ma ik zou me ook superschuldig voelen moest er een hond aangestormd komen en hij kan niks terug doen :s

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat moet je nu eigenlijk doen als honden vechten?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^