Hoe lang kan een hond alleen zijn?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel stridderstridder

honden foto van stridder

Hallo allemaal,

Ik heb me hier aangemeld omdat ik er over na denk om een hond te nemen.
Ik woon alleen op een appartement. En hoewel ik in de weekenden vaak naar mijn ouders ga voel ik me door de week vaak eenzaam.
Daarom wil ik misschien een hond nemen, zodat ik niet alleen ben als ik thuis kom. Overdag moet ik echter werken.
Ik werk 6 uur per dag. Nu vraag ik mij af of het dan reëel is om een hond te nemen als die iedere dag zo lang alleen thuis moet blijven.
Als ik een hond zou nemen, dan zou het een schoothondje moeten zijn. Eentje die graag knuffelt. Maar dit maakt het misschien nog lastiger omdat dat juist honden zijn die graag bij je zijn en dus niet graag alleen.
Hoe denken jullie hier over?
Is het mogelijk om in je eentje een hond te houden als je 6 uur per dag moet werken?

Uiteraard snap ik dat een hond ook uitgelaten moet worden en dit zou ik dan voor en na het werk doen, en dan nog een keer voor het slapen, zodat hij/zij verdeeld over de dag zijn/haar behoefte kan doen en beweging kan krijgen.
En zodra ik thuis ben krijgt hij/zij de rest van de dag aandacht.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe lang kan een hond alleen zijn?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

Hallo,

Altijd moeilijk te beoordelen,de ene is de andere hond niet.Neem je een pup zal je het alleen zijn met minuten moeten opbouwen,plus dat je niet kan gaan werken voor je hondje een beetje zindelijk is en al een poosje alleen kan blijven.
Dus kijk eens in een asiel naar een wat ouder hondje die al gewend is een paar uurtjes alleen te moeten blijven.Daar zitten ook hele leuke hondjes die blij zijn een warm nestje te krijgen.Denk dat een wat ouder hondje wat makkelijker een paar uur alleen kan zijn.

honden page profiel paulienpaulien

honden foto van paulien

Ik vind 6 uur wel lang. Wij hebben hier thuis de afspraak vier uur met een maximum van vijf. Anders moet er iemand ingeschakeld worden die de honden even uitlaat. Vijf uur gebeurt zelden en dan zijn ze wel blij dat ik thuis kom.
Het hangt er m.i. ook vanaf of je een bench wilt gebruiken (lange tijd kleine ruimte), of je er 1 of 2 neemt (gezelschap),of je een klein hondje niet eventueel kan trainen op een kattenbak te gaan en of je vijf dagen in de week 6 uur moet werken (hondenuitlaatservice?)
Ik begrijp dat je hondjes leuk vindt, maar als het om eenzaamheid gaat kun je misschien ook een 'avonddier' overwegen? Zoals hamstertje of iets anders dat 's avonds opbloeit.
Denk er gewoon maar even goed over na. Heel goed dat je je hier eerst in verdiept. Een hond kan veel voor je doen, maar kan jij ook genoeg voor de hond doen?

honden page profiel ~~

honden foto van ~

in het begin kunnen ze beter niet helemaal alleen thuis zijn. na een tijdje moet dat wel lukken denk ik . als je een pup neemt tenminste. ook moeten pups veel vaker naar buiten . elke keer na het spelen eten drinken en slapen. hopelijk lukt het veel succes !

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

Ohw dat wil prima, hier op het forum zijn zat mensen waarbij de hond 20 uur per dag slaapt, dus dan kan die best 6 uurtjes alleen zijn.
Daarna lekker wandelen en spelen, wil prima.

honden page profiel Miranda,Kaida en PipMiranda,Kaida en Pip

honden foto van Miranda,Kaida en Pip

Ja het is natuurlijk zo hoe meer thuis hoe beter..maar er moet ook gewerkt worden!

Nou vind ik persoonlijk 5 dagen 6 uur te lang...zijn het het 3 oke ...misschien is er een andere oplossing voor die andere 2 dagen??

Ik zit zelf in dezelfde situatie als jij! Ik werk 25 uur alleen is dit verdeeld over 2,5 dag waarbij de hond bij me ouders wordt opgevangen! Misschien kan jij ook zoiets doen voor 2 dagen?

En het alleen zijn moet inderdaad heel rustig opgebouwd worden dus je zal eerst wel vakantie op moeten kunnen nemen.

Succes met de keuze!

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Hier zijn ze maximaal 6 uur alleen maar dat komt maar heel zelden voor. Ik vind iedere dag 6 uur alleen wel veel. Maar er zijn zat honden die er geen probleem mee zullen hebben. Met een pup gaat dat natuurlijk niet.

honden page profiel paulienpaulien

honden foto van paulien

Wij namen na veel wikken en wegen een puppie in de vakantie. Zo hadden we zoveel mogelijk tijd om te wennen, zindelijkheid te trainen etc. (Alsof je een baby in huis haalt). Daarna moest er toch weer gewerkt worden en de tijd dat de pup alleen bleef werd vlot opgebouwd.

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

Wat ik al eerder aanhaalde niet elke pup is snel in het accepteren van alleen zijn.Heb er zelf één lopen van nu 10 maanden maar kan nog niet langer dan anderhalf uur weg.Wil ik het ook niet overhaasten maar toch, verwacht niet dat het met elke pup snel lukt.Daarom mijn advies voor een wat ouder hondje.

honden page profiel NikaNika

honden foto van Nika

Voor een pup is dat wat lang maar met een volwassen hond moet dat prima kunnen.
Zeker navragen in 't asiel of de hond een paar uurtjes alleen kan blijven. Op termijn zou je een tweede hondje kunnen nemen. Is toch altijd net iets leuker voor een hond dan helemaal alleen.
Hier zijn ze ook 6 uur per dag alleen, en 1 keer in de week 8 uurtjes.
En dat gaat goed.

honden page profiel Irene Irene

honden foto van Irene

Wij hebben ook een hond en werken allebei fulltime. Bij ons is het wel zo dat we veel mogelijkheden hebben tot opvang. Hij mag mee naar het werk van mijn vriend, we hebben een uitlaatservice voor bepaalde dagen, dan blijft hij dus thuis. Ik kan af en toe thuis werken en mijn ouders en buren passen af en toe op.

Vandaag bv is hij van 09:00 uur tot 11:00 uur (max 11:30) alleen thuis geweest en heeft mijn moeder hem opgehaald en mee naar huis genomen.

Op vrijdag hebben we altijd de uitlaatservice ook die komt zo rond half 12, in de middag zijn we op vrijdag meest vroeg thuis. De rest van de tijd gaat hij mee naar het werk of er wordt thuis gewerkt.

Misschien kun je iets regelen met buren, vrienden of iemand die je vertrouwd die je hondje zo in het midden van jouw werkdag kan uitlaten? Of anders een uitlaatservice of mee naar het werk?

In het begin, dus als je het hondje net hebt zou ik wel zorgen dat je minimaal een paar weken vrij hebt om de hond te laten wennen en kennis te laten maken met verschillende situaties, zo kun je ook beginnen een band op te bouwen.

Succes

honden page profiel stridderstridder

honden foto van stridder

"
Ik begrijp dat je hondjes leuk vindt, maar als het om eenzaamheid gaat kun je misschien ook een 'avonddier' overwegen? Zoals hamstertje of iets anders dat 's avonds opbloeit. "


Ik heb 2 ratjes, die zijn heel lief enzo maar die geven niet het gezelschap wat een hond kan geven. Dat zelfde zal ongetwijfeld ook gelden voor een hamstertje.

Ik ben eigenlijk niet van plan om een pup te nemen, lijkt me niet dat ik daar voldoende tijd voor heb. Ik snap wel dat een hond eerst moet wennen en niet meteen lang alleen kan blijven. Daarom dacht ik in een vakantie te beginnen met opbouwen. Eerst wennen en dan steeds langer alleen laten.

Ik sta in principe open voor het gebruik van een bench, maar alleen een mand vind ik ook prima. De hond die we bij mijn ouders hadden en die ze nu hebben gebruik(t)en allebei geen bench maar blijven gewoon zo in de mand thuis.

Qua plassen kijkt me dat een hond die 's nachts 8 uur op kan houden (als je slaapt), dat overdag ook zou moeten kunnen. Normaal slapen honden het grootste deel van de tijd dat je weg bent ook. Dus als het daar om gaat zou je geen uitlaatservice nodig hebben, lijkt me. Als het om aandacht gaat, is het natuurlijk een ander verhaal.
Een uitlaatservice zal echter geen uitkomst kunnen bieden want ik ga geen mensen de sleutel van het huis geven om de hond op te halen.

Ik werk wel 5 dagen per week dus het is niet af en toe een dagje.

yvonne (Gast)

ja, ik heb een basset en men zegt dat ze niet alleen kunnen blijven.
Maar ik eigenlijk van begin af aan vanaf dag 4 haar alleen gelaten ze slapen veel.
Nu werk ik weer en is ze vaak van 10 tot 17.00 uur alleen. Ik laat wel de achterdeur open en ze kan in de tuin haar behoefte doen. Als ik thuis ben krijg ze alle aandacht. Ze zit dan lekker op schoot enz.
Het is een schat en doet het geweldig goed.
Ik denk dat je goed tijd moet besteden aan het opbouwen van alleen laten en inderdaad niet iedere hond is gelijk. Misschien inderdaad een oudere aanschaffen of een hond adopteren.
Er zijn veel sites van de echter fokkers of verenigingen van een ras die zeker goed voor het ras zorgen en zorgen dat de hondjes goed terecjt komen .

Yvonne

honden page profiel stridderstridder

honden foto van stridder

Ik kan de hond niet mee naar het werk nemen, en mijn ouders wonen te ver weg. Ik heb verder ook geen vrienden of vertrouwden in de buurt wonen. Dus een paar dagen in de week minder uur alleen krijg ik niet geregeld.

Nou weet ik dat ze in Amerika honden vaak de hele dag alleen laten, maarja daar vinden ze een hond 1 keer per dag uitlaten al veel.
Ik denk echter dat 3 keer per dag uitlaten wel voldoende moet zijn.

honden page profiel paulienpaulien

honden foto van paulien

Misschien zijn er ook mensen op dit forum die bij je in de buurt wonen en best zin hebben in af en toe een oppashondje.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

6 Uur werken is misschien wel 7 uur alleen. Dat vind ik echt te lang. Voor een pup sowieso. Kun je oppas vinden en betalen? Dan zou het op zich wel kunnen.

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Mag ik vragen waarom je hier komt vragen of het kan als je zelf het antwoord blijkbaar weet?
Ik bedoel het niet lullig maar in je laatste post veeg je alles weg wat andere mensen zeggen.

Ik vind het niet kunnen immers ben je niet 6 uur van huis weg maar langer want je moet ook nog naar je werk en weer terug naar huis.
Een herplaatser gaat je ook werk kosten immers moet die aan jou en de omgeving wennen.
Kunnen onzindelijk worden en andere problemen geven.
Volwassen houd niet in dat alles meteen goed gaat.
Zoals je zelf zegt heb je geen oppas mogelijkheden en wat nou als je hond ziek wordt? of jij wordt ziek wat dan??
Ik raad het je dus niet aan en wat in amerika gebeurd, gebeurd in amerika immers in china eten ze honden houd niet in dat wij dat ook moeten doen nietwaar ;-)

honden page profiel NeleNele

honden foto van Nele

Ik vind 6 uur alleen veel maar niet te veel. Als je hond hier goed op getraind is, is het volgens mij best haalbaar. Hoeveel fulltime werkende mensen hebben een hond? Ik denk trouwens als je daarmee een hondje redt uit het asiel, dat dit zeker niet slecht is. Iemand die elke dag 6 uur gaat werken, maar wel 3x per dag gaat wandelen én alleen woont dus alle aandacht aan de hond kan geven.. Ik denk dat er heel wat honden slechter af zijn!
Het zou natuurlijk nog beter zijn als je iemand kan vinden die af en toe eens met de hond kan gaan wandelen tussendoor ;-)

honden page profiel Demi & JuneauDemi & Juneau

honden foto van Demi & Juneau

Weet je wat het is, een hond heeft geen tijdsbesef.
Je zult het in het begin op moeten bouwen, zodat hij geen verlatingsangst krijgt.
Maar of hij nou drie uur alleen zit of 6, dat maakt voor de hond niet zoveel uit, die kan geen klok kijken. Probeer zelf maar eens als iemand zegt, over precies 5 uur ben ik terug, zorg dat je dan klaar staat. Zonder tijd, dan weet je ook echt niet wanneer dat is.

Als je zorgt dat hij van te voren goed is uitgelaten zou dat niet zo'n probleem moeten zijn.

Om eens een voorbeeld te noemen.
In een gezin met hond is de moeder des huizes altijd thuis, want er zijn kinderen, die gaan naar school en zijn smiddags ook thuis. De hond laten ze enkel een paar keer per dag even snel plassen en verder wordt daar niet zo naar omgekeken of mee ondernomen.
In een ander gezin met hond zijn de baasjes de hele dag op het werk, 8 uur lang. Maar zodra ze thuis komen is het snel eten en hup, met de hond naar het bos en twee uur wandelen en spelen.

Dan vraag ik mij ook af waar de hond nu beter af is.
Een hond is en blijft een roedeldier en is graag bij je, maar als jij denkt dat ondanks je werk de hond heel wat te bieden hebt en er voor kan zorgen dat hij gelukkig is, dan moet je dat gewoon doen.

honden page profiel RandjeRandje

honden foto van Randje

Naast wat er al gezegd is:
Hoe zien je avonden en weekenden eruit? Ga je sporten, naar vrienden, stappen.
Hoe lang wil je lopen - heb je 's ochtends tijd voor je naar je werk gaat voor een flinke wandeling.
Heb je als je thuis komt direct puf om een end te gaan lopen. Je moet immers ook nog boodschappen doen, koken ed.

Niet aanvallend bedoeld overigens, meer een aantal dingen om naast het werk rekening mee te houden.

Zes uur vind ik persoonlijk vrij lang, wat niet wil zeggen dat het niet kan. Kun je in je lunchpauze misschien op en neer? Of is het zes uur exclusief reistijd?

Tennisbirdie (Gast)

Misschien is een poes makkelijker ? Die komen lekker bij/naast je liggen, in geval weekend weg naar je ouders misschien de buren bereid om 2 x per dag eten te geven en wat drolletjes uit de bak te scheppen...
Wij willen graag een hond, maar ik werk ook 6 uur voor 3 dagen..wel 10 min. Fietstijd vanaf werk en puber dochter die vaak eerder thuis is.we hebben 3 poezen dat is heel gezellig en ze zijn gek op knuffelen! Maarja, een hond blijft leuk!

honden page profiel Jennifer & RoxyJennifer & Roxy

honden foto van Jennifer & Roxy

Deze kunnen uuuuuuren alleen thuis blijven ;-)

honden page profiel stridderstridder

honden foto van stridder

" Mag ik vragen waarom je hier komt vragen of het kan als je zelf het antwoord blijkbaar weet?
Ik bedoel het niet lullig maar in je laatste post veeg je alles weg wat andere mensen zeggen.
"


Het is niet mijn bedoeling om alles "weg te vegen". Ik probeer gewoon hardop te denken, zodat daar weer op gereageerd kan worden.

Ik heb niet gezegd dat ik geen tijd en energie in de hond en zijn/haar opvoeding wil steken. Dit heb ik bij mijn ouder thuis ook gedaan met de herplaatsers daar. Een puppie kost naar mijn mening echter meer tijd. In de puppytijd wordt de basis voor een heleboel dingen gelegd, die basis moet goed gelegd worden zodat ze later niet heropgevoed hoeven te worden.

Als ik of de hond ziek wordt, en er oppas nodig is, kan ik wel bij mijn ouders terecht. Ze wonen echter te ver weg om standaard iedere keer te komen oppassen, daar hebben ze ook geen tijd voor.

honden page profiel KittyKitty

honden foto van Kitty

Ik volg :-)

honden page profiel stridderstridder

honden foto van stridder

Helaas ben ik allergisch voor katten en is dat geen optie.

@Jennifer & Roxy, haha ja, ik heb ook knuffels, maar ze geven zo weinig reactie he ;-)

@ Randje, In de weekenden heb ik alle tijd om te wandelen met de hond. Ik doe dan verder toch niet zo veel. Als ik een hond wil gaan nemen, komt de hond van mijn ouders eerst een tijdje logeren, om te kijken hoe het gaat met uitlaten enzo.

Overigens nog eens voor de duidelijkheid... Ik wil geen pup. Niet alleen vanwege de tijd maar ook omdat er al zat honden zonder thuis zijn.
Dus het gaat niet om een pup zo lang alleen laten maar of een hond die daar aan gewend is om zo lang alleen te blijven er ongelukkig van wordt als dat dagelijks is.

Als er mensen zijn die af en toe willen oppassen in de omgeving heerlen dan houd ik me natuurlijk aanbevolen. Ik wil die mensen wel eerst een beetje kennen voor ik er mijn hond achter zou laten.

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

Om te beginnen vind ik je reden om een hond te willen niet oké.
'En hoewel ik in de weekenden vaak naar mijn ouders ga voel ik me door de week vaak eenzaam. Daarom wil ik misschien een hond nemen, zodat ik niet alleen ben als ik thuis kom.'
Een hond is geen middel tegen de eenzaamheid of voor de gezelligheid als jij thuiskomt.

Ook het volgende klopt niet helemaal:
'Qua plassen kijkt me dat een hond die 's nachts 8 uur op kan houden (als je slaapt), dat overdag ook zou moeten kunnen. Normaal slapen honden het grootste deel van de tijd dat je weg bent ook.'
Als een hond slaapt is het lichaam in rust. Alles gaat trager, ook de urineproduktie. Daarbij wordt er 's nachts niet gedronken, overdag wel. Als je genoeg doet met je hond zal die inderdaad een groot deel van de dag slapen. Als je je hond voordat je weggaat niet goed moe maakt heb je kans dat die jankt, blaft, sloopt enz.

Misschien een tip om de komende maand eens bij te houden hoeveel tijd je zou kunnen besteden aan een hond ?

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

Ik streef erna om onze honden zo min mogelijk alleen te laten zijn. Toch houdt het in onze siuatie toch in dat ze 2 dagen per week 7 a 8 uur samen thuis zijn. We hebben dan ook bewust gekozen voor 2 honden, om echte eenzaamheid te voorkomen.

7 a 8 uur is langer dan me lief is, maar ze gaan daar prima mee om. Dat betekent wel ´s ochtends ,op een toch al drukke ochtend, ze flink uitlaten en als ik thuis kom ze ook weer even de mogelijkheid geven om dingen te doen. En dat is een redelijke balanceer act want ik zit in die periodes ook nog met mijn zoon die weggebracht en gehaald moet worden en ook nog zo wat aandacht wil. Ze mazzel is dat hij de leeftijd begint te krijgen dat hij met de honden wil spelen, kunnen ze elkaar afmatten :-D

Nu hebben onze honden toch al een ritme waar ze overdag meestal vrij rustig zijn. Ook als ze niet alleen zijn is het meestal laat op de middag of ´s avonds pas tijd voor actie. Wij vinden het prettig om naar het eten te gaan wandelen met de honden bijvoorbeeld. De dagen voor en na de 2 dagen dat ze lang alleen zijn proberen we ook altijd iets extra´s te doen.

We hebben dit vrij rustig opgebouwt. De honden hebben de kamer en de keuken, hebben altijd speeltjes en kauwmateriaal en vers water. En dat gaat best heel prima.

honden page profiel stridderstridder

honden foto van stridder

" Om te beginnen vind ik je reden om een hond te willen niet oké.
...
Een hond is geen middel tegen de eenzaamheid of voor de gezelligheid als jij thuiskomt.
"

Waarom vind je de reden niet oké?
En wat was jou rede om een hond te nemen dan?
Naar mijn idee zijn er hoofdzakelijk 2 redenen waarom mensen een hond nemen: voor de gezelschap en/of om er mee te sporten/werken.
Ik wil een hond voor de gezelschap, maar in het weekend wil ik er ook mee gaan trainen. Ik zie niet waarom dat niet oké zou zijn.

"
Misschien een tip om de komende maand eens bij te houden hoeveel tijd je zou kunnen besteden aan een hond ?
"


Ik ben van plan voor ik een hond aanschaf (als ik dat ga doen) de hond van mijn ouders een tijdje te laten logeren. Dan kan ik meteen zien hoe dat gaat met tijd enzo.

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

" Ik ben van plan voor ik een hond aanschaf (als ik dat ga doen) de hond van mijn ouders een tijdje te laten logeren. Dan kan ik meteen zien hoe dat gaat met tijd enzo. "


Dat vind ik een goed plan !

Waarom ik een hond heb ? Amper 2 jaar oud was ik al gek van honden. In tegenstelling tot mensen (degene ik kende toen ik klein was) vertrouwde ik ze. Wat je er in stopt krijgt je in veelvoud terug. Ze voelen mensen die het niet goed met je menen feilloos aan. Hierdoor vertrouw ik nu op mijn gevoel i.p.v. op mijn verstand. Hond uitlaten is gelijkgestemde mensen ontmoeten, lachen, vertedering, lol, je hoofd leegmaken enz. Als je terugkomt ben je niet moe maar juist opgeladen. Op een hond kun je vertouwen, die doet zich niet leuker voor, die verraadt je niet, die neemt je zoals je bent. Een hond heeft zoveel te bieden. Niets of niemand zou gebruikt moeten worden om eenzaamheid te verdrijven. Hoe zou jij reageren als je partner je vraagt om samen te gaan wonen omdat hij zich na zijn werk eenzaam voelt....

honden page profiel stridderstridder

honden foto van stridder

Jij hebt je hond dus voor gezelschap, een maatje. Wat jij beschrijft komt ongeveer overeen met de redenen voor mij om een hond te hebben. Ik benoem het alleen iets minder uitgebreid.
Ik weet hoe het is om een hond te hebben, dat had ik bij mijn ouders namelijk ook(met het hele gezin dan) ;-) Natuurlijk gaat het hebben van een hond niet alleen maar over dat er iemand is als je thuis bent. Het gaat over alle dingen die je samen doet, maar die dingen zorgen er wel voor dat je niet meer eenzaam bent.

Ik vond dat echter niet relevant voor mijn vraag. Vandaar dat ik dat ook niet helemaal ging uitweiden.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe lang kan een hond alleen zijn?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Gevraagd: HONDENWOL
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^