Hond heel erg waaks in de tuin (constant blaffen). Vervelend!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ManonManon

honden foto van Manon

Hallo,

Zojuist had ik een buurvrouw aan de deur, die vertelde dat onze honden afgelopen weekend toen wij 's avonds weg waren zolang hadden zitten blaffen in de tuin(we hebben een luikje). Dit hebben wij dus nooit geweten, maar volgens haar was dit wel vaker zo als wij weg waren de laatste tijd, ze hoorden mensen in de buurt erover klagen en vond t vervelend dat erover geroddeld werd en er niets tegen ons gezegd werd, dus deed zij dit dan maar.
Ik vind het super fijn dat ze even langs is geweest, want ik wil echt geen ruzie of kwade gezichten in de buurt, maar goed,nu heb ik al gezegd ik doe het luikje dicht als wij er niet zijn want wil absoluut geen overlast veroorzaken!!

Maar in de zomer is het toch super fijn dat ze als wij er niet zijn lekker in de zon kunnen liggen (wat ze eigenlijk ook altijd deden tot nu), de buurvrouw vertelde ook dat de honden werden geplaagd door kinderen. We wonen naast een speeltuintje en de kinderen steken stokken door het hekje of schreeuwen na de honden, waarop volgens de buurvrouw de honden natuurlijk reageren. Ze had de kinderen al verscheidene keren aangepakt door te zeggen dat dit niet ok was, maar het helpt niet echt dus.
Ik denk dus ook dat de honden daarom zijn gaan blaffen als er mensen langs komen of in het speeltuintje zijn. Vervelend, want het is zo fijn dat ze gewoon buiten en binnen kunnen zijn als wij even weg zijn.
Nu vraag k me af of jullie misschien tips hebben, het luikje gaat sowieso de eerste tijd dicht, maar hoe leer je een hond af om te blaffen als er mensen langs komen? Iemand tips? Ze doen het als wij thuis zijn ook enkels, maar gaan dan niet door zoals ze wel doen als wij niet thuis zijn.
Ik heb ooit eens gehoord van een vogelhuisje met een hoge piep als ze blaffen, waardoor t blaffen zou stoppen, is dat wat?
Ik wil absoluut niet aan de schokbanden of wat dan ook! Maar weet ook niet of dat "piephuisje" wel wat is.
Ze doen het overigens niet als ze binnen zijn, dat blaffen, ja als er iemand aan de deur is maar dat vind ik niet zo'n issue. Ik vind het iig heel erg vervelend dat mensen er last van hebben en wil er graag wat aan doen, maar toch zou het zo fijn wezen als ze toch nog lekker buiten kunnen zijn als wij er niet zijn.
We hebben overigens wel een heg waar ze doorheen kunnen kijken zeg maar en het hekje ook aan het eind, zou het helpen om iets te plaatsen (zoals schutting) zodat ze er niet meer doorheen kunnen kijken??


Groetjes Manon

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond heel erg waaks in de tuin (constant blaffen). Vervelend!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

punt 1, je kan de honden niet in de tuin laten als je weg bent, de buurvrouw vertelt dat kinderen de honden plagen, dus dat is al een punt om de honden binnen te houden als jij weg bent.

dan zal je de honden binnen een plek moeten geven waar ze rustig kunnen blijven, blaffen ze nog als je weg bent, dan de beiden honden apart zetten, een in de keuken bijvoorbeeld de ander in de gang.

het is aardig van je buurvrouw dat ze de kinderen aanspreekt als jij weg bent, maar dat is jouw taak om je honden te beschermen als je weg bent, niet alleen laten, kinderen doen de gekste dingen.

honden page profiel ManonManon

honden foto van Manon

Daar heb je ook helemaal gelijk in Willemijn. Maar vind t zo ontzettend jammer dat die kinderen ze moeten pesten en ze daardoor zo blafferig in de tuin zijn geworden (wat ze eerder dus echt niet waren). Het is meer een teleurstelling vanuit mij kant, vervelende kinders ;-) ;-) . Ik ga er toch hard over na denken om toch een schutting te plaatsen zodat ze eigenlijk niet meer bij de honden kunnen en ze ook niet meer kunnen pesten, tot die tijd, luikje dicht en lekker binnen :-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

aha. ze zijn dan wel heel makkelijk het mikpunt van de kinderen, zo te lezen.

je kan ook een klein kenneltje maken tegen het huis aan, zodat de kinderen er geen notie van hebben dat je honden daar zitten. een kenneltje van 2 x 3 bijvoorbeeld, dat ze dan daar inzitten, het zijn de kosten niet, wel afgeschut voor kinderen en anderen, zodat ze je honden niet zien zitten, misschien is dat een oplossing. maar zoals nu, is dat geen optie, kinderen die plagen, ja dan gaan je honden flink te keer, en voor je buren is het een en al ergenis.

honden page profiel LunaLuna

je kan ook een keertje net doen of je weggaat en dan om de hoek kijken en luisteren of er ook wat gebeurd?
en of de honden echt zoveel overlast veroorzaken?
maar ja das mijn idee en ik zou het zeker doen ,en er ook met niemand zelf mijn buurvrouw niets vertellen.

honden page profiel ManonManon

honden foto van Manon

Luna, wij hebben eerder wel eens toen de 2e hond erbij kwam net gedaan of we weggingen en aant einde van de straat een half uur gewacht, meerdere malen, maar was niets aan de hand. Dit is al wel een half jaartje geleden, want ja wij gingen er niet vanuit dat ze opeens wel tekeer gingen ;-). Volgens buuf moet er ook echt iemand in het speeltuintje zitten of iemand langslopen en helaas is de speeltuin de laatste tijd ook een hangplek geworden dus ook 's avonds overlast.
Het jammerlijke ervan vind ik nog wel dat ik een paar maanden geleden aan de directe buurvrouw heb gevraagd of ze wel eens last had van de honden, was toen ook nog niet, maar heb toen ook gevraagd of ze het ons wou zeggen als er wel eens overlast was omdat we dit erg vervelend zouden vinden, maar dat heeft mevrouw dus niet gedaan terwijl zij juist ook heeft geklaagd bij andere buurvrouw. Haha erg jammer!

Willemijn, zon kennel is inderdaad ook een idee! Ik ga er eens met vriend over hebben, we wilden sowieso van de zomer de tuin aanpakken dus kunnen we meteen of een schutting plaatsen of een kennel...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

je kennel dan bij het huis plaatsen niet achterin de tuin. zodat je ze zo vanuit huis ook kan zien, een goeie oplossing, en ik zou er een schutting mooi om heen zetten, zeker als je toch van plan bent om de tuin te doen.

ga je weg, kan je je honden lekker in de kennel doen, dan hoeven ze niet heel de tuin te benutten.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond heel erg waaks in de tuin (constant blaffen). Vervelend!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^