Help... mijn hond wil niet stoppen met zwemmen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Ester, Odie's baasjeEster, Odie's baasje

honden foto van Ester, Odie's baasje

Zoals de titel al zegt zwemt Odie als een "Hogebandje" maar heb ik jullie hulp nodig bij het volgende.

Het is natuurlijk geweldig dat dat beestje zich zo vermaakt in het water en ik gun het hem ook zo, alleen kunnen we er donder op zeggen dat Meneer niet meer uit het water komt. Mijn zoon is hem dan ook hoogst persoonlijk uit het water komen vissen ( nat pak dus).Let wel dit was niet de eerste keer :'(

Wat doen we nu :

Zelf was ik al zo slim om hem nu dan aan een lange lijn te water te laten en op komando zwemmen mag hij zwemmen, met een klein teken aan de lijn en hoop entousiastme roep ik hem er weer uit. Dit gaat prima, maar los zwemmen is wel waar we weer naartoe willen.

Mijn vraag : Hoe pakken we dit aan ????

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Help... mijn hond wil niet stoppen met zwemmen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel J&SJ&S 3 doggies

honden foto van J&S

Misschien kun je Wilma (van Dobby) een PB sturen, zij heeft hetzelfde meegemaakt. Is nu onder controle. Waarschijnlijk heeft ze wel tips voor je.

Succes!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

voorlopig blijven oefenen met de lange lijn, en leer apporteren, dat tie wat terug brengt.

begin op het droge en daarna in het water, en dan eerst aan de lange lijn, kijk of tie het terug brengt.

honden page profiel Iris + Shira! en Bibi!Iris + Shira! en Bibi! 3 doggies

honden foto van Iris + Shira! en Bibi!

als je hem terug wilt laten komen, ga dan niet aan de lijn sjorren. Die is alleen voor de uiterste noodzaak! Ga veel oefenen met uit het water komen en laat hem in het begin niet te ver gaan dus lijn kort houden. Als hij er dan eindelijk uitkomt, als is het na uren. Dan uitbundig belonen! Met stem of snoepjes maar de ultieme beloning is natuurlijk zwemmen! Dus hij mag er weer in gaan. Op deze manier gaat hij bij jouw komen niet accosieren met dat hij moet stoppen met zwemmen. Dus trek er maar een paar zaterdagen voor uit ;-). Als dat een paar keer goed gaat ga je weer naar huis. En de volgende keer hetzelfde. Probeer de aantal keren terugkomen en weer erin steeds anders te houden, succes!

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor 3 doggies

honden foto van Helene en Tybor

Haha, ik zie al helemaal voor me hoe je eindeloos staat te wachten op de kant tot meneer zin heeft eruit te komen.
Had hier verleden jaar een logé die me dat leverde bij de Toolenburg plas in Hoofddorp ,plas heeft een doorsnede van drie kilometer.Dat dametje wilde gewoon naar de andere kant zwemmen, en wij maar roepen en zij bananen in de oren en gewoon doorzwemmen.Gelukkig waren we met zijn tweeën dus kon één van ons naar de andere kant rennen. Maar het is natuurlijk niet de bedoeling en helaas weet ik niet hoe je dit oplost maar wens je sterkte en een goede oplossing voor jou zwemkampioen.

honden page profiel Ester, Odie's baasjeEster, Odie's baasje

honden foto van Ester, Odie's baasje

" als je hem terug wilt laten komen, ga dan niet aan de lijn sjorren. Die is alleen voor de uiterste noodzaak! Ga veel oefenen met uit het water komen en laat hem in het begin niet te ver gaan dus lijn kort houden. Als hij er dan eindelijk uitkomt, als is het na uren. Dan uitbundig belonen! Met stem of snoepjes maar de ultieme beloning is natuurlijk zwemmen! Dus hij mag er weer in gaan. Op deze manier gaat hij bij jouw komen niet accosieren met dat hij moet stoppen met zwemmen. Dus trek er maar een paar zaterdagen voor uit ;-). Als dat een paar keer goed gaat ga je weer naar huis. En de volgende keer hetzelfde. Probeer de aantal keren terugkomen en weer erin steeds anders te houden, succes! "


Ik sjor niet, ik "golf" 1 maal met de lijn, zodat ik zijn aandacht heb, mijn stem hoort hij allang niet meer.

Verder ga ik aan de slag met de tips ;-)

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik zou een goede trainer zoeken, zodat je dit samen kunt oplossen. Ik heb het ook niet alleen gedaan, en soms zijn er andere basis dingen die eerst aangepakt moeten worden voor een hond bereikbaar word. Bij ons was er gewoon ook hevige onrust die eerst opgelost moest worden voor we aan het probleem zelf konden werken. Ook wil je voorkomen dat de hond zoveel successen krijgt dat het probleem alleen maar groter word. Daarom: schakel professionele hulp in.

Wat ik nu doe met fonteinen waar hij wel in mag: eruit laten komen en hem er ijskoud weer in sturen. Zo leert hij dat eruit komen ook niet meteen einde lol is. Die fonteinen mag hij in ter afkoeling bij warm weer.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Dit zijn een aantal dingen die we geprobeerd hebben:

Angst dat we weggaan.
Hij in het water, ik me verstoppen of weglopen. Meestal eerst weglopen en dan verstoppen, want anders was ik al thuis en Dobby nog steeds in het water. Maar Dobby had dus niet eens door dat we weggingen, dus helaas. In de fontein werkt dit trouwens wel.

Gek van een speeltje.
Kies een speeltje wat je alleen hiervoor gebruikt. Maak de hond gek van het speeltje. Ga er zelf mee gooien, doe er blij mee, gooi in de lucht, vang op. En leg weer weg. Op een gegeven moment denkt de hond "da's leuk, die wil ik ook". Beloon de hond met dit speciale speeltje als hij eruit komt.

Of beter nog, speel zelf met de hond met een drijvend waterspeeltje. Risico: hond laat speeltje liggen en het speeltje is weg. Daarom zou je kunnen beginnen aan een speeltje aan een touwtje.

Zelf meedoen.
Ga zelf het water in. Een stuk strand waar het afloopt, en laarzen aan. Ga zelf het water in. Als het warmer word zonder laarzen lekker zelf het water in en samen spetteren. Lekker samen apporteren.

Rust.
Als de hond al onrustig word als je naar het water toeloopt, dan aan iets vastzetten, zelf een paar meter weglopen en de rug toekeren. Pas weer naar de hond als hij rustig gaat zitten of liggen. Hebben ze retesnel door. Lekker aan de riem op het strandje lopen naast het water. Pas bij rust wat meer richting het water toe. Met je laarzen aan, samen aan de riem rustig lopen door het water. Rust = water.

Dit laatste had bij ons nog het meeste effect, samen met het speciale speeltje apporteren kon het dan zomaar 20 minuten goed gaan. Helaas ging het dan vaak mis. De oplossing zou dan kunnen zijn om korter bij water te zijn, alleen bij ons in het park is overal water, en idem voor andere losloop gebieden in de buurt. Voor ons was dat dus geen oplossing.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Help... mijn hond wil niet stoppen met zwemmen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^