Out of the blue......springen en bijten in mijn armen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel FemFem

Mijn hond is nu bijna vijf maanden, hij luistert heel goed, kent de "puppy-commando's"
Ik wandel regelmatig met hem en laat hem dan ook vaak los. Hij luistert echt heel goed.
Verder is hij volgens mij niet dominant of agressief.
Op de cursus moesten we weleens oefeningen doen die en dominante hond niet prettig vond. Die van mij vond alles prima, ik kon over hem heen stappen, van hoofd naar staart aaien, dat soort dingen.
Met andere honden doet hij het ook goed.
Aan de lijn lopen gaat ook prima......

Wat wil je nog meer zou je denken........

Vanavond is het voor de derde keer gebeurd......
We liepen buiten, heerlijk en gezellig gewandeld....ineens, Out of blue, gaat hij tegen me opspringen en bijten.
De eerste keer dat bet gebeurde, keerde ik mijn rug naar hem toe en hij heeft de gaten in mijn jas gebeten.
Ik kreeg het advies ( van de cursusleidster) te negeren, maar dat werkte niet want ik kan dan niet doorlopen. Toen moest ik het gaan corrigeren, maar het lijkt wel of het steeds erger wordt dan.
Vanavond de derde keer heeft ie me echt tot bloedend toe gebeten. Ik heb de riem onder mijn voet gezet zodat hij wel op de grond moest blijven liggen. Daarna mijn partner gebeld, die is gekomen en hij kon het stoppen....

Het is zo raar want verder is het de liefste hond die je maar kunt wensen.
De cursusleidster kon er verder ook niets mee. Het is maar zo af en toe dat het niet te forceren is, dus ook niet op te lossen.

Kan dit overprikkeld gedrag ???
Kan overprikkelt gedrag zover gaan??
Of moet ik me toch zorgen maken en heb ik een agressieve hond????
Kan ik hem wel vertrouwen? Wat als dit bij mijn dochter gebeurd?

Kan\moet ik hiermee naar een gedragstherapeut ??

De hond is een golden retriever, bij een erkende fokker gehaald.
Alvast bedankt

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Out of the blue......springen en bijten in mijn armen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Mimi Mimi 3 doggies

honden foto van Mimi

Het gedrag kan inderdaat overprikkeling zijn. Kan je ook beschrijven wat je doet op een dag met de hond.Zo kunnen we beter zien wat je er aan kunt doen Belangrijk is dat je hond veel rust krijgt, ongeveer zeventien uur slaap per dag. Wat en hoe speel je met je hond, hoe vaak, hoe lang is je hond alleen. enz.

honden page profiel Mimi Mimi 3 doggies

honden foto van Mimi

Ik heb nog beter naar je berichtje gekeken. Wanneer moesten jullie die zogenaamde dominantiehandelingen doen. Ik hou daar so wie so niet van omdat ik daar de reden niet van zie. Het is niet nodig om je hond te overheersen. Je zegt zelf al dat je een lieve hond hebt. Bijt hij in de riem sinds je die handelingen doet?

honden page profiel FemFem

Hallo Mimi, bedankt voor je reactie,

Door de weeks werk ik de ochtenden. Behalve op woensdag, dan ben ik de hele dag vrij.
S morgens sta ik om kwart over zes op, maar meneer heeft dan nog geen wandel zin. Tegen zeven uur wil hij even naar buiten.
Om half negen laat mijn zoon hem nog even uit voor hij naar zijn werk gaat. Dan gaat sky de bench in met een Kongo. Ik ben dan om twaalf uur thuis, laat hem even uit en hij krijgt eten.
De ene keer ga ik smiddag naar de dijk, daar is een stuk dat van de weg af is waar honden heel goed losgelaten kan worden.
De andere keer s avonds.....
En dan rond tien uur/ elf uur nog een wandelingetje, maar vaak wil sky dan niet meer zover. Daarna in de bench en slapen.
In de middag slaapt hij ook maar dan gewoon in zijn mand in de woon kamer.
Ik doe ook wel eens zoek spelletjes met hem, trekspelletjes of oefeningen van de cursus ( de normale dan)

Ik denk dat het overprikkelend is want ik ben vandaag twee keer naar de dijk geweest en beide keren heeft hij met andere honden gespeeld. Tussen door heeft hij wel van twee tot vijf in de bench liggen slapen.

De andere keren waren tijdens de puppycursus, waar hij ok erg onrustig is. Eerlijk gezegd ben ik ook lij dat ik zaterdag de laatste les had, want hij werd zo onrustig van die les, van het veld denk ik. Hij deed prima de opdrachten maar wel met heel veel onrust. Hij was ook constant aan het snuffelen enz....

Misschien is ie heel snel overprikkeld en moet ik daar rekening mee houden , dat is niet erg. Maar zijn gedrag, springen en bijten was zo integenstelling tot wat hij normaal doet. Als ik geen wonden zou hebben zouden ze me niet eens geloven...
Ik was er echt van geschrokken, zo'n lieve hond, ineens zo springen en bijten...

Bedankt voor het meedenken.....

honden page profiel FayFay 1 doggies

honden foto van Fay

Laat de kop van je hond maar even scannen, weet je zeker dat daar niets buitensporigs inzit.

honden page profiel Mimi Mimi 3 doggies

honden foto van Mimi

Het zou heel goed kunnen zijn wat je zelf al schrijft dat het allemaal teveel is. Teveel laten spelen kan ook bijten in de riem veroorzaken. Je zou eens kunnen stoppen met bepaalde oefeningen en daarvoor in de plaats een paar leuke speuroefeningen te doen. Natuurlijk kan hij best wel even spelen met honden, is zelfs goed maar niet te lang. Teveel in de bench slapen kan er ook mee te maken hebben. En de trekspelletjes zou ik ook even achterwege laten. Misschien dat je daarvoor in de plaats het touw of ander speeltje kunt gaan verstoppen.

Als het erger wordt zou je een goede gedragstherapeut in kunnen schakelen, eentje die ook naar het onderliggende gedrag kijkt. Ik denk echt dat je het daar moet zoeken. Tenzij hij pijn heeft maar dat wijst zicht wel. Laat maar horen hoe het gaat

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Ik weet eigenlijk wel zeker dat het komt van 2x op de dijk spelen. Hoelang heeft hij beide keren gespeeld en was het spel ook ruw?

Van 2 uur tot 5 uur slapen kan in de bench kan prima en dit geeft ook aan dat de prikkels moest gaan verwerken en dat het spelen een behoorlijke impact heeft gehad.

Ook trainen idd van de dominatie handelingen hakken er vaak in geestelijk bij een pup van 5 maanden en dit kan ook het springen en bijten opwekken.

honden page profiel BipkeBipke 3 doggies

honden foto van Bipke

Hey Fem,
Wat heftig zeg, dat hij dat bij jou doet als hij overprikkelt is.
Een gedragtherapeut of trainer erbij halen zou kunnen helpen, om eens te bekijken hoe de band tussen jou en de pup zit.
Misschien kan die tips geven hoe je zoiets eventueel kan opvangen, want als hij echt niet stopt en je tot bloedens toe bij of gaten in je jas, dat duidt toch een wel op rebelie...
Als het is door wat je in die puppiecursus hebt geleerd, kan een goeie trainer het misschien de goeie richting in sturen.

Misschien kan je ook een dagboekje bijhouden van je pup.
Gewoon netjes wat je doet en uren en hoelang. vb wandelen eten slapen, spelen, in de tuin, naar de dijk, blokje om, etc.
En dan kijken wanneer hij onrustig of geprikkeld gedrag toont en dat dan ook noteren.
Zo kan je kijken of er ergens een regelmaat in zit.
Wanneer en waar en wat de signalen zijn dat je eventueel vooraf merkt. Kreeg hij net een opmerking, moest hij net stoppen met spelen omdat je door moest maar wilde hij nog, passeerde er net iemand,........

Vijf maand is nog jong dus moet hij vb nog geen uren wandelen en spelen want dan wordt hij ook kribbiger door vermoeidheid en kunnen honden lastig worden.
Beter vaker een korte wandeling dan een veel te lange. Tot een jaar oud is veel rust nog belangrijk.
Ook zorgen dat hij je aanvaard en vertrouwd als de roedelleider, dat er wederzijds respect is.
En zorgen dat hij goeie kluiven heeft, want hij heeft de leeftijd van tandjes wisselen en dat kan ook aardig lastig zijn voor pups! Veel kauwen en knagen kan dat al verlichten...

hoop dat je een oplossing vindt!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Ja hoor dat lijkt me ook overprikkeling, Lola deed dit ook toen we haar net hadden.

Verder heb je al veel goede tips gehad.

Ik ben wel nieuwsgierig op wat voor soort hondenschool je zit, je hebt het over dominantie en handelingen die een dominante hond niet leuk vindt. En een trainster die dit gedrag niet herkent..komt een beetje vreemd over allemaal.

Hier nog een leuke link over het begeleiden van pups


http://kynoblog.com/artikelen/de-puppy-en-de-jonge-hond-over-opgroeien

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

Al die prikkels van de cursus met 'dominantie' oefeningen, die lijken me ook dit te triggeren.
Op het moment in de cursus gaat alles prima, maar na een tijdje komt precies de 'frustratie' eruit. Ik zou die oefeningen even laten voor wat ze zijn, en zien of de pup terug wat kalmer wordt. Ee goede gt kan helpen, als de trainster het niet weet!

honden page profiel Noella en IgorNoella en Igor 3 doggies

honden foto van Noella en Igor

Volgens mij hé was hij die honden school meer dan moe en kwam hij er slechter vandaan dan goed.
Voor mijn gevoel moet een pup zijn eigen zin wat kunnen doen ook en niet altijd die lessen volgen en dan thuis ook nog wat bij leren. Op de duur krijgt je pup er de zenuwen van en weet ie met zijn eigen geen blijf meer. ;-) Een baby kindje laat je toch ook met rust zo veel mogelijk,je pup kan van moeite u gebeten hebben .Laat een baby een baby en een pup een pup. En begin met die lessen als je pup een maand of zes zeven is ,dan kunnen die veel meer af ,en krijg je er veel meer van gedaan. Want het kan zijn als ie begint te puberen dat je hem alles weer opnieuw moet leren. Want een puber zit dikwijls meer met andere dingen in zijn hoofd dan de lessen die hij zo vroeg gekregen heeft.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ik kreeg het advies ( van de cursusleidster) te negeren, maar dat werkte niet want ik kan dan niet doorlopen. Toen moest ik het gaan corrigeren, maar het lijkt wel of het steeds erger wordt dan.


Nog even over dit advies, daar ben ik het niet mee eens, ik zou liever in zulke situaties de pup kalmeren en rustig maken ipv negeren of corrigeren. De hond geeft immers aan het niet aan te kunnen, dan is negeren alleen maar heel frustrerend, om nog maar niet over corrigeren te spreken, je maakt het dan alleen maar erger.

Maar het beste is natuurlijk te voorkomen dat de pup gefrustreerd raakt, meer rust om alles te verwerken en geen druk.
Ik zou zelf een andere hondenschool zoeken, waar men op een positieve manier begeleidt, waar men pups met respect behandeld en kijkt wat hij aankan.

honden page profiel FemFem

Het klinkt misschien raar maar de hondenschool en de trainster waren eigenlijk best goed.
Alleen mijn hondje paste er niet goed bij. Het was te druk en te onrustig. Ik was als enige bijvoorbeeld met een groot-wordende hond.

De dominante handeling die ze ons liet doen: de hond laten zitten, over hem heen stappen en blijven staan. De meeste honden wilde dit niet, moesten met lekkers rustig gehouden worden maar mijn hond komt vaker tussen mijn benen zitten. Als er iets gebeurd waar hij geen raad mee weet, te grote grommende hond, duikt hij tussen mijn benen. Als ik mijn dochter van school af ga halen zit hij netjes naast me. Maar soms komt ie ook tussen mijn voeten in liggen om op haar te wachten. Als we in de avond op de bank zitten komt ie bijna altijd tussen mijn voeten liggen...

Volgens mij heb ik in principe een goede band met hem. Ik heb toen we hem net kregen vijf weken vrij genomen om alles te oefenen. Alleen blijven, zinnelijk worden enz.... Daar heb ik verder totaal geen problemen mee.
En natuurlijk heel veel gelezen over pups, zeker bij het forum....
Puppy cursus hoorde er gewoon bij, zelfs bij de dieren arts zeiden ze het...cursus, cursus, cursus.
Maar misschien ben ik het wel eens met Noella en is die puppy cursus gewoon te vermoeiend voor hem, net zoals twee keer op een dag naar "de dijk". Maar je denk dat je daarmee zon beestje een plezier doet......
maar dat doe je eigenlijk niet dan.

Ik las net in een ander tread

honden page profiel FemFem

Sorry, verkeerd knopje geklikt...

Ik las net in een andere trend dat ook iemand dat had, ook een retriever.....
Zucht....het komt vaker voor......pffff...dat is vaak al genoeg...;-)

Daarin stond een link naar het glas is half vol....geweldig, net als het artikel dat dobry gaf.....

Ik hoop echt dat dit gewoon overprikkelend was, ......helemaal fout van mij natuurlijk, maar beter als denken dat hij toch een agressieve houding aan het opbouwen is.....het is zo'n lieverd....

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

Jouw hondje is dus eigenlijk echt jouw grote vriend...als hij tussen je benen kruipt, ben jij dus zijn steun en toeverlaat.
Laat een cursus dit gevoel bij hem niet verpesten, en laat hem eerst zijn vertrouwen plaatsen in jou. Opleren en trainen, dat kan nog als hij wat meer tot rust is gekomen.(negeren of au roepen als hij hapt; altijd!)(is een beetje aan het aftasten)
Over de precieze uren van aktiviteit en rust kan ik me niet uitspreken, maar daar zul je vast tips over krijgen!

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Het probleem waar jij mee te maken hebt is onwetendheid. Je kunt zoveel lezen maar als het jezelf overkomt dan ervaar het pas echt. Je krijgt nu de herkenning en dan vallen de kwartjes pas. Ik heb zoveel fouten gemaakt en nu nog steeds wel omdat we er te dicht opzitten.

En je gaat naar een hondenschool omdat je denkt dat de mensen die daar les geven verstand hebben van alle soorten honden maar onzekere honden daar hebben ze vaak nog geen kaas van gegeten.

Vandaag nog meegemaakt hier, een golden retrever van 22 maanden die extreem veel blaft maar die helaas een hondenschool heeft getroffen waar ze kaas hebben gegeten van onzekere honden. Ze heeft een snuffel workshop hier gedaan en gelukkig na een tijdje ging het kwartje vallen. Maar ik kon er helaas niet bijzijn omdat de prikkels te heftig waren. Ze was regelmatig aan het nee-en gaf haar hond geen steun. Zo jammer want met een andere aanpak zorgt ze voor een band met haar hond. Ik ga nog even een mail sturen mocht ze behoefte hebben aan advies.

Mocht jij naar een andere hondenschool willen, dan kunnen we een hondenschool adviseren die een andere methode hanteerd. In welke provincie woon je?

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

dat artikeltje wilde ik je ook net geven :-) , hier nog een link van Monique Bladder, het boek waaruit dit stukje komt is ook een aanrader. Bovendien heeft Monique Bladder meerdere intressante stukjes op haar site staan, de moeite waard om eens door te nemen. ;-)

http://moniquebladder.com/tag/stress/

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Out of the blue......springen en bijten in mijn armen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Julius k9 tuigje eigen logo's
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^