Mijn hond doet raar tegen haar vrienden, waarom doet ze dit ineens?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Jordy van den BergeJordy van den Berge

Mijn hond heet Daisy, Het is een teefje.
Ze is een Golden Retriever van ongeveer een jaar en 6 maanden

Daisy speelt regelmatig met andere honden op een veld bij ons in de wijk, dit doet ze ongeveer 5 keer per week en heel af en toe smorgens 10 minuten.

Verder loop ik met haar redelijk grote rondes.

Maar dinsdag was ze aan het spelen met andere honden, op een gegeven moment zat ze naast Diego een grote Berne Senne waar ze heel goed bevriend mee is. Maar toen kwam Joep ( een basset griffon vendéen) waar ze ongelofelijk goed bevriend mee is naar haar toe en toen sprong ze op hem en ging ze heel hard grommen en bloede de oor van Joep zelfs. Ik was heel erg geschrokken maar de baasjes zijden dat ze gewoon tever ging in het spel maar dat er verder niks ers was en dat oren gewoon snel bloeden, paar minuten erna speelden ze ook weer gewoon.

Maar nu was het vanmorgen weer raak, ik wilde Daisy gaan aanlijnen dus riep haar, ze kwam gelijk, en de andere honden weten dat er dan koekjes in het spel waren en kwamen ook en ze gingen allemaal netjes zitten.

Maar toen Diego naast Daisy ging zitten om ook een koekje te krijgen deed ze hetzelfde als dinsdag. Maar nu deed Wilma (het baasje van Diego die altijd al een hond heeft gehad), Daisy er van tussen halen. Dit keer was verder niks ergs.

Een paar opvallende datils:

Beide keren was het zo dat na dat het was gebeurd haar tanden heel snel op elkaar gingen, een soort klappertanden.

Beide keren was het wel zo dat vlak erna ze haar eten nog moet krijgen (misschien wilde ze het koekje verdedigen omdat ze dacht dat ik er misschien niet genoeg had ofzo)

Thuis gromt ze de laatste dagen heel veel als het buiten donker is, als ze iets ziet in de tuin ofzo.



Ik hoop iemand weet waarom dit gebeurd, het is zo een ongelofelijk lieve hond, ze was voor elk hondje super lief en als een hond lelijk tegen haar deed loopt ze er gewoon voorbij en ze blafte op gromde nooit terug.



Groeten Jordy

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mijn hond doet raar tegen haar vrienden, waarom doet ze dit ineens?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

je hondje is zeer opgewonden na het spelen, jullie moeten na afloop geen koekjes gaan geven, de ene hond krijgt dan nijd dat of er te lang gewacht moet worden, en ongeduldig is, of inderdaad dat al die koekjes in een andere bek gaan, en haar neus voorbij gaan. niet meer doen, waarom moeten honden koekjes krijgen als er een einde aan het spel gemaakt wordt ? geef je hond een flinke klop op zijn flanken, en een aai over de bol dan heb je geen problemen met die koekjes.

wat betreft savonds als het gaat schemeren, dan wordt een hond onrustig, de een wel de ander niet, schemer is geheimzinnig, vele honden vinden het eng, je kan het oplossen door voor dat het schemerig wordt buiten te zijn, wandelen, en dan de schemer inlopen, praat gewoon tegen je hond, als je dan thuis komt is het donker, honden die wat minder vast zijn, hebben dat snel. je kan het op die manier oplossen.

met schemer komen er ook licht schaduwen die ze niet thuis kan brengen, in de tuin, bijvoorbeeld, licht op de schutting of een struik die er op de dag niet is. eng eng, en wat is het ? vandaar geblaf en gegrom, zorg dat ze op schemertijden niet in de tuin is, is het gewoon donker, is altijd wat anders dan de schemer.

honden page profiel Jordy van den BergeJordy van den Berge

De koekjes is meer een beloning dat ze terug komt tijdens het spelen zodat ik weg kan gaan.
En waarom deed ze het de eerste keer dan toen er niks met koekjes was.

marty (Gast)

Is ze miss loops of moet ze dit worden?Ze veranderen ook met hun gedrag door hormonen.

honden page profiel Jordy van den BergeJordy van den Berge

Nee, ze is geholpen dus daar kan het ook niet aan liggen.

honden page profiel madeliefmadelief

Ze is anderhalf. Dat is vaak een leeftijd waarop ze lastig zijn. Ze wordt bazig over de andere honden. Ik snap dat je het vervelend vindt en je zult haar ook uit de problemen moeten houden. Dus inderdaad, voorzichtig met koekjes geven waar andere honden bij zijn, en haar vriendjes zullen een beetje voorzichtig moeten zijn als ze bij haar komen en zij met een andere hond bezig is. Ze is wat bezitterig aan het worden ook, lijkt me. Laat haar merken dat ze fout is. Haal haar bij de andere honden vandaan als je denkt dat er problemen komen. Mogelijk gaat het vanzelf over als het niet meer voor kan komen maar het mag zich in elk geval niet ontwikkelen tot een vast gedragspatroon. Ik heb hier een teckel die andere honden weghoudt als hij eenmaal een favoriet vriendje of vriendinnetje heeft. Als ik het aan zie komen haal ik hem even weg. Als alles weer rustig is mag hij er weer bij. Het is bewerkelijk en ik moet voortdurend op hem letten omdat ik hier zelf vijf honden bij elkaar heb, en als ik het niet vertrouw - de ene dag is hij bezitteriger dan de andere - zet ik hem apart als ik weg ben. Overigens is dit teckeltje ook bijna anderhalf. Ik denk dat je een lieve hond hebt die even uit haar evenwicht is door het zoeken naar haar eigen plek in een groep.
Sterkte ermee,
Elsbeth.

honden page profiel dogfrienddogfriend

honden foto van dogfriend

misschien iets meegemaakt dat ze dit gedrag oproept? suc6

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mijn hond doet raar tegen haar vrienden, waarom doet ze dit ineens?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Officieel trots op Koda
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^