Wie kan mijn hond een liefdevolle thuis geven?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Jessy (Gast)

Hey lieve mensen,

Na even googelen en een beetje wanhopig op zoek te zijn naar een goede nieuwe thuis voor men hond Dokus ben ik op jullie site gestoot.
Ik heb een lieve zwarte hond (kruising tussen labrador en sharp pei) Hij is 8 jaar en hij luistert naar de naam Dokus.

Deze hond heeft reeds wat tegenslagen het hoofd moeten bieden. Zo heb ik hem zelf uit het asiel gehaald enkele weken terug (zijn vorige baasje had hem daar gebracht omdat ze het hem niet wilde aandoen van 6 weken in quarantaine te zetten bij haar verhuis naar Nieuw Zeeland) Zelf moet ik eerlijkheidshalve bekennen dat ik de zorg onderschat heb. Dokus is een lieve hond, die een minimum van overlast veroorzaakt. Ik ben zelf woonachtig op een studio en Dokus geeft geen geluidsoverlast, hij durft alleen is blaffen als men gebuur thuiskomt, maar ook dit dooft vanzelf weer uit. Ikzelf kan Dokus geen tuin aanbieden waardoor ik meer dan de normale uitgaansmomenten met hem moet gaan wandelen. Alhoewel ik Dokus graag heb en hij zich ook snel bind aan een baasje vind ik dat ik em zorg te kort bied. En dat is het laatste wat ik voor hem wil.

Dokus kan goed overweg met mensen (ook met kinderen, andere honden, enkel katten heeft hij niet zo graag) Het is een trouwe hond die zich spontaan nestelt naast zijn baasje en daar ook trouw blijft liggen. Niet onbelangrijk Dokus is 100% zindelijk. Hij kent de basiscommando's, maar durft weleens het voortouw nemen bij de wandeling (daarom zoeken we toch best iemand die instaat is de nodige weerstand te bieden)

Dokus is volledig medisch in orde, heeft zeer recentelijk 17/3/'12 nog een check up gehad bij de dierenarts. Hij is gevaccineerd, ontwormd en ontvlooit.
Dokus kan niet zo goed alleen blijven, hij heeft de neiging om dan aan de deur te gaan krabben waardoor je verdwenen bent. Voor hem mee te nemen vormt geen probleem (zo gaat hij bij mij 2x per week mee naar de muziekschool en gaat dat perfect)

Wie deze lieve hond een nieuwe thuis zou willen bieden is altijd zeer welkom om eens met hem te komen kennismaken om te kijken of Dokus een fijne huisgenoot kan zijn voor jou en ik ook een zicht heb op de eventuele nieuwe baasjes van Dokus.

Zware kosten zijn er niet. Afhankelijk van het tijdstip van overname kan gratis droogvoer, een kleine snack, een dekentje, speeltjes en een hondenles meegegeven worden.

Belangrijk om weten dat Dokus in eerste plaats teruggebracht dient te worden naar het asiel waar hij van afkomstig, maar dit valt perfect te regelen, mits akkoord van hun normale regels.
Mijn enige betrachting met deze oproep is te voorkomen dat Dokus terug in het asiel terechtkomt en een goede thuis kan krijgen.

Als jij je in deze oproep herkent, gelieve me dan zo snel mogelijk te contacteren op onderstaand nummer:
...............
Voor wie graag enkele foto's van hem wilt zien mag mij altijd mailen naar: ..................

Vanwege Dokus en mezelf zeg ik alvast: bedankt!

-- reactie gewijzigd door het moderator team op 20 maart om 14:25 --

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wie kan mijn hond een liefdevolle thuis geven?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

HERPLAATSERS

Het aanbieden van een herplaatser kan alleen gebeuren met toestemming van het Moderatorteam. Topics waarvoor geen toestemming is verleend gaan op slot en worden verwijderd.

Hondenpage ziet graag dat iedere hond een fijn thuis krijgt. Omdat we willen voorkomen dat het hier een soort 2e marktplaats wordt, hebben wij enkele regels met betrekking tot het aanbieden van een hond op Hondenpage.

-Wij beoordelen iedere aanvraag individueel. De mogelijkheid tot het doen van een herplaatsverzoek is in de eerste plaats bedoeld voor aktieve HP leden die afstand moeten doen van hun eigen hond.

-Er wordt per keer 1 herplaatser aangeboden na toestemming van het moderatorteam. De oproep zal twee weken blijven staan en daarna gesloten worden.

-Ook ontvangen we regelmatig via via herplaatsverzoeken. Wij vinden dit zelf geen prettige ontwikkeling omdat wij liever in direct contact zijn met degene die afstand wil doen. Juist deze korte lijn maakt dat wij ook een betrokkenheid kunnen garanderen bij het te herplaatsen dier. Uiteraard kunnen we in speciale gevallen een uitzondering maken als de verantwoordelijkheid voor de herplaatsing dan ook daadwerkelijk bij de plaatser van de oproep ligt.

-Als de hond van een erkende en verantwoorde fokker afkomstig is dan verwijzen wij naar de fokker. Daarnaast is het ook aan te raden om contact op te nemen met de rasvereniging om te kijken of zij kunnen bemiddelen in herplaatsing.

Ben je op zoek naar een nieuw baasje stuur dan een PB naar het moderatorteam en je krijgt vanzelf bericht over de mogelijkheden.

Hierbij plaatsen we ook een aantal links van herplaats sites;

http://www.sosdier.nl/

http://www.shhh.nl/

Het aanbieden van honden uit het asiel of via een stichting is niet toegestaan. Dit om problemen met deze instanties te voorkomen. Wanneer je toch graag een asielhond een kans wil geven, kan hij in aanmerking komen voor asielhond van de maand. Je kunt hiervoor een verzoek indienen bij het Moderatorteam. Asielhond van de maand gaat alleen in overleg met het asiel of stichting waar de hond verblijft.

het Moderatorteam

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

een asielhond mag je niet zomaar doorverkopen, de hond blijft de verantwoording van het asiel, neem even met hen contact op.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wie kan mijn hond een liefdevolle thuis geven?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^