Hoe weet ik of mijn huis VLO-VRIJ is?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DesireeDesiree

honden foto van Desiree

Hoe weet ik of mijn huis nu vlooienVRIJ is? Laatst hebben we 1 vlo ontdenkt toen Eve en Freggel zich helemaal suf krabte en likte! Freggel deed al langer krabben, 5 man sterk (thuis en bij dierenarts) gezocht naar "pieten" vlooien dus! NIKS te vinden, uiteindelijk toen Eve een kort gelikte plek in haar lange vacht kreeg, toen vond ik samen bij de DA 1 vlo! Andere katten NERGENS last van.
Van preventie-middel Frontline overgestapt naar Advantage; Freggel en Eve weer keurig in de vacht!
Ik ben al bijna 4 maanden met regelmaat diverse merken omgevingsspray aan 't gebruiken, nieuwe stofzuiger gekocht ( Dyson DC 32 ) dagelijks afstoffen (nat met DETTOL), dagelijks stofzuigen, stoelen, banken kortom ALLES incl hondenkussens, krabpalen. Zelfs de plint onder de keuken verwijderd om daar te kunnen poetsen en sprayen.Tussen Radiatoren borstelen en sprayen etc etc

Nergens in mijn huis een levende vlo te vinden.

Als ik ergens zwarte pikkeltjes of ovale zwarte dingetjes (dooie vlooien?) zie dan draai ik helemaal door! Bas noemt me al paranoia omdat hij denkt dat 't ondertussen wel bestreden is.

Ik blijf maar sprayen en behandelen, met gevaar voor onze vissen en roggen in ons aquarium (want daar moet ik ook omheen en onder spuiten, kan 'm niet verplaatsen 3 meter lang 1000 liter water!).

Hoe weet ik of ik in hemelsnaam van die vreselijke beesten af ben???
Vanaf mijn 19de jaar nog never nooit vlooien in huis gehad,wel huisdieren, na 1 loge-hond heb ik voor 't eerst vlooien in huis (gehad?)...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe weet ik of mijn huis VLO-VRIJ is?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Schoteltjes met water door het huis heen zetten.
In het water doe je een paar druppels olie. Die olie gaat dan vanzelf naar de randen en zorgt ervoor dat de vlooien er niet uit kunnen.

Zet dit op plaatsen neer waar vlooien graag zitten, hoekjes, gaatjes, hondenmand.
Laat dit 2 tot 3 dagen staan, zitten er geen vlooien in, is je huis vlo vrij.

honden page profiel DesireeDesiree

honden foto van Desiree

Ohhh nou ga ik dom uit de hoek komen.... kruipen vlooien dan in t schoteltje....om???? (ehhh te drinken? die trekken zich toch liever vol met bloed, om eitjes te leggen?)

Of die springen en per toeval in tijdens passeren? LOL :-D

Is in ieder geval t proberen waard... :-D

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Dat glinstert en trekt aan!
Dan springen ze in het schoteltje en zitten ze vast.

Vetje (Gast)

Een huis vrij van vlooien is goed voor elkaar te krijgen door een middel te gebruiken wat larven en eieren dood.
Het is geen gif en is in de dierenwinkel verkrijgbaar. Het is veilig voor vissen en wordt gewoon op de hond of kat gebruikt.
De werkzame stof is pyriproxyfen. Om geen reclame te maken voor bepaalde merken zal ik zal geen merken noemen maar ga maar eens op Google zoeken.
1x in de 3 maanden een pipet en gaat geen vlo meer eieren leggen in je huis.
Dus altijd een vlovrij huis.

Een nieuwe besmetting van 1 vlo van buiten kun je nooit voorkomen maar 1 vlo is geen plaag en met een kam kun je altijd die ene vlo snel weer vangen.

ps voor de laatste poppen die mogelijk in je huis zitten weg zijn kan meer dan 6 maanden duren, dus die maatregelen zijn echt niet voor niets.
Oh ja en na dweilen heeft geen zin en zorgt alleen maar voor een mooi vochti klimaat om vlooien te kweken, dus zo veel mogelijk droog reinigen.

honden page profiel DesireeDesiree

honden foto van Desiree

Oke THANX dan snap ik waarom, dan moet ik alleen de schotels onder de kasten zetten omdat de katten ervan zouden kunnen drinken....

Hmmmzzz heb nu bijna een week DOG-it drinkfontein staan maar daar heb ik niks op de bodem zien liggen (mits ze in t filter zitten) AHHHH wordt gek hier ;-)

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

1x in de 3 maanden onzin. Gewoon goed kammen en als er iets zit dood maken. Maar om je hond vol te stoppen met zoveel rommel moet je echt niet doen.

Ester (Gast)

Er is een heel eenvoudige manier om te controleren of de zwarte spikkeltjes die je gevonden hebt van vlooien afkomstig zijn!

Raap wat 'spikkeltjes' op en leg ze op een wit stukje keukenrol of toiletpapier.
Laat wat druppels water op de papier met de spikkeltjes vallen.
Treks dan met je vinger 1 of meerdere spikkeltjes over het papier.
Geven de spikkeltjes rood af, dan heb je te maken met vlooienpoep.

Onthoudt dat 99% van de vlooien in de omgeving van het dier zitten en vaak afkomstig zijn van de aanwezige katten. Behandel daarom beide diersoorten gelijktijdig.
Een vlooienplaag in huis ontstaat in bijna alle gevallen door een verkeerde vlooienbestrijding; ofwel door de verkeerde middelen ofwel door een verkeerde aanpak.

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Hier hebben de katten er nooit aan gedronken, stond gewoon naast de drinkbakken van de katten, maar de schoteltjes met water en olie lieten ze links liggen.

Hier 4 katten, 2 honden. Ooit 1 keer vlooien gehad, omdat ik op de buur katten gepast heb, die kwamen niet eens hier in huis maar ik heb het mee genomen naar mijn huis.
Dat was dus eens en nooit weer.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

witte sokken aantrekken, dan kan je zien of je nog vlooien hebt.


dat van die schoteltjes daar geloof ik niet zo in, voor dat de bestrijdingsdiens aan kwam heb ik dagen vol schotels gehad met van alles erin, waxinelichtjes olie enz. de man vertelde me dat ik de trampoline was vergeten om die er bij te zetten.

geen vlo te bekennen op de schoteltjes, maar een vol huis met vlooien, vandaar voor mij geen schoteltjes.

witte sokken dat is doeltreffend, vlooien ? ze springen op je witte sokken. en dan zie je of je vlooien hebt of niet.

honden page profiel RenéRené 3 doggies

honden foto van René

paar druppes teetree oil in je hond zn nek doen dat vindne ze stinken en knoflookvet blokjes geven ;-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

het gaat erom renee, of je van de vlooien IN HUIS af bent. :-D

honden page profiel DesireeDesiree

honden foto van Desiree

Oke ik ga al eens een combinatie van alle tips eens gebruiken ;-) (toch wel erg fijn zoveel behulpzame tips!)

Nu nog achterhalen waar pyriproxyfen in zit (reclame mag dat niet dan?)....

Als er meer tips zijn, ze blijven welkom!

Ik durf namelijk niet de nieuwe krabpaal op te zetten, tot ik weet of 't huis vlo-vrij is O-) Dit weekend nog eens de hoezen van de banken wassen ;-)

Fleas they drive me crazy ;-)

honden page profiel DesireeDesiree

honden foto van Desiree

Kun je donder op zeggen, ben ik opzoek naar zwarte pikkeltjes, vind ik er geen en die ik wel vind lossen niet op met water laat staan dat ze rood afgeven.

De schoteltjes ga ik ook neerzetten, maar ik moet ze echt neerzetten zodat de dieren er niet aankunnen (emmer met chloor of dettol is hier al niet veilig met de maine coon).

Op mijn witte sokken, en witte broek en vest ook niets te bekennen, maar goed dit ga ik dus ff volhouden....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

pas op over de tip hier boven over teatree druppels, niet gebruiken, je hebt katten, een kat kan best eens bij de hond gaan liggen, en teatree is dodelijk voor de kat, dus geen teatree in huis halen.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

Waarom al die hysterie rondom 1 vlo op de hond? Heb je recent een uitbraak gehad dan? Jouw katten zijn voorlopig vlovrij. Al die gifmiddelen die je als omgevingsspray gebruikt, maken de vlooien alleen maar resistenter voor het product. Ik vind heel sporadisch ook wel eens 1 enkele vlo op mijn hond, maar dan ga ik niet mijn gehele huis in het gif zetten. Ben me belazerd. Hond wassen en wat sprayen met eucalyptusolie is afdoende. Nog meer letten op de weerstand van mijn dieren, gezonde voeding, zuurtegraad van huid en bloed is al optimaal etc.etc. Ik heb nog nooit een vlooienplaag gehad. Katten heb ik niet in huis. Als je katten en honden hebt, dan zijn essentiële oliën niet geschikt voor je katten. De hydrolaten echter zijn wel veilig en in de juiste combinatie (zonder tea tree) zou ik dat eerder overwegen dan het gebruik van al die chemische rotzooi ter preventie, terwijl er totaal niets aan de hand is. De stoffen in dit soort chemische middelen worden ook vluchtig opgenomen door je dieren in huis en kunnen op den duur eveneens schade aanrichten aan organen en het zenuwstelsel. Resistentie werk je zelf in de hand door zonder na te denken chemische producten op het verkeerde moment in te zetten. Dan kom je nooit van een vlooienplaag af op het moment dat het echt nodig is.
http://www.apnm.org/publications/resources/fleachemfin.pdf

honden page profiel KathKath 3 doggies

honden foto van Kath

tapijten wegdoen als je die zou liggen hebben?
enkel wasbare dingen op de grond leggen en die regelmatig wassen op 60°C

honden page profiel DesireeDesiree

honden foto van Desiree

" tapijten wegdoen als je die zou liggen hebben?
enkel wasbare dingen op de grond leggen en die regelmatig wassen op 60°C "


Gelukkig heb ik geen tapijten op de grond liggen. We hebben een siergrindvloer (boven verdieping is laminaat), en die doe ik iedere dag grondig stofzuigen. De kussens van de honden was ik regelmatig uit, en ik heb zo een groot hygiënisch hondenbed van zooplus, die ik vochtig kan afpoetsen. De benches worden tussendoor ook ontsmet.

@ Goldendelicious: ondanks dat we maar 1 vlo hebben gevonden bij de dierenarts heeft het 2 maanden geduurd voor we er achter waren dat een vlo verantwoordelijk was voor de verruïneerde vacht van Freggel en Eve. Deze vlooienbesmetting bleek van onze loge-hond afgekomen te zijn. (Baasje van de hond vertelde dat de hond geen vlooien meer had maar alleen nog preventief een band om had)
Dus vandaar de "hysterie" rondom de vlo....na te gaan dat 1 vlo 100 eitjes op de dag kan leggen X de dagen voor we de 1e vlo vonden (ondanks iedere dag stofzuigen & FRONTLINE).

Wellicht heb ik dus een plaag weten te voorkomen omdat ik in huis wel schoon ben, de kattenbakken iedere dag reinig (want ook daar kunnen eitjes en vlooien in vallen).

Aangezien ik geen vlooien aantref, en de vachtjes hersteld zijn, neem ik aan dat ik van t ongedierte af ben MAAR zocht een manier om dit te kunnen bevestigen DAT ik er vanaf ben.

***UPDATE***

de schoteltjes water bevatten geen vlooien, de zwarte spikkels die ik kan vinden geven niet rood af in water, witte sokken en broeken vind ik geen vlooien op of in...

honden page profiel de redderde redder

honden foto van de redder

" Hoe weet ik of mijn huis nu vlooienVRIJ is? Laatst hebben we 1 vlo ontdenkt toen Eve en Freggel zich helemaal suf krabte en likte! Freggel deed al langer krabben, 5 man sterk (thuis en bij dierenarts) gezocht naar "pieten" vlooien dus! NIKS te vinden, uiteindelijk toen Eve een kort gelikte plek in haar lange vacht kreeg, toen vond ik samen bij de DA 1 vlo! Andere katten NERGENS last van.
Van preventie-middel Frontline overgestapt naar Advantage; Freggel en Eve weer keurig in de vacht!
Ik ben al bijna 4 maanden met regelmaat diverse merken omgevingsspray aan 't gebruiken, nieuwe stofzuiger gekocht ( Dyson DC 32 ) dagelijks afstoffen (nat met DETTOL), dagelijks stofzuigen, stoelen, banken kortom ALLES incl hondenkussens, krabpalen. Zelfs de plint onder de keuken verwijderd om daar te kunnen poetsen en sprayen.Tussen Radiatoren borstelen en sprayen etc etc

Nergens in mijn huis een levende vlo te vinden.

Als ik ergens zwarte pikkeltjes of ovale zwarte dingetjes (dooie vlooien?) zie dan draai ik helemaal door! Bas noemt me al paranoia omdat hij denkt dat 't ondertussen wel bestreden is.

Ik blijf maar sprayen en behandelen, met gevaar voor onze vissen en roggen in ons aquarium (want daar moet ik ook omheen en onder spuiten, kan 'm niet verplaatsen 3 meter lang 1000 liter water!).

Hoe weet ik of ik in hemelsnaam van die vreselijke beesten af ben???
Vanaf mijn 19de jaar nog never nooit vlooien in huis gehad,wel huisdieren, na 1 loge-hond heb ik voor 't eerst vlooien in huis (gehad?)...

"


Ik zou wel een plaatje van je aquarium willen zien. 3 meter lang? :-D

honden page profiel Brokkel 3...De splinter in uw zitvlak!Brokkel 3...De splinter in uw zitvlak! 3 doggies

honden foto van Brokkel 3...De splinter in uw zitvlak!

Heb je vaak jeuk .....ai dan heb je vlooikes ;-) , krabben, krabben en nog eens krabben O-)
Heb je geen jeuk en denk je steeds maar aan die vlooikes, dan krijg je vanzelf jeuk.
Dan heeft Bas gelijk, het zit tussen de oren, je bent mogelijk paranoia ;-)

Denken aan jeuk jeukt, jeuk doet krabben, eens aan 't krabben is blijven krabben en blijf je krabben...dan raak je niet uitgekrabt O-)

Strenght ;-)

honden page profiel HenkHenk

honden foto van Henk

Is het een idee om allesreiniger in een sproeiflesje (of plantenspuit) te doen en bepaalde
delen van het huis te behandelen ?

Als je last hebt van die zilvervisjes, en je ziet er een zitten/lopen, één a twee keer
´sproei´ eroverheen, en in een paar seconden is het afgelopen.

Vorige week nog een steekmug, ja NU alweer!, in de wc gevonden.
Zat op c.a. 2 meter hoogte. 1 keer ´sproei´, en hij/zij ging tegen de vlakte.

Wat zou er in die allesreiniger zitten ?

Ik heb eens zo´n leeg sproeiflesje glassex gevuld met allesreiniger.
Werkt erg gemakkelijk en goed te doseren. Bijvoorbeeld een paar keer sproeien over het
aanrecht, en na een paar minuten met een natte lap afvegen.

Als je ook een klein laagje allesreiniger in een potje doet, en je vindt een vlo,
kun je die in het potje laten vallen. Komt er nooit meer uit. (zonder jouw hulp)
Anders raak je die vlo nooit kwijt, die springt plotseling op, en WEG....

honden page profiel KathKath 3 doggies

honden foto van Kath

Desiree, Frontline dat werkt voor mijn dieren in ieder geval niet meer. Er is al veel resistentie tegen Frontline. Prac-tic werkte hier ook maar matig. Plus dat het allemaal chemie is dat op en in de dieren gaat. Nu geef ik al een hele tijd knoflookgranulaat en dat werkt minstens even goed tot hiertoe. En in de stofzuiger spuit ik ecostyle vlo vrij omgevingsspray. Tot hiertoe, hout vasthouden gaat het goed ;-)

Die schoteltjes... dat euh lukte hier toch niet ;-)

't Zal wel in orde zijn Desiree. ;-) De vlooien zijn weg ;-) Positief denken :-D






honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

schoteltjes ? vergeet de trampoline niet om die er bij te zetten, geen trampoline ? dan werken die schoteltjes niet.

honden page profiel DesireeDesiree

honden foto van Desiree

"

Ik zou wel een plaatje van je aquarium willen zien. 3 meter lang? :-D "






Thanxxx 2 all !!! dan ga ik mijn paranoia-koppie inprenten dat de vlooien weg zijn. Frontline en Prac-tic zijn hier voltooid verleden tijd, nu nog ADVANTAGE ter preventie. Knoflook-capsulus lijkt me ook een goeie voor erbij :-)

honden foto van Brokkel 3...De splinter in uw zitvlak!

Oooooooo......skrratsssjjjj...skrrratsssjjjj...jeuk...jeuk...en nog eens jeuk ;-) ;-) het stikt hier van het ongedierte op dit forum O-)

honden page profiel DesireeDesiree

honden foto van Desiree

" Oooooooo......skrratsssjjjj...skrrratsssjjjj...jeuk...jeuk...en nog eens jeuk ;-) ;-) het stikt hier van het ongedierte op dit forum O-) "


Heb je wat te doen :P

honden page profiel Sav&MessiSav&Messi

honden foto van Sav&Messi

heb vorig jaar een vlooienplaag in huis gehad van mijn katten (had toen nog geen hondje) en toen kreeg ik van mijn DA stronghold. en dat werkte top!! pipet in de nek vd kat MAAR bestrijd ook de vlooien en larven in huis!!

werd zo langzamerhand panisch bij elke zwarte stip en kriebel dus weet wat je door maakt!

is gewoon VRESELIJK!!!!

honden page profiel wolfiewolfie

honden foto van wolfie

Toen ik nog kind was had ik een zeer speciale methode maar ik weet niet of het verstandig is deze hier te beschrijven... ;-)
dus ik kan je ook geen raad geven alleen al niet omdat mijn honden geen vlooien hebben!!
dankzij het voer en de middelen die ik er aan toevoeg ( zie eerdere reacties e.d.)
mocht je die niet kunnen vinden en alsnog willen weten wat ik ze dan voer en eraan toevoeg, schroom niet om het me te vragen

honden page profiel wolfiewolfie

honden foto van wolfie

trouwens, ik heb misschien een een tip:
niet om de vlooienpopulatie in kaart te brengen maar wel om ze te verwijderen:
een stoomreiniger - tegenwoordig te koop bij bijv. gamma, praxis,...
ook ideaal tegen huismijten ;-)
eerlijkheidshalve zeg ik erbij dat ik niet weet of die vooien er dood aan gaan.
dus in hoeverre het diervriendelijk is weet ik niet maar wel dat het dier en mensvriendelijker is dan gif zoals vlooienbanden en pipetten.
enanders zit er niks anders op dan de diierenpolitie te bellen afdeling ongedierte of zoiets ?? :-) :-)

honden page profiel vivianvivian

honden foto van vivian

wat een super mooie aquarium... O-) moest ik effe kwijt... ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe weet ik of mijn huis VLO-VRIJ is?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: vorig topic
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^