ik kan echt niet wandelen met m'n duitse dog...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KellyKelly

honden foto van Kelly

Hallo honden liefhebbers!
Ik ben nieuw op hondenpage en ik heb al direct een probleempje..
Ik kan namelijk echt niet wandelen met m'n duitse dog!
Ze trekt echt heel hard, zelf zo hard dat ik soms mee vlieg met haar! ;o
Het is zelfs al zover gekomen dat ik helemaal niet graag meer wandel met haar, ik ben het echt beu.
Daarom wil ik er echt iets aandoen zodat ik weer graag met haar wandel.
Het is wel dom van me dat ik het haar niet vroeger heb aangeleerd, nu is ze al 3jaar en moet ik haar nog leren om deftig te wandelen zonder te trekken.
Hebben jullie enkele tips voor mij?
Alvast bedankt!
Groetjes,
Kelly en een grote poot van Tasha

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "ik kan echt niet wandelen met m'n duitse dog..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Wat doe je met de hond op een dag? Heb je al geprobeerd het trekken af te leren?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ja die heb ik voor je....lekker toch dat gevlieg, zo droog als het regent, hahaha

maar dat vraag je niet, wat ik je aanraad, is een hondenschool bezoeken, ga daar eens naar toe zonder hond, en vraag aan degene die daar les geven of ze je met dit willen helpen.
je kan niet zonder hulp. kan je van alles aanreiken, maar je hond heeft al een enorme kracht, en is al drie jaar, daar heb je hulp bij nodig van iemand die ervaren is, doen zou ik zeggen

ga niet zitten tobben, met allerlei methodes, ga hulp vragen op de hondenschool, voor je hond ook nog leuk, en zeker voor jou, trekken is dan zo afgelopen. veel succes.

honden page profiel Jenneke88Jenneke88

honden foto van Jenneke88

Wat heb je zoal geprobeert om haar het trekken af te leren?

honden page profiel KellyKelly

honden foto van Kelly

Ik laat m'n hond paar keer per dag buiten om haar behoefte te laten doen maar ik ga helemaal niet ver, want dat lukt mij echt niet. Ook als ze een kat of andere hond ziet word ze helemaal gek en moet ik direct terugkeren naar huis. Mijn vader zegt dat ik moet terugtrekken maar dat wil ik helemaal niet doen en ik denk dat het helemaal niet goed is voor haar en dat het ook niet zal helpen. Ik heb net wat hondenscholen opgezocht, 1tje was niet zo ver maar natuurlijk heb ik het geld niet voor om een lessenpakket te volgen. Dus zal ik eerst moeten sparen en dan pas zal het lukken. Mijn ouders zullen ook helemaal niet willen bijleggen, ofwel moet ik sparen om zo'n lessenpakket te volgen ofwel het op mijn eentje proberen.

honden page profiel Erika & JettaErika & Jetta

honden foto van Erika & Jetta

als je nog thuis woont vind ik het erg dat je ouders niet mee willen betalen, het is dan toch tenslotte ook hun hond en je neemt je verantwoordelijkheid om er iets aan te doen, dat zouden ze mogen steunen. Ik zou dan toch aanraden om te beginnen sparen zodat je naar de hondenschool kan gaan, die mensen hebben daar ervaring mee.

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

ik zou het met de clicker gaan proberen!

waarom?
clickertraining is leuk voor je hond om te doen, tenminste de meeste denk ik, en als je de clicker goed hebt aangeleerd.
het is helemaal positief, en kost niets...

je hond de clicker eerst aanleren en dan langzaam beginnen met naast je laten lopen, dus als de hond naasje loopt, of je hebt een slappe riem ---> klik
wordt er getrokken, stilstaan en wachten...totdat je hond contact met je maakt ---> click
weer naast je lopen? ---> klik

en zo kun je als ze het doorheeft je klikmomenten uit gaan bouwen...
in ieder geval niet door gaan lopen met je trekkende hond, daar leren ze het niet van af...

ik zou gewoon binnen of in de tuin beginnen...en dan pas buiten...niet meteen de lat te hoog leggen!

op youtube staan ook aardig wat filmpjes over andere manieren, misschien handiger om het te zien dan horen...

honden page profiel Tamara Tamara

honden foto van Tamara

ken dit Zuma is ook zo'n trekker en we hebben ze van puppy, kan alleen maar raad geven , hondenschool en zeer consequent blijven en dezelfde bevelen geven en belonen en zeker niet opgeven maar blijven oefenen en dan plots ben je op een dag blij dat het beter gaat... ik ga vooral s'avonds , minder mensen op de baan en kan ze haar net iets beter concentreren :-D

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Een heel goed boekje dat werkt ongeveer volgens de metode zoals Jeroen omschrijft is 'Help mijn hond trekt' van Turid Rugaas. Kort eenvoudig en duidelijk geschreven. De bedoeling is dat je eerst gaat oefenen in de tuin, en het langzaam gata uitbouwen. Echt een super goede en hondvriendelijke methode!

honden page profiel KellyKelly

honden foto van Kelly

Bedankt, voor jullie hulp!
Ik ga straks is met Tasha in de tuin, ik heb een filmpje gezien op youtube waarop je u gewoon moet omdraaien als je hond trekt en ik ga dat straks is proberen. Hopelijk lukt het een beetje, maar ik weet dat het veel tijd kost voordat ze zonder trekken wandelt. Ik zal ook is naar een dierenwinkel gaan om een clicker te gaan kopen en een boekje.
Grtjes

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

super ;-)

vergeet niet als je met de clicker bezig gaat om je hond eerst rustig aan te leren wat de bedoeling ervan is :-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

dat is vervelend ....geen geld voor een hondenschool, zou je je ouders eens hier niet mee willen laten kijken ? misschien dat ze dan toch zeggen, ja ga jij maar naar een goeie hondenschool.

misschien dat ze dan ook hier wat vragen willen stellen ? opper dat eens aan je ouders. :-D

honden page profiel Tamara Tamara

honden foto van Tamara

even een vraagje, ik ben van België, is een hondenschool dan zeer duur in Nederland?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Kelly, je hebt drie honden zie ik, hoe oud ben je als ik vragen mag ?

misschien kan je een krantenwijk vervullen, en sparen voor een hondenschool, je ouders het voorschieten en jij het je ouders terug betalen van je krantenwijk ? is een idee he. :-D

honden page profiel KellyKelly

honden foto van Kelly

Ik ben 15 jaar, maar m'n ouders betalen het eten voor de honden hé :-D
Maar ik ben wel wat verantwoordelijk voor m'n Duitse dog, ik ben degene die met haar naar buiten moet gaan, haar wat moet verzorgen,.. De andere honden zijn van van m'n ouders en van m'n zus. En ik babysit, dus zo kan ik wat geld sparen voor Tasha. @Tamara , ik woon ook in België, ik had een hondenschool gevonden in Destelbergen en zo'n lessenpakket kost iets in de 200 euro en voor een 15jarige is dat wel wat veel :-)

honden page profiel  Sabine en Mini Max Sabine en Mini Max

honden foto van  Sabine en Mini Max

een trek band kopen wat je hond niet meer kan trekken

honden page profiel KellyKelly

honden foto van Kelly

is dat zo'n halti?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

dat is zeker veel geld, wat je eens kan doen.....hulp vragen bij een hondenschool, uitleggen wat je doet, hoeveel geld je hebt, een 15 jarige heeft niet zoveel, en of iemand jou een paar keer wilt helpen, je woont erg ver weg, maar ik zou je helpen, misschien is er iemand van de instructeurs die jou zeker wil helpen, maar dan moet je er wel naar toe, en vragen. wie weet. :-D

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

" Ik ben 15 jaar, maar m'n ouders betalen het eten voor de honden hé :-D
Maar ik ben wel wat verantwoordelijk voor m'n Duitse dog, ik ben degene die met haar naar buiten moet gaan, haar wat moet verzorgen,.. De andere honden zijn van van m'n ouders en van m'n zus. En ik babysit, dus zo kan ik wat geld sparen voor Tasha. @Tamara , ik woon ook in België, ik had een hondenschool gevonden in Destelbergen en zo'n lessenpakket kost iets in de 200 euro en voor een 15jarige is dat wel wat veel :-) "


Een hondenschool is niet een must. Ik vind veel hondenscholen in Belgie vaak zelfs eerder een probleem dan een oplossing. Ze hanteren vaak heel ouderwetse technieken, met slipketting etc.. Nee, hoor, nergens voor nodig. Je kunt dan beter een goed boek lezen, hier tips vragen en lekker zelf in je tuin aan de slag. Gene trekbanden oid, gewoon, positief, klikken en belonen.

honden page profiel SandySandy

honden foto van Sandy

Kan je vader wel met haar lopen, of trekt ze hem ook omver?

honden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)

" Een hondenschool is niet een must. Ik vind veel hondenscholen in Belgie vaak zelfs eerder een probleem dan een oplossing. Ze hanteren vaak heel ouderwetse technieken, met slipketting etc.. Nee, hoor, nergens voor nodig. Je kunt dan beter een goed boek lezen, hier tips vragen en lekker zelf in je tuin aan de slag. Gene trekbanden oid, gewoon, positief, klikken en belonen. "

Daar sluit ik me helemaal bij aan. :-)

Zeker niet met trekbanden, slipkettingen o.i.d. gaan werken, daar los je niks mee op.
Kijk anders eens of je het boek 'Help, mijn hond trekt!' van Turid Rugaas kunt aanschaffen.

Daarbuiten moet ik trouwens wel zeggen dat ik het redelijk onverantwoordelijk van je ouders vindt, dat ze hun kind van 15 de volledige verantwoordelijkheid over een Duitse Dog geven...

honden page profiel Tamara Tamara

honden foto van Tamara

Kan jullie wel gelijk geven in de hondenscholen, maar ik heb er eentje gevonden net naast mijn deur, en hier zijn geen strenge regels, de bedoeling is baas en hond op een leuke manier elkaar leren begrijpen en toch de baas voorop te stellen en dat kost 45€ voor een volledig jaar en 1 uur les per week dat valt heel goed mee dus :-D

ik zou ook nooit mijn zoon of dochter verantwoordelijk stellen voor de hond, dat beslis je in gezin maar als ouder zorg je ervoor dat het evenwicht in balans is.

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Tamara, gelukkig zijn er uitzonderingen.
Maar dan nog blijft, het is niet noodzakelijk om naar een hondenschool te gaan.

honden page profiel Tamara Tamara

honden foto van Tamara

@ zonnetje, neen misschien niet noodzakelijk voor ons, maar dit meisje staat er wel alleen voor denk je dat een boek dan genoeg is, heb een zoon van 13 jaar en ik denk niet dat hij dit zomaar op 1,2,3 allemaal alleen zou aankunnen.

honden page profiel DorienDorien

honden foto van Dorien

Zoveel geld voor een hondenschool??
Wij gaan ook naar de hondenschool en het eerste jaar betaal je 50€ en het jaar erna 40€ ofzo..

honden page profiel Angel, Google & GadgetAngel, Google & Gadget

honden foto van Angel, Google & Gadget

Die tip van de andere kant oplopen als ie trekt, heb ik bij mijn honden ook gedaan, maar dat waren pups. Geen dog die zwaarder weegt dan de handler ;-)

Wat bij mij ook heeft geholpen is een commando "volgen" aanleren. Door te volgen, trekt de hond namelijk automatisch niet. Ik heb dat bij mijn pups met een brokje gedaan. Steeds als ze braaf naast me liepen en oogcontact maakten ("kijk eens" ) dan een snoepje geven. Liepen ze weer vooruit, dan weer de aandacht erbij roepen of omkeren idd.
Mijn meid heeft nog steeds wel eens haast hoor, maar die weegt maar 22 kilo ;-0

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

" @ zonnetje, neen misschien niet noodzakelijk voor ons, maar dit meisje staat er wel alleen voor denk je dat een boek dan genoeg is, heb een zoon van 13 jaar en ik denk niet dat hij dit zomaar op 1,2,3 allemaal alleen zou aankunnen. "


Ik bedoel alleen maar; het is geen moeten. Vaak wordt hier de hondenschool als DE oplossing gezien, terwijl dat er maar allemaal vanaf hangt. Welke hondenschool, en hoe wordt er getraind, en met hoeveel honden. Veel probleemgedrag wordt ook opgelopen op hondenscholen, ik ben er geen fan van. En zeker hier in België, moet je heel hard zoeken wil je er een vinden die positief traint. TS geeft aan dat het te duur is, gelukkig zijn er wel andere manieren.
Verder inderdaad, een beetje vreemd dat de ouders dit aan hun dochter overlaten.

De metode van Turid Rugaas werkt ongeveer zo..

1 Leer je hond een attentiesignaal. Bijvoorbeeld klakken met je tong (die heb je altijd bij je en hoef je niet in je zakken te zoeken.. Ook klinkt er geen emotie in door)

2 Klak met je tong, hond kijkt, belonen.

3 klak met je tong, hond kijkt, doe een stap, hond volgt, belonen.

4 klak met je tong, doe twee stappen, hond volgt, belonen.

Zu kun je het uitbouwen.

Als hij trekt, sta jij stil. maw; trekken heeft geen zin! Het mag hem NOOIT iets opleveren
Daar moet je heel erg consequent in zijn. Heeft het één keer succes, gegarandeerd dat hij het dan nog eens gaat proberen.

ALs hij dat goed kan, ga dan op rustige momenten met hem op straat oefenen. Zorg voor niet teveel prikkels. Dus liefst niet bij voetballende kinderen, fietsers, en andere honden. Hou het makkelijk voor jullie.

Met zo'n grote hond is het handig om een halti te gebruiken als hulpmiddel. Zeker in het begin, geen idee hoe de hond gaat reageren als hij haast nooit buiten komt.

EN, lees de boekjes van Turid Rugaas, er zijn er meer, en zjn een schat aan informatie. Als je je hond aan de halti hebt, leer zijn lichaamstaal goed kennen zodat je niet over zijn grenzen gaat. Een halti ALTIJD aan een dubbele lijn houden. Een kant aan de halsband. NOOIT een ruk eraan geven.

Ik zou wel zoals Tamara terrecht opmerkt, hulp erbij zoeken. Misschien niet een hondenschool die te duur is, maar er zijn andere opties. Ik weet niet war je woont in België, misschien kunnen wij nog meedenken?

honden page profiel Erika & JettaErika & Jetta

honden foto van Erika & Jetta

misschien eens kijken naar een andere hondenschool in de buurt?

Ik woon ook in belgie en ga in de buurt van leuven naar een hondenschool, is 75euro voor het eerste jaar en daarna 55 euro, wel een groot verschil!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "ik kan echt niet wandelen met m'n duitse dog..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Voorstellen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^