Wolfsblut ervaring

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DesiréDesiré

honden foto van Desiré

Ik geef mijn hondjes nu al zo'n 2 weken wolfsblut (verschillende smaken).

Mijn collie teefje van bijna 12 jaar oud vindt niet alle smaken lekker (zoals Cold river moet ze niks van hebben terwijl ze van Blue mountain smult).
De andere 2 hondjes lusten ze wel graag en eten met smaak hun bakjes leeg.

Nu ik het zolang geef durf ik wel een uitspraak te doen over deze brokjes.

Ze worden dus met smaak gegeten (op onze collie na) maar hun ontlasting is een heel ander verhaal. Alle 3 de honden hebben hier last van dus het lijkt mij echt van de brokken af te komen.

De drollen zijn harder, compacter, zowat zwart van kleur en soms stinken ze een uur in de wind (ruik het zelfs als ik langs de rand van het grasveld sta en zij halverwegen zitten te poepen)

Nu weet ik absoluut niet wat de perfecte ontlasting van een hond is, maar op de brokken die ik altijd gaf (kenner, niet de excuise, gewend vanuit huis uit) hadden ze mooie smeuige drolle (niet dun, niet plakkerig) mooie bruine kleur en stonken eigenlijk nooit..

Is dit normaal dat ze zulke stinkende drollen leggen van zulk voer? en is dat wel gezond die zwarte kleur drollen? Ze hebben soms ook echt moeite met het eruit persen, best een zielig gezicht.. Vraag me dus ook serieus af of deze brok wel geschikt is (voor mijn honden)?

anomien (Gast)

wolfsblutpetfood.nl staat alles in pdf over wat erin zit ;-);-);-);-);-)

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Hier goede ervaring met Wolfsblut.

Die stank herken ik niet, wel dat er harde drollen worden gelegd, waardoor er flink wordt geperst.
Voor je hond op zich wel goed.

Qua kleur, ik vind altijd dat de kleur van de brok wel terug te zien is in de kleur van de drol.
Zeg maar... O-)

honden page profiel DesiréDesiré

honden foto van Desiré

Waarom is dat goed dat de hond zo flink moet persen? Lijkt mij juist helemaal niet fijn!

Ik begin toch te twijfelen of ik geen TOTW moet gaan proberen inplaats van wolfsblut eigenlijk...
Weet alleen niet hoe groot die brokjes zijn (alaska salmon van wolfsblut heeft een perfecte maat brok)

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Met dat persen duwt hij ook z'n anaalklieren leeg.
Als je voeding geeft waar hij zachte drollen van heeft, zodat het er dus zo uitglijdt, zullen deze niet zo snel geleegd worden waardoor er klachten kunnen ontstaan.
Dan heb je een hond die bijv gaat 'sleetje rijden'.
Het moet ook niet zo zijn dat je hond pijn heeft ofzo, maar hij mag er wel moeite voor doen.
Je zult bij graanvrije brokken eerder harde drollen krijgen, omdat er geen 'vulling' inzit, die weer wordt uitgepoept.

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker

honden foto van Cabasja

Echt persen is niet goed hoor.
Ze moeten gewoon kunnen met een mooie harde drol.
Maar als ze moeten persen is het te hard en is dat niet goed.

Bully (Gast)

Ik zit nu ook ongeveer 3 a 4 weken op Wolfsblut range lamb, en ik vind het geweldig voer! Heb een engelse bulldog, en hij poept veel minder dan voorheen. Goede kleur. Voorheen had hij Biofood (van vorige eigenaren) En hij poepte veel en het was altijd drasserig. Nu heeft hij beschaafte drolletjes die niet keihard zijn, maar gewoon zoals het hoort. Mijn hond vind het ook echt heerlijk, elke dag met eten is het een groot feest in zijn ogen.

Dus ik zal de mensen wel Wolfsblut aanraden. Zelf bestel ik deze bij www.food4pets.be, ontzettend fijne service, en binnnen twee dagen in huis! Oja ook niet te vergeten een zak van 15 kilo kost 64 euro, en hier doe ik dan bijna 2 maanden mee (net niet) Dus ook nog betaalbaar in mijn ogen. Zelf ben ik op deze voeding gekomen naar aanleiding van resultaten bij vergelijk van brokken. Deze scoort er hoog!

honden page profiel Niet meer actiefNiet meer actief

honden foto van Niet meer actief

Hier ook weer terug op Wolfsblut en dan afwisselend de visversies ;-) , Totw doet Boris het ook goed op, alleen ik merk dat totw vrij vaak niet leverbaar is en daarbij komt ook kijken (wat ik vaker hoor) dat totw bio industrie gebruikt en dan wordt de keus voor mij nog makkelijker O-) .
Maar Wolfsblut super hoor :-D

honden page profiel LettieLettie

honden foto van Lettie

ik bestel Wolfsblut via deze site
http://www.healthfood24.com/
is goedkoper en word binnen een paar dagen geleverd.
je word vanzelf door gelinkt als je op de site van wolfsblut wil bestellen

honden page profiel DesiréDesiré

honden foto van Desiré

Wolfsblut is ook zeker wel goed, maar merkte de harde ontlasting op en dat zit me dan niet helemaal lekker. Misschien is het ook wel normaal en goed dat ze zulke ontlasting ervan hebben, maar toch een raar idee..

Ik merk wel nu ze de wild pasific krijgen dat het al wat makkelijker gaat maar ze hebbenw el echt moeite met deze te kauwen (te groot) de mooiste brokjes vindt ik eigenlijk die van alaske salmon, mooie kleine brokjes en vinden ze ook lekker.

Misschien heb ik te snel mijn oordeel getrokken over de ontlasting (ik ben het ook niet gewend, ben van huis uit gewend gewoon goedkope, slechte, brokken te voeren)

honden page profiel José • Rover José • Rover

honden foto van José • Rover

Ze staan pas 2 weken op dat voer, de anaalklieren gaan nu eindelijk goed geleegd worden.
Dat persen zal wel mee vallen, het is voor de honden nog even wennen dat het er niet meer makkelijk uitfloept haha!

Als je zelf denkt dat het té hard is, kan je een beetje pens erbij geven, werkt laxerend en is tevens goed voor de darmflora, die wordt sterker.
bv 1/3 van de brok vervangen door pens en dat afbouwen naar 1/4. (bakje smuldier pens enkelvoudig bij de Dekamarkt is 0,45 cent haha)

Bully (Gast)

Lettie, wat zijn de verzendkosten dan naar nederland als je via wwww.healthfood24.com besteld?

honden page profiel DesiréDesiré

honden foto van Desiré

" Lettie, wat zijn de verzendkosten dan naar nederland als je via wwww.healthfood24.com besteld?

"


Ik antwoord even voor Lettie als dit mag.

Bij healtfood24.com zijn de verzendkosten 7,00 euro naar nederland toe.
Bij healthy-feeding.de zijn de verzendkosten 5,90 en de zakken kosten daar evenveel ;-)

honden page profiel janinejanine

honden foto van janine

Ik betaal via www.food4pets.be geen verzendkosten bij bestellingen boven de 50 euro..
En daaronder 5 euro geloof ik.

Maar met 1 grote zak wolfsblut zit je al boven die 50 euro.
En het wordt supersnel geleverd ;-)

honden page profiel Niet meer actiefNiet meer actief

honden foto van Niet meer actief

Vandaag de wolfsblut wild pacific gegeven, hij heeft ervan gesmuld, dus ik ben er over uit dat ik wolfsblut blijf voeren en om toch nog enigszins het vlees erin te houden in het weekend energique special 4. Voor huid en darmen. (dit omdat dit het enige vlees is wat hij verdraagt)
Zo hebben we van allebei wat en een goede brok waar Boris tegen kan en lekker vind en toch nog een vleesje waar hij tegen kan en tevens nog eens goed is voor de huid en darmen.

:-D

Bully (Gast)

Dan scheelt het kwa prijs niet zoveel. Vind het zo'n nadeel met duitse sites dat je niet kan betalen via ideal. En met welk bedrijf word het pakketje geleverd? Ook met dpd? Vind de service ook wel prettig en zeer goed van food4pet.be, tjeu... dat vind ik ook erg belangrijk!

honden page profiel DesiréDesiré

honden foto van Desiré

Vrijdag avond laat toch 15 kilo Wolfsblut Alaska Salmon besteld bij food4pets... Hopen dat de ontlasting zo mooi blijft als dat hij nu is, mocht het wel weer moeilijker worden voor ze dan kan ik altijd nog TOTW gaan proberen.

Ik krijg trouwens wel een proefzakje High Prairie erbij van Mathieu ;-)

Anoniem (Gast)

ik vond in het begin dat de duitse tekst slecht was vertaald maar ze hebben het  prof vertaald ziet er prof uit niet vergelijkbaar met concurenten en nog iets nu ook zeer snelle leveringen
ik nu heb mijn wolfsblut hondevoer besteld bij wolfsblutpetfood.nl;-);-);-);-);-)

honden page profiel PasQPasQ

honden foto van PasQ

Wij gaan overstappen van KVV naar Wolfsblut, mede omdat de kosten van KVV de pan uit rijzen...Wat mij opvalt is dat iedere variant van Wolfsblut een andere aanbevolen hoeveelheid heeft?

Zo moet je voor een hond van 25 kilo bij Range Lamb 240 gram geven, terwijl je bij Dark Forest op 330 gram per dag uitkomt. Dat maakt de kosten weer hoger natuurlijk...Houden jullie gewoon dezelfde standaard hoeveelheid aan (dus bij iedere variant hetzelfde aantal grammen) of pas je dit steeds aan? Vraag me af of het echt nodig is?

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

Ik heb net een paar dagen Wolfsblut Polar Night gemengd met Green Valley gevoerd omdat Spikkel een potje liep te klieren met haar KVV, niet normaal. Ze heeft in 4 dagen tijd de aanbevolen hoeveelheid voor 1 dag (!!) gegeten. Ondanks dat piepkleine beetje eten moest ze 2 keer per dag poepen en niet zo'n klein beetje ook. Het poepen op KVV gaat hetzelfde als poepen op Wolfsblut. De ontlasting op Wolfsblut stinkt wel meer en is wat 'droger'. KVV ontlasting zit een soort slijmlaagje omheen.

Voor een brok die voor de helft uit vlees bestaat vind ik dat er wel heel veel poep uit mijn hond is gekomen O-)  Wat ze als eten niet wilde vindt ze als beloning heel erg lekker dus ik hou ze wel als beloningssnoepjes. Als het haar dagelijkse eten zou zijn dan zou ik twijfelen.

honden page profiel J&JJ&J

honden foto van J&J

" Ik heb net een paar dagen Wolfsblut Polar Night gemengd met Green Valley gevoerd omdat Spikkel een potje liep te klieren met haar KVV, niet normaal. Ze heeft in 4 dagen tijd de aanbevolen hoeveelheid voor 1 dag (!!) gegeten. Ondanks dat piepkleine beetje eten moest ze 2 keer per dag poepen en niet zo'n klein beetje ook. Het poepen op KVV gaat hetzelfde als poepen op Wolfsblut. De ontlasting op Wolfsblut stinkt wel meer en is wat 'droger'. KVV ontlasting zit een soort slijmlaagje omheen.

Voor een brok die voor de helft uit vlees bestaat vind ik dat er wel heel veel poep uit mijn hond is gekomen O-)  Wat ze als eten niet wilde vindt ze als beloning heel erg lekker dus ik hou ze wel als beloningssnoepjes. Als het haar dagelijkse eten zou zijn dan zou ik twijfelen. "

Dat slijmlaagje is geloof ik dat slijm wat uit de anaalklieren komt, wanneer ze geleegd worden? Weet iemand dat?

Anoniem (Gast)

logisch er zit geen bietenpulp in de brokken van wolfsblut van daar meer ontlasting bietenpulp houdt alle stoffen dus ook gif stoffen lang vast in het lichaam en dit kan de gezondheid schaden

honden page profiel PasQPasQ

honden foto van PasQ

Ik herken dat niet moet ik zeggen.

honden page profiel janinejanine

honden foto van janine

Keyser krijgt sinds een maand Cold river en vind het heerlijk!
Moet wel zeggen dat de drollen die hij produceert nogal droog zijn. Zodra ze de grond raken (en dat is vanaf een dogo kont wel een stukje) brokkelen ze uit elkaar. Maar echt stinken, nee.
Stinkt zelfs minder als met die goedkope brokken..

Moet wel eerlijkheidshalve erbij zeggen dat Keyser door zijn dure brokken 1/3 kuipje Renske Vers krijgt..
(en we zijn aan het experimenteren met "nat voer" van kennels Favorite)

Anders eet meneer zijn brokken namelijk niet.

Maar ben tot nu to erg te spreken over Wolfsblut

honden page profiel PasQPasQ

honden foto van PasQ

Ik heb vanmiddag een zak Dark Forest besteld, wilde eigenlijk Range Lamb maar die was niet direct leverbaar. Ben heel benieuwd, kreeg al een mail van food4pets dat het morgen wordt verzonden. Netjes! Met 2 honden scheelt het toch aardig wat geld, volledig op KVV doen wij voorlopig niet meer, de kosten zijn me echt te hoog.

honden page profiel Niet meer actiefNiet meer actief

honden foto van Niet meer actief

Hier ook nog even een update , de smaken Range lamb, polar night, green valley en black marsh bevallen Boris erg goed.

De ontlasting is top al moet ik zeggen indd wel wat meer dan op de kvv, maar gelukkig eindelijk geen dunne ontlasting meer,

Scheelt aanzienlijk in prijs voor mij ipv kvv en kan altijd nog een keertje een dagje smuldier geven.

Ik hoef er overigens aanzienlijk minder van te geven ook. Ik bestel elke keer proefpakket 3, 4 zakken van 3 kilo en doe er langer mee dan een maand.:-)

En ideaal dat je lekker kan afwisselen in smaken, wat Boris goed af gaat gelukkig.

honden page profiel robrobgoedgekeurde fokker

honden foto van rob

wij voeren hier nu een goed jaar wolfsblut wild pacific en hebben er zeer goede ervaring mee.
Ze krijgen 5 dagen brok en twee dagen verse zalm karkassen,geheel op kvv hebben we ook geprobeerd dat was geen succes,dunne poep en lusteloos.

honden page profiel PasQPasQ

honden foto van PasQ

Hier gaat het heel goed op KVV, ze zullen dit naast de Wolfsblut zeker nog 2 dagen in de week krijgen. Vind het voor vakanties ook wel handig om ze te laten wennen aan een goeie brok. ;-)

laura (Gast)

Ik bestel ook via food4pets.be en het ze zijn echt super kwa service. . Ik heb de brokken altijd de volgende dag huis! Ik bestel altijd 2 zakken wolfsblut per maand. . En dan krijg je ook nog korting.
Wat ik fijn vind aan wolfsblut dat ze heel veel verschillende keuze hebben. 1 van onze 2 honden heeft een gevogelte alkergie en in bijna alle brokken merken zit dat erin verwerkt ( denk aan eiwitten, kippenvet etc) 

Tot nu toe altijd de green valley gekocht maar vandaag toevallig 2 proefzakken binnen gekregen van polar night en cold river.

Dat vele poepen herken ik niet ? Ik vind juist dat de ontlasting veel minder en beter is.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje
pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Waarom welke brok?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^