Wat mag wel en niet met een pup van weken??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Miranda met Joost en NelsonMiranda met Joost en Nelson

honden foto van Miranda met Joost en Nelson

Hallo,

Ik heb een Old English Bulldogje van nu 8 weken. Hij heeft nog maar 1 inenting gehad. Maar wat mag ik nu wel en niet doen??? Lopen op de stoep doe ik waar geen honden gelopen hebben. Maar er zijn veel honden die willen snuffelen. Ik weet niet of dat kwaad kan. Over twee weken krijgt hij zijn 2e inenting. Mag hij nu wel of niet op een veldje?? Ik neem hem wel mee op mijn arm de supermarkt in om toch te laten wennen aan mensen om hem heen.

alvast bedankt groetjes miranda

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat mag wel en niet met een pup van weken??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel izabelaizabela 3 doggies

honden foto van izabela

Ik heb mijn hond bijna overal laten lopen. Niet op plekken waar veel honden poepen. Ook heb ik niet toegelaten om aan poep te ruiken. Na de 2de inenting zijn ze vrijwel "veilig". De meningen zijn denk ik nogal wisselend. Je kan je DA naar vragen. Mijn zus heeft nu een pup van 3 maanden en ook zij heeft de pup bijna overal mee naar toe genomen. Goed voor de socialisatie. Meeste honden zijn in Nederland ingeënt dus denk dat de kans klein is dat je hond iets oploopt. Je kan beter afwachten tot zijn 2de prik. Deze moet wel eerst inwerken. Met bekende honden waarvan je weet dat ze goed ingeënt worden kan je denk ik gewoon mee socialiseren. Maar voor de zekerheid, bel je DA. Hij/zij kan je hierover beter adviseren.
Veel succes en plezier met je pup.
Iza met Rocky

honden page profiel MirandaMiranda 3 doggies

honden foto van Miranda

Allereerst, ongelofelijk dat ze je in een supermarkt toelaten met pup.
Het kost hun €2500 boete als de warenkeuringsdienst de supermarkt hierop betrapt.
Vanwege hygiëne redenen mag dit wettelijk gezien niet.

Zo goed als alle honden zijn ingeënt tegenwoordig.
Dus eigenlijk kun je niet veel verkeerd doen.
Natuurlijk laat je hem niet op een veld propvol drollen lopen. Dat is zoeken naar problemen.

Maar voor de rest gewoon lekker laten snuffelen met andere honden.
Heb je het liever niet, zeg dat dan gewoon netjes tegen de mensen of neem je hond even op je arm tot na de 2de enting.

Veel plezier met je leuke pup!

honden page profiel rottier yolanderottier yolande 3 doggies

honden foto van rottier yolande

ik heb een puppy van 11 weken volgende week krijgt zij haar 2é spuitje maar de dit kan geen kwaad als hij meeloopt aan lijband hij heeft zijn 1é spuitje toch al gekregen dus is het veilig
yolande

honden page profiel Miranda met Joost en NelsonMiranda met Joost en Nelson

honden foto van Miranda met Joost en Nelson

Ik weet eigelijk niet of het mocht hond mee in de supermarkt. Ik kwam veel mensen tegen die daar werkte en niemand zei wat. Er stond ook geen bordje verboden voor honden ;-) speciaal op gelet.

Ik neem hem wel aan de lijn mee maar lopen is nog iets wat hij liever niet doet. Maar lokken met koekje gaat redelijk. Ik loop ook niet op veldjes waar veel poep ligt dus dat komt wel goed.

Ik hou hem toch liever even vast tot zijn tweede enting. Hoewel sommige mensen die ik tegen kom dan met goed bedoelde adviezen komen. Dat ik Nelson op de grond moet laten lopen omdat hij anders niet met andere honden kan opschieten. Of dat ik het angstig maak op deze manier. Ik leg dan wel uit dat hij nog maar 8 weken is en maar 1 enting gehad heeft. Maar ik doe wat ik denk dat goed is. en nu willen ze hem allemaal aanhalen maar owee als hij groter wordt. ;-) Maar dat zienn we dan wel weer. Bedankt voor de adviezen ik heb het idee dat ik op de goede weg zit.

groetjes

honden page profiel izabelaizabela 3 doggies

honden foto van izabela

Ik weet dat je het goed bedoelt, maar til je pup niet telkens op als er andere honden bij zijn. Zo kan je een ander probleem creëren. Zowel je pup kan dan zich verkeerd gaan gedragen naar andere honden ( in de toekomst), maar je weet ook niet hoe andere honden op jullie reageren als je pup omhoog is. Je kan een zeer dominante hond tegenkomen die dat dus niet pik en je aanvalt. De kans is waarschijnlijk klein dat je hond iets oploopt bij contact met andere honden, maar de kans dat je je hond verkeerd gedrag aanleert door hem op te tillen is groter. Dus overweeg dat. Het is een lastige situatie, dat weet ik.
Veel succes.
Iza met Rocky

honden page profiel MexxMexx 3 doggies

honden foto van Mexx

Je kan gewoon met je pup gaan lopen hoor. Niet bang zijn en niet gaan tillen. Dit ga je namelijk later ook niet meer doen.
Tenzij je pup echt doodsbang is gewoon lekker zelf laten lopen. Ze doen zoveel indrukken op.

Gewoon een rondje om je huizenblok. Houdt hem uit de buurt van poepveldjes of niet geente of zieke honden en je zit wel goed.

De markt/station/bus kan je ook wel doen, evt even op de arm as het allemaal teveel word, maar als je bv op het station staat kan je hem best even neerzetten en een rondje lopen.
Ook op de markt, gewoon eromheen.

En kijk of er wat leuke sociale honden in je buurt zijn waar je onder begeleiding je pup mee kennis laat maken.
Mensen helpen je graag hoor.
Probeer ook verschillende rassen bij hem te laten, van groot tot erg klein.

honden page profiel Miranda met Joost en NelsonMiranda met Joost en Nelson

honden foto van Miranda met Joost en Nelson

Bedankt allemaal voor de tips. Ik ga straks lekker ohet huizenblok lopen en zeker de poepvelden vermijden. Hij heeft al met honden kennis gemaakt die vrienden van mij zijn, en dat vond hij geweldig. Maar ik ga idd proberen niet te veel te tillen. straks ga ik dat zeker niet meer doen als hij groter is.

groetjes van Miran en een poot van Joost en Nelson

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat mag wel en niet met een pup van weken??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^