Schaf geen puppies uit oost europa aan / nieuws vandaag

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel de redderde redder

honden foto van de redder

http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Binnenland/article/detail/3142244/2012/01/28/Dierenartsen-waarschuwen-voor-puppies-uit-Oost-Europa.dhtml

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Schaf geen puppies uit oost europa aan / nieuws vandaag" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi* 3 doggies

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

ik heb soms veel schrik voor wat we met Larah (sint bernard) nog gaan meemaken... we hebben haar in september geadopteerd en toen we haar paspoort kregen bleek dat een Hongaars te zijn. Haar vorige eigenaars hebben haar gekocht uit "dogs for sale KFT" uit Hongarije :'(

En nu is ze al niet de gezondste hond hoor... op 3 jarige leeftijd heeft ze enorm gevoelig maag- en darmstelsel, zwakke huid dat snel indringers binnen laat en reverse sneezing... ook merken we dat ze slecht gesocialiseerd is, ze is snel bang en gestressd...

honden page profiel delilah, (mede)baasje van drumdelilah, (mede)baasje van drum

honden foto van delilah, (mede)baasje van drum

het was ook bij rtl nieuws ;-)

honden page profiel AnnemarieAnnemarie 3 doggies

honden foto van Annemarie

Wat ontzettend sneu Jana, niet alleen Larah maar ook voor jullie! Hebben jullie haar van pup af aan?

honden page profiel Jana & Romi Jana & Romi

honden foto van Jana & Romi

Ik heb Romi uit een asiel gehaald, ze is oorspronkelijk ook afkomstig uit oost- europa. Tsjechië meerbepaald. Zij heeft toch ook heel wat problemen: ontzettend gevoelig maag-darmstelsel, problemen met haar anaalklieren, oogproblemen, oorproblemen,... Het lijstje gaat maar door.

honden page profiel RyanneRyanne

honden foto van Ryanne

Ik begrijp wel dat er mensen zijn die tegen de import vanuit deze landen zijn, maar wat als de mensen die nu al in dit topic gereageerd hebben hun hond niet hadden gekocht wat was er dan mee gebeurd ??
Misschien worden ze wel geen 12 maar ze hebben waarschijnlijk wel een leuk leven gehad ( of ieder geval de laatste jaartjes) en dat kunnen de achterblijvers in die landen niet zeggen.

honden foto van Beagles Floor (hartje), Laika, Belle en hun baasje Wilma

Ik heb het ook gezien bij RTL nieuws. Dat kijken toch erg veel mensen. En vind het erg goed dat het in nieuws komt. Breder publiek kun je haast niet bereiken.

honden foto van Beagles Floor (hartje), Laika, Belle en hun baasje Wilma

Rianne,

De honden die gekocht zijn zijn inderdaad beter af, maar ook de reden om nieuwe puppies in de puppiefabriken op de wereld te zetten. Als mensen deze puppies niet meer kopen, dan is er geen vraag meer, en dan stopt vanzelf het aanbod. En kunnen de puppiefabriken sluiten. Op het nieuws lieten ze ook een fabriek zien, en zag je hoe de moeders en pups in erbarmelijke omstandigheden leven. Daarnaast werd er ook heel duidelijk verteld, dat veel pups erg ziek werden, de papieren vervalst, niet ingeënt, en op een vreselijke manier werden vervoerd.

honden page profiel AnnemarieAnnemarie 3 doggies

honden foto van Annemarie

" Ik begrijp wel dat er mensen zijn die tegen de import vanuit deze landen zijn, maar wat als de mensen die nu al in dit topic gereageerd hebben hun hond niet hadden gekocht wat was er dan mee gebeurd ??
Misschien worden ze wel geen 12 maar ze hebben waarschijnlijk wel een leuk leven gehad ( of ieder geval de laatste jaartjes) en dat kunnen de achterblijvers in die landen niet zeggen. "


Zo kun je het indd ook zien maar wat een zorgen! En dat niet alleen, het is toch verschrikkelijk dat deze hondjes zo op de wereld worden gezet. Ik bedoel, heb je het fimpje gezien bij rtl? Pups van een fokteef, binnen no time bij hun moeder vandaan gehaald. Snap dat je iig deze honden een goed leven biedt en tja, waar komen ze anders terecht maar kijk eens naar de aard van het probleem! Mijn hart huilt echt wetende dat deze dieren nog een heel leven voor zich hebben in slechte gezondheid en baasjes die zoveel voor ze over hebben en met alle liefde van de wereld alles voor hun popjes doen.. Dit lijden, voor beide partijen (baas en hond) mag anno 2012 toch echt niet meer gebeuren!! Schrikbarend om te zien dat Nederland 1 van de grootste "afnemers" is.

honden page profiel Criz & de Shelties	Criz & de Shelties

honden foto van Criz & de Shelties

" Ik begrijp wel dat er mensen zijn die tegen de import vanuit deze landen zijn, maar wat als de mensen die nu al in dit topic gereageerd hebben hun hond niet hadden gekocht wat was er dan mee gebeurd ??
Misschien worden ze wel geen 12 maar ze hebben waarschijnlijk wel een leuk leven gehad ( of ieder geval de laatste jaartjes) en dat kunnen de achterblijvers in die landen niet zeggen. "


Dat is wel zo, maar net als BeagleFloor zegt, elke pup die verkocht wordt, is weer een plek voor een nieuwe, zieke, slecht gefokte pup. Zo komt er nooit een eind aan en blijft het hele verhaal in stand!

En het gaat niet alleen om de pups he, wat te denken van de moederhonden die elke 6 maanden een nest moeten werpen in erbarmelijke omstandigheden? De pups krijgen misschien wel een goed leven, maar de moederhonden leven een aantal jaar een verschrikkelijk leven en worden daarna gedumpt..of erger!!

Als mensen geen pups meer gaan kopen, zal het aanbod ook sterk verminderen!! Zo simpel is het eigenlijk...

honden page profiel AnnemarieAnnemarie

honden foto van Annemarie

En na het zien van deze reportage op het journaal kun je misschien wel raden wat er met de moeders van deze pups gebeuren als ze uit gefokt zijn... Het gaat niet alleen om de honden die deze kant op komen...

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Heb je niet gezien hoe die beestjes in die hokken zitten?
Heel hard wat ik nu ga zeggen maar liever 100 pups die geen baas krijgen en zo de broodfok stop zetten dan nog jaren 100000000e pups en moederhonden die als oud vuil worden behandeld.

honden page profiel Criz & de Shelties	Criz & de Shelties

honden foto van Criz & de Shelties

" Heb je niet gezien hoe die beestjes in die hokken zitten?
Heel hard wat ik nu ga zeggen maar liever 100 pups die geen baas krijgen en zo de broodfok stop zetten dan nog jaren 100000000e pups en moederhonden die als oud vuil worden behandeld. "


Mee eens!!

honden page profiel Ali & RockyAli & Rocky

honden foto van Ali & Rocky

Weet niet hoe het zit in nl. Maar hier in België verkopen ze nog pups in dierenzaken.

Ik woon aan de grens met Frankrijk en de honden zijn daar duurder dus hebben we hier 3dierenwinkels die van alle rassen verkopen allemaal achter glas.

En ze zijn van Tsjechië , roemenië en Hongarije
En dan zeggen ze nog eigen fok. Waarom doen ze daar niks aan
Heb eens een nest boxer pups gezien ze waren 8 weekjes dus ze zaten daar al en kwamen van buitenland.

In mijn ogen leken ze serieus jonger maar ze beweerden dat ze 8weken waren wanneer ik vroeg naar hun gewicht zei ze 4kg ???
Mijn boxer woog meer dan 6kg op die leeftijd;s

honden page profiel Ali & RockyAli & Rocky

honden foto van Ali & Rocky

3winkels in een straal van 500meter letterlijk 2 in dezelfde straat
Je komt in de ene binnen het is een doodnormale rijhuis met van binnen volledig ingericht uit glazen hokken me stroo niks van speelgoed.

En als ze nie verkocht worden kan je raden wat ermee gebeurd :'(

honden page profiel MissyMissy

honden foto van Missy

De nederlandse staat zou betere wetgeving moeten hebben m.b.t. het importeren van huisdieren in ons land.

En als ze eisen stellen aan de 'fokkers' is oost-europa, dan zou Brussel ook een controlerende instantie in het leven moeten roepen.

Wat echt griezelig is: Deze import broodfok pups nemen ziektes mee waar ook hier gefokte, in principe gezonde honden, ziek van kunnen worden.

Broodfok is broodfok. Koop geen broodfok! Nooit. Dan stopt het fokken met de zielige teven en de export van zieke, veel te vroeg bij de moeder weggehaalde pups, waarvan velen al onderweg sterven, nog voor ze hier dubieuze dierenwinkels of marktplaats hebben gehaald.

Geen excuses voor de aanschaf van een broodfok pup.......... die zijn er niet. Iedereen kan ervan weten. Weet je ervan heb je dus ook geen excuus.

honden page profiel MadammekeMadammeke

honden foto van Madammeke

De uitzending heb ik niet gezien, maar de verhalen en foto's ken ik.... Echt verschrikkelijk. Ben het helemaal met Missy eens dat de regels mbt import veel scherper moeten zijn.

Als ik bereken wat ik aan kosten heb gemaakt om mijn Pupsel (uit NL) zometeen weer mee terug te kunnen nemen vanuit het buitenland, dan vraag ik mij serieus af hoe het kan dat alles uit Oost-Europa met vervalste papieren zo makkelijk de grens overkomt.

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker

honden foto van Cabasja

Vergeet er niet bij te zetten broodfokhondjes uit oosteuropa...

Ik heb 2 honden uit oekraine...hoe vaak ze niet zeggen...oh maar daar komt niets goeds vandaam.
Hoor je van alles over op het nieuws.....
Uhhh er is wel ff een verschil....mijn honden kwamen beter verzorgd aan dan dat je ze hier koopt.
Maar uiteraard zijn fit stamboomhondrn die met veel liefde zijn gefokt

honden page profiel mary,Sisa&Alice mary,Sisa&Alice

honden foto van mary,Sisa&Alice

" Ik begrijp wel dat er mensen zijn die tegen de import vanuit deze landen zijn, maar wat als de mensen die nu al in dit topic gereageerd hebben hun hond niet hadden gekocht wat was er dan mee gebeurd ??
Misschien worden ze wel geen 12 maar ze hebben waarschijnlijk wel een leuk leven gehad ( of ieder geval de laatste jaartjes) en dat kunnen de achterblijvers in die landen niet zeggen. "Helemaal mee eens, maar je kunt het ook omdraaien. Als wij die puppy's blijven kopen, houden we dat soort fokken in stand.
Begrijp me niet verkeerd, ik heb het ook gezien en ik kan wel janken :'( als ik er naar kijk.
Er zou een verbod moeten komen op dat soort praktijken. Ik weet niet of zoiets Europees geregeld kan woeden?


;-)

honden page profiel mary,Sisa&Alice mary,Sisa&Alice

honden foto van mary,Sisa&AliceFreudiaanse verspreking; woeden = worden ;-)

honden page profiel mary,Sisa&Alice mary,Sisa&Alice

honden foto van mary,Sisa&Aliced

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

" Wat ontzettend sneu Jana, niet alleen Larah maar ook voor jullie! Hebben jullie haar van pup af aan? "


nee, ze was al 3 jaar toen we haar geadopteerd hadden. Dus wat ze in haar verleden al heeft gehad weten we ook niet :S Vorige week had ze hotspot erbij ook..

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

"

Dat is wel zo, maar net als BeagleFloor zegt, elke pup die verkocht wordt, is weer een plek voor een nieuwe, zieke, slecht gefokte pup. Zo komt er nooit een eind aan en blijft het hele verhaal in stand!

En het gaat niet alleen om de pups he, wat te denken van de moederhonden die elke 6 maanden een nest moeten werpen in erbarmelijke omstandigheden? De pups krijgen misschien wel een goed leven, maar de moederhonden leven een aantal jaar een verschrikkelijk leven en worden daarna gedumpt..of erger!!

Als mensen geen pups meer gaan kopen, zal het aanbod ook sterk verminderen!! Zo simpel is het eigenlijk... "


niet alleen om de 6 maanden maar ook vanaf hun eerste loopsheid! Op een andere documentaire had ik gezien dat er een chihuahua fokteefje was die 2,5 jaar oud was en al !! 5 !! nestjes heeft gehad!! Dat kleintje is gewoon kapot en is nog maar aan het begin van haar leven :(

honden page profiel Jessie en Eli Jessie en Eli

honden foto van Jessie en Eli

Mijn hond komt ook uit Tsjechië. Ik wist het niet, het was zogenaamd een gelegenheids nestje. Toen ik de moeder niet zag vertelde dat wijf, ja zo noem ik haar, dat die bij een vriendin was. Ze is mijn 1e pup en de vrouw kon het zo goed vertellen dus ik geloofde haar. De volgende dag bij de da, klopte er niks van het paspoort. De chip kon niet geregistreerd worden en noem maar op. Ik heb een oproep geplaatst op mp om met meerdere kopers in contact te komen. Dat duurde en ondertussen heb ik dat wijf elke dag met mail bestookt. Mijn oproep werd steeds verwijderd maar uiteindelijk nam iemand contact op. Die was ook bezig om achter de waarheid te komen. Uiteindelijk heeft dat wijf toegegeven dat ze uit tsjechië komen, intussen had ze weer 3!! X een nest op mp gezet.

Ik wilde juridische stappen ondernemen maar helaas je kan er niks mee. Uiteindelijk heeft ze mij en mijn gezin bedreigd, ik heb me teruggetrokken.

Dus particulieren doen net zo hard mee, nu heeft ze een eigen nestje op mp staan, met duidelijk beide ouders zijn aanwezig. Ze weet heel goed dat wat zij deed heel fout is.

Mijn hond is tot nu toe gezond, rond september willen we nog een pup erbij, maar dit maal bij een echte goede fokker.

honden page profiel de redderde redder

honden foto van de redder

Verschrikkelijk vind ik dit. Dat het nog mogelijk is in deze tijd. Natuurlijk moet de europese unie ingrijpen.
Dit is pure dierenmishandeling en het gaat om het geld verdienen over de ruggen van de machteloze hondjes.

Jaren geleden in mijn jeugd werd je afgeraden om in Antwerpen op de vogeltjesmarkt hondjes te kopen.
Gelukkig is dat er niet meer.

Je ziet maar weer goedkoop is duurkoop als ik het hard mag zeggen. Koop toch een hond met de juiste papieren
in Nederland. Overtuig jezelf dat het goed zit met een nest.

Ik weet nog dat ik die 2 boeviers bij iemand particulier had gekocht. Ze hadden een stamboom en ze kossten wel
wat maar dat gaf niet. Je wist gewoon zeker dat het geen broodfokker was.

In neem aan dat mp de marktplaats is toch? Ik meen me te herinneren dat je op de site bij een advertentie zoiets kan opgeven als in strijd met de regels.

Dit moet gewoon stoppen.

honden page profiel Jessie en Eli Jessie en Eli

honden foto van Jessie en Eli

Ik wil nog even toevoegen dat mijn hondje verre van goedkoop was! Voor het geld wat ik betaald heb had ik een stamboom hondje kunnen hebben. Maar zij weten zodra je de pup in handen heb gehad koop je het.

Ik zou nu voor dat de pups geboren zijn langs de fokker gaan. Dan is er ook geen verleiding.

honden page profiel de redderde redder

honden foto van de redder

Ja oké en het kan met een "stamboom" pup ook gebeuren dat `ie kwalen heeft.

Maar het blijft sneu.

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Als een zgn "fokker" altijd pups kan aanbieden en altijd maar op MP staat met pups, weet je wel hoe laat het is..
Met 1 teefje kunnen er nl nooit zo vaak pups zijn en zo snel achter elkaar...

:'(

honden page profiel Nadine Nadine goedgekeurde fokker

honden foto van Nadine

daar is gisteren op de antie broodfok en pet center optocht ook aandacht aan besteed in be.

over de honden die de grens overkomen en nep fokkers !!!

honden page profiel Lauren&DaisyLauren&Daisy

honden foto van Lauren&Daisy

Zijn daar slechte fokkers? Of broodfokkers?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Schaf geen puppies uit oost europa aan / nieuws vandaag" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: hond piet in de outo
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^