dominant (agressief!) op bal op hondenwei, hoe leren delen??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

Hoi mensen

Het was weer een tijdje geleden dat we naar de hondenwei waren geweest en omdat we merkten dat Larah het sociaal contact misten zijn we vandaag nog eens gegaan ;-)
Beide hondjes genoten van het spelen, springen, lopen en kroelen!
MAAR Fennah kan totaal haar balletje niet delen :S
Als een hond haar bal wilt (of al vast heeft) gromt ze, tanden laten zien, dominante houding, en gaat zelfs over tot snauwen. Als het een hond is die niet afgeeft en er op in gaat is een gevecht dus het gevolg :(
Ik snap het echt niet want thuis kan ze lekker met Larah en 1 speelgoedje spelen, alleen als Larah een speelgoedje heeft probeert ze het wel vaak af te pakken maar dan kom ik er tussen. Ik zeg rustig "los" en geef het terug aan Larah terwijl Fennah een ander speeltje krijgt om af te leiden. Er is dus echt wel een probleempje met het delen, alleen is ze thuis helemaal niet agressief naar Larah!
Ook ik kan alles doen met een balletje waar ze mee speelt! Ik kan het gemakkelijk nemen, ze geeft het braaf af! Net zoals eten en koekjes, geen enkel probleem mee!

Voor derest doet ze het super met andere honden, tijdens wandeling kan ze andere honden negeren en anders kijkt ze eens en kwispelt ze meteen. Als ze met een andere hond contact heeft speelt ze en vertoont ze echt vriendelijk hondengedrag. Ook op de hondenschool heeft ze geen enkel probleem met de andere honden en als er een agressieve wilt uitvallen naar haar dan gaat ze altijd achteruit ipv het gevecht aan te gaan.
Maar hondenwei + bal + Fennah gaat echt niet samen precies :(
Nu is onze oplossing niet meer naar de hondenwei gaan met Fennah, om een dierenartsbezoek te voorkomen...
maar toch wil ik haar leren delen, maar hoe leer je een hond dat he? Die verstaan het niet als je zegt "nee, je moet leren delen!"...

Graag advies ^^

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "dominant (agressief!) op bal op hondenwei, hoe leren delen??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Monique & de zwart-witjesMonique & de zwart-witjes 3 doggies

honden foto van Monique & de zwart-witjes

Lijkt mij heel simpel. Zelf zeg je: Maar hondenwei + bal + Fennah gaat echt niet samen precies :(
Hondenwei + Fennah is dus wel oké, voordat je de hondewei opgaat, bal in je zak steken. :-D

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Ik zie de link met dominantie niet. Die bal is haar buit en die verdedigt ze. Er zijn heel veel honden die strijd krijgen zodra er een buit in het geding is. Om die reden wordt afgeraden om een bal of speeltje mee te nemen naar een omgeving waar meerdere honden komen. Jammer als je haar de hondenweide moet ontzeggen terwijl je er dus ook gewoon voor kunt kiezen geen bal meer mee te nemen.

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

" Lijkt mij heel simpel. Zelf zeg je: Maar hondenwei + bal + Fennah gaat echt niet samen precies :(
Hondenwei + Fennah is dus wel oké, voordat je de hondewei opgaat, bal in je zak steken. :-D "


jah, maar veel mensen nemen daar een bal of koordje mee... daar slingert altijd wel wat rond. Dus ik kan moeilijk het speelgoed van andere honden afpakken he :S

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

" Ik zie de link met dominantie niet. Die bal is haar buit en die verdedigt ze. Er zijn heel veel honden die strijd krijgen zodra er een buit in het geding is. Om die reden wordt afgeraden om een bal of speeltje mee te nemen naar een omgeving waar meerdere honden komen. Jammer als je haar de hondenweide moet ontzeggen terwijl je er dus ook gewoon voor kunt kiezen geen bal meer mee te nemen. "


ik wil het haar dus eigenlijk echt niet afzeggen, want ik geniet ervan als ik ze zo zie crossen en spelen! Maar daar zijn altijd speeltjes van verschillende honden. Ik kan moeilijk tegen de baasjes zeggen van "je moet je speelgoedje wegsteken voor mijn hond" :S

honden page profiel J&SJ&S 2 doggies

honden foto van J&S

Is hier heel simpel. Sam gaat niet met speeltjes van anderen aan de haal om dat vervolgens te verdedigen. Nee hoor, gebeurt dat, is het van mij. Simpel 'los', klaar.

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Dat is dan niet slim van de andere mensen. Je zou ze kunnen vragen om het speeltje in de zak te steken omdat de meeste knokpartijen juist daaruit ontstaan. Doen ze dit niet ben jij verantwoordelijk voor jouw hond, je weet dat ze er fel op is en dan zit er inderdaad weinig anders op dan elders vertier zoeken, ik zou geen risico's willen lopen. Of op andere tijden gaan? Het zijn geen roedelgenoten he, dan gelden er toch vaak andere wetten.

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

" Is hier heel simpel. Sam gaat niet met speeltjes van anderen aan de haal om dat vervolgens te verdedigen. Nee hoor, gebeurt dat, is het van mij. Simpel 'los', klaar. "


zo simpel is het niet ... ik kan niet beslissen over speelgoed van andere mensen

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Lekker handig zulke mensen ;-) elke hondeneigenaar zou toch moeten weten dat het nu eenmaal niet altijd goed gaat met speelgoed.

Kan je haar niet gewoon bij je roepen dan, haar laten lossen en het speeltje bij je houden?

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

" Dat is dan niet slim van de andere mensen. Je zou ze kunnen vragen om het speeltje in de zak te steken omdat de meeste knokpartijen juist daaruit ontstaan. Doen ze dit niet ben jij verantwoordelijk voor jouw hond, je weet dat ze er fel op is en dan zit er inderdaad weinig anders op dan elders vertier zoeken, ik zou geen risico's willen lopen. Of op andere tijden gaan? Het zijn geen roedelgenoten he, dan gelden er toch vaak andere wetten. "


inderdaad :( er was vandaag zelfs een dame en diens hond was nog erger dan ons Fennah, die had echt de honden hun volledige kop in zijn bek om dominantie over de bal/hond te tonen (of is dat geen dominantie?). En die dame deed niets he! Die hond en Fennah ging al helemaal niet samen en heb toen ook mijn verantwoordelijkheden genomen en gewoon vertrokken...
Maar ik woon in België en dingen zoals losloopgebieden kennen ze hier (in de buurt dan toch) niet :( en de enigste hondenwei hier in de buurt is nu degene waar we naartoe gaan, en die is dan al vééééél te klein... Stom land!
We denken dat we nu gewoon zoals ervoor terug met Fennah vaak goeie wandelingen en dergelijke, maar momenteel geen hondenwei meer :( puur en alleen omdat het onmogelijk is om de hondenwei speelgoedvrij te houden... Als ik vraag om even niet met de bal te spelen (dan vraag ik al niet om het weg te steken!) krijg ik het antwoord "voed je hond dan op he!"... nu vraag ik mij echt af of ik het haar kan leren, dat delen... Want ik wil liever héééél veel tijd en moeite daar in steken om het haar te leren dat haar de hondenwei af te pakken.

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

" Is hier heel simpel. Sam gaat niet met speeltjes van anderen aan de haal om dat vervolgens te verdedigen. Nee hoor, gebeurt dat, is het van mij. Simpel 'los', klaar. "


en daar is één bal of hooguit twee voor een tiental honden, die lopen er met zen allen heen dus van mij mag Fennah ook lekker mee rennen en spelen, alleen zonder agressie...

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

" Lekker handig zulke mensen ;-) elke hondeneigenaar zou toch moeten weten dat het nu eenmaal niet altijd goed gaat met speelgoed.

Kan je haar niet gewoon bij je roepen dan, haar laten lossen en het speeltje bij je houden? "


jah, dat doet ze! Ze luistert op de hondenwei goed want zelfs als het zo ver komt dat ze snauwen en ik 1 keer "nee" roep stopt ze meteen. Dus ze luistert goed (gelukkig :p), ook laat ze meteen los als ik "los" zeg, eender waar op het veldje. Alleen het afpakken is moeilijk want dan moet ik dat speelgoed van andere mensen afpakken of mijn eigen bal, waarmee ik (volgens de andere baasjes) de pret bederf...

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ben het helemaal mee eens bovenstaande, spelen met andermans ballen of wat dan ook, kan een ruzie uitlokken. en dat kan faliekant verkeerd aflopen.

als ik een wandeltocht organiseer, dan is het steevast, er mogen geen ballen of speeltjes mee, ruzie kan je daardoor krijgen als er maar een hond bezitterig is op een bal of speeltje.

er is hier een topic geweest, dat er eigenaren naar leeuwarden zijn geweeest, en een frisbee hadden mee genomen, moest kunnen toch ?

dat is geeindigd bij de dierenarts, mijn advies, meerderen honden samen , geen speelgoed aanwezig.

en ik ben niet de enige die zo denkt lees ik hierboven.

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Erg lastig probleem... Goed dat je je verantwoording hebt genomen. Het is ook sneu voor haar, maar ik stel me voor dat de hondenweide ook een stressvol gebeuren is vanwege al die honden met speeltjes. In mijn beleving zou het juist een ontmoeting plek kunnen zijn als jij en de hond dat leuk vinden. De enige remedie is je hond leren om bij jou te zijn, of bij jou te komen als er een hond met speeltje aan komt (baas gooit daar dan ook mee?). Op die manier heeft de hondenweide niet echt toegevoegde waarde. Het is ontzettend jammer dat je andere mensen niet kunt opvoeden... O-)

Helmadix (Gast)

hoewel lastig, lijkt het me heel normaal hondengedrag. Ken het goed dat de onze naar een hond gaat, die is daar dan niet van gediend want lekker met een bal aan het spelen, zegt daar wat van (wat wij agressief noemen), duidelijk en klaar is kees, de onze respecteert dat direct.

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

" ben het helemaal mee eens bovenstaande, spelen met andermans ballen of wat dan ook, kan een ruzie uitlokken. en dat kan faliekant verkeerd aflopen.

als ik een wandeltocht organiseer, dan is het steevast, er mogen geen ballen of speeltjes mee, ruzie kan je daardoor krijgen als er maar een hond bezitterig is op een bal of speeltje.

er is hier een topic geweest, dat er eigenaren naar leeuwarden zijn geweeest, en een frisbee hadden mee genomen, moest kunnen toch ?

dat is geeindigd bij de dierenarts, mijn advies, meerderen honden samen , geen speelgoed aanwezig.

en ik ben niet de enige die zo denkt lees ik hierboven. "


ik ben het er zeker mee eens, zeker als je met veel honden bijeen zit en 1 of twee speeltjes :S
Die logica zie ik zelf ook (gelukkig :p) in dat dat gewoon fout loopt! Spijtig genoeg is het wel mijn hond die dan voor de miserie zorgt, of toch althans begint :S En ik wil haar niet bij de dierenarts moeten brengen met bijtwonden :(
Als ik nog eens naar de hondenwei gaan dus echt er op aandringen en uitleggen om géén speelgoed te geven? Maar leer ik Fennah zo delen? Of kan je een hond dat niet leren?

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

" Erg lastig probleem... Goed dat je je verantwoording hebt genomen. Het is ook sneu voor haar, maar ik stel me voor dat de hondenweide ook een stressvol gebeuren is vanwege al die honden met speeltjes. In mijn beleving zou het juist een ontmoeting plek kunnen zijn als jij en de hond dat leuk vinden. De enige remedie is je hond leren om bij jou te zijn, of bij jou te komen als er een hond met speeltje aan komt (baas gooit daar dan ook mee?). Op die manier heeft de hondenweide niet echt toegevoegde waarde. Het is ontzettend jammer dat je andere mensen niet kunt opvoeden... O-) "


in het begin nam ik zelf ook een bal mee, omdat ze dan niet ze dan lekker kon crossen achter die bal. Dat doet ze echt het liefste van al! Maar ik dacht ook van hmmmm, de andere honden willen er uiteraard ook mee spelen en ze reageert er dus niet zo goed op... Dag bal dus :p maarjah, die van andere ...

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

" Erg lastig probleem... Goed dat je je verantwoording hebt genomen. Het is ook sneu voor haar, maar ik stel me voor dat de hondenweide ook een stressvol gebeuren is vanwege al die honden met speeltjes. In mijn beleving zou het juist een ontmoeting plek kunnen zijn als jij en de hond dat leuk vinden. De enige remedie is je hond leren om bij jou te zijn, of bij jou te komen als er een hond met speeltje aan komt (baas gooit daar dan ook mee?). Op die manier heeft de hondenweide niet echt toegevoegde waarde. Het is ontzettend jammer dat je andere mensen niet kunt opvoeden... O-) "


en hoe leer ik haar dan om bij mij te blijven? Ik vind het niet erg als ze speelt en rond crosst, even lekker hond zijn...

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Het is ook niet erg dat ze rondcrosst, maar als ze daarmee balletjes of andere speeltjes gaat roven is ze niet bezig met datgene wat jij haar gunt.

Wat ik van jou begrijp probeert ze dus speeltjes van andere honden af te nemen? Je neemt zelf al geen bal meer mee? Als je naar de weide gaat voor even lekker rondcrossen en zij is alleen maar bezig met de speeltje van andere honden en alle stress en conflicten vandien en jij haar steeds terug moet roepen hebben jullie beiden er weinig lol aan lijkt me.

Vertel eens wat jij onder 'delen' verstaat, wat het gedrag is wat je graag zou willen zien?

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

" Het is ook niet erg dat ze rondcrosst, maar als ze daarmee balletjes of andere speeltjes gaat roven is ze niet bezig met datgene wat jij haar gunt.

Wat ik van jou begrijp probeert ze dus speeltjes van andere honden af te nemen? Je neemt zelf al geen bal meer mee? Als je naar de weide gaat voor even lekker rondcrossen en zij is alleen maar bezig met de speeltje van andere honden en alle stress en conflicten vandien en jij haar steeds terug moet roepen hebben jullie beiden er weinig lol aan lijkt me.

Vertel eens wat jij onder 'delen' verstaat, wat het gedrag is wat je graag zou willen zien? "


inderdaad, dat is stressy en niet leuk :( ze pakt het af en verdedigt dan...

euhm, moeilijk te omschrijven maar ik ga het proberen :p
met delen bedoel ik samen met andere honden achter 1 balletje kunnen lopen, is zij eerst OK, is ze niet eerst ook OK (ze moet de hond die de bal eerst gevangen heeft dan gewoon met rust laten en wachten tot de volgende "gooi"). Het zou leuk zijn dat als zij een bal heeft, en een andere hond naar haar komt om samen te spelen dat ze gewoon mee speelt. Nu jaagt ze die hond weg... maar misschien is het wat veel verwacht van haar, maar wil er de tijd voor nemen om het haar te leren ;-)

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Dat lijkt me de ultieme uitdaging :-D

Ik denk dat je het onmogelijke verwacht. Die andere honden zijn geen speelmaatjes, maar zijn geduchte concurenten. Net zo als je een kind van anderhalf niet kunt uitleggen dat samen spelen samen delen is, kun je dit ook niet bij een hond. Het zijn geen roedelgenoten, het zijn vreemden, buitenstaanders en jouw hond eigent zich het recht toe. Sommige honden kunnen dit wel, maar ook vaak ontaard het toch in spanningen of erger. Soms gaat het beter als de groep in beweiging is en blijft, al wandelend. Maar dat is op een hondeweide ook niet het geval. De mensen staan allemaal als supporters toe te kijken wat ook nog eens de spanning verhoogd.

Wat je kunt doen als je ziet dat het misgaat is zelf in beweging komen en je hond te laten volgen, ga uit de situatie. Maar als het adrenalinepeil en spanningsniveau hoog ligt zal dit niet makkelijk zijn.

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

" Dat lijkt me de ultieme uitdaging :-D

Ik denk dat je het onmogelijke verwacht. Die andere honden zijn geen speelmaatjes, maar zijn geduchte concurenten. Net zo als je een kind van anderhalf niet kunt uitleggen dat samen spelen samen delen is, kun je dit ook niet bij een hond. Het zijn geen roedelgenoten, het zijn vreemden, buitenstaanders en jouw hond eigent zich het recht toe. Sommige honden kunnen dit wel, maar ook vaak ontaard het toch in spanningen of erger. Soms gaat het beter als de groep in beweiging is en blijft, al wandelend. Maar dat is op een hondeweide ook niet het geval. De mensen staan allemaal als supporters toe te kijken wat ook nog eens de spanning verhoogd.

Wat je kunt doen als je ziet dat het misgaat is zelf in beweging komen en je hond te laten volgen, ga uit de situatie. Maar als het adrenalinepeil en spanningsniveau hoog ligt zal dit niet makkelijk zijn. "


Ahaa, dat geeft al een beter beeld op de situatie! De meeste honden kent ze al wel, maar zijn inderdaad geen roedelleden. Daarom dat ze tegen Larah niet agressief is?
Ik dacht al wel dat het iets onmogelijks was dat ik wou, het zou leuk zijn maar dat is ook gewoon Fennah niet :p
Het is en blijft een pittige dame die haar recht in eigen handen (poten :p) neemt.
En inderdaad, iedereen staat daar aan de kant wat te babbelen, maar ik kan dat toch niet :p ik zit meestal lekker mee te crossen en spelen met de honden :p Ik denk wel dat ik Fennah zou kunnen afleiden als ze een bal verdedigt. Als we nog eens zouden gaan neem ik zeker wat snoepjes mee, daar doet ze zeker alles voor!

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Snoepjes mee in een groep honden is hetzelfde. Ook daar kunnen spanningen door ontstaan en zou ik je willen afraden.

Dat jij meerent en dolt kan Fennah haar drift ook verhogen he. Ze is samen met haar mens op jacht naar de bal ;-) (in haar hondse beleving)

Is er niet een andere fijne plek waar jullie samen aan de wandel kunnen?

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

" Snoepjes mee in een groep honden is hetzelfde. Ook daar kunnen spanningen door ontstaan en zou ik je willen afraden.

Dat jij meerent en dolt kan Fennah haar drift ook verhogen he. Ze is samen met haar mens op jacht naar de bal ;-) (in haar hondse beleving)

Is er niet een andere fijne plek waar jullie samen aan de wandel kunnen? "


ahja, goh, honden zijn soms moeilijk seg haha :p
Jah, wij gaan heel vaak naar de Mellevijver, een mooi bos rond een vijver waar ze ook in mogen. Of het stadspark, bos, ... maar zo losloopgebieden ofzo hebben we hier dus niet :(

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Dat klinkt ook als een fijne plek, bos en vijver om af te koelen en minder stressvol ;-)

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

" Dat klinkt ook als een fijne plek, bos en vijver om af te koelen en minder stressvol ;-)

"


ik denk ook dat Fennah niet zo'n geschikt "hondenwei-hondje" is, als het niet in haar aard is kan ik het ook niet verwachten van haar he :S dan is zo'n wandeling inderdaad gezelliger! Met Larah gaan we denk ik wel terug naar de hondenwei want die heeft dat echt nodig! We waren er een tijdje niet geweest en ze leek echt zo depressiever, ook deed ze super enthousiast naar vreemde mensen, ze sprong er zelfs gewoon naar op straat! Ze genoot er ook echt van daarstraks, dus haar ga ik het zeker niet afnemen. Larah vindt dat ook leuker dan wandelingen, maar Fennah wilt echt bewegen en wandelen ;-)

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

"

ik denk ook dat Fennah niet zo'n geschikt "hondenwei-hondje" is, als het niet in haar aard is kan ik het ook niet verwachten van haar he :S dan is zo'n wandeling inderdaad gezelliger! Met Larah gaan we denk ik wel terug naar de hondenwei want die heeft dat echt nodig! We waren er een tijdje niet geweest en ze leek echt zo depressiever, ook deed ze super enthousiast naar vreemde mensen, ze sprong er zelfs gewoon naar op straat! Ze genoot er ook echt van daarstraks, dus haar ga ik het zeker niet afnemen. Larah vindt dat ook leuker dan wandelingen, maar Fennah wilt echt bewegen en wandelen ;-) "


Wat ben je dan toch dankzij dit topic zelf tot een gewldige conclusie gekomen :-D ;-)

Tja, zoveel honden zoveel 'koppen' ;-)

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

"

Wat ben je dan toch dankzij dit topic zelf tot een gewldige conclusie gekomen :-D ;-)

Tja, zoveel honden zoveel 'koppen' ;-) "


jah, gelukkig :-D zo er over brainstormen en praten kan snel tot een oplossing komen :p
Ik ben zelf ook nog maar 19 jaar dus veel ervaring met honden heb ik nog niet. Heb wel altijd honden gehad maar nu sta ik wel voor de eerste keer zelf verantwoordelijk voor de opvoeding en training van de hondjes.
en heb nu ook goed gemerkt dat elke hond anders is, en je ze zeker niet mag veranderen daarom ;-)

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Zo denk ik er ook over :-) Ze zijn allemaal uniek in hun eigenheid, hebben eigen behoeftes en eigen aardigheden. En gaandeweg leer je. Je leert je unieke honden kennen, je leert over honden en hondengedrag. Dit forum is daarvoor ook een mooie gelegenheid.

Hoe is Fennah met andere honden zonder speeltjes? Speelt ze dan met ze of gaat ze een beetje haar eigen gang?

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

" Zo denk ik er ook over :-) Ze zijn allemaal uniek in hun eigenheid, hebben eigen behoeftes en eigen aardigheden. En gaandeweg leer je. Je leert je unieke honden kennen, je leert over honden en hondengedrag. Dit forum is daarvoor ook een mooie gelegenheid.

Hoe is Fennah met andere honden zonder speeltjes? Speelt ze dan met ze of gaat ze een beetje haar eigen gang? "


Dat is het mooie van eigen honden hebben ^^ het is met vallen en opstaan maar ik doe het met liefde en passie! Zij zijn mijn droom die is uitgekomen ;-)

Fennah is voor derest heel speels, tikkeltje plagerig, met andere honden. De Shiba Inu van mijn zus is een enorme dominante en zelfs daar gaat ze niet op in. Ze is ook vriendelijk en gaat dan bek likken ofzo ;-) Ze is wel druk, maar dat is gewoon Fennah :p Ze daagt dan de andere hond(en) uit om te spelen en amuseert zich rot! Totaal niet agressief dus :p

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "dominant (agressief!) op bal op hondenwei, hoe leren delen??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^