2de hond aanschaffen, hoe deden jullie dit?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**

Ik heb net nog het topic 2de hond, asielhond geopend ivm de vragen die ik aan het asiel zou kunnen stellen over een hond.


MAAR, nu had ik ook graag van mensen geweten hoe jullie het aanpakte als je een 2de hond aanschafte...

Baco slaapt snachts in de bench en overdag als ik wegga mag hij los. Als er een 2de hond komt lijkt me het (Zeker in begin) beter om ze in de bench te doen? Ik zou niet willen dat ze mekaar dood-spelen. Baco is een echte speelvogel dan lijkt dit me beter, alleen weet ik niet hoe Baco hierop gaat reageren... Denk niet dat hij gaat janken, maar moest dit toch zijn wat dan?

Zou ik eventueel in begin ook de nieuwe hond in de bench kunnen zetten als ik weg moet en Baco los?

Of gewoon direct los proberen& een camera opzetten (15a20min wegblijven) om te zien wat ze dan doen?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "2de hond aanschaffen, hoe deden jullie dit?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman

honden foto van corrie koopman

Ik heb nooit problemen gehad dat er een hond bij kwam.

Bij ons zitten de honden al in een bench.

Dus dat was geen probleem als we weg gaan.

Ik zou niet de de pup met de andere hond alleen laten.

Dan kun je de pup beter in de bench doen.

honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**

Het gaat denk ik geen pup worden. Ik ga sowieso in het asiel kijken& hier in het noodasiel... En ik denk dat ik ze best alle 2 leer om in een bench te doen als ik wegga?
Ik heb toch de tijd ervoor om ze dit te leren, Baco kan dit maar weet natuurlijk niet of hij het zo leuk zal vinden omdat hij het niet gewend is, maar ik weet dat hij op dat vlak best wel rustig is. Toch ga ik ze dit in stukjes leren;-)

honden page profiel Monique & de zwart-witjesMonique & de zwart-witjes

honden foto van Monique & de zwart-witjes

Toen wij er een pup bijkregen, ging hij 's nachts in de bench, ook als ik weg moest ging de pup in de bench, de andere hond ligt gewoon los in de bijkeuken. Er staan 2 benches in de bijkeuken, nu zijn ze allebei los 's nachts en als ik er niet ben.
Let erop dat als je de pup in de bench wilt laten overdag, je het eerst goed gaat opbouwen qua tijd.
Onze pup hebben wij de eerste 2 weken 's nachts op de slaapkamer gehad, steeds een stukje verder van ons weg. Zo kon ik horen wanneer hij wakker werd en er even met hem uit.
Ik zou ze in het begin zeker niet allebei los zetten als je er niet bent. Misschien gaat het goed, maar het kan ook een keertje niet goed gaan. Die camera zet je er alleen de 1e keer op om te kijken hoe het gaat. Pup heeft veel rust nodig, dan is een bench een prima plekje, zeker als je zelf even niet thuis bent.

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

Wij hadden eerst een pup en die was ongeveer 5 maanden oud als Larah er bij kwam. Larah kwam uit het asiel. We hebben wel goed opgelet dat we een hond hadden die niet geïrriteerd werd van puppy's en misschien zou uitvallen.
We hebben meer gekeken naar energie en karakter dan omvang of ras :p
So far so good een goeie match!

honden page profiel silviesilvie

honden foto van silvie

Hallo, welk ras is Baco en het assielhondje, hou oud zijn de hondjes? Een tweede hond laat je het beste eerst even kennis maken op neutaal terrein.

honden page profiel Lotte met HobbeLotte met Hobbe

honden foto van Lotte met Hobbe

Pony liep gewoon los in huis, maar was gewend om onder de trap te liggen (trapkast met kinderhekje). Toen Zus erbij kwam (die echt niet in een bench past) kon zij op de gang liggen en Pony in de 'kast'. Zus was namelijk een enorme sloper en hadden we de eerste nacht in de 'kast' en Pony los in de kamer, dit ging niet want ze at door de trap heen..haha...ach ja, dat hadden wij nog niet meegemaakt, dus was weer een uitdaging. Inmiddels liggen ze beiden los in de kamer en gaat dat prima, maar daar is heel wat werk en voorbereiding aan vooraf gegaan.

Wat ook heel belangrijk is om je te realiseren is dat je veel met de honden apart zult moeten doen, althans dit was bij ons het geval. Zus had een blessure, dus kon sowiezo niet zoveel lopen en had andere uitdaging nodig. Maar ik bedoel vooral voor jullie relatie hond-baas zul je met z'n tweeen op stap moeten.

Ik vond het meer tijd in beslag nemen als een eerste pup! Dit ook omdat Zus niet goed gesocialiseerd was, een aantal gedragingen liet zien waar ik niet blij mee was etc.

Nu is het een tophond en ik ben er dan ook enorm gek op!

honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**

Idd, het jammere is wel dat ik hier de living en keuken samen heb die Baco altijd in gebruik kan hebben ook als ik er niet ben. Dus ze op die manier appart zetten lukt niet. Ik zou eventueel de 'nieuwe' hond (Weet niet of het een pup word of volwassen omdat ik naar het asiel ga) zou ik eventueel in de bench op de slaapkamer kunnen zetten maar of dit zo'n goed idee zou zijn?
Het lijkt me leuker mochten ze toch nog een beetje samen kunnen zijn?

honden page profiel janinejanine

honden foto van janine

Het kan goed gaan en goed fout gaan.
Hier hebben we geen benches.
Er liggen 2 bedjes maar het meeste van de tijd liggen ze op de bank..
behalve dat ze een keer de prullenbak hebben leeggehaald en mijn vriend's broodtrommel hebben gesloopt (opzoek naar brood) hebben ze nog niets gesloopt.

Waar wij hier vooral op moeten letten is tijdens het voeren en kluiven.
bachera is een ex-zwerfhond met een pak-wat-je-pakken-kan mentaliteit.
Als zij klaar was begon ze uit Keyser zn bak te eten.. de tweede keer dat ze dit deed resulteerde in 7 nietjes in haar hoofd.
En recentelijker in een "klein" gevecht achter in de auto (ze hadden een leeg zakjes gevonden waar brokjes in gezeten hadden)
Bachera eet tegenwoordig op de gang en Keyser in de keuken.
En kluiven mag alleen onder toezicht.
Mijn advies: houd ze met voeren uit elkaar. Al is het alleen maar om problemen te voorkomen.

En realiseer je 2 honden niet alleen 2x zoveel geld kosten (en misschien nog wel meer als je wat vechtpartijtjes hebt) maar ook 2 x zoveel aandacht en dat het lastiger wordt om ze "uit te besteden" (mensen willen vaak wel op 1 hond passen maar 2.....) Bovendien is alleen op stap gaan met 2 honden best wel een gedoe...

honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**

Silvie: Baco is een Franse bull reu van 2.5J (Gelukkig heel speels en sociaal naar andere honden toe& hij word ook meegenomen naar het asiel zodat ze kunnen kennismaken, ik neem aan dat ze daar wel een apparte wei/koer hebben om dit te doen. Wat het ras uit het asiel gaat worden weet ik nog niet, misschien een kruising... Ik wil gewoon ernaar toe gaan en zien hoe de honden het met mekaar kunnen vinden, en rond kijken welke het best bij ons past.




Lotte: Idd ik kan wel met ze appart doen. Ik zou sowieso graag 1x per dag een 3kwartier met de hond alleen willen wandelen. Ook omdat ik wil en vind dat ze beide ook helemaal alleen moeten kunnen zijn. Bij het spelen& trucks leren kan dit ook.

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

bij ons hebben ze van dag 1 samen gegeten, maar dat hangt gewoon van je honden af. Onze pup heeft van het begin geleerd dat ze niet moet schrokken en dat ze mag delen. Larah heeft nooit voedselagressie gehad dus dat ging goed samen.. nu eten ze vaak zelfs uit hetzelfde bakje zonder ruzie :p

Ik stel idd voor gewoon de hond te nemen die het beste bij jou situatie en je hond het beste past ;-)

Succes!

honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**

Jana: Samen eten zal hier niet het geval zijn. Baco heeft (Naar mij toe toch) baknijd dus neem ik aan naar een andere hond ook. Daarom appart om te eten...

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

" Jana: Samen eten zal hier niet het geval zijn. Baco heeft (Naar mij toe toch) baknijd dus neem ik aan naar een andere hond ook. Daarom appart om te eten...

"


heel slim ;-)

honden page profiel BakarddyBakarddy

honden foto van Bakarddy

Nu na 2 keer nog nooit problemen mee gehad..

Maar dat kan ook aan onze ijzeren regel liggen..

Nadat onze hond volwassen is , en zich ook volwassen gedraagt,komt er pas eentje bij

honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**

Landseer: Baco gedraagd zich buiten zijn baknijd wel goed. Hier is een makkelijke oplossing voor, appart eten geven... De kong alleen geven als ze ieder in hun bench zitten& zo'n spulle niet laten rondhangen.

Voor de rest gedraagd hij zich best wel, buiten durft hij al eens de dove uit te hangen maar als ik dan wat harder roep of weg ren huppelt die ook weer snel achter me aan. (Ik ben niet van plan ze samen los te laten!! Moest de andere hond dit kunnen dan word dit pas gedaan als ik meer vertrouwen in hem/haar heb& zonder Baco!)

honden page profiel GingerGinger

honden foto van Ginger

Die 1e van mij was ongeveer 1,5 jaar toen de tweede van ongeveer 5 maanden erbij kwam.

Heb ze geen moment van elkaar gescheiden gehouden, altijd los bij elkaar.
Wel hebben ze hun eigen plekkies (manden, benches).

Denk eigenlijk dat het goed gaat als we weg zijn, hebben nog nooit de buren aan de deur gehad en we hebben ook geen opvallende dingen gezien. Maar eigenlijk zouden we een cameraatje op moeten hangen zodat we weten wat ze doen als we weg zijn O-)

Waarschijnlijk komt er bij ons nog een 3e, en denk dat we die ook gewoon er tussen laten lopen (ook zonder toezicht). Natuurlijk kijken we eerst hoe onze honden erop reageren, je ziet het snel genoeg denk ik.

Wel leuk een tweede hond erbij hoor! Ik vind het super gezellig :-D

honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**

Ginger:


Baco is er ondertussen ook al 2.5Jaar. Zelf heb ik eigenlijk nog niet echt een idee welke leeftijd ik erbij wil, een oudje lijkt me leuk maar een jongere hond ook... Daarom dat ik eerst wil kijken hoe de honden op mekaar reageren en vooral daarmee rekening houden& m'n vragenlijst... (Qua alleen zijn, in de bench kunnen slapen...)

Ik zou ze ook niet appart gaan houden mocht de 2de hond hier zijn, maar ik vroeg me dit vooral af omdat ik soms wel eens wegga en had daar wel wat schrik voor. Maar Ik ga dit ook in kleine stapjes doen zoals bij Baco& de camera opzetten om te zien hoe ze dan tegenover mekaar zijn... Of ze dan even lief zijn enz;-) Wss wel maar ben wel een bezorgd mens en wil niet dat een van de honden iets aan zich zou krijgen moesten ze toch een keer ruzie hebben (Weet dat dit altijd zou kunnen komen maar hoop dat ik an in de buurt ben, zodat ik ook kan zien wie er afgeeft en wie er door blijft zetten...En vooral, of er iemand afgeeft... Ik weet niet of 2doordrijvers zo goed bij mekaar zouden zijn...)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "2de hond aanschaffen, hoe deden jullie dit?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Jopie is al aardig gewend
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^