Hoe kan ik het beste om gaan met mijn puber?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SasSas

honden foto van Sas

Hoi iedereen,

Beau, mijn oudduitse herder van nu 8,5 maand is flink aan het puberen. Ze luisterde altijd behoorlijk goed, met uitzondering van haar enthousiaste opspringen en trekken af en toe, maar de laatste 2 weken luistert ze zo slecht. Simpele commando\'s als zit, hier en vooral af lijkt ze niet meer te snappen en ze gaat vaak blaffen als ik wat van haar vraag. Nou voor mijn gevoel is ze dus gewoon een normale puber, maar ik zou graag wat tips krijgen hoe ik hier het beste mee om kan gaan. Dus bijvoorbeeld, hoe reageer ik het beste als ze niet gaat liggen als ik af zeg, terwijl ze dit commando wel beheerst? En is het mogelijk en verstandig om een puberende hond nieuwe commando\'s/trucjes aan te leren terwijl ze de bekende al zo slecht lijkt uit te voeren?

Groetjes Sacha

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe kan ik het beste om gaan met mijn puber?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

Ik kan mij herrinneren dat Bora dat ook op een bepaalde leeftijd had. Toendertijd was ik nog niet veel met kalmerende signalen bezig. toch ben ik een stapje terug gegaan met de hond oefeningen aan te leren. De laatste jaren werk ik alleen maar vanuit de kalmerende signalen en merk dat ik ook niet meer bezig ben met commando's. Ik heb ze niet nodig om haar te laten luisteren, maar dit ervaart iedereen anders.

Misschien dat je even een rustpauze in moet lassen en alleen maar leuke speur en zoekspelletjes doen Je zult zien dat je hond daarna wel weer jou oefeningen wil doen.

honden page profiel J&SJ&S

honden foto van J&S

Sam pubert ook vreselijk, nu 8 maanden, geloof dat ik Chinees praat... ;-)
Ik doe nu even niets nieuws en zeker niet teveel. Gaan gewoon lekker zoals we al deden, trainen alleen nog extra het loslopen en het trekken aan de lijn bij het zien van andere honden, vind ik toch wel belangrijk. Verder gaat het in huis lekker, op straat goed, ik vind dit eerst voldoende.
Voor het niet uitvoeren van commando's heb ik de beloningen weer tevoorschijn getoverd. Had dit net afgebouwd, maar maak hier nu weer gebruik van. Interval belonen werkt hier goed in deze puber-fase. Veel geduld hebben, komt vast wel goed!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe kan ik het beste om gaan met mijn puber?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: bijtprobleem
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^